DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri

argon
post 28 Oct 2009, 12:32
Post #61


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.671
Joined: 15 August 05




categoria aia la oua se refera la marime, continunul e tot de guma unsure.gif


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 28 Oct 2009, 12:32
Post #62


DaciaClubber


Group: Members
Posts: 7.893
Joined: 20 June 05
From: Bucuresti




QUOTE(argon @ 28 Oct 2009, 13:24)
eu manac doar 'eco' adica luate de la tarani productie proprie, 1 ron bucata.
*

Cam ieftina fudulia de taran naughty.gif


--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Oct 2009, 12:33
Post #63


-


Group: Members
Posts: 22.548
Joined: 19 April 05
From: Romania




QUOTE(argon @ 28 Oct 2009, 12:24)
eu manac doar 'eco' adica luate de la tarani productie proprie
Da mai argoane mananci eco, dar la tine nu se vede ca esti mai sanatos ...

This post has been edited by IRONICK: 28 Oct 2009, 12:33


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 28 Oct 2009, 12:36
Post #64


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 33.671
Joined: 15 August 05




la ce? a, si am uitat de 'bautura', doar apa luata de mine de la izvorul din padure, si suc de mere 100% natural de Bacia . Am vazut cum se face si asta e singurul de pe piata care nu e din concentrat.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 28 Oct 2009, 12:37
Post #65


-


Group: Members
Posts: 22.548
Joined: 19 April 05
From: Romania




la cap evident ...

28 Oct 2009, 13:02:
QUOTE(argon @ 28 Oct 2009, 12:36)
apa luata de mine de la izvorul din padure
Te duci cu limuzina sa iei apa?

This post has been edited by IRONICK: 28 Oct 2009, 13:02


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tkx
post 28 Oct 2009, 16:34
Post #66


Armwrestler


Group: Members
Posts: 932
Joined: 20 April 07
From: Pitesti




QUOTE(MadHawk1 @ 27 Oct 2009, 22:31)
Bre, Maria-Ta, avocatul "cârnățarilor"!  tongue.gif
Ai greșit un pic la număratoare! radmasa.gif
România nu are mai mult de 20 de MILIOANE de locuitori!    wink.gif
*



"atunci bine"


--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kato
post 28 Oct 2009, 17:15
Post #67


Membru autentic


Group: Members
Posts: 236
Joined: 17 October 06
From: barlad




la modul cel mai sincer nu stiu cati constientizeaza ce otravuri bagam in fizic. e usor sa stam in spate si sa aruncam cu mistouri ieftine, insa daca aveti ocazia sa nu uitati sa calcati pe la producatorii astia de salamuri. va trece repede de mistouri. sa ne ascundem in autosuficienta ca nu avem optiuni e foarte usor. cati dintre dumneavoastra domnilor au luat o masina de facut paine de exemplu? eu am luat dupa ce am citit aici. e un pas in fata. cati au avut disponibilitatea sa mearga cu colegul (scuze nu retin numele lui acum) la chisinau? stiti ce diferenta este intre pestele afumat de la ei si cel de la noi? cati dintre noi au renuntat la sucuri dupa ce au aflat de compozitia lor? cati au cautat sa faca ceva sa-si imbunatateasca alimentatia? pana si la banalul ketchup daca gasesti compozitie de 60% rosii spui saru mana. eu felicit colegul ca a atras atentia. cine asculta avertismentul bine, cine nu, asta este. binele cu forta nu se face.


--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AIX
post 28 Oct 2009, 20:59
Post #68


quite a regular


Group: Members
Posts: 604
Joined: 21 October 04
From: Bucuresti




Eu de vreo doua luni cumpar mezeluri doar de aici; magazinul din Bucuresti este deschis doar la sfarsit de saptamana, preturile marisoare (se inscriu in intervalul 40-80lei/kg, cred ca cel mai ieftin e parizerul, ca au si dintr-asta, la ~30lei/kg), insa, ce-i drept, produsele-s bune. Daca sunt si cum scrie pe site - condimente naturale, afumarea cu lemn de fag, fara E-uri, fara sa fie injectate, atunci isi merita si banii.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dr_mKe
post 28 Oct 2009, 23:01
Post #69


Membru cu stetoscop


Group: Members
Posts: 7.221
Joined: 25 November 06
From: Deva




Confirm si eu ca Argoneatza are o lipsa cronica de expunere la razele UV si precis nu face destul sport. Eu desi nu arat sunt in forma fizica foarte buna si mananc in mare parte sanatos.

