Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
![]() ![]() ![]() |
Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
Tince1290 |
![]()
|
||
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
cred ca daca ai fi dat inainte semne unde a fost geamul cel vechi montat pe pozitie nu te-ai mai fi chinuit ... Oricum una peste alta e super .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Da sunt super ....bravo @Tince1290 felicitari ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
nesu_scorpion |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 March 09 ![]() |
Am vazut pozele si filmarile la geamurile electrice @Tince1290 si arata super geamurile.Ce zici contra cost ai putea sa imi pui si mie geamuri electrice?Sunt din Cj si daca ai avea timp sa mai instalezi un kit de geamuri electrice lasa-mi un id sau un nr de tel sa te caut!Merci mult!!!
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
nu prea te pot ajuta
![]() ![]() oricum..ai incredere in mine...eu nu sunt un mare mester...nici macar nu am mai desfacut fetele usilor inainte...si eu m-am temut putin....dar acum cand totul a trecut...chiar imi dau seama ca m-am temut degeaba ![]() desfaci clapeta de deschidere a usii....manerul de care tragi usa (cel din interior)...ambele prinse in cate un surub....scoti ornamentele rotunde de la suruburi....care sunt in cele 4 colturi ale portierei...si cam atat...scoti cele 4 suruburi....si fata usii ar trebui sa iasa ![]() ![]() ![]() ![]() sper sa intelegi ca nu e rea-vointa...dar chiar nu te pot ajuta mai mult de atat...kit-ul....daca e cumparat de pe net ar trebui sa contina tot ce ai nevoie ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
nesu_scorpion |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 March 09 ![]() |
Poi chiar maine vreau sa imi cumpar macarale de solentza si o sa ma apuc atunci chiar eu cu un prieten sa le montam.Sper sa si reusim:D.Oricum merci pt raspuns si dupa ce o sa termin operatiunea o sa revin cu poze.Inca o intrebare cand cumperi macaralele de solentza in pachet sunt incluse si butoanele sau alea tre sa le cumpar separat:-???Oricum mie de partea electrica mi groaza parca cand trebuie sa leg butoanele:))
17 Mar 2009, 22:47: Sau ar fi mai bine ceva kit universal de geamuri??? ![]() This post has been edited by nesu_scorpion: 17 Mar 2009, 22:47 |
--------------------
Dacia
Supernova
2001
|
|
Tince1290 |
![]()
|
de aia mi-a fost si mie groaza....dar am dus-o la elecrician cand am ajuns la punctul acela...am crezut ca iti cumper un kit universal....daca pui macarale de solenza....sa citesti topicul ultimele 3 pagini din topicul asta...11, 12 si 13...am pus eu poze in timpul demontarii...si indicatii si etc....nu vine in pachet decat macaraua in sine....butoanele le comanzi separat...poti cumpara de logan cu 15 ron bucata....adica butoane simple...sau dinastea cum am eu (de solenza-renault)...cu 90 ron dreapta si 120 ron buton stanga (dar poti sa le cumperi amandoua de dreapta ca nu difera decat mufa putin...si daca legi cablurile direct (si nu mai cumperi si mufele speciale)...e mai bine sa iei 2 mai ieftine..ca au aceasi functie...)legat de legatul butoanelor de pot ajuta eu cand ajungi acolo (pentru ca in mare am vazut cam ce a facut electricianul
![]() inca ceva....legat de butoane...daca comanzi de solenza-renault sa sti ca nu o sa le poti monta pe usi...iar daca vrei neaparat sa le pui pe usi...atat la cele de solenza cat si la cele de logan trebuie sa cumperi doua pt portiera soferului...sa poti deschide si geamul pasagerului ![]() sa ma mai intrebi daca mai ai nelamuriri..si te ajut cu placere ![]() uite...pe pagina asta http://www.daciaclub.ro/Geamuri-electrice-...-t161-s210.html la postul al 3-lea de pe pagina sunt poze cu butoane pe usi....cam asa ai putea sa le pui daca iti iei de logan...doar ca sa sti ca alea nu au "rama"....deci sunt butoane doar....trebuie sa improvizezi tu ceva... This post has been edited by Tince1290: 17 Mar 2009, 23:31 |
--------------------
-
-
-
|
|
daniel_drv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 29 March 09 ![]() |
se poate sa imi spuneti care au fost preturile ? pt ca as fi si eu interesat de montarea geamurilor electrice...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- CT-64-DRV Inferno MotorSport Constanta.
|
|
Tince1290 |
![]()
|
un kit de pe net costa 300 ron...si are tot ce trebuie....daca vrei sa ramai in zona dacia....poti sa montezi macarale de solenza cum am facut eu....dar te va costa aproape dublu:
- 2 macarale 440 ron; - 2 butoane: 30 ron (logan) sau 210 ron (solenza/renault) - cabluri: 10 ron; - diverse (sigurante....adezivi si altele) 10 ron; - cuplare instalatie electrica 30 ron; Total: 700 ron daca preferi sa nu faci singur montajul te va costa la service in jur de 100 ron...poate mai mult...daca preferi sa il faci singur iti recomand sa citesti ultimele 2 pagini ale acestui topic....ai instructiuni de montare...poze si tot ce ai nevoie ![]() numa' bine |
--------------------
-
-
-
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 2 October 08 From: Bucuresti ![]() |
mi am luat si eu macarale de solenza .. 150 amandoua ...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
@pynky_2231 cauti un + permanent in bord si de acolo pleci cu firul de alimentare pe care pui un releu si butoanele de comanda catre motorasele macaralelor , masa o dai pe usa la fiecare motoras, sfatul meu este sa pui si o siguranta pe acel +. Sau mai ai varianta sa tragi +-ul direct de la baterie....nu este chiar asa greu ![]() Spor la treaba |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
plus o siguranta de protectie !
