DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Transalpina a murit !, Lucrarile la drumul peste Paring se apropie de fina

cmandrei
post 6 Oct 2009, 13:03
Post #31

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Am inteles ca s-a redeschis dar chiar nu va puteti abtine. Purtati discutiile personale in alte locuri va rugam.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 6 Oct 2009, 13:14
Post #32

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Anul asta am facut o buna parte din Transalpina dinspre Sebes. La un moment dat sectorul cu zapada a devenit prea nasol. Se topea zapada de pe versanti si siroaieie "sapau" in zapada de pe drum, facand niste cratere. Le spun cratere pentru ca incepeau sa devina putin prea mult pentru Lancer, dat fiind ca era destul de incarcat. E accesibil si pentru Lancer daca ai mare mare grija, dar fara zapada.

Iar eu acuma ma grabesc ca sa nu prind zapada. Ca la anu, bye bye asfalt.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Avani
post 6 Oct 2009, 13:31
Post #33

Membru autentic

From: Capitala gri

Chiar daca nu o sa am timp sa-mi fac drum pe acolo, repet, eu ma bucur ca s-a putut realiza o accesare mai usoara pe acel sector de drum.

Terminati odata cu cocalarii si cu kilu` de peturi, chiar daca fac parte din cotidian, asta e tara per total, specia exista si in alte zone din Romanica.

Acum, sa stricam toate drumurile ca sa nu mai ajunga baietii smecheri la mare/munte/manastiri moldova, etc ?!?

Mi se pare pueril sa iti doresti un drum prin de bolovani si de gropi, doar ca sa nu ajunga "smenarii" pe acolo.

Astia sunt, cu astia defilam. Important este ca acel drum nou asfaltat sa fie intretinut corespunzator anual de catre adm. drumurilor, in caz contrar, chiar o sa va doriti sa se revina la acei bolovani.

--------------------
. . .
Think forward !
+
cristio_79
post 6 Oct 2009, 13:43
Post #34

Membru autentic

From: CONSTANTA

Daca specia repectiva nu are capacitatea intelectuala de a intelege ca nu e voie sa arunci resturile aiurea, atunci ar trebui pusi niste baieti de vreo 2 metri inaltime si 120 kg in zonele de campare si la prima abatere a specimenelor sa le dea cu bastonul peste unghii, astfel incat, cel putin o saptamana, sa manance cu paiul sau nespalati pe maini.

This post has been edited by cristio_79: 6 Oct 2009, 13:43

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
FLP
post 6 Oct 2009, 13:45
Post #35

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Si se mai spune ca nu face guvernu nimic... Bravo statului roman, in sfarsit o stire de genu "S-a facut" si nu " Se va face".

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
VladG
post 6 Oct 2009, 13:49
Post #36

Membru preistoric

From: Bucuresti

Statu' n-a facut NIMIC la drumul asta. E facut din fonduri private, cu firme private. O sa se plateasca mai incolo. Tocmai de aia s-au miscat asa de repede lucrarile, ca Statu' n-avu' treaba pe aci'

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
Steel Tormentor
post 6 Oct 2009, 14:02
Post #37

Membru autentic

From: Constanta

Si mai bine. Inseamna ca se vor ocupa mai bine decat statul si de intretinerea drumului.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
vijelie
post 6 Oct 2009, 14:08
Post #38

membru violet

QUOTE(VladG @ 6 Oct 2009, 13:49)
Statu' n-a facut NIMIC la drumul asta. E facut din fonduri private, cu firme private. O sa se plateasca mai incolo. Tocmai de aia s-au miscat asa de repede lucrarile, ca Statu' n-avu' treaba pe aci'
*

GUVERNUL ROMÂNIEI
HOTĂRÂRE
pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici
ai obiectivului de investiții
„MODERNIZARE DN 67C, BENGEȘTI-SEBEȘ, km 0+000 – km 148+414’’
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată și al art. 42 alin. (1)
lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările ulterioare și
art. 11 alin. (2) lit. e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 84/2003 pentru
înființarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România -
S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome ,,Administrația Națională a Drumurilor din
România” aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 47/2004, cu
modificările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții
,,MODERNIZARE DN 67C, BENGEȘTI-SEBEȘ, km 0+000 – km 148+414’’,
județele Gorj, Vâlcea și Alba prevăzuți în anexa* care face parte integrantă din
prezenta hotărâre.
Art. 2. Finanțarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la
bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor prevăzute
anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate
potrivit legii.

