DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cat timp mai tineti daciile modelele vechi?

ATM
post 20 Nov 2009, 08:33
Post #151

1948 Tucker Torpedo

Group: Members
From: Bucuresti

Se pomenea aici de masini de colectie, istorice. Daca nu ma inseala memoria, masina poate fi inamtriculata ca retro la 25 de ani dupa ce a iesit din productie. Aici se incadreaza Dacia 1300 , care a iesit din productie parca in 1980. Deci OK pentru ea, cine are Dacie din 79 (cum are de exemplu socrul), are o solutie sa o tina in continuare, ramane doar problema intretinerii intr-o stare tehnica buna (atentie, buna, nu carpaceli). Din din 81 incoace, Daciile au fost facute ca fiind 1310, si clasa asta s-a pastrat pana ha-ha-ha, dupa 2000. Acuma, nu stiu sincer daca Daciile berlina injectate ultimele serii se considera in acte tot 1310 sau nu, si nu stiu cat de relevant e pentru ceea ce vreau sa subliniez, ...cert e ca masinile de prin 81-82.....93......2000 etc mai au mult de asteptat pana sa poata fi inamtriculate ca istorice.
Ca sa raspund si la intrebarea din topic, a cam venit timpul sa trec si eu pe altceva. Am condus Dacie de cand am permisul, din 2000, si pe-a lui tata, si pe-a mea, dar o masina moderna are avantajele ei. Ma rog, fiecare decide singur; eu unul sunt de parere ca daca toti americanii erau asa fani/fanatici ca noi, si acum eram inca la stadiul de Model T. Dar mai exista si ceva care ii zice evolutie.

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BlaueCorsa
post 20 Nov 2009, 08:36
Post #152

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

@CGDBZ - probabil ai condus Polo Happy. Ala intr-adevar nu avea ABS (inainte de 2009).

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
CGDBZ
post 20 Nov 2009, 08:37
Post #153

Membru autentic

From: BZ

ATM Ai perfecta dreptate dar multi tin berlinele (nu spun dacie ca si Loganul e tot dacie) findca nu-si permit sa-si cumpera alta masina mai moderna.

20 Nov 2009, 09:40:
Cred ca asa ai zicea , era aproape nou ,avea AC si servo-directie ,motor 1.2 in 3 pistoane.

This post has been edited by CGDBZ: 20 Nov 2009, 08:40

--------------------
- - -
+
STORMTROOPER
post 20 Nov 2009, 18:48
Post #154

Dacia berlina proud owner

Chit ca o sa vezi mesajul dupa ce iti expira ban-ul dar:

QUOTE(gingasu @ 19 Nov 2009, 23:25)
Franele ca franele  ,  dar  caroseria  e  deteriorata ( mai ales  pe sub ea)... Aia e  cel mai greu de facut sad.gif
*

In aceste conditii stau si ma intreb daca nu cumva iti este frica sa te urci in masina, si in ce conditii treci de I.T.P.?? Cu toate ca in ceea ce priveste a doua intrebare, este mai mult retorica.

QUOTE(ATM @ 20 Nov 2009, 09:33)
Se pomenea aici de masini de colectie, istorice. Daca nu ma inseala memoria, masina poate fi inamtriculata ca retro la 25 de ani dupa ce a iesit din productie. Aici se incadreaza Dacia 1300 , care a iesit din productie parca in 1980. Deci OK pentru ea, cine are Dacie din 79 (cum are de exemplu socrul), are o solutie sa o tina in continuare, ramane doar problema intretinerii intr-o stare tehnica buna (atentie, buna, nu carpaceli). Din din 81 incoace, Daciile au fost facute ca fiind 1310, si  clasa asta s-a pastrat pana ha-ha-ha, dupa 2000. Acuma, nu stiu sincer daca Daciile berlina injectate ultimele serii se considera in acte tot 1310 sau nu, si nu stiu cat de relevant e pentru ceea ce vreau sa subliniez, ...cert e ca masinile de prin 81-82.....93......2000 etc mai au mult de asteptat pana sa poata fi inamtriculate ca istorice.
*

Din ceea ce am citit pe forum cu ceva timp in urma, nu se tine neaparat cont de tipul masinii cit de tipul motorizarii. Am inteles ca au fost inscrise la retromobil dacii care aveau tipul motorului 810-02, motorul de pe frantuzoaice. Majoritatea Daciilor iesite pe poarta uzinei intre anii 1980-1990, aveau motor tip 810-99. Din 1990 si pina acum au cam trecut cam 20 de ani, fara citeva luni, asa ca cei cu Dacii fabricate in acea perioada nu mai au mult de asteptat.
Si da, de acord cu evolutia, dar eu cred ca ar trebui lasat loc suficient sub soare si pentru cei pasionati de masini mai vechi. Cei care doar isi fac treaba cu Dacia, or sa renunte la ea fara nici o problema in secunda in care isi pot achizitiona ceva mai nou. Problema survine nu la momentul achizitiei ci la momentul intretinerii noi achizitiii.