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
26-Kbe |
![]()
|
Am specificat de siguranta domnu Djasu82
![]() ![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 2 October 08 From: Bucuresti ![]() |
ms mult baieti .. sper sa ma descurc ... stie cineva unde sa gasesc buteane .. pt geamuri .. si la cati bani .. ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
djasu82 |
![]()
|
cumpara de logan 30 de lei bucata.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
la magazinele dacia ... sau in targ la vitan ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
djasu82 |
![]()
|
si in targ si la magazinele dacia ...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Tince1290 |
![]()
|
te sfatuiesc ca inainte sa te gandesti asupra butoanelor sa te si gandesti unde le pui.....pentru ca in bord exista foarte putine locuri in care le poti pune....iar daca pui pe portiera nu poti lua de renault ca alea ies inafara si risti sa le agati cu ceva.....daca iei de logan in schimb e foarte practic sa le pui pe usi....dar cu o conditie....sa cumperi 3 butoane...si sa pui pe portiera soferului 2....sa poti deschide si gamul pasagerului.....sa nu te intinzi prin masina
![]() legat de fire....initial am masurat si am tras 2 fire de la fiecare macara pana in locul unde am ales sa pun butoanele (sub casetofon)....si abia apoi de la cutia de sigurante.....cuplatul butoanelor la mine l-a facut un electrician si pentru asta mi-a luat 30 ron.....legat de masa...NU se prinde masa de portiera....ambele fire se cupleaza de buton deoarece curentul trebuie sa circule in ambele sensuri....daca prinzi unul din fire de masa nu o sa poti decat sa deschizi sau sa inchizi geamul...nu o sa poti da amandoua comenzile in acelasi timp....sigurante am folosit de 25.... PS: daca pui butoane de logan si le pui pe portiere va trebui sa mai tragi 2 fire de la cel de-al treilea buton...din portiera stanga....pana la celalalt buton din portiera dreapta.....si nu va fi prea usor sa le maschezi.... daca mai ai intrebari...sunt aici ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Marco24 |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 592 Joined: 22 February 06 From: Cluj-Napoca/Rm.Valcea ![]() |
..felicitari Tince, merg frumos geamurile. O intrebare: de ce ai pus butoanele invers?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 16v / BMW E46
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
tince eu am intampinat o mare problema .. tu ai usi de solenza pe masina.. dar eu am usi de nova sau nu stiu alte usi .. modelu meu DSN este clima din 2001
![]() ... ma gandesc sa`i dau eu o gaura cu bormasina ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
Tince1290 |
![]()
|
sa sti ca am vorbit despre problema asta in paginile anterioare ale topicului....dar asta este cea mai simpla metoda
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
poi eu ma chinui de 5 ore sa dau gauri sa aliniez sina ..... dar nici macar gaura de jos ... nu este buna ... cred ca trebuie sina dusa mai spre dreapta
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
pynky_2231 gata te daii batutu, am vazut ca le vinzi la bursa
![]() |
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
da poi m am saturat 2 zile m am chinuit
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
peste vreo 10zile daca le mai ai ,poate ti le cumpar sa am si eu o activitate
![]() |
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
am reusit sa montez macaraua electrica pe partea stanga merge binisor .. la urcare face am 5 secunde ... de coborat coboara usor ... acum incerc sa montez si pe partea dreapta dar acolo cred ca am problema cu sina care este pe geam nu este montata bine .. parerea mea ... atunci cand dau geamu jos ... pe sina manuala .. se duce in fatza geamu dc oare .. ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
Tince1290 |
![]()
|
e sina stramba...foarte probabil..daca tragi capatul de sus al sinei spre spatele masiniii iar cel de jos spre fata ar trebui sa se redreseze....eventul sa incerci sa jonglezi si cu pozitiile cursorului (cel ce prinde geamul pe sina....ca ala are gauri late si poti sa le prinzi cum vrei tu)
mult noroc la montat si spor... |
--------------------
-
-
-
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
Tince ... nu am citit in paginile anterioare .. dar zi`mi si mie .. u ai pus releu pe cablurile care vin la buton .. sau ai pus decat sigurantza de 25 ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
Tince1290 |
![]()
|
doar sigurante
|
--------------------
-
-
-
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
ATENTIE !! Acest topic este informativ. Conform regulamentului,
2-p) Mesajele ce contin oferte comerciale, permanente sau ocazionale, ale persoanelor juridice sau fizice pot fi postate doar in sectiunile Bursa sau Anunturi, cu respectarea suplimentara a Regulamentelor specifice pentru respectivele sectiuni. h) In cazul incalcarii punctului 2m sau 2p, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:45 |