Art. 3. Ministerul Transporturilor răspunde de modul de utilizare a sumei
prevăzute la art. 1, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

This post has been edited by vijelie: 6 Oct 2009, 14:08

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
sinaxis
post 6 Oct 2009, 14:27
Post #39

Membru autentic

Eu ma bucur ca se modernizeaza drumul. Pana acum, o data sau de doua ori pe an, mergeam la Manastirea Oasa. Se mergea foarte greu, ore bune, iar daca mai prindeai si o ploaie puternica, te rugai sa nu se intample ceva. Trebuia sa fi foarte bine motivat pentru o atare aventura si sa nu-ti fie mila de masina. Sigur, mai trebuie si sa cunosti cum se conduce off road...
Anul asta, din motivele mai sus pomenite, nu am mai fost la Oasa. Abia astept, insa, sa pot merge omeneste pana acolo. Dar mai sunt multe lucruri de facut. Drumul din Cheile Jietului s-a degradat foarte tare, portiunea de pana la Obarsia Lotrului e tot neasfaltata, gropi din ce in ce mai multe si mai serioase spre Voineasa... Drept e, anul asta nu am mai batut muntele ca alta data. De acum e cam tarzie vremea.
Sincer, eu ma bucur! Cat despre nesimtiti... sunt muta ca Udrea la aflarea candidaturii lui Base smile.gif

This post has been edited by sinaxis: 6 Oct 2009, 14:30

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
VladG
post 6 Oct 2009, 14:46
Post #40

Membru preistoric

Cum am mai zis, "O sa se plateasca mai incolo".
Acum e facut cu credit furnizor, de aia au avut finantare si au mers lucrarile snur, spre deosebire de AT, A2, Centura Bucuresti si tot ce mai vreti voi in materie de sosele, unde banii intra cu taraita.
Bineinteles ca banii se vor recupera, ca oricare ar fi interesele locale, costul drumului nu le poate acoperi.

This post has been edited by VladG: 6 Oct 2009, 15:00

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
VladSoare
post 6 Oct 2009, 15:14
Post #41

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Păcat. sad.gif
Mă bucur că am apucat să ajung acolo la timp. Măcar îmi rămîn niște amintiri frumoase.
'rar ai dracului de nenorociți, douăzeci de ani n-au fost în stare să termine un spanac de autostradă, dar pentru baștanii cu vilele din Rînca iau urgent măsuri, că deh, bucșele de Q7 ie scumpe... mad.gif
Dacă nu se umplea Rînca de vile, nu se gîndea nici dracu' să facă drumul ăla. I-a apucat tocmai acum cheful de muncă? Așa, din senin? Daaa, sigur că da. Asta s-o spună lu' mutu'...

This post has been edited by VladSoare: 6 Oct 2009, 15:32

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
tarzy
post 6 Oct 2009, 15:24
Post #42

aroist

pana la Ranca era oricum asfaltat

acum asflateaza pur si simplu cca 60 Km de nimic, nu e nici o locatie importanta pe acolo.

Interesul este sa dea de munca (si bani) constructorilor din 3 judete,

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
VladSoare
post 6 Oct 2009, 15:35
Post #43

Membru autentic

Acel nimic duce pînă-n Rînca pe partea cealaltă. wink.gif
O stațiune turistică accesibilă prin ambele părți, pe un drum cu peisaje frumoase, atrage mulți turiști, deci bani pentru baștanii care au umplut Rînca de vile și hoteluri... wink.gif
Douăzeci de ani nu i-a păsat nimănui de drumul ăla, iar acuma i-a apucat brusc cheful de reparații? Așa, din senin, fără nici un interes? Come on, nu mai cred în Moș Crăciun de mult. biggrin.gif

Dacă le păsa numai de dat de lucru constructorilor din trei județe, atunci n-aveau decît să-i urce în autobuze și să-i ducă la Cernavodă, la autostradă. tongue.gif

