Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
![]() ![]() ![]() |
Geamuri electrice, Topic general, sfaturi, poze, tips and tricks
Bogyciu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
....
....
....
- ....
|
|||
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
![]() Membru Mijloc Amputat Group: Members Posts: 338 Joined: 29 December 07 From: Timisoara , Timis ![]() |
Va rog sa ma iertztzi dar nu am stiut de problema asta , este adevarat ca in poza ar trebuii sa fie in capatul din dreapata placa cu rotitza ar trebuii sa fie pana in capat dar eu am luat dimensiunea dupa sina veche care e mai mica , si din cauza lungimi cablului nu am putut sa pun mai spre capat , iar din aceasta cauza rezulta problema ca geamul nu se deschide complect , nu intra in totaslitate in usa , am observat si eu dupa recent , fiind frig nu am testat geamul pana la capat , solutzia ar fii sa se masoare diferentza de la sina de 1310 si super nova si apoi sa se taie din tubul cablului mecanic cate jumate de sus si jumate de jos adica daca diferentza este de 30 mm , 15 de la un tub si 15 de la celalalt iar apoi placa cu rotitza de sus sa ramana neschimbata iar placa cu rotitza de jos sa se mute in capat in acest fel prin eliminarea diferentzei geamul va putea face cursa complecta , vas rog inca odata sa ma scuzatzi dar a fost un experiment si nu am stiut de treaba asta
|
--------------------
dacia
Super Nova
2002 Eu mi-am luat Dacie , tu ti-ai luat trotuar
|
|
marius.tt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 766 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
salutare. am facut si io la fel ca eXistenZ_Tg si tot nu mi-a iesit ,am taiat capetele sinei cu sclipeti de la 1300,le-am montat si tot nu merge,la coborare e ok dar la urcare merge f greu si la junatare trage spre oglinda dupa care nu mai are putere si se opreste, cu ajutorul maini il ridic si nu ajunge pana sus........m-am bagat aiurea.....si bani dati si munca si macaraua mea manuala stricata..........daca are cineva o idee sau orce altceva ii multumesc anticipat............eventual o macara pe dreapta manuala.
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai decat sa va imbolnaviti de ce nu ati cumparat macara de solenza sau va place sa va chinuiti ?
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
QUOTE(marius.tt @ 15 Mar 2010, 09:02) .......m-am bagat aiurea.....si bani dati si munca si macaraua mea manuala stricata..........daca are cineva o idee sau orce altceva ii multumesc anticipat............eventual o macara pe dreapta manuala. mai tata,daca nu le ai mai bine nu te bagi!mai intai consulti forumul.apoi te apuci de treaba.eu asa am facut,si leam dat de grija |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
@marius.tt si eu am vrut de cateva ori sa le dau foc, lor si la toata masina dar pana la urma am reusit sa le pun. nu stiu ce metoda ai adoptat tu, ma gandesc ca cea postata de eXistenZ_Tg, eu m-am incapatanat sa folosesc sina originala si am facut-o pe cea de 1300. Mie cel de la sofer merge foarte bine, dar cel din dreapta merge greoi. Si inainte cu macaraua normala mergea mult mai greu, deci tind sa cred ca este ori geamul stramb ori usa, dar geamul acela nu-l folosesc chiar asa des, asa ca nu ma deranjeaza. Eu am spus cateva posturi mai in urma ca este foart greu sa montezi astfel de macarale, asa ca a ramas la atitudinea vostra sa decideti daca sa va puneti sau nu. Mai incearca sa o reglezi, poate poate ii dai de cap pana la urma. Bafta!!
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
![]() Membru Mijloc Amputat Group: Members Posts: 338 Joined: 29 December 07 From: Timisoara , Timis ![]() |
marius tt , imi pare rau ca nu ti-a iesit cum ai vrut , incerca sa vezi din ce cauza la jumate iese de pe culisa si o ia spre oglinda , si sa remediezi problema , ai sa vezi prin poze ca eu am mai pus un platic negru pe plimbatoarea de gem care este cam la fix si gliseaza usor pe sina acela avea rolu sa nu lase sa se duca atat de tare spre oglinda , schimba culisele de geam eu nu am avut bani ca erau scumpe asa ca le-am uns , cauta o unsoare sa reziste si la temperaruri cu minus dar si plus cat mai mult si da pe culise in interior , nu aruncatzi resturile de la inventzie o sa va fie de folos , am o alta idee care ar putea ajta la o glisare mai usoara fara opriri pe la mijloc , sa se mai incalzeasca un pic si ma puns sa fac inventzia sa vad daca reuseste , va rog inca o data sa nu ma condamnatzi daca nu merge cum ati vrut , dar inca incerc si eu sa rezolv problema , pt suport si alte informatizii contactatzi-ma pe mess sau pm si incerc sa va ajut cum pot dar din cauza vremei nu pot sa dau mai multe sfaturi pana nu se mai incalzeste
Inca ceva , marius tt daca ai facut poze cand ai facut modificarea sau daca ai cum sa faci te-as ruga foarte mult sa faci poze cat mai multe de la macaraua facute de tine poate te pot ajuta cu ceva This post has been edited by eXistenZ_Tg: 16 Mar 2010, 01:55 |
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
eu am facut pe stg. si merge super ok. singura problema este ca nu coboara pana jos mai raman 3-4cm dar nu ma deranjeaza. DACA VREI SA FACI SI NU TE PRICEPI SA DAI O GAURA (VORBA VINE) NU TE APUCA
|
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