--------------------
DACIA 1310 TX 1987 - 7-B-2414
blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
+
floryyn
post 21 Nov 2009, 14:24
Post #155

Membru autentic

From: Targu Jiu

QUOTE(freelancevoyager @ 19 Nov 2009, 02:55)
Tot respectul pentru cei care le si intetin.
Dar nu pot sa nu remarc incompatibilitatile in trafic dintre o dacie clasica si restul masinilor.
Damaraje slabe, distante de franare cam duble....
Chiar ma intrebam odata daca ar trebuie sa franez puternic si am in spate o dacie...
Se face praf in mine.
Mie imi intra si ABS-ul si reduce spatiu lde franare, dar lui ce-i intra?
Poate morcovu cand vede ca se opreste in mine...
Am condus si stiu senzatia de pedala fara servo cand masina se duce ....si se tot duce...
Sa nu mai zic de servomuschi.....

Toate au fost la timpul lor si trebuie sa se opreasca acolo.
Oricum RAR si Politia le fileaza in trafic, ca si pe ARO. Stiu ei de ce....
*

Incompatibilitate pe naiba! Vrei să-ți zic eu care am o Dacie din '81 cu discuri Brembo și plăcuțe Ferodo cum frânează mașina în trafic? Incompatibiliate în trafic este între tot felul de hârburi și căzături de diverse mărci, printre care și Dacia. Țăranii cu cazane cârpite cu sîrmă, îndopate cu gazolină, cu motoare, direcție și frâne vai mama lor...

Incompatibilitate în trafic... laugh.gif

Iar ăia care le filează în trafic, cum zici tu, le filează că așa e România, o țară jegoasă plină de șmecheri cu bani și mașini de fițe, și o corupție și o prostie ce n-a văzut planeta asta.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate 2005
+
florin_26
post 22 Nov 2009, 08:01
Post #156

saracu

From: brasovean,din moldova

problema mea in aceasta discutie e simpla am o dacie veche ,dar nu o las pana nu moare de batranete ,mi e tare simpatica ,si am trait multe cu ea si multe ma si invatat ,na m ce spune dar asa mi s bucuros cand ia un bmw obosit ,semn ca dacia mai poate sa de a clasa ,cat nu stiu ,dar nu ma las de ea ,itp facut pe bune in brasov in octombrie asa ca cei care considera dacia o rabla sa se mai gandeasca ,ca un amortizor de ww golf e 300 ron ,iar pe vremea asta de criza conteaza

--------------------
dacia 1310 berlina mai 1996 - bv 06 vbi
no dacia
+
PaulT
post 22 Nov 2009, 17:37
Post #157

Membru autentic

QUOTE(freelancevoyager @ 19 Nov 2009, 03:55)
Tot respectul pentru cei care le si intetin.
Dar nu pot sa nu remarc incompatibilitatile in trafic dintre o dacie clasica si restul masinilor.
Damaraje slabe, distante de franare cam duble....
Chiar ma intrebam odata daca ar trebuie sa franez puternic si am in spate o dacie...
Se face praf in mine.
Mie imi intra si ABS-ul si reduce spatiu lde franare, dar lui ce-i intra?
Poate morcovu cand vede ca se opreste in mine...
Am condus si stiu senzatia de pedala fara servo cand masina se duce ....si se tot duce...
Sa nu mai zic de servomuschi.....

Toate au fost la timpul lor si trebuie sa se opreasca acolo.
Oricum RAR si Politia le fileaza in trafic, ca si pe ARO. Stiu ei de ce....
*

Cred ca ai condus numai masini terminate...Eu mai conduc din cand in cand berlina(acum mai des ca e racoare afara....) si trecand de la Lancer sau Logan sau Yaris nu am nici o problema de adaptare...Franele tin ok,masina se descurca bine in trafic (pot merge la limita legala fara probleme pe autostrada...),asa ca nu prea iti dau dreptate.Diferente normal ca sunt,dar nimic care sa imi dea senzatii de nesiguranta sau lipsa de control asupra agregatului.Si vezi ca ABS-ul NU iti reduce distanta de franare...Te ajuta sa nu blochezi rotile si sa pierzi controlul directiei,dar pe multe tipuri de suprafete iti lungeste distanta de franare fata de o masina similara dar fara ABS dotata cu sofer capabil sa dozeze bine frana.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
argon
post 22 Nov 2009, 18:58
Post #158

Mesaj semiautomat

voi ati mai vazut dacii in trafic? azi am numarat vreo 3 si alea pe injectie, restul s-au transformat in Corse, Astre si Golfuri 3.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vallyyy
post 22 Nov 2009, 19:33
Post #159

Dacia Clubber

From: Pitesti

Da nici aici ca vorba aceea sunt la mama lor nu mai sunt dacii tot la fel vreo 2-3 vezi ......avand in vedere ca o supernova e 50 de milioane si un vectra din 92 vreo 40 de mil. cine sa mai tina daciile ? ......bine eu mi-as dorii una din 70 impecabila asa pentru plimbarile mele dominicale wub.gif dar sa am si garaj

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
Mirciulik
post 22 Nov 2009, 19:54
Post #160

Membru autentic

From: Galati

Eu mai tin dacia pana cand o sa-mi permit o alta masina+intretinerea aferenta ei.

Banii investiti in ea, intr-un an sunt cat o rata la o masina noua.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
liviu05
post 23 Nov 2009, 01:02
Post #161

Membru din Brasov

From: brasov

Sper sa ma ajute dumnezeu sa o tin cat mai mult in viata!
Scria cineva mai sus...

"Franele ca franele , dar caroseria e deteriorata ( mai ales pe sub ea)... Aia e cel mai greu de facut sad.gif"
vreau sa va spun ca nimic nu este fara solutie!acum vre-o 2-3 saptamani am ajuns acasa cu bratul inferior din dreapta legat cu sarma si m-a tinut pana in fata blocului unde dacia mea a suferit un transplant de semilonjeron inferior(total) si de semilomjeron superior(partial-in zona de imbinare cu cel inferior, sub podea) si in prezent se misca ce rotile proprii, fara problema.
imi pare foarte rau ca nu am facut poze cu starea initiala, dar pot sa fac unele cu starea de dupa transplant, inca nu are protectie anticorosiva si se poate vedea cum a primit grefa, in conditie de parcare, "pe genunchi" cum ar spune unii....
Partea cea mai proasta a fost cand am ramas fara amandoua masinile, Citrnela Xara era cu puntea desfacuta pt schimb de rulmenti la barela de toesiune si dacia era cu semilonjeronul taiat, iar mecanicosul care imi facea schimbul de rulmenti la puntea spate mi-a dat veste cea mai proasta ca presa pe care miza pt. lucrare nu era disponibila si asa m-a dus lucrarea la Citronela de vineri pana joi!

This post has been edited by liviu05: 23 Nov 2009, 01:06

--------------------
DACIA /Citroen 1300/ Xsara 1978(1989)2003 - BV05PAI
+
CRUISER 71
post 23 Nov 2009, 07:20
Post #162

Membru incepator

Buna ziua la toti posesorii de Dacii !
Sunt nou pe aici si apropo de discutie eu am de gand sa mai tin Dacia(e prima mea masina noua).
O am din Aug.2003,i-am facut rodaj ca la carte,la 2500 km i-am pus gpl(BRC)si acum are vreo 39 000 km si merge brici.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Ambiance 2007 - B...60..
+
gingasu
post 23 Nov 2009, 12:45
Post #163

Membru

Argon ai punctat foarte bine , intr-adevar numarul daciilor scade pe zi ce trece ( asta este realitatea si trebuie sa o acceptam) -cruda. Nici prin Valcea nu prea mai vezi dacii , mai ales duminica . Tocmai sa va mai dau un exemplu : Au ramas 2 dacii la mine in parcare ( a mea si inca una) vecinu intentioneaza sa o vanda, deci raman numai eu smile.gif . Ce e de facut?

--------------------
Dacia 1310 1984 cu motor de 1300
+
einstein1984
post 23 Nov 2009, 12:50
Post #164

fan Dacia

Au venit toate la Bucuresti.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
gingasu
post 29 Nov 2009, 21:56
Post #165

Membru

Astept parerile voastre in continuare smile.gif

--------------------
+
CGDBZ
post 30 Nov 2009, 23:40
Post #166

Membru autentic

From: BZ

Azi am dus pe ultimul drum dacioara lui taicamiu , o dacie 1300 din 1980 , care a trecut ultimul ITP pe bune dar care avea destula rugina . Ii va lua locul tot o dacie , un Logan .
Iam facut o poza la Remat , parca imi pare rau de ea , cu ea am invatat soferia.

