DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dreptate cu pistolul, In Lituania

Voi i-ati fi omorat pe violatori ?

Da [ 56 ] ** [82.35%]
Nu [ 2 ] ** [2.94%]
Nu stiu [ 10 ] ** [14.71%]
Total Votes: 68
Guests cannot vote 
adip
post 22 Oct 2009, 15:34
Post #91

Banned

Group: Members
From: Melbourne, Victoria

QUOTE(kog @ 23 Oct 2009, 00:14)
Daca as fi fost in locul respectivei persoane as fi facut la fel. Da este un sacrificiu, sacrifici propiul copil, dar salvezi multi altii care ar cadea in mainile acelor monstii
Cu ce-ti ajuti propriul copil sacrificandu-i viata? De-aia i-ai dat viata? Ca mai apoi sa i-o sacrifici dintr-un exces de vanitate?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kog
post 22 Oct 2009, 15:36
Post #92

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

bine ca sunt eu idiot. Nu mai zic nimic. Hai sa nu ne mai luam de criminali si pedofili ca poate persoana de care abuzeaza e un om rau, sau copilul pe care il va avea va fi un om rau, si tot asa. Apropo, stiti ce tratament primesc pedofilii ajunsi in inchisoare?

@adip, de ce sa ii sacrifici viata? O sa traisca si fara tine... Acuma situatia e muuuuult prea complicata ca cineva sa aiba dreptate pe deplin

This post has been edited by kog: 22 Oct 2009, 15:38

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
driverx
post 22 Oct 2009, 15:39
Post #93

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(kog @ 22 Oct 2009, 16:36)
...Apropo, stiti ce tratament primesc pedofilii ajunsi in inchisoare?
*

Unul naspa de tot. Sunt tratati cel mai prost...probabil. Ei si violatorii. Dar ce relevanta are? Sau cumva cei care aplica tratamentele care le aplica (fie panizi sau alti inchisi) devin etalon in societate? biggrin.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Steel Tormentor
post 22 Oct 2009, 15:41
Post #94

Membru autentic

From: Constanta

Criminali platiti, boschetari in stare sa faca orice pentru 200 lei...frate...ce-i aici?
Maine, poimaine ne certam mai tare pe aici pe forum si ma trezesc cu boschetari pe-acasa..cine stie??? popa.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
kato
post 22 Oct 2009, 15:42
Post #95

Membru autentic

From: barlad

@driverx, daca nici printre scursurile societatii nu sunt acceptati, nu-ti ridica semne de intrebare?

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
adip
post 22 Oct 2009, 15:43
Post #96

Banned

QUOTE(kog @ 23 Oct 2009, 00:36)
bine ca sunt eu idiot. Nu mai zic nimic. Hai sa nu ne mai luam de criminali si pedofili ca poate persoana de care abuzeaza e un om rau, sau copilul pe care il va avea va fi un om rau, si tot asa.
Asta incerc eu sa evit: sa ma bazez pe presupuneri in luarea actiunii si sa incerc, in orice conditii, sa-mi stabilesc prioritatile. E greu cand ajungi in situatia omului cu fata abuzata. Repet, il inteleg, dar nu stiu daca as face acelasi lucru, sunt prea multe de luat in calcul si nu merita sa-ti distrugi familia din cauza unei actiuni pripite.
E greu, e foarte greu sa spui "nu stiu", sa faci un pas in spate si sa iei problema un pic la rumegat. E mult mai usor sa fii categoric, sa iti dai cu parerea despre orice si oricum atunci cand nu influentezi vieti, nu esti tras la raspundere si nu suporti consecinte pentru opiniile date pe gura.

--------------------
* * *
+
driverx
post 22 Oct 2009, 15:45
Post #97

QUOTE(kog @ 22 Oct 2009, 16:36)
... Acuma situatia e muuuuult prea complicata ca cineva sa aiba dreptate pe deplin
*

NIMENI nu are dreptate pe deplin. Dar treaba trebuie cantarita. Unii zic ca asta a facut un bine, ca a scos 2 pedofili din circuit. Dar poate doar in Lituania, in acea zi, vreo 3 oameni, avand creierele pe bigudiuri au descoperit ca le place ceva ... mai fraged. So...balanta nu ar sta prea bine smile.gif

Eu sau adip nu ne enervam cum crede corbex, dar trebuie realizat ca desi ce au facut aia 2 cu fetita ei nu e scuzabil in absolut nici un context, totusi ce a facut el nu e demn de eroism, chiar daca a incalcat legea nu a adus nici un plus societatii, iar in plan personal nu a facut nimic decat sa isi rezolve temporar o problema....temporar.....frustrarea si dorinta de razbunare. Mama nu mai are ce sa fie parinte pentru fata aia, el va fi fugar sau puscarias o viata, fata acuma are traume care nici nu le realizeaza, probabil ajunge in camin, nimeni nu se va ocupa de problemele si blocajele ei psihologice. So....unde mama dracu e partea buna in povestea asta?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
adip
post 22 Oct 2009, 15:45
Post #98

Banned

QUOTE(kog @ 23 Oct 2009, 00:36)
[...] de ce sa ii sacrifici viata? O sa traisca si fara tine...
De ce sa traiasca fara tine? Cu ce ii va fi mai bine?

--------------------
* * *
+
driverx
post 22 Oct 2009, 15:47
Post #99

QUOTE(kato @ 22 Oct 2009, 16:42)
@driverx, daca nici printre scursurile societatii nu sunt acceptati, nu-ti ridica semne de intrebare?
*

Asa zici de parca eu as vrea sa ii accept pe astia. Dar voi emiteti aici niste idei tare tare asemanatoare cu cele aplicate de catre scursurile societatii. Chiar NU ITI RIDICA SEMNE DE INTREBARE despre cum judeci tu si inca o turma de pe aici? Chiar nu-ti ridica semne de intrebare? Pana la urma care ar fi diferenta dintre voi? Ca eu nu vad nici una. In afara faptului ca ei deja au calcat pe bec iar voi...inca nu.

This post has been edited by driverx: 22 Oct 2009, 15:48

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
adip
post 22 Oct 2009, 15:48
Post #100

Banned

QUOTE(driverx @ 23 Oct 2009, 00:45)
[...] ce a facut el nu e demn de eroism, chiar daca a incalcat legea nu a adus nici un plus societatii, iar in plan personal nu a facut nimic decat sa isi rezolve temporar o problema....temporar.....frustrarea si dorinta de razbunare. Mama nu mai are ce sa fie parinte pentru fata aia, el va fi fugar sau puscarias o viata, fata acuma are traume care nici nu le realizeaza, probabil ajunge in camin, nimeni nu se va ocupa de problemele si blocajele ei psihologice. So....unde mama dracu e partea buna in povestea asta?
N-ai prins ideea drivere. Exista omor din culpa, omor cu premeditare si omor cu premeditare din altruism.

--------------------
* * *
+
Steel Tormentor
post 22 Oct 2009, 15:49
Post #101

Membru autentic

From: Constanta

Ce s-a intamplat este tragic si trist pentru el nu pentru cei pe care i-a omorat. Credeti ca se simte mai bine acum? Sau fetitei ii este mai bine??

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
kog
post 22 Oct 2009, 15:52
Post #102

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

Si totusi ce ar face un om al carui copil e molestat, cand justitia nu il ajuta deloc, probe sunt destule, dar sunt "ascunse" sau "pierdute" pe bani grei? ce ar face cand s-ar intalni fata in fata cu pedofilul judecator care ii spune in fata ca nu o sa i se intample nimic pentru ca este prea influent? Ar face ce a facut acel lituanian. Orbit de furie probabil ca as reactiona la fel, chiar daca ar regreta dupa. Tocmai ideea de neputinta in vata sortii duce la astfel de reactii

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
kato
post 22 Oct 2009, 16:08
Post #103

Membru autentic

@driverx in primul rand esti dator cu niste scuze. daca nu-ti impartasim ideile nu inseamna ca suntem o turma condusa de ideea de macel cum insinuezi tu. in al doilea rand, in orice om este un criminal, mai mult sau mai putin ascuns. te-am intrebat pentru ca te-ai transformat fara voia ta, sau inconstient, in aparatorul monstrilor alora. tu ne inveti practic sa lasam capul jos, sa nu facem nimic, in cazul in care am fi in locul amaratului aluia. sa acceptam ca banul face legea si dreptatea este pentru cei care si-o permit. te intreb direct, domnule moralist si judecator, ce alternative avea omul ala, cand societatea a refuzat sa-i faca dreptate? sustii ca nu a procedat corect din respect pentru viata, fiinta umana etc. cum trebuia procedat in viziunea dumitale?

--------------------
+
bucatzel
post 22 Oct 2009, 16:14
Post #104

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Kog... o asemenea manevra inseamna "viata nu mai are sens". Dar cum tot incearca adip si driverx sa-ti spuna, cata vreme copilul ala e in viata, viata lui are mai mult sens decat onoarea ta, razbunare, orice. Nu poti sa-l lasi singur in asemenea moment.

Da, daca ai aflat pe loc ce s-a intamplat, instinctul invinge ratiunea. Dar dupa un proces care n-o durat cinci minute, chiar daca ii vezi ca pleaca nevatamati, ratiunea ar trebui sa domine.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
adip
post 22 Oct 2009, 16:19
Post #105

Banned

Intre timp constat consternat ca procentul celor cu "Da" a depasit deja 76%. Foarte tare.

--------------------
* * *
+
aditab
post 22 Oct 2009, 16:42
Post #106

Membru cu titlu personalizat

From: Brașov

QUOTE(adip @ 22 Oct 2009, 15:32)
Am votat "Nu stiu" fiindca efectiv *nu stiu* ce as fi facut in locul omului. Violatorii aia sunt oricum niste scursuri care merita sa moara in chinuri, dar ca sa-i distrug complet viata copilului stand in puscarie in loc sa-i fiu alaturi cand are nevoie de mine, parca nici asta n-as face.
Eu nu pot sa inteleg de unde atata violenta in opiniile exprimate aici. Chiar nu pot intelege. Peste 70% au votat Da. Imi sta mintea in loc, efectiv.

P.S. Am doi copii.
*

Chiar n-am vrut să răspund în acest topic, dar pentru că adip s-a exprimat așa nu-i pot spune decât: respekt.gif
Sunt 100% de acord cu el (inclusiv cu P.S.-ul; am și eu doi copii).
Nimeni, dar nimeni, nu poate fi sigur cum va reacționa într-o situație neprevăzută și extrem de gravă (decât dacă a fost foarte bine pregătit în prealabil pentru asta); din păcate am o vagă idee despre ce vorbesc.
Până atunci, totul este o vorbărie lipsită de conținut. Eu vă urez să ramâneți la acest stadiu și să nu ajungeți să dați cu adevărat răspunsul...

P.S. acel 76% nu indică decât agresivitatea "naturală" a interlocutorilor, fapt care se răsfrânge, de exemplu, asupra nebuniei din traficul românesc

--------------------
Dacia Logan 2007 - Ambition
Honi soit qui mal y pense!
+
driverx
post 22 Oct 2009, 17:41
Post #107

QUOTE(kato @ 22 Oct 2009, 17:08)
@driverx in primul rand esti dator cu niste scuze. daca nu-ti impartasim ideile nu inseamna ca suntem o turma condusa de ideea de macel cum insinuezi tu. in al doilea rand, in orice om este un criminal, mai mult sau mai putin ascuns. te-am intrebat pentru ca te-ai transformat fara voia ta, sau inconstient, in aparatorul monstrilor alora. tu ne inveti practic sa lasam capul jos, sa nu facem nimic, in cazul in care am fi in locul amaratului aluia. sa acceptam ca banul face legea si dreptatea este pentru cei care si-o permit. te intreb direct, domnule moralist si judecator, ce alternative avea omul ala, cand societatea a refuzat sa-i faca dreptate? sustii ca nu a procedat corect din respect pentru viata, fiinta umana etc. cum trebuia procedat in viziunea dumitale?
*

1) Cei din inchisori nu fac macel cu pedofili. Doar ii batjocoresc, ii....pedepsesc...in mintea lor.
2) Cum a zis a adip, chiar e nevoie de ceva inteligenta. Este nevoie de ea pentru a putea face diferenta intre:
- un aparator al acelor monstri
- un aparator al bunul simt chiar daca cateodata simti altceva, a anumitor valori non-vecine cu anarhia si cu turmele de justitiari
- un aparator al sistemului corupt
- un aparator al unor asa zisi EROI....

S-ar putea sa ai dreptate. Probabil in ochii tai si a altora de pe aici par un aparator al monstrilor, dar asta arata ca nu ati inteles nimic. Inca nu ati realizat ca omul ala are ceva "scuze" pentru fapta comisa, dar in schimb voi nu aveti absolut nici o scuza pentru ceea ce ati emis aici. Absolut niciuna.

This post has been edited by driverx: 22 Oct 2009, 17:41

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
kato
post 22 Oct 2009, 20:13
Post #108

Membru autentic

@driverx raspund punctual
1. ce li se intampla pedofililor in inchisori nu se intampla numai in mintea unora. e cat se poate de real si se ajunge uneori la moartea "accidentala" a lor. nici macar hotii si criminalii nu accepta asemenea oameni. nu mai vorbesc de societate.
2. iar jignesti gratuit. vorbesti de bun simt si tu il incalci cu buna stiinta. vorbesti de anarhie si turme de justitiari. ce anarhie sa produs in lituania? turmele alea de justitiari cum s-au manifestat acolo? nu consideri ca gestul individului este un mare semnal de alarma pentru toti? vrei sa ma faci sa cred ca nu se stiau orientarile demnitarului respectiv si apucaturile acestuia? vrei sa ma faci sa cred ca stiau numai aia doi si mama copilului? acolo au fost niste oameni lasi care au tacut din gura, au fost niste oameni lasi care au oprit ancheta, au fost niste oameni lasi care au facut scapati niste monstri! si vinovatii moral al crimelor sunt cei care au permis asa ceva.
nu avem scuze cand spunem ca suntem in stare sa omoram niste oameni care au distrus viata unui copil, doar ca sa-si satisfaca perversiunile sexuale? te-ai intrebat daca avem nevoie de scuzele acelea? crezi ca mai conteaza pentru amaratul ala sau fetita lui parerile lumii? sunt doi oameni distrusi orice ai spune tu sau eu. fetita va fi marcata pe viata si nici o psihoterapie nu o va mai "repara". amaratul chiar daca nu ii omora pe aia tot ar fi fost distrus, pentru ca fetita lui a fost nenorocita de niste idioti.

--------------------
+
ovidiun
post 23 Oct 2009, 20:50
Post #109

Membru...fara drepturi.

Si ce ar trebui sa votez? Ca DA, sa ii omoram pe violatori dar in acest context inseamna hai la lupta, sa ne facem singuri dreptate, sa ii omoram pe toti, fara judecata, sa punem mana pe furci si gata........sau: NU, caz in care ar insemna ca trebuiesc iertati toti violatorii, toti hotii.

A mai fost si cazul lui Becali cand (cica...) iau furat masina si majoritatea mintilor luminate au zis ca a facut bine omu', ca doar era masina lui. Justitia va fi la cheremul oricui. Mi se pare mie ca m-a jicnit unu ii dau pedepsa cu moartea (dupa legile ...din capu' meu!!!!) . Asta mi se pare ANARHIE.

Puneti-va si voi in locul unui care trebuie sa suporte justitia... altuia. Cine stie, s-ar putea sa fiti nevinovati...dar asta e!!!

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
radian
post 23 Oct 2009, 21:50
Post #110

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Eu am votat NU!

Nimeni, indiferent de context, nu ar trebui sa-si adjudece rolul de judecator suprem, si sa decida cine poate sa traiasca si cine trebuie sa moara. Daca, fiind parte vatamata, intr-o evidenta stare de excitare nervoasa te razbuni pe un nevinovat?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 00:33
Forum Renault