This post has been edited by VladSoare: 6 Oct 2009, 15:40

--------------------
+
corbex
post 6 Oct 2009, 15:56
Post #44

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Convingerea mea e ca, din cauza configuratiei propice a terenului din zona, amplasarea de vile, case de vacanta si, eventual, hoteluri, e adevarata motivatie a acestei investitii. Ati vazut cit de mari sint suprafetele cu declivitate mica. Sint mii de hectare potrivite pentru constructii.
Senzatia mea la vederea noului drum a fost cea de pe vremuri, cind, in decurs de o noapte, o intreaga strada era refacuta bec pe motiv ca dimineata urma sa treaca "Tovarasul" pe acolo. Niciodata nu am mai intilnit o asemenea harnicie. Nu se poate ca in spatele ei sa nu stea o motivatie extrem de foarte financiara.
In romania o asemenea viteza la construit ceva, in general si la construit drumuri, in special, e SF.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tarzy
post 6 Oct 2009, 15:56
Post #45

aroist

la Cernavoda erau altii cu cutitu' ptr feliat.

dar si eu sunt de acord ca in privinta drumurilor sunt altele mult mai importante ptr a fi reabilitate.

Nu mai vorbesc de necesotatea centurilor de ocolire a localitatilor.

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Avani
post 6 Oct 2009, 16:12
Post #46

Membru autentic

From: Capitala gri

Dragii mei fiti mai optimisti wink.gif

Ne-am obisnuit sa punem mereu raul inainte de orice lucru care in esenta poate ajuta la ceva.
Orice facut in tara asta din start trebuie sa fie facut cu ceva substrat, cu magarie, cu furaciune, cu inseleciune...etc., dar hai sa asteptam sa vedem 1 an, 2 ani cum merg lucrurile pe acolo si apoi sa comentam ... abia cand o sa avem la ce comenta.

Sigur s-au furat bani si aici, sigur e vreun patron de la o firma de constructii care si-a mai ridicat cu materialul pentru sosea vreo 2 vile, sigur .. sigur sigur...

Sunt convins ca aveti si alte griji in afara de un drum asfaltat in mijlocul muntelui.

Titlul topicului mi se pare mult exagerat, dar deh, e mai de senzatie wink.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
kog
post 6 Oct 2009, 16:15
Post #47

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

la noi in lipova de juma de an au escavat vreo 3 sau 4 strazi. Pur si simplu in locul strazii este un sant adanc de 1 metru si lat de vreo 6. Nu e practicabil nici cu tractorul pentru ca sunt un fel de tuburi de beton de la canalizare. Nici acum dupa juma de an nu au fost in stare sa sezolve situatia. Sa vedeti acolo mirosuti de canalizare descisa. Nu cred ca insumeaza toate strazile alea un kilometru dar tot nu au bani destui sa le repare. Atunci de ce plm le-au mai spart?

Sunt curios de adevaratele interese de pe Transalpina, care e gusterul care a cumparat mii de hectare acolo si avea nevoie de drum bun pentru a se apuca de construit haotic...

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
VladSoare
post 6 Oct 2009, 16:29
Post #48

Membru autentic

Mie nu mi se pare exagerat titlul. Ceea ce însemna "Transalpina" pentru mine nu mai există. Motivele pentru care am fost acolo și pentru care mi-ar fi plăcut să mai merg acolo nu mai există. Pentru mine Transalpina e moartă.

--------------------
+
CGDBZ
post 6 Oct 2009, 17:07
Post #49

Membru autentic

From: BZ

Astfaltare acestui drum poate duce la investitii in zona , construirea de partii , hoteluri , etc., ceea ce ar duce la dezvoltare zonei , la creerea de locuri de munca ,nu vad ce este rau in asta .Din cauza partii necivilizate a populatiei (fie ei ascultatori de manele sau nu ) sa nu mai astfaltam drumuri ca ajung si ei pe acolo mi se pare absurd.

