Lampa ceata stresanta
![]() ![]() ![]() |
Lampa ceata stresanta
Mr_Devil83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Vezi ca lampa se actieaza din buton atunci cand treci pe faza scurta , pe pozitii nu se activeaza butonul acela .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Si eu am probleme cu felinarul de ceata. Mai exact nu "se agata", apas pe buton, se aprinde, si daca iau degetul de pe buton se opreste, deci nu sta aprinsa. Butonul este bun (am incercat si cu butonul pui puiu), sigurantele sunt bune, becul e bun ca doar se aprinde, dar nu se "agata". Suspectec contactele la lampa. Am desfacut-o mai de mult pentru ca nu se aprindea deloc si ruginise contacteke pe acolo, iar unul din ele s-a rupt asa ca l-am pus direct pe bec. Cred ca face contact aiurea pe undeva... ceva idei?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
trece pe faza scurta si sta agatat ia dute jos repede si faci ce ti-am spus si ne zici
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Am aceeasi problema enervanta ca si maskatu. Dar eu nu am apucat sa studiez problema deloc. Asa ca daca are cineva timp sa o depisteze il rog sa ma anunte si pe mine. P.S. decat contactele eu mai degraba suspectez releul.
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Da omule, pe faza scurta, apas pe buton si nu sta aprins felinarul. Stiam si eu de treaba asta. Evident ca pe scurta nu se aprinde. Doar a functionat pana acum cateva luni.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
rezolvat.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Pai zi-ne si noua omule nu te lauda aiurea
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
becul ars
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 29 Sep 2009, 23:27 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
eu cand am luat masina nici butonul nu mergea nici lampa care avea un contact rupt, butonul are un arculet cu o tablita cu rotite mici si din cauza lui nu statea apasat am scos arcul si functioneaza perfect de atunci
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
dumi81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 14 May 09 ![]() |
In majoritatea cazurilor releul este de vina.
|
--------------------
Ford / Volvo
Focus / S40
2010 / 2006
- CT 52 MAI Membru si atat
|
|
Maskatu |
![]()
|
Si unde este situat acest releu?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
am patit si eu ca maskatu dar a luat-o la a doua incercare.
nu stricati butonul degeaba, am fost la o verificare de lumini si mi-au zis acelasi lucru cu ce a zis un coleg mai sus . releul scapa, nu ma intrebati unde e ca nu stiu, nu am mai bagat in seama problema deoarece acum merge din prima si fara probleme , la mine a fost o treaba de o zi care nu a mers si de atunci de vrun an nu mai am treaba o ia la sfert. ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
releul e primul sau al 2-lea din panoul de sigurante din bord. De fapt cred ca e cel mai greu accesibil acolo.
Problema a fost ca trebuie aprinsa faza scurta... |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
nu e de la faza , tot asa face.
la unii intradevar este din cauza ca nu au aprins faza scurta si sa rezolvat dar la unii e de la releu(parerea mea, sunt sigur 90%) |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
dumi81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 14 May 09 ![]() |
Ma intreb daca la toate modelele de SN lampa ceata este trecuta prin releu sau exista si butoane cu remanenta, banuiesc ca ideea cu releul a fost adoptata in special pentru a nu uita lampa ceata aprinsa. Ulterior la Solenza si Logan intrerupatorul lampa ceata este in blocul de lumini si revine automat in pozitia 0 in timp ce se trece de la faza scurta la pozitii. Releul intradevar cred ca este al 2 lea pe placuta de sigurante de la bord. Pentru al depista mai usor deschideti usita din plastic cuplati faza scurta si incercati cuplarea luminii de ceata, releul va incerca sa cupleze dupa care decupleaza imediat ce nu mai actionati cu butonul lampii ceata. Daca puneti mana pe relee pe rand in timp ce actionati butonul se poate simti si care dintre ele este, se simte cum cupleaza si decupleaza.
Va urez km multi si fara evenimente! Si eventual fara ceata ![]() PS. @Relu_GT in mod normal acel buton nu trebuie sa ramana cuplat, se apasa dupa care revine la pozitia initiala. De fapt butonul nu face decat sa dea comana releului, mai departe releul face toata treaba. This post has been edited by dumi81: 1 Oct 2009, 08:53 |
--------------------
Ford / Volvo
Focus / S40
2010 / 2006
- CT 52 MAI Membru si atat
|
|
Maskatu |
![]()
|
La mine sigur este de la releu.... cand am cumparat masina, functiona ceata, dar a cedat dupa cateva luni. Acest releu este "special" pentru ceata? Sau este un releu universal care poate tine locul mai multor "functii" ale semnalizarii sau iluminarii? Si cam cat costa, ca parca vad ca e 20-30 de roni.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
un releu de far de ala de 4,5 lei este perfect acolo si isi face treaba.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ha, vesti noi. Am incercat cu releul lui ianis si tot nu functioneaza. Am incercat cu alte 2 butoane de pe alte 2 masini si tot nu sta aprins. Apas pe el si "sare", nu se agata dar de aprins se aprinde, dar nu STA APRINSA. Deci, butonul este ok, releul este ok, o sa incerc si cu alta lampa, poate e de la ea ca am legat altfel firele pentru ca oxidase....
