Card de debit, la ce banca?
![]() ![]() ![]() |
Card de debit, la ce banca?
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
parinte unde teai angajat????
nu mai esti patron????? sa nu uit...banca transilvania....... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(ady77 @ 23 Oct 2009, 11:05) Eu nu stiu ce comisioane platiti voi la Raiffeisen, ca eu in afara de comisionul de retragere nu platesc nimic. Sunt foarte multe comisioane, doar ca nu stii de ele. Tu probabil te-ai lovit doar de cel de retragere numerar sau interogare sold si cel de administrare lunar. This post has been edited by tribunul: 23 Oct 2009, 10:42 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
De interogat soldul ce-i drept nu l-am interogat niciodata ca stiu cam ce bani am
![]() |
--------------------
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Nu e comision, e taxa de administrare, lunara e sigur, si cred ca-i si anuala.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ING Visa electron; Cont'ROL si home banking. Daca ai destui bani in cont, dobanda acopera comisioanele.
This post has been edited by einstein1984: 23 Oct 2009, 11:35 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ady77 |
![]()
|
Ma faci sa iti pun extrasul de cont, chiar nu am niciun comision/taxa lunara/anuala.
|
--------------------
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
QUOTE(ady77 @ 23 Oct 2009, 11:34) Daca cumva are si firma care iti plateste salariul cont acolo, se prea poate sa aibe negociate facilitati pt angajati. Altfel se aplica comisioanele de aici: http://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/taxe-si-comisioane |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(tribunul @ 22 Oct 2009, 19:25) Cauta o banca care sa emita carduri cu cip, nu cu banda magnetica, Nu stiu cum e prin alte parti, da' pe aici prin Jermanica cipul ala e cam frectie. Adica e optional la cardurile cu banda magnetica si e aproape nefolosit. Cardul propriuzis e bazat pe banda. Eu as fi putut folosi cipul ala numai in vreo 2 locuri si numai daca l-as fi incarcat in prealabil. Da, ai citit bine, nu "acceseaza" direct banii din cont, ci trebuie incarcat. Se poate incarca la automate, nu-i complicat, da' e o operatie extra (eu n-am mai dat pe la banca de multisor, rezolv totul prin Internet). |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Eu "lucrez" cu Garantibank care acuma au
ZERO comisioane pentru: (si citez din site-ul lor) retragere numerar la orice ATM din Romania emitere sau reînnoire card interogare sold la ATM-urile GarantiBank administrare card plăți la comercianți naționali/internaționali, asta poate fi si un aspect de luat in considerare, adica scot bani de la orice bancomat. This post has been edited by Diac: 23 Oct 2009, 13:25 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Nu stiam de avantajele Garantibank. Eu le recomandam colegilor mei sa foloseasca ING pentru ca dobanda e cea de depozit la termen din alte banci. Inainte era o limita de 700 RON pentru a se calcula dobanda, insa acum primesti dobanda si la sume mai mici de 700 RON. Comisionul de administrare a contului parca era de 17,5 RON pe an.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Liviu M @ 23 Oct 2009, 13:42) Nu stiu cum e prin alte parti, da' pe aici prin Jermanica cipul ala e cam frectie. Adica e optional la cardurile cu banda magnetica si e aproape nefolosit. Cardul propriuzis e bazat pe banda. Eu as fi putut folosi cipul ala numai in vreo 2 locuri si numai daca l-as fi incarcat in prealabil. Da, ai citit bine, nu "acceseaza" direct banii din cont, ci trebuie incarcat. Se poate incarca la automate, nu-i complicat, da' e o operatie extra (eu n-am mai dat pe la banca de multisor, rezolv totul prin Internet). Prin alte parti, adica in Romania, CIP-ul ala are exact aceeasi informatie ca si banda magnetica, doar ca nu poate fi copiat (prea usor). Insa pana acum din ce am vazut eu, toate cardurile cu CIP au si banda magnetica. Deci fix pix. Sunt anumite pos-uri sau bancomate unde iti citeste cip-ul. Acolo poti fi sigur ca nu ti-l poate inregistra si copia ulterior. Insa, atunci cand folosesti banda magnetica (in minim 90% din cazuri), ti-l poate copia. Unele benzinarii prin strainatate citesc doar carduri cu CIP. This post has been edited by cristianco2002: 23 Oct 2009, 13:44 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Liviu M |
![]()
|
Astea-s benzinariile "automate" din Franta?
La alea n-am putut alimenta niciodata, intotdeauna mi-au refuzat cardurile. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am platit cu ING-ul mentionat mai sus la benzinarie automata in Elvetia. Fara comision.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Liviu M |
![]()
|
In Elvetia n-am incercat.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
Mai bine studiază tu oferta mai multor bănci și ia o hotărâre ținând cont de:
- comisioane anuale, lunare și/sau de acces online - dobânzi pentru contul curent - poziționarea unor agenții (s-ar putea să trebuiască să-i vizitezi - măcar să fie într-o zonă accesibilă ție) - extinderea ATM-urilor (degeaba nu iau comision la ATM-urile proprii dacă la celelalte au comision dublu - sau poate preferi să te plimbi juma' de oraș ca să cauți un anumit ATM) - posibilitatea de a-ți modifica singur codul PIN (la un moment dat umblam cu carnețelul de PIN-uri după mine) - servicii conexe oferite (home banking, carduri de credit, overdraft, facilități la credite, posibilități de plata prin internet - aici recomand un card separat, eventual unul virtual, care să fie încărcat doar cu sumele necesare) Din experiența mea: # Raiffeisen Pro: - card de CREDIT co-branded Vodafone - fiecare cumpărătură cu acest card îmi aduce puncte VDF (vreo 1000 pe lună); merită să dau comision anual vreo 40 de lei și să câștig vreo 100 €; ba mai mult: i-am făcut și soției card de credit pe contul meu ![]() - cumpărăturile mai mari de 500 (parcă) le poți transforma cu un telefon în returnare cu rate fixe cu dobânda mai mică # Raiffeisen Contra: - am renunțat la contul curent pentru că n-au fost în stare să-mi spună de ce îmi iau 1 € comision lunar - poți obține numai extrase de cont lunare (cam cu 3 săptămâni întârziere), fără detalii despre tranzacții # ING pro: - dobândă foarte mare la contul curent (față de alte bănci) - existența multimate la care poți extrage/depune bani + o grămadă de plăți (mulți furnizori de utilități au conturi acolo deci comisionul e zero) - la online banking vezi oricând toate tranzacțiile (+ extrase de cont) pe ultimele 6 luni - contul Extra'ROL: un credit pe care îl am oricând la dispoziție, pot să-l folosesc când vreau, să returnez ratele cum vreau, când vreau (mă rog, minim 7% din valoarea creditului, dar a doua zi scot banii iar) fără comision de plată anticipată; dobânda nu mi se pare exagerată - personal mult mai amabil în oficiile ING - se pare că nu au decât 2 comisioane: cel anual și cel lunar pt home banking (în afară de ridicarea numerarului) #ING contra - comision anual cam mare, dar îl scoți în 2-3 luni numai din dobândă - tokenul pt. home banking a fost scump când l-am luat eu; am ratat cu 3 zile promoția la 1/2 din preț - au cursul valutar dintre cele mai mari de pe piață #BRD pro: - z e r o #BRD contra: - fără număr, fără număr, fără număr, fără număr, fără număr, ... #BCR se întrec cu cei de mai sus (5 lei comision pentru extras de cont!!!!!!!!!!!, cred că mi-au băgat comision și pentru că am băut odată de la ei un pahar de apă) #CEC: niște dinozauri care nu știu ce comisioane să mai inventeze (de exemplu: comision pentru aniversarea de un an de când ai credit la ei); deși au sediu nou, te simți de parcă ai intra într-un oficiu poștal antic (la atitudinea angajaților mă refer) #BT pro: - cele mai mici comisioane (din câte știu eu) - home banking flexibil cu multe tipuri de rapoarte (extrase de cont, sold disponibil, evoluția soldului, etc), inclusiv grafice #BT contra: - (de verificat) parcă unele comisioane de transfer sunt cam mari - home banking se poate face doar cu Internet Explorer (se folosesc certificate de securitate fără tokens) - am pățit deseori ca online banking să nu fie accesibil Am avut și la BancPost, dar am renunțat de vreo 5 ani la ei, așa că nu ma bag... Alte informații: - Fac plăți aproape numai cu cardul (inclusiv peste hotare) sau online (home banking sau cumparături pe net); din când în când îmi dă soția câte 10 lei - bani de buzunar. ![]() ![]() - N-am mai călcat în vreun oficiu poștal sau la sediile furnizorilor de utilități de ani de zile; ba am renunțat (unde s-a putut) și la facturile de hârtie - Cel mai tâmpit lucru: nu pot plăti cu cardul când mă duc la bancă!!!!!!! |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Unicredit.
Argumente: - comision 'on-us' la ATM in tot grupul UCR (adica si in Austria, Germania, Bulgaria etc) - au carduri cu CHIP - poti sa iti inrolezi gratis cardul in 3D Secure si platesti pe net fara probleme - au si bancomate unde poti depune numerar in cont la orice ora - ai online banking cu care poti face absolut orice tranzactie etc |
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
din ofertele studiate am de ales intre unicredit si ing... ramane sa ma hotarasc pana maine...
Suma respectelor. Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
tribunul |
![]()
|
La ing poti sa si depui bani pe card de la "bancomat".
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Vezi ca ar trebui sa iei in calcul ce a zis aditab. Pana acum a fost cel mai la obiect. Dintre bancile pe care le-a prezentat situatia de la vreo trei o stiu si eu si lucrurile stau cam cum a zis el. Asa ca ma gandesc ca si pentru celelalte are dreptate... Ca sa primesti un sfat la obiect ar trebui sa spui exact ce ganduri ai.