Am venit cu o imbunatatzire la problema geamului care nu coboara de tot in usa , in poza urmatoare pt cei care totusi modifica geamurile electrice de 1310 pt supernova , dupa metoda prezentata la postul 454 parca , si au deja montat placutza cu rotitza de jos care nu este in capatul sinei , faceti urmatoarele: se masoara diferentza (reprezentata cu x in poza) de la placutza pana la capatul sinei , se imparte la doi iar rezultatele , se folosesc pt a masura pe tubul de sus si cel de jos , apoi se marcheaza si se taie , dupa indepartarea diferentelor se muta placuta cu rotita in capautl sinei se dau gauri se monteaza la loc tot ansamblul , apoi pe usa masini , si se face un test de functinalitate corecta a cursei .IMGP3489a.jpg ( Size: 88.72k )
Number of downloads: 1048
Rog pe cei ce au combinarea de geamuri electrice de 1310 si mecanice supernova dupa modelul facut de mine , daca au probleme cu blocajul la jumatate si oprire , ce au facut sa remedieze problema , mai am o idee folosind plimbatorile de 1310 si un pic de calcule si chiar o placa adaptoare de la plimbatoarea de 1310 la suportul sticlei , daca vremea va tine cu mine am sa incerc si acest lucru apoi va anunt daca a functionat , inrest cu alte sfaturi ce pot sa va dau va stau la dispozitzie |
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
marius.tt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 766 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
ok , am sa mai incerc cand vreamea va fi mai blanda, docamdata raman cu geamul blocat si intredeschis, adevarul ca si cand aveam macaraua mamuala mergea fff greu .....
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
iti ti masina in garaj?
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
marius.tt |
![]()
|
nu am garaj si nici la curte nu am pe nimeni............am sa revin cu poze sa observa-ti si voi ca am lucrat destul de bine........dar tot nu vrea...
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
marius tt , dupa ce ai schimbat macaralele mecanice cu inventzile elctrice , a mers geamul mai usor? si ca sa usurezi mai mult glisarea lui pe culisa pune in interiorul culisei pe unde se plimba geamul niste vaselina care sa reziste si la grade cu minus si cu plus ai o sansa sa meraga mai usor , acuma mai lucrez la constructia unui eleron din dur aluminiu , si sa vad cum iese si cum se comporta pe masina , adica sa nu mi se rupa si sa zboare la ala din spatele meu , ca sa am ce platii
|
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
marius.tt |
![]()
|
promit ca am sa revin cu poze daca sambata asta e vreme buna,si daca ung cu vasilina cilisele nu se unge si geamul la capete?eu tre sa fac cv sa nu mai traga asa de greu si sa nu mai duca spre oglinda asta ar fi tot, tin sa mentionez ca si cu macaraua manuala mergea fffff greu la ridicare cat si la coborare............
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
marius tt presupun ca daca fostele macarale mecanice mergeau ffff greu , sa intzeleg ca astea inventate merg mai usor?? atunci ai facut totusi un progres , totusi ii imaginezi si tu cat se chinuie motorasul ala mic sa ridice ditamai greutatea de geam plus ca se ma si freaca in culisa , totusi sant si eu curios de poze cum au iesit macaralele tale , si in legatura cu unsul cu vaselina , da se vor unge si geamurile dar doar partea care ii in culisa jumatate de centimatru dar totusi nu prea ai ce sa faci asa e sitemul , si la mine este uns si nu se vede
|
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
marius.tt |
![]()
|
multumesc de sfat ,am facut rost de macara manuala, daca nu iai iese cu cele electrice o schimb si raman ca inainte dar totusi nu inteleg ce diferenta este intre cele de solenza si astea modificate de noi ca practic sunt la fel.........si dc cel din dreapta merge la majoritatea mai greu??.................revin cu poze
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
ce nu intelegi? Tu ai zis ca ai geamuri electrice pentru 1310. Cele de solenza se potrivesc mai bine pentru ca sunt de ... solenza, si cum sunt multe dsn-uri cu usi de solenza, cum ar fi cele din lotul 3, se potrivesc la fix pe dsn-uri. La dsn-urile cu usi de nova, trebuiesc facute cateva modificari, semnificativ mai infirme in comparatie cu modificarile necesare pentru a pune macarale de 1310.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
marius.tt |
![]()
|
da ai dreptate dar eu voiam sa spun altceva.......ce diferenta e intre macatalele electrice de solenza si cele facite de noi ( montate rotite la capetele sinelor de dsn) spune-mi doar ce are in plus .........asta cu usile stiu, si io tot de solenza am
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
Diferentzele sant doar de prindere dupa cum o sa vedeti in pozele de mai jos nu cred ca sant alte diferentze poate doar productia motorului unde s-a facut daca sant mai bune sau nu
Prima poza este de la macaraua electrica originala (presupunand ca sa facut) index5.php.jpg ( Size: 39.96k ) Number of downloads: 979 a doua poza ar trebuii sa fie macaralele modificate dar am uitat sa fac poza urmatoarea este de solentza originala 2363591_1248365745.jpg ( Size: 17.38k ) Number of downloads: 947 aceasta este tot solenta cel de la timisoara presupun img_216_2.jpg ( Size: 17.33k ) Number of downloads: 950 iar ultima este de logan prod_icon_C_30188_big.jpg ( Size: 35.52k ) Number of downloads: 761 This post has been edited by eXistenZ_Tg: 19 Mar 2010, 13:21 |
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
eXistenZ_Tg
86142638.jpg Schema functioneaza cu intarziere pe iesirea de 6V slow turn on . Intarzierea e data de consensator C1. This post has been edited by djasu82: 19 Mar 2010, 14:28 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
marius.tt |
![]()
|
Neatza, sunt pragatit sa reusesc azi,am sa revin cu poze
|
--------------------
Renault
Megane dti
2000
|
|
ionut81 |
![]()
|
din pacate nu am reusit sa le fac sa coboare pana jos (mai raman 3-5cm afara), dar nu ma deranjeaza.
Attached thumbnail(s) P180310_11.230003.JPG ( Size: 414.83k ) Number of downloads: 355 P180310_11.230002.JPG ( Size: 542.44k ) Number of downloads: 304 P180310_11.230001.JPG ( Size: 475.03k ) Number of downloads: 274 P160310_12.000001.JPG ( Size: 476.98k ) Number of downloads: 266 P160310_11.420001.JPG ( Size: 407.09k ) Number of downloads: 275 P010310_15.530001.JPG ( Size: 511.95k ) Number of downloads: 242 P030410_20.030001.JPG ( Size: 328.44k ) Number of downloads: 353 |
--------------------
Nu am
SSSjep
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
De ce nu coboara complet?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ionut81 |
![]()
|
din cauza rotitelor care nu pot fi lasate mai jos pt. ca lovesc in usa
|
--------------------
Nu am
SSSjep
|
|
djasu82 |
![]()
|
sau in difuzoare lovesc ?
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai inainte ii culisau pana jos, cu tot cu difuzoarele montate, deci nu cred ca se lovesc in difuzoare.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() ![]() rotita ar trebui lasata mai jos dar pe urma va lovi in usa si nu vei putea sa o montezi. Attached thumbnail(s) indexCAERSQ0F.jpg ( Size: 528.22k ) Number of downloads: 448 |
--------------------
Nu am
SSSjep
|
|
Maskatu |
![]()
|
Si la 1310 banuiesc ca nu face asa nu? Ele fiind de 1310 parca... Daca puneai de solenza, cu siguranta acest lucru nu se intampla, dar decat deloc este bine si asa. Felicitari pentru munca depusa!
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
eXistenZ_Tg |
![]()
|
ionutz81 sant bucuros ca ti-a iesti inventzia asa cum imi imaginam , am si yo niste intrebari , ca de exemplu , cat a durat distractia , ca dupa cum am calculat eu de cand ai postat ultima oara a iesit vreo 2 saptamani (cam mult) cum ti sa parut lucrarea , ai intimpinat probleme? cum circula geamul sus - jos ? nu iese de pe culisa si se indreapta spre oglinda? adica daca mere ok in sus si jos , ar fii fain daca ai pune un filmuletz interactiv , pentru ca si eu vreau sa le modific acuma asa cum sant la tine , cum trebuia de fapt sa fac de la inceput dar m-am cam grabit , acuma sa vad daca mai pot remedia problema , totusi as mai avea o intrebare cum ai rezolvat prinderea suportului mgeamului de plimbatoare? ori cum ma bucur ca a iesit asa , si sfatuiesc pe cei care vor sa mai faca sa se uite la toate pozele si ale mele si ale lui si ca produsul finit sa iasa ca al lui e mai bun
referitor la problema de ce nu merge geamul pana jos , este din urmatoarea cauza ca plimbatoarea se loveste in rotitza acolo se termina cursa ei , iara la macaraua mecanica nu exista aceea placutza cu totitza si cobora pana jos , daca va uitatzi la pozele cu macarale elctrice de diferite dacii o sa vedetzi cele electrice de super nova are cam tot sistemul ca cea mecanica numa c in locul manivelei este motorul electric care ridica arcul acela "paros" ca o perie This post has been edited by eXistenZ_Tg: 6 Apr 2010, 20:29 |
--------------------
dacia
Super Nova
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
ATENTIE !! Acest topic este informativ. Conform regulamentului,
2-p) Mesajele ce contin oferte comerciale, permanente sau ocazionale, ale persoanelor juridice sau fizice pot fi postate doar in sectiunile Bursa sau Anunturi, cu respectarea suplimentara a Regulamentelor specifice pentru respectivele sectiuni. h) In cazul incalcarii punctului 2m sau 2p, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:40 |