--------------------
- - -
+
emil_t
post 6 Oct 2009, 17:25
Post #50

Membru autentic

daca nu erai pasionat de offroad nu vad de ce ar fi pacat ca il asfalteaza, ma rog gunoaie alea alea asta e, poate ii amendeaza acuma cu lege "picnicului", da .... ma rog, eu ma bucur ca o sa avem un Transfagarasan cu asfalt proaspat, daca-l termina prin vara, am sa ma duc o tura

--------------------
Dacia Supernova '03
+
CGDBZ
post 6 Oct 2009, 17:39
Post #51

Membru autentic

From: BZ

Mie imi place sa merg la munte ,m-am aventurat pe cateva drumuri de munte mai accidentate cu Dacia si a trebuit sa fac cale intoarsa si nu mai incerc asa ceva. Poate mi-ar place offroadul daca as avea cu ce sa-l practic si atunci cu siguranta as gasi si astfel de drumuri caci sunt foarte multe.

--------------------
- - -
+
Laurentziu83
post 6 Oct 2009, 18:07
Post #52

Membru autentic

Eu unul am facut atat Transalpina cat si Transfagarasanul intr-un week-end, stiam ce ma va astepta pe Transalpina, din acest motiv am preferat sa ma duc cu Matizul acolo, ca sa nu-mi stric Clio si sa fie mai usor de impins si depanat in caz de ceva, si pot sa zic ca m-am simtit foarte bine in creierii muntilor, fara sa aud muzica, sa vad pet-uri, etc. In ziua urmatoare eram pe Transfagarasan si, la Balea Lac, ma simteam ca in piata, asa de multa lume era, chiar n-a avut nici un farmec pentru mine Transfagarasanul, nici n-am simtit ca eram la munte.
Nu zic nu, e un lucru bun sa asfaltezi Transalpina, dar in tara asta sunt mii de km de drumuri care asteapta sa fie largite sau construite, nu gropile sunt neaparat o problema (hai sa fim seriosi, cate din drumurile nationale, nu judetene, mai sunt praf), ci aglomeratia pe pe sosele, unde viteza de croaziera e limitata la viteza celui mai lent participant la trafic (cine crede ca in Ro drumurile sunt praf, este invitat sa mearga cu mine in week-end-uri in Ucraina sau in Republica Moldova si va intelege ca se poate si mai rau), sa asfaltezi Transalpina e clar ca sunt ceva interese la mijloc, in nici un caz nu ajuta la fluidizarea traficului national si la imbunatatirea infrastructurii per total.
Si Transfagarasanul e asfaltat, dar nici un sofer care are nevoie sa traverseze tara nu o va lua pe acolo.

This post has been edited by Laurentziu83: 6 Oct 2009, 18:08

Attached thumbnail(s)
IMG_6074.jpg ( Size: 269.96k ) Number of downloads: 467
IMG_6080.jpg ( Size: 263.19k ) Number of downloads: 479
IMG_6110.jpg ( Size: 237.77k ) Number of downloads: 473
IMG_6112.jpg ( Size: 246.75k ) Number of downloads: 470

--------------------
. . .
+
Jack Daniel's
post 6 Oct 2009, 20:19
Post #53

MEMBRU DE LA INCEPUT!

a murit...Traiasca Transalpina! De acum va fi accesibila si masinilor de sosea, nu doar celor de off-road.

This post has been edited by Jack Daniel's: 6 Oct 2009, 20:20

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
vis-a-vis
post 6 Oct 2009, 20:25
Post #54

DaciaClubber

Hai sa va zic cine-i "vinovat" pentru asflatarea Transalpinei.
Eu sunt vinovat, dar si VladG si Tarzy, si toti cei de pe sofpedia.
De ce? Pentru ca am promovat acest drum, l-am scos la suprafata, l-am facut cunoscut. Drumul ajunsese un fel de Mecca al soferilor, motociclistilor, biciclistilor. Nu erai una din astea de mai sus, daca nu faceai Transalpina. Era o dovada de nebunie, curaj si uneori pricepere.
Si uite asa Transalpina a devenit un fel de bulevard montan, pe care se aventurau din ce in ce mai multi.

Sincer sa fiu, mie nu mi s-a parut mare branza, m-asteptam la mai mult. Nici nu stiu daca m-am oprit de la Ranca pana in Obarsie, iar peisajul mi s-a parut cam selenar. Am vazut locuri mult mai frumoase, pe care o sa incerc sa le dezvalui doar unui cerc restrans.
Acum astept sa se faca asfaltarea, sa parcurg cei 20 de km in cateva minute.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Laurentziu83
post 6 Oct 2009, 20:35
Post #55

Membru autentic

Recunosc ca si eu sunt unul dintre vinovati. smile.gif

Sunt totusi multumit ca am reusit sa o parcurg la momentul la care nu mergeai pe acolo chiar ca pe bulevard.