This post has been edited by CGDBZ: 1 Dec 2009, 08:38

Attached thumbnail(s)
VMN.jpg ( Size: 271.3k ) Number of downloads: 522

--------------------
- - -
+
T0xic
post 31 Dec 2009, 00:35
Post #167

Membru incepator

From: Constanta

asta e dacia mea... e din '93, recarosata...o am de aproape 2 ani, am reconditionato si momentan merge perfect. Este prima mea masina si am multe amintiri frumoase care ma leaga de ea. Sincer vreau sa raman la mine si nu o dau decat in cazul in care voi suferi un accident grav in care sa fie distrusa ( sper sa nu fie cazul). Recunosc ca am bagat o gramada de bani in ea pe parcursul acestor 2 ani , am mesterit o gramada la ea, dar sunt banii mei munciti de mine si nu imi tine nimeni evidenta. Este alegerea mea.

recunosc ca am interiorul destul de praf dar inca lucrez la el..

Attached thumbnail(s)
DSC00720.JPG ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 499
DSC00721.JPG ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 415
DSC00725.JPG ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 409
DSC00726.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 395
DSC00727.JPG ( Size: 1.33mb ) Number of downloads: 108
DSC00724.JPG ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 144

--------------------
Dacia 1310L 1993 - CT-02-AGZ
All the power in the universe can't change destiny
+
gingasu
post 13 Jan 2010, 22:55
Post #168

Membru

la multi ani 2010

--------------------
+
om_bland
post 13 Jan 2010, 23:10
Post #169

Membru autentic

Referitor la aceasta intrebare : Nu stiu cat voi mai tine dacia pe care o am ; o voi mai tine atat timp (cred) pana cand vor mai exista piese cu usurinta prin magazine, pana atunci voi strange bani sa-mi pot lua si eu alta masina , cum incearca tot omul sa evolueze smile.gif

--------------------
dacia Berlina 1984 dacia berlina
RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
+
razvan32
post 24 Feb 2010, 13:40
Post #170

superdaciuta

From: Ploiesti

eu am o dacie 1310 din 1990 si am s-o tin cat mai mult timp. merge brici si acum

--------------------
DACIA 1310 1990 TX BERLINA - 6-PH-7008
+
clau1300
post 25 Feb 2010, 11:04
Post #171

Membru autentic

From: brasov

salutare! pentru cei care spun ca dacia este o masina depasita(are frana si caldura, ei bine, oare masina a fost asa de cand a iesit pe poarta fabricii? n-as prea crede, dar proprietarul s-a dus la diversi mecanici, tinichigii care au schimbat o fata de usa de exemplu, au sudat-o de rama geamului cu flacara oxiacetilenica, rama s-a deformat de se vede afara, dar el nu... las-o ca merge si asa si iarna zice mama ce rabla de masina si ce frig este inauntru, pe loc baga caldura, dar in mers nu. Total gresit ,caldura face tot timpul, dar prin gaurile pe care le-a capatat de-a lungul timpului vine mai mult aer rece decat vine caldura de la sistemul de climatizare, cine e vinovat pentru situatia de fata?
- pentru cei care spun ca berlina nu are frane: are frane dar nu se opreste asa cum se opresc alte masini(la asta contribuie mai multi factori).
Sper ca nu v-ati plictisit:am permis din 99, am condus trabant pana in 2001(an in care mi-am luat dacia), dacia am condus-o pana in 2008 inclusiv cand mi-am luat opelul, an in care am condus ambele masini functie de necesitate.
Sa revenim, dacia am luat-o de la primul proprietar care a abandonat masina in fata portii timp de 10 ani, am lucrat la ea 4 luni, timp in care am cam dat tot jos de pe ea, in toamna am mers cu ea la rar(pe vremea aceea se facea itp la rar la cumparare) si a trecut cu brio, dupa care masina a circulat, toata perioada cu diverse interventii, unele chiar costisitoare...si acum se pune problema: iti trebuie masina sa o folosesti zi de zi? atunci ai grija de ea investeste bani si pasiune si nu te va lasa in drum. Mentionez ca toate piesele pe care le-am pus au fost noi, de aceea nu am avut probleme cu ea si am luat-o din timp la puricat ca sa evit cheltuielile mari deodata.Daca o lasam cred ca lua calea rematului mult mai devreme.
Referitor la intrebarea pusa de initiator am tinut-o din 2001(de cand am luat-o), pana in 2009 cand a plecat pe ultimul ei drum, la remat.Nu as mai lua alta (as lua dar stau la bloc biggrin.gif ), pentru ca dacia nu este o masina care sa stea, si mai ales sa stea in ploaie.In rest o masina corecta pentru vremea si pretul ei, pe mine m-a slujit in toti acesti ani si nu mi-a fost rusine cu ea.

