Avarii conectate la marsarier, Cum se face operatia asta?
![]() ![]() ![]() |
Avarii conectate la marsarier, Cum se face operatia asta?
hremus |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 29 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|||
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
cata chinuiala cu 3 diode de putere(10SI10) se rezolva
![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
si un releu
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
poftiti
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
hremus |
![]()
|
Ia priviti ce am gasit la http://www.niqro.as.ro/semnalizare.htm
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
e vehe pana acum am facut multe relee de semnalizare si temporizatoare cu integratul asta dar nu stiu daca se mai gaseste ca era proiectat de iprs baneasa
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
hremus |
![]()
|
Schema e ok. Totusi as prefera sa nu am releu electromagnetic.100% electronic. Ma gandesc acum la una.Nu stiu daca se mai gasesc tranzistoarele de putere 2N3055. Cand e gata o sa o pun aici ...
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
acolo in locul releului poti sa pui un tiristor cu poarta comandata din locul unde vine bobina releului
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vierme_ha |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 386 Joined: 6 January 04 From: Fetesti/Bucuresti ![]() |
Astia d-alde giurisci fabian(aka electronisti)
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX fost 1.8 16v 99kw
1990
- IL-02-XFP Semnat: eu
|
|
hremus |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
vierme_ha |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 386 Joined: 6 January 04 From: Fetesti/Bucuresti ![]() |
cum adica?vreau exact ca la solenza/logan.ma enerveaza zgomotul releului mecanic si vreau ceva cu buzzer.Dar am nitica pasiune de electronica in mine si as vrea sa imi fac eu singur(cu schema) chiar daca s-ar gasi mai ieftin deja facut
This post has been edited by vierme_ha: 21 May 2006, 22:30 |
--------------------
Dacia
1310 TLX fost 1.8 16v 99kw
1990
- IL-02-XFP Semnat: eu
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
hremus, se gasesc 2N3055 pe toate drumurile si costa vreo 50 de mii maxim.
daca totusi nu gasesti iti dau eu. |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
QUOTE(marius-gabriel @ 22 May 2006, 10:13) hremus, se gasesc 2N3055 pe toate drumurile si costa vreo 50 de mii maxim. daca totusi nu gasesti iti dau eu. Mai electronistii mosului, problema e ca 2N3055 e npn iar becurile sunt "spre masa" Asa ca modul de comada al tranzistorului e slab din punct de vedere al randamentului. Trebuie folosit un tranzistor pnp (gen 2N2955, exista si echivalent rusesc, am folosit si e f bun) Amatorii de "retro" pot folosi tranzistoare cu germaniu, model generic ASZ 15-17, avantajul lor e tensiunea de saturatie mai mica (pierdere de tensiune pana la bec mai redusa, incalzire mai mica, dezavantajul e sensibilitatea mai mare a germaniului decat a siliciului la temperaturi ridicate) Mai modern, exista tranzistoare MOS-FET de putere cu curenti de drena pe la 20A si cu tensiuni de saturatie f reduse... Din pacate trebuie bine calculate elementele de circuit, altfel se strica iremediabil piese destul de scumpe ( De exemplu eu am facut o trasnaie de-asta cu 2 etaje de putere pentru fiecare parte cate unu (dreapta-stanga); etajul de comanda functioneaza bine pe o singura parte, dar daca vreau sa comand ambele parti (avaria) nu le poate satura pe amandoua (becurile clipesc slab); nu se strica dar nici nu functioneaza, si ca sa o modific mi-e cam sila, ca am de demontat o groaza...) Asa ca daca nu va bazati, lasati un releu "clasic", fie si electronic sa-si faca treaba. Am vazut pe topic o multime de scheme bune, simple si eficiente. Izolati bine! Bafta!! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
dar de ce ai citat din postul meu??! eu doar am dat o informatie si ma ofeream sa ii trimit omului piesa in caz ca nu il gaseste, desi repet il gasesti peste tot! |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
hremus |
![]()
|
QUOTE(marius-gabriel @ 22 May 2006, 00:13) hremus, se gasesc 2N3055 pe toate drumurile si costa vreo 50 de mii maxim. daca totusi nu gasesti iti dau eu. Eu am gasit la 15 mii, insa nu trebuie sa-mi fac putin timp sa ma ocup de schema o sa incerc sa bag si un buzzer... This post has been edited by hremus: 23 May 2006, 07:38 |
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 00:35 |