Daca vrei sa lasi in fiecare luna in stare de vegetare sume relativ mari de bani si totodata vrei ca daca iti trasneste odata sa ii scoti fara prea multe complicatii, solutia este ING. Daca, insa, vrei pur si simplu un card de debit atasat unui cont in care sa iti intre banii de leafa, cu care sa iti faci cumparaturile si de pe care sa scoti bani la ATM si care, eventual, sa aiba si o descoperire de cont, sfatul meu este sa mergi spre Banca Transilvania. Au de departe cele mai mici comisioane, un internet banking ieftin (1 sau 2 RON abonamentul lunar) si foarte practic, in raport cu care cel de la BRD e primitiv cu totul. Cardul VED (Visa Electron Debit) de la BT este cel mai ieftin card din piata, cu cele mai mici comisioane (0% la extragere numerar la ATM BT) si cu o descoperire de cont de 3 maxim 6 salarii. La observatiile lui aditab iti zic doar atat: e neplacut, dar nu insuportabil sa utilizezi IE ca sa accesezi internet bankingul. Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa nu imi mearga internet bankingul de la BT (si nici de la BRD; astia insa te jupoaie cu jdemii de comisioane). E drept, nu il accesez decat la cateva zile odata -- e un cont personal, nu de business; nu fac zeci de ordine de plata, dar pot sa platesc cele mai multe utilitati pe aceasta cale - curent, gaz, mobile, net, cablu si pana si salubritatea; singurul serviciu pe care il mai platesc la ghiseu este intretinerea...) Ca sa-ti dau o pilda despre cat de practic este Internet Bankingul de la BT sa iti zic cum fac eu: am definit un set de ordine de plata predefinite, cu datele platitorului (cont client etc), ale celui pentru care fac plata (RDS etc.) si atunci cand imi vin facturile nu completez decat doua rubrici: suma de plata si numarul facturii. Totul dureaza doua minute. Cu logare cu totul This post has been edited by dacis: 23 Oct 2009, 21:07 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
astia la bt au si internet banking? dau si token? nu e problema cu utilizarea IE pentru ce eu ala il folosesc ca browser ..
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Din cate stiu eu, IB-ul lor se bazeaza pe certificate, nu pe digipass-uri...nu ca asta ar fi ceva mai putin sigur.
This post has been edited by MadHawk1: 23 Oct 2009, 23:03 |
--------------------
.
.
.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Am un card, vrei sa incepem o discutie si sa luam 10%?
![]() |
--------------------
.
.
|
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Digipass-ul la Unicredit este de marimea unui card si fiind si subtire incape fara probleme in portofel.
Chiar daca e mai scump, alege Gold, pentru ca ai si asigurare inclusa. Un coleg a fost in Bulgaria vara asta, si a avut 'norocul' sa faca o plimbare cu ambulanta + o perfuzie, si l-au usurat vecinii bulgari cu cateva sute de euro. Bani pe care i-a recuperat ulterior de la asigurare (a fost suficient extrasul de cont pe care a aratat ca a platit cu cardul benzina). Alt avantaj: poti 'lega' mai multe conturi in valute diferite la card, si le poti accesa in functie de setarile comunicate de tine. Poate acum nu pare important, insa faptul ca poti retrage numerar aproape din orice tara din UE cu comision aproape de zero (adica exact comisionl pe care l-ai plati in RO la bancomat UCR) iti poate asigura economii importante (de ex 0.2% min 0.5 RON fata de 2.5% min 7 RON). Din cate stiu, nu prea mai sunt banci care ofera asa ceva - poate doar BCR, dar Erste Bank este mult mai putin prezenta in tarile UE decat Unicredit. Comparatie taxe: ING: 20 RON taxa deschidere cont + 14 RON emitere card + 12*2 RON taxa lunara cont + 28 RON taxa anuala card + 12*3 RON taxa lunara internet banking UCR: 30 RON/an pentru pachet care include Visa Electron sau Maestro 50 RON/an pentru pachet care include MC sau Visa Classic + internet banking 150 RON/an pentru Gold Comisioanele per tranzactie sunt cam la fel la toate bancile, deci 0% la comercianti, adica acolo unde cardurile trebuie folosite in majoritatea cazurilor. |
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
reiterez argumentul ca la Garantibank nu sunt comisioane de retragere la nici un bancomat din ROMANIA,
adica poti sa scoti de la bancomatul oricarei banci fara comision lucru util caci scoti bani de la primul bancomat care iti iese in fata. Cardurile de debit nu au chip insa. Stiu ca in Romania sunt mai putin cunoscuti, dar prin Turcia sunt destul de mari. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Alydor @ 23 Oct 2009, 23:22) BT are un internet banking extrem de practic si functional. Am internet Banking de multi ani (4-5-6 - nu mai tin minte) de la BRD si de vreo 2-3 ani de la BT. Intre timp datorita simplitatii si facilitatilor de plata de care ti-am povestit mai sus nu mai fac plati online din conturile BRD, ci doar din cele BT... Pentru o persoana care are doar de platit cumparaturile cu cardul si care ridica banii de la ATM-ul bancii, ai plata comisioane in valoare de 0 lei anual. Daca nu crezi, ai detalii despre taxe si comisioane aici: http://www.bancatransilvania.ro/index/678....e_visa_electron |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 21:47 |