--------------------
dacia 1300 1979 - bv07eyg
opel vectra y20dth
ex. dacia 1300
+
Muratu
post 25 Feb 2010, 22:22
Post #172

Membru autentic

Am scapat de dacie neamuleee(remat pe ea cu litere mari scria de mai bine de 2 ani)
Si daca tot am scapat de ea sa va spun si un scurt istoric.
Masina a fost fabricata in 1991 pt. export Canada, dar a fost refuzata ca avea probleme la motor.
In 1995 a fost cumparata de unql lu taicamiu direct din fabrica cu mici combinatii. Iar la scurt timp, tot mergand acesta cu masina in service cu motorul problematic, motorul a fost schimbat pe garantie.
Pana in anul 2001 masina a circulat aproximativ 60000Km timp in care i s-au schimbat decat consumabile. Iar combustibil a ars de toate, de la chierosen de aviatie , pana la ulei de incalzit sere.
Dupa ce a cumparat-o taicamiu in 2002, a suferit o reparatie capitala la capitolul tablarie ce sa dovedit a fi nevoie doar de 2usi fata si o contra aripa si bine inteles o revopsire.(pacat ca reparatia a fost facuta de un tinichigiu de toata jena, a stricato mai mult de cat sa o repare).
Pana in 2007 masina a mai circulat inca vre-o 30000km timp in care s-au schimbat diverse: planetare, jante fata, rezervor, etrieri, tobe esapament..........multe dar marunte.
In anul 2007 a fost un an de foc; am facut cu ea aproximativ 40000km fara sa schimb un surub la ea.
Dar din 2008 a inceput distractia, ba pica cate un pivot ba pompa de frana necesita schimbat garnituri, ba pompa de apa, ba se stricau stergatoarele, ba se mai rupea cate o planetara, ba rulmentii huruiau...............
Pana in 2009, cand motorul a fiert din cauza curelei de accesorii ce a cedat psihic pe dn1 si sa ars garnitura de chiulasa. Am schimbat eu o garnitura am vazut ca nu tine, am mers cu masina la mecanic a mai schimbat si el o garnitura, dar tot degeaba, am mai mers la un mecanic sa-mi planeze chiulasa.....si usor usor a inceput sa scoata iepurasi albastrei pe toba si am traso pe drepta.
A trait o viata nobila si plina de peripetii, cu numarul magic in bord 200100Km wub.gif.
Nu va ganditi ca mai mergea ca era roasa de rugina pe dinauntru caroserie. daca dadeai cu piciorul in stalpii de langa parbriz i-ai fi gaurit fara problema, noroc ca lonjeroanele inca mai aveau forma desi pline de rugina iar pragurile beron desi colcaia rugina prin ele.

--------------------
Daewoo Hyundai Tico Accent 0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI - B-##-JSP B-##-SAK
+
DB03NZH
post 17 Jul 2010, 09:28
Post #173

Membru incepator

From: Valea Lunga-Ogrea /DAMBOVITA

SALUT!eu am o dacie din 1989, luata de noua de la pitesti de bunici. in prezent eu o conduc si o intretin. o voi folosi pina nu se vor mai gasi piese dupa aia o voi duce in gradina sa rugineasca in liniste ca epava de la costinesti. acum am 2 straine dar dacia ramine de suflet, amintiri frumoase din tinerete cind am invatat sa conduc, pe unde am ajuns cu ea cu una straina nu as avea curaj. inca merge bine are 107000 km reali, motor nereparat, doar caroseria cu mici reparatii. adevarul e ca eu pot sa o intretin singur fara sa apelez la nimeni, sudura co2, compresor, macara electrice si o gramada de scule si prese. eu voi merge cit pot de mult cu ea chiar daca rar-ul le vineaza pe drum de parca am fi infractori periculosi, huo sa va zic ceva de dulce pentru mamele voastre de raristi turbati. bafta si drum neted, fara probleme si rar

--------------------
DACIA Logan 1.5 dci 2006 - DB10XCV
+
6 Pages « < 4 5 6
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:47
Forum Renault