Acum vis a vis de ooole "bio" nu se stie cat de bio sunt. Ooooole pe care le cumpar eu de la tanti Maria stiu 100% ca-s "bio" pentru ca doamnele gaini nu papa concentrate, doar cereale din productia proprie. Cu laptele sta treaba la fel.

Cu privire la carne si alimentatie, romanul "modern" mananca foarte foarte prost. Multa carne, multe prajeli, multe mezeluri si foarte putine legume si fructe. D-asta cancerele de tub digestiv sunt in floare excl.gif
In timp ce subsemnatul scrie aceste randuri, infuleca un sandwich din paine neagra facuta-n casa, branza si ardei gras.
Dimineata de regula infulec cereale integrale cu banana, miez de nuca, stafide si ce mi-o mai trazni prin cap sa pun acolo.

Nu intram in detalii si diete, dar va spun ca daca s-ar respecta cat de cat posturile din calendar am fi o natie mult mai sanatoasa.

PS > diversele salamuri nush cu ce-s preparate, nu-s foarte mare amator, in schimb apreciez o slanina buna, tinuta la bait, afumata, cu o telemea buna si ceapa rosie icon_mrgreen.gif Cu toata pasiune pentru slanina am un colesterol beton tongue.gif

PS2> "Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar și zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera." radmasa.gif asta este o prostie monumentala care denota cunostintele (lipsa) celui care a produs acest articol. Fosfatii au legatura cu asorbtia calciului si se mai gasesc in cereale. La copii mici este indicata faina de orez wink.gif
Fumul "fum" contine destule substante carcinogene. Nu neg calitatea proasta a mezelurilor de cumparat, bunicul meu face inclusiv un salam mortal, de casa, afumat cu fum "natural" tongue.gif
Nu poti lipsi un mezel care sta in raft 3 luni, sa zicem, de conservanti.
Articolul in cauza pierde un detaliu capital: lipsa normelor de control si dozaj ai aditivilor alimentari drept urmare producatorii pot face ce doresc. Pe tema asta trebuia pus accentul excl.gif Desi se vrea un articol informativ, un semnal de alarma, din cauza informatiei pline de "aditivi media" care dauneaza intelectului, primeste nota 4 de la mine.
Desi se vrea un articol

This post has been edited by dr_mKe: 28 Oct 2009, 23:29


--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 29 Oct 2009, 10:30
Post #70


membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)


Group: Members
Posts: 2.134
Joined: 21 May 05
From: Timisoara




Din pacate, aproape tot ce mancam e poluat, inclusiv ooole de la tanti Maria, ca si acolo cad uneori ploi acide.
Si bananele care le mananca un user ce a postat mai devreme sunt aduse in pungi in care este un gaz ce omoara daunatorii micro si macroscopici, ca sa nu se strice bananele in timpul transportului si sa opreasca procesul de coacere.
Toate fructele din import sunt iradiate timp de 3 secunde cu raze X, in camere speciale.
Si fumul e carcinogen, dar de la o anumita concentratie in sus. In prelucrarea industriala produsele din carne sunt afumate rapid, cu concentratii mari de fum in interval mic de timp, din ratiuni financiare. Se mai adauga si aroma de fum (da, ati citit bine, am gasit asa ceva pe o eticheta).
Badea Ion de la sat are afumatoarea lui, in care face fum cu rumegus de la lemn ales, nu orice fel de esenta. Si da fum lent, putin si in mai multe randuri. Intre fumuri carnea se mai si zvanta, ca tirajul natural de aer ramane.
Important e sa consumam alimente din surse cat mai nepoluate.


--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 29 Oct 2009, 11:54
Post #71


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.177
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




QUOTE(Dodone @ 29 Oct 2009, 10:30)
Si bananele care le mananca un user  ce a postat mai devreme sunt aduse in pungi in care este un gaz ce omoara daunatorii micro si macroscopici, ca sa nu se strice bananele in timpul transportului si sa opreasca procesul de coacere.


brusc nu mai mancam nici banane....




Bananele mâncate de români sunt coapte în „camere de gazare" la marginea marilor orașe.
Se pierde aroma specifică și gustul nu va fi niciodată același.
img_9128_mo.jpg ( Size: 74.56k ) Number of downloads: 1067

Bananele se coc în niște încăperi întunecate și etanșe unde sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor
Una din patru banane mâncate de români se coace la Buftea. Nu în bananier, ci în niște încăperi întunecate și etanșe unde bananele verzi sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor. În instalațiile artificiale de „copt bananele", temperatura, umiditatea relativă a aerului și etilena care e pompată din butelii prin conducte sunt dozate de computer în fiecare moment, pe parcursul celor 3-7 zile cât durează procesul de maturare. În funcție de programul de „coