DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri

Lostboy
post 26 Oct 2009, 09:09
Post #31

Finding my way!

Group: Members

Pateul de pasăre e bun? Nu am altceva în afară de ăsta și un iaurt.

LE: Ceva mai târziu - Hai bre, nimeni? Mi-e foame! biggrin.gif

This post has been edited by Lostboy: 26 Oct 2009, 10:22

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andrul
post 26 Oct 2009, 12:28
Post #32

Membru'

From: Bucuresti

QUOTE(sinaxis @ 25 Oct 2009, 20:36)
Detoxifierea organismului de chimicalele din carne si produsele din carne se face natural.

Parinte cu tot respectul, acuma si legumele sunt pline de "toxine". Plantele care cresc din sol poluat cu pesticide si metale grele, golit de minerale sanatoase sunt stropite cu zeci de pesticide pana sa ajunga la maturitate.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
axabrt
post 26 Oct 2009, 13:27
Post #33

Membru autentic

From: Ploiesti

Manac cat de des am posibilitatea peste.
Chiar si din ala cu multe oase, gen crap sau caras. partea nasoala e ca pana te saturi trece vreo ora. In rest cumpar somon si mai rar pastrav.
Si nici pestele nu mai are gustul de altadata.

In rest paine facuta in casa cam 1 data de 2 ori pe saptamana , am o sursa de grau pe la Urlati. Vara salate si branza de oi.

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
Lostboy
post 26 Oct 2009, 13:31
Post #34

Finding my way!

QUOTE(Lostboy @ 26 Oct 2009, 10:09)
Pateul de pasăre e bun? Nu am altceva în afară de ăsta și un iaurt.

LE: Ceva mai târziu - Hai bre, nimeni? Mi-e foame!  biggrin.gif
*

Am mâncat pateul. Dacă îmi apar bube a voastră-i vina.

This post has been edited by Lostboy: 26 Oct 2009, 13:32

--------------------
. . .
+
b76bgaarh
post 26 Oct 2009, 13:56
Post #35

Membru autentic

QUOTE(argon @ 25 Oct 2009, 16:19)
va astept la asa ceva, natural 100%, dar se gasesc doar aici.
*

in fiecare an de paste si craciun primesc niste prepate de astea traditionale din zona Hateg.......diferenta mare......

cred ca trebuie sa vin mai des la voi in zona...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
murfi
post 26 Oct 2009, 14:34
Post #36

Membru autentic

Nici pestele nu-i o solutie,
majoritatea celui din ro este de crescatorie si nu cred ati vrea sa stiti ce mananca ...

--------------------
+
Andrul
post 26 Oct 2009, 15:09
Post #37

Membru'

Aha, de peste vorbiti? Cica si ala are in el metale grele din cauza poluarii, mai ales ala oceanic. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
DACU'
post 26 Oct 2009, 23:48
Post #38

Membru autentic

Nu mai pot!M-ati provocat,acum cititi si parerea mea,daca vreti!Deci,painea e compromisa,nu?Graul e plin de ingrasaminte chimice,pesticide,etc.Corect?Apa?Nu pot sa mai beau apa de la robinet de cativa ani,e tratata si supertratata,totusi plina de subst chimice si agenti patogeni.Corect?Carnea?Doar despre asta ati discutat aici,nu?Fructe si legume?Nu multumesc,sunt tot asa pline de chimicale ca si graul,poate si mai si.Pe deasupra au mai si suferit mutatii genetice,ca sa fie mai mari,mai frumoase.Corect?Aerul?De fiecare data cand se efectueaza masuratori(si sunt date publicitatii corect),APM comunica depasiri mari ale unor substante(amoniac,sulf,etc).Corect?Acum,o scurta glumita:doi ciobani se sfatuiesc ce sa faca cu o anumita mioara,care-i bolnavioara...La un moment dat,unul dintre ei i se adreseaza celuilalt:apai ma' baciule,daca zici ca nu mai manca,nu mai bea,s-o taiem in pana mea"!

--------------------
DACIA 1310,1300 1989,1972
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 10:11
Post #39

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

@axabrt
Si pestele poate fi contaminat de la nitritii si nitratii aplicati incorect pe terenurile agricole.
Nitritii si nitratii sunt f. buni daca sunt aplicati corect:
- analize de laborator a mai multor esantioane din solul pe care se vor aplica ingrasaminte;
- dozarea cantitatilor de ingrasamant in functie de rezultatul analizelor si creintele plantei de cultura, care difera mult de la o planta la alta;
- aplicarea ingrasamintelor in epoca optima, in functie de planta de cultura, anotimp si prognoza meteo.
Daca nu sunt respectate conditiile principale de mai sus - nu am fost exhaustiv- ingrasamintele nu sunt asimilate de catre planta si are loc spalarea ingrasamantului de pe/din pamant de catre apa din precipitatii si levigarea apelor infestate cu ingrasaminte direct in cursurile de apa de unde mananci tu pestii.
Si in cazul in care mananci peste din zone montane, riscul ramane. Sunt zone intinse in care exista halde cu minereu radioactiv, care nu sunt neutralizate corect (costurile sunt uriase). Sau, macar acoperite cu argile. Vezi zona Ciudanovita (CS) , Baita (BH) si multe alte zone din m-tii Banatului si cei Apuseni. Si nu doar aici...
Sau, fondul natural radioactiv depaseste nivelul maxim admis de 2-3 ori. Vezi cazul zonei Baita.
Sau, in situatia unor rauri de munte, acestea sunt alimentate si de izvoare ce trec prin filoane de minereu radioactiv, ori ape ce se scurg din exploatari subterane de minereuri radioactive, care au fost abandonate.
Vorbesc in cunostinta de cauza, pentru ca am specializare in Ingineria si Protectia Mediului, am fost in Apuseni de multe ori si am vazut cu ochii mei.

This post has been edited by Dodone: 27 Oct 2009, 10:19

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
axabrt
post 27 Oct 2009, 10:14
Post #40

Membru autentic

From: Ploiesti

ok, atunci sa ne facem multe cruci inainte sa mancam , zicem un Doamne ajuta ! si inghitim

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
DrK
post 27 Oct 2009, 10:23
Post #41

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

aplauze.gif radmasa.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 10:44
Post #42

It's your choice... icon_mrgreen.gif

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
papa_mulo
post 27 Oct 2009, 16:42
Post #43

Membru autentic

Nesimtirea fara de margini e ca ani de zile(daca nu zeci) ne-au substituit pe sestache mancarea naturala cu tot felul de porcarii si acum apar senini si ne ofera mancare eco si bio la preturi de iti trece foamea...fm lor de nenorociti!
Cica din cauza conservantilor si porcariilor mancate, mortii(astia mai tineri care au murit devreme si au trait majoritatea vietii mancand rahaturi) nu mai putrezesc la 7 ani ca pe vremuri...asa e parinte, confirmi?

This post has been edited by papa_mulo: 27 Oct 2009, 16:47

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 17:08
Post #44

Alimentele produse dupa standarde eco sunt aproape de 3 ori mai scumpe. Cele dupa standarde bio sunt de 3-5 ori mai scumpe. Asta pentru ca nu e subventionat tot lantul producerii acstor tipuri de alimente. Nici nu sunt avantajate cu taxe mai reduse fata de cele cu chimicale.
Ponderea insumata a alimentelor eco si bio in vanzarile de alimente e de max. 6%.
Daca alimentele cu chimicale ar fi taxate ca si poluante iar cele eco/bio, promovate, subventionate si avantajate din punct de vedere fiscal, procentul ar exploda.
Dar atunci, cu siguranta ca oamenii ar fi mai sanatosi, s-ar vinde mai putine medicamente, ar fi mult diminuat gradul de ocupare a paturilor din spitale, firmele de cercetari in domeniul medical nu ar mai primi acele fonduri uriase, etc. Ce probleme mari s-ar genera !

This post has been edited by Dodone: 27 Oct 2009, 17:27

--------------------
+
papa_mulo
post 27 Oct 2009, 17:25
Post #45

Membru autentic

Nu ar exploda nimic Dodone ca si astea bio si eco pot sa fie tot niste rahaturi in masura mai mare sau mai mica, daca le-ar subventiona si ar scadea pretul lor la un moment dat ar aparea alte produse scumpe de genul "Ultra Bio" sau "100% Eco" care ar fi prezentate ca mult mai bune si naturale decat cele bio si eco...goana dupa profit e mare si fara scrupule!
E ca si cum imi cumpar ani de-a randul pantofi de la un cizmar si de fiecare data mi-i vinde ca fiind cea mai buna calitate, din piele. Intra in automatism asta, cumpar mereu de la el si la un moment dat dupa nu stiu cati ani vad la el in vitrina si niste pantofi de 3 ori mai scumpi decat ce cumpar eu! Cand il intreb ce au aia de sunt atat de scumpi imi raspunde ca aia sunt din piele...

--------------------
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 17:28
Post #46

Daca se respecta conditiile, care sunt multe, produsele bio sunt cu adevarat sanatoase.
Ipoteticul tau pantofar e un tepar.

This post has been edited by Dodone: 27 Oct 2009, 17:29

--------------------
+
argon
post 27 Oct 2009, 17:30
Post #47

Mesaj semiautomat

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 17:34
Post #48

Exact ce spuneam eu mai devreme:
The reasons are that the Mekong River is one of the most polluted rivers on the planet and this is where pangas are farmed and industries along the river dump chemicals and industrial waste directly into it.:

--------------------
+
papa_mulo
post 27 Oct 2009, 17:50
Post #49

Membru autentic

QUOTE(Dodone @ 27 Oct 2009, 18:28)
Daca se respecta conditiile, care sunt multe,  produsele bio sunt cu adevarat sanatoase.
Ipoteticul tau pantofar e un tepar.
*

E tepar ca si producatorii de alimente care au inventat E-uri si porcarii ca sa isi mareasca profitul pe sanatatea oamenilor, dupa care cu un tupeu de nedescris le bese mintea sa lanseze pe piata campanii contra chimicalelor si E-urilor concomitent cu "noile" produse naturale eco si bio de trei ori mai scumpe wink.gif Ai prins ideea? Ideea e ca pe noi nu ne-a anuntat nimeni ca ani de zile am mancat rahaturi chimice, ni le-au vandut si le-am luat de bune, ca ne-am dat seama singuri dupa un timp cand au inceput sa exagereze si totul a devenit evident e o alta treaba...si cand ne-am dat seama, s-au apucat sa scrie pe produse ce E-uri contine(cica i-a obligat legea asa wink.gif ) iar noi ne-am c*cat pe noi de frica si am dat fuga la raftul cu bio vandut tot de ei dar de 3 ori mai scump!
Tu chiar crezi ca are cineva puterea sa controleze si sa impuna reguli unui producator de anvergura mondiala?

This post has been edited by papa_mulo: 27 Oct 2009, 17:54

--------------------
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Dodone
post 27 Oct 2009, 20:57
Post #50

Vanzarea e urmare a cererii.
In decenii au gasit tot felul de inlocuitori si au scazut costul alimentelor. Politica pasilor marunti.
Cand lumea a realizat ce unde s-a ajuns cu chimizarea alimentelor au aparut oprtunistii care ofera produse eco/bio. Iar acum lumea a realizat ce scump se produce in ziua de azi o mancare sanatoasa. De aici apare socul preturilor, pentru ca s-a intamplat intr-un timp relativ scurt, in comparatie cu decadele de ieftiniri. Si cand spun ieftin, ma refer la cantitatea de alimente (care erau din oficiu sanatoase) care se putea cumpara cu un salariu in anii '50 raportata la cantitatea de alimente bio care se poate cumpara cu un salariu in ziua de azi.

--------------------
+
tkx
post 27 Oct 2009, 21:14
Post #51

Armwrestler

From: Pitesti

uitati un lucru: suntem 7 miliarde. de unde mancare atata bio/eco/fara E-uri pt toti?

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
MadHawk1
post 27 Oct 2009, 21:31
Post #52

Clona lu' Sony

From: localhost

QUOTE(tkx @ 27 Oct 2009, 22:14)
uitati un lucru: suntem 7 miliarde. de unde mancare atata bio/eco/fara E-uri pt toti?
*

Bre, Maria-Ta, avocatul "cârnățarilor"! tongue.gif
Ai greșit un pic la număratoare! radmasa.gif
România nu are mai mult de 20 de MILIOANE de locuitori! wink.gif

This post has been edited by MadHawk1: 27 Oct 2009, 21:33

--------------------
. . .
+
cristio_79
post 27 Oct 2009, 21:32
Post #53

Membru autentic

From: CONSTANTA

Dar noi suntem vreo 22.000.000, asa cu bataie. Daca ii scadem pe cei plecati, ne ducem sub 20.000.000, iar in Romania sunt cateva milioane de hectare de pamant lasate in paragina. Dar noi trebuie sa fim piata de desfacere pentru toate jegurile.
Acum peste 20 de ani, Romania exporta o gramada de produse agro-alimentare, acum importam totul.
Cum se face ca am ajuns sa importam pana si usturoi din China ? Cum se face ca se importa mere de peste 500 de grame bucata din Grecia care parca sunt de ceara si fara nici un gust ?
Pe timpul lui Ceausescu, in zona Medgidiei erau mii de hectare de livezi care produceau numai pentru Germania. Acum au cam disparut, iar terenul este in paragina.
Iar noua ni se servesc rahaturile cu piata libera si ca nu avem voie sa restrictionam produsele din alte parti.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
bygy007
post 27 Oct 2009, 22:25
Post #54

Membru autentic

From: BUCURESTI

unde ati vazut produse bio de 2-4 ori mai scumpe poate la unele legume , ca 1 kg de pulpe de pui era peste 100 roni , am avut si eu curiozitatea de am intrat intr-un magazin de genul asta , si la prima vedere preturile erau mult mai scumpe dar marfa era cam aceeasi ca la hipermarket , inclusiv rosiile (ca erau cam la culoare si nivel de coacere cu alea)nu mai vorbesc de struguri care am inteles ca sint cei mai periculosi , se strica cel mai repede iar ciorchinele pe care erau boabele era foarte uncat fara sa se fi stricat boaba
eu zic ca e cam vrajeala cu asata (parerea mea)
daca vrei eco iti iei pamint si il cultivi tu cu ce vrei

This post has been edited by bygy007: 27 Oct 2009, 22:25

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
daniel4ro
post 27 Oct 2009, 22:56
Post #55

forumist anti

From: B U Z Ă U city

QUOTE(bygy007 @ 27 Oct 2009, 23:25)
daca vrei eco iti iei pamint si il cultivi tu cu ce vrei
*

aia care cultiva pamantul nu mai au timp sa scrie pe forumuri, amice smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
bygy007
post 28 Oct 2009, 00:48
Post #56

Membru autentic

From: BUCURESTI

se poate noaptea , eu de obocei intru dupa 8 seara , deci se poate cultiva in timpul zilei biggrin.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
daniel4ro
post 28 Oct 2009, 07:43
Post #57

forumist anti

From: B U Z Ă U city

QUOTE(bygy007 @ 28 Oct 2009, 01:48)
se poate noaptea , eu de obocei intru dupa 8 seara , deci se poate cultiva in timpul zilei biggrin.gif
*

nu cred ca ai pus vreodata mana pe sapa, poate doar sa faci poze smile.gif
dupa o zi de munca la camp, crede-ma ca nu-ti mai arde de calculator, stiind ca a doua zi de la ora 5 o iei de la capat
si ca sa poti face o productie suficienta si diversificata nu e indeajuns sa treci pe la cultura doar in week-end
din fotoliul din sufragerie multe-s simple, dar in practica e foarte diferit

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
sorin1983
post 28 Oct 2009, 08:02
Post #58

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Eu iti spun din experienta ca e greu sa mai tastezi smile.gif) Am avut bataturi de nu puteam sa strang pumnul smile.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
argon
post 28 Oct 2009, 12:24
Post #59

Mesaj semiautomat

de oua ce parere aveti? eu manac doar 'eco' adica luate de la tarani productie proprie, 1 ron bucata. E o diferenta enorma intre astea si cele de la magazin cu 9 ron cofrajul de 30 de bucati, nici nu seamana gustul si culoarea, alea de magazin parca sunt de guma.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AlexC
post 28 Oct 2009, 12:30
Post #60

Vrum Vruuum

Se spune ca in afara de ouala facute de gainile de curte, restul au dezavantaje. Eu prefer sa iau ouale categoria 1 de la Carrefour sau de la tara cand e posibil si gata.

Revenind la carne, mai stie cineva vreun targ ambulant in Bucuresti unde vin producatori din tara cu marfa buna?

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 12:03
Forum Renault