Oricum, sa fim noi sanatosi, drumuri forestiere in Romania, care sa lege judete prin creierii muntilor, mai sunt.

This post has been edited by Laurentziu83: 6 Oct 2009, 20:36

--------------------
. . .
+
BZN
post 6 Oct 2009, 20:48
Post #56

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

E foarte bine ca s-a asfaltat. Multi sunt cei care nu au respect fata de natura dar au in schimb masini offroad, asa ca nu vad de ce sa ne panicam. Oricum era o zona care deja era cunoscuta la un nivel destul de ridicat. Zicea cineva sa "ascundem" astfel de zone pentru a impiedica turismul, oare e ok? Nu mai bine am pastra natura cat mai virgina si in acelasi timp sa ne bucuram de ea? Imi dau seama insa ca e foarte greu sa o facem... In zona mea sunt locuri superbe, cine a fost atent la momentul oportun a aflat de ele. Depinde numai de noi sa pastram de ne-a oferit natura cu asa mare generozitate. Vorba mare : omul sfinteste locul...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
cristio_79
post 6 Oct 2009, 22:15
Post #57

Membru autentic

From: CONSTANTA

Pai eu nu sunt nici pe departe impotriva modernizarii acelui drum sau a construirii altora noi.
Dar sunt pentru aplicarea unor pedepse cat mai aspre pentru specimenele care circula pe acele drumuri, pe care le considera cosul de gunoi personal si pe care altii sunt obligati sa-l curete, doar pentru ca ei "au dreptul" sa-si arunce resturile oriunde.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
corbex
post 7 Oct 2009, 08:23
Post #58

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Problema ar mai avea un aspect. Exista citeva locuri unde natura a mai ramas, intr-o oarecare masura, "naturala". Cum ar fi retezatul. Cum ar fi zone din apuseni. Cum ar fi inca multe alte zone. Unde apare omul, in numar mare, echilibrul se rupe. Animalelor li se restringe arealul. Flora e calcata in picioare sau in cauciucuri. Omul isi face masiv aparitia acolo unde-s drumuri.
Cine ii oprea, Argoane, pina acum, pe oameni sa mearga in paring sau aiurea?
Lipsa de interes. Pe taranul cocalar urban nu-l intereseaza privelistea. Pentru priveliste, oricine isi poate pune un rucsac in spate si sa-si ia picioarele la spinare. Nu exista turism mai placut ca asta ! Cocalarul nu se duce nicaieri pentru priveliste. El se duce pentru ca e trendy. pentru ca si vecinul lui e duce. pe munte cind ajunge pe transfagarasan sau transalpina, nu zice "vai, ce frumos e aici!". El zice "Vezi baa, pina unde am putut ajunge eu, cu masina mea ? nu-i asa ca sint tare?". Genul asta de om apreciaza, din punct de vedere estetic, la fel de mult cocenii din dosul curtii si gainile care se plimba in jurul budei. Celorlalti, natura le e accesibila si fara drumuri asfaltate sau chiar fara nici un drum.
Miine o sa vrem o sosea de-a lungul fagarasului, de la cozia la piatra craiului, ca sa se poata duce toata lumea. Dar de ce trebuie sa se duca cu masina? Dar de ce trebuie sa se duca toata lumea? Cine chiar vrea sa se duca undeva, se duce !
Si azi lumea parcurge fagarasul de-a lungul. Pe jos. E greu, si ce daca? Trebuie sa-ti aduca cineva muntele, delta, padurea sub balcon?
Daca Espero nu poate merge pe un drum, poti face acel drum cu bicicleta, cu scuterul sau pe jos. Sau deloc ! Nu-i obligatoriu.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
vis-a-vis
post 7 Oct 2009, 08:37
Post #59

DaciaClubber

aplauze.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Cocojambo
post 7 Oct 2009, 08:47
Post #60

Membru autentic

respekt.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
3 Pages < 1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 09:42
Forum Renault