CE SA FIE?
![]() ![]() ![]() |
CE SA FIE?
JOHN123 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 26 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
2004, CLIMA Sandero Stepway 0.9 TCE
"Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain"(Terentiu) |
|||
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nu te supara dar nu am inteles nimik din ce descrii tu in mesajul tau de ajutor...fii mai explicit si mai detaliat
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
brici_85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 10 July 08 ![]() |
In ceea ce priveste ambreiajul, la fel este si la mine, tine sus. Am fost cu ea in service in ideea de a ma ajuta cei de acolo si sa imi regleze ambreiajul sa tina undeva la jumatatea cursei pedale, insa fara rezultat. Daca slabeau cablul se lasa pedala, insa nu mai intra in viteza.... Asa ca m-am lasat pagubas si m-am obisnuit cu ea asa cum este.
In ceea ce priveste cealata problema (problema principala) pe care o ai eu zic sa incerci sa cauti aici pe forum pentru ca probabil s-a mai discutat. Nu vreau sa ma pronunt eu in legatura cu problema ta deoarece nu sunt de specialitate. Prefer sa ii las pe altii mai calificati sa iti dea sfaturi, eu ma rezum decat la problemele cu care m-am intalnit eu si la care am gasit rezolvare. Consider ca este cel mai normal... |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
JOHN123 |
![]()
|
QUOTE(ramsen @ 27 Sep 2009, 15:34) nu te supara dar nu am inteles nimik din ce descrii tu in mesajul tau de ajutor...fii mai explicit si mai detaliat poate ca am fost prea detaliat, asa ca voi fi mai explicit: pe scurt: simptomele sunt de ambreiaj pe duca; ce ma pune pe ganduri(sa fie numai asta?...) e ca, atunci cand merge ca melcul, desi calc acceleratia, nu numai ca nu vrea sa raspunda (ca la disc ce patineaza), dar nici nu se tureaza motorul decat, cel mult, intr-un tarziu, sau daca scot pe liber si revin ![]() |
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
discul de ambreiaj a fost tot timpul atacat de placa de presiune si acum cind s-a tocit incep aceste simtome sa iti plece lent...de obicei din ambreiaj erau alte simptome si anume se tura dar nu se misca repede dupa loc
27 Sep 2009, 18:21: la mine pedala de ambreiaj incepe sa actioneze de la jumatatea cursei in sus...daca tragi de cablul de ambreiaj ai 3 cm pina la furca? This post has been edited by ramsen: 27 Sep 2009, 18:21 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
JOHN123 |
![]()
|
Nu, am 4 cm cursa pe cablu; dupa cum am spus, am incercat si cu 3cm, si cu 5cm, dar cu rezultate mai proaste; am cumparat un kit Sachs facut la mama lui, care cica merge si pe Solenza (urmeaza sa gasesc un mecanic dotat si priceput), dar din teama ca asta nu va rezolva problema (pentru ca motorul NU SE TUREAZA UNEORI cand calc acceleratia), am initiat acest topi; oricum, indiferent de raspunsuri (daca voi mai primi), voi reveni cu informatii noi dupa schimbarea kitului de ambreiaj (l-am luat- trebuie sa-l pun...).
|
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
ramsen |
![]()
|
bafta la montaj
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
eu nu cred cai ai probleme cu ambreiajul verifica bujiile filtru de aer sau catalizatorul e infundat desfa sonda lambda si incearca sa vezi daca se tureaza, ea se afla chiar sub scutul de protectie al galeriei de evacuare se desface cu cheie de 22
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
JOHN123 |
![]()
|
multumesc, vladut88, pentru sugestii; le voi incerca (mai putin filtrul, care e curat); adica treaba cu bujiile deja a sesizat-o mecanicul la care am dus-o azi ca sa-i schimbe ambreiajul: a zis ca merge uneori in 3 cilindri si, ca prima masura, sa iau un set nou de bujii; pe urma vom mai vedea...