Pentru cine este interesant, releu de ceata, pe muntii carpati, 30 de lei la al doilea magazin. In targ s-ar putea sa fie mai ieftin, defapt, mai mult ca sigur. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
maskatule daca e in scurt ai dreptate iti sare, sau sunt contactii invers, dar mie mi-a sarit fara sa umblu la nimic (repet sa remediat singura problema dupa doua incercari) relativ repede, nu?
releele in general sunt 25-30 pe la magazine, am vrut sa iau eu de semnal si avarii ca sti ca vroiam sa il schimb , deacea am deschis si topic cu avarii ca la solenta sau logan(ticaitul acela mai electronic), am vost in targ si stupoare 35 lei peste tot. eu cred ca se mai uita si la fata omului si eu am fata intradevar de fraier (prost) ca mereu imi cer ca la magazin sau mai mult. This post has been edited by gcgeorgescu: 5 Oct 2009, 09:39 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
Maskatu |
![]()
|
O sa o desfac (lampa) si o sa ineversez firele, sau sa mai manaresc la ea, poate poate isi revine dobitoaca.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Normal cum e facut sa functionze butonul ? ca eu cand am luat masina nu mergea si nu stiu cum e
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
Aprinzi faza de drum, apesi pe buton in jos, se "armeaza" ceata, sta becul aprins, apesi pe buton in sus, sare din releu, si se stinge becul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
specifica omului ca butonul e cu revenire si daca stingi faza scurta se stinge si ceata din releu fara sa se intample ceva cu butonul.
nu de alta dar, lui relu nu ia mers de la inceput si poate sa nu stie.( Normal cum e facut sa functionze butonul ?) This post has been edited by gcgeorgescu: 6 Oct 2009, 06:57 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cred ca si-a dat si el seama ca este cu revenire, si daca stingi faza scurta, la mine tot sta aprinsa ceata, din cate imi aduc aminte. Normal ar fii sa functioneze numai in paralel cu faza de drum. Actionez faza de drum, apesi pe butonul de ceata in jos, el revine in pozitie, se aprinde lampa de ceata. Apoi daca opresti faza de drum, ar trebui sa se opreasca si lampa de ceata, sau daca nu, apesi pe buton in sus, el revine in pozitie, si ceata se opreste.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
v-am zis ca butonul nu statea apasat ,apasam pe el se auzea releul si se aprindea lampa dar cand luam degetul de pe el se stingea revenea si butonul la loc si i-am scos arculetul din el ca sa stea butonul ,pt ca butonul revenea dar lampa nu ramanea aprinsa cum zice-ti voi
In rest merge normal se aprinde doar odata cu faza de drum Deci am inteles ca releul e pentru a oprii lampa automat sa nu se aprinda din nou cand se aprinde faza de drum ,la mine cred ca are probleme releul si imi merge doar asa cu butonul apasat si tot eu trebe acu sa il dau inapoi Poate ati vazut multi cu loganurile cu lampa ce ceata aprinsa cand nu este cazul din cauza asta supernova are releu This post has been edited by Relu_GT: 8 Oct 2009, 11:42 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am inversat firele de la lampa, tot la fel face. Apas, se aprinde, clicaie, dar daca iau dejtu', nu sta aprins. Sa inteleg ca ai desfacut butonul, ai scos arculetul si acum se aprinde, dar evident nu mai "sare". arculetul fiind scos... Eu dupa cum am spus, am incercat cu alte 2 butoane, alt releu, si tot asa face. mai ramane sa incerc cu alta lampa dar nu cred ca ar avea efect.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
Da cu arculetul scos e ca si cum ai sta cu degetul apasat pe buton
Faci ca mine scoti arcul si ai rezolvat This post has been edited by Relu_GT: 8 Oct 2009, 12:13 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am scos arculetul de jos, si gata functioneaza... Ceata sta aprinsa, si evident nu mai "sare" arcul fiind scos. Multumesc de idee. Am lasat arculetul de sus, pentru ca nu incurca cu nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 16:06 |