|
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
ionutiulia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 19 August 09 ![]() |
sal joh.nu vreau sa te sperii dar sa o luam cu incetinitorul.daca te pricepi cat de cat la masini sau motoare si incerci ceea ce iti voi scrie eu in continuare vom avea sanse de 80% de reusita.sa incepem:curata senzorul de turatie este pe carcasa cutiei de viteze prins cu 2 suruburi care se desfac cu cheia de 10 in imediata apropiere a cablului de reglaj ambreiaj, 2:scoate carcasa filtrului de aer si curata motorasul pas cu pas si acel corp negru corpul clapeta in care intra carcasa filtrului de aer,3 verifica bujiile, 4 verifica filtru de aer sau inlocuiestel daca nu a fost inlocuit,4 desfa sonda lambda de pe evacuare cea dinaintea catalizatorului se vede de sus in jos chiar cum deschizi capota , este chiar sub aparatoarea de miini de tabla a evacuarii,iar daca in urma acestor operatiuni nu isi revine, ori ai injectoare infundate {asta in proportie de 30, 40 % } nu toate, ori ai pompa de benzina dusa sau sita infundata asta in proportie de {98 %} si cea de a doua varianta e cam scump de remediat.sper sa te ajute si aceste operatiuni sa le faci tu ca sa iesi mai ieftin dar cu pompa de benzina e cam greu.daca vrei mai multe lamuriri mai scrii aici si te mai ajut.
|
--------------------
solenza
europa
2004
|
|
nenestean |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 22 October 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
eu am desfacut pompa.....si doar am curatat filtru de benzina.....era imbaxit rau de tot
![]() http://www.daciaclub.ro/Pompa-de-benzina-d...-t25486-s0.html http://www.daciaclub.ro/se-subtureaza-t157760.html |
--------------------
Dacia
solenza
2004 / motor 1.4
- MM 05 VFP Pe drumul cel bun !!
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Salut, daca a mers in 3 bujii sunt sanse mari sa se fi dus catalizatorul,
dar asta depinde de cat de mult s-a mers asa. Inainte sa te gandesti la catalizator testeaza pompa de benzina cu un manometru sa vezi daca baga presiune cum trebuie. Neaparat cu un manometru. Daca scoti sonda lambda ai grija sa nu o strici cand o desfiletezi si ai grija la gazele fierbinti care ies pe acolo sa nu topeasca electroventilatorul. Si zi din ce oras esti. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
JOHN123 |
![]()
|
multumesc, prieteni, pentru promptitudine
![]() sunt din Alexandria, dar la reprezentanta de aici e full tot timpul; asa ca am ales un mecanic priceput pe care il cunosc (n-o sa se poata ocupa decat de ambreiaj, pt. ca repara numai masini straine SH si e suprasolicitat si el, dar ca ruda de a 7-a spita, m-a bagat peste rand ![]() 29 Sep 2009, 19:11: revin: am luat masina de la mecanic cu noul ambreiaj care, acum tine mult mai jos( a trebuit sa trag scaunul in fata cu vreo 10 cm); in 5 km facuti am constatat ca discul nu mai patineaza (era de fapt singura piesa uzata din vechiul kit-ba pardon - nici bucsa canelata din plastic a rulmentului n-am mai vazut-o); surprinzator-placa de presiune era intacta, doar urma argintie unde a cuplat rulmentul tradand faptul ca nu-i noua. am cautat bujii frantuzesti, ca sa nu mai am surprize de genul celor amintite in prim postare, dar nu am gasit in oras, deocamdata. a, era sa uit: ce a aparut nou-si nu-mi place- e o usoara vibratie-de fapt un zgomot de frecare gen tabla pe metal rugos care apare la cuplarea ambreiajului cand plec de pe loc, noroc ca dureaza doar o secunda; in rest masina se misca mult mai bine. ![]() 30 Sep 2009, 18:39: Da, azi m-am dezumflat iarasi; aveti cu totii dreptate; se pare ca ca am fost prea optimist ieri cand am apreciat ca masina merge mult mai bine dupa schimbarea ambreiajului: doar un singur lucru e cert: ca nu mai patineaza ca inainte; in schimb, astazi, zgomotul de care vorbeam ieri e mai intens si in reprize mai lungi, in special in treapta 1 si cand accelerez, ca un fel de tremurat sau zbarnait (nu stiu cum sa-i zic), care aduce cu cel facut de planetarele ce freaca intens, dar mai si scapa; m-am uitat la planetare dar nu-s ele; in alta (dez)ordine de idei, va rog, pe cei care stiti, pret estimativ pt. bujii EYQUEM, pt ca trag pe dreapta pana cand le schimb, ca azi am dat iar, o data, in nas (ce coincidenta, de fiecare data mi se intampla asta numai cand plec de la serviciu). O sa procedez selectiv, cum mi-ati spus, pt ca am mari pretentii de la o masina care arata mult mai bine decat functioneaza (am fost prea suparat ca sa mai pun si foto)... This post has been edited by JOHN123: 30 Sep 2009, 18:39 |
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Bujiile sunt in jur de 6-7 lei bucata, chiar azi am intrebat eu.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
JOHN123 |
![]()
|
Da,multumesc, Cristio_79; in Alexandria nici Sinterom nu mai gasesti la pretul asta; acum stiu la ce sa ma raportez, caci maine vreau sa le comand.
|
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Corect. 6 lei si in Bucuresti. Mai poti citi si pe la pise DSN. Sunt multe repere identice. Succesuri.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
JOHN123 |
![]()
|
Am schimbat bujiile (intr-un singur loc am gasit EYQUEM - 7lei/buc); motorul merge mai rotund-adica nu mai merge in 3; isi pastreaza totusi usorul clantanit ca de diesel -cauzat, probabil de faptul ca nu mai e la prima tinerete si ca n-are distributia schimbata.
Am dus-o si la tester, pentru ca ieri dimineata, pe frig, relantiul era f. instabil si curelele fluierau; cand s-a incalzit motorul problemele au disparut insa. rezultat tester:eroare pe injectorul si compresia pt. cilindrul 4; mi-au recomandat curatarea injectoarelor, dar le-am zis ca revin in 2-3 zile. curatarea lor va fi 60 lei, dar nu stiu daca, din oficiu, le vor testa din nou dupa curatare. Cat despre ambreiaj, tine mult mai bine, dar ma ingrijoreaza acel zgomot de 'barait' puternic care apare la eliberarea lui pt tr.1 si accelerare si mai ales, in curbe- ceea ce ma face sa cred ca, la schimbarea kitului de ambreiaj, planetara a apucat pe o pozitie defectuasa. |
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
ionutiulia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 19 August 09 ![]() |
hai ca usor, usor o pui pe picioare.fai si o curatare de injectoare vezi ca este scris pe aici pe undeva de baietii care au facut inclusiv eu am facut aceasta operatiune.este bine de tot.succes
|
--------------------
solenza
europa
2004
|
|
JOHN123 |
![]()
|
Da, sunt deja mai optimist, chiar daca azi am facut drum intors de la reprezentanta: mi-au spus ca nu-mi mai verifica injectoarele daca mi le curata ei, ca n-are rost si, in plus, tariful nu mai e 60 ron-ca sambata, ci 90; mi-am luat jucaria si-am plecat, bucuros totusi ca , de sambata, motorul merge ceas (in ciuda testerului
![]() Am facut si consumul pe prima suta de km , in oras, si pt. inceput, m-am speriat putin:12.5l - pe urma am realizat ca asta e cons. cat am umblat cu masina in stare critica:ambreiaj patinand si bujiile vechi cu motorul mergand, de multe ori, in 3; acum e cu totul altfel, si sper sa constat asta dupa a 2-a suta. |
--------------------
SOLENZA
1.4MPI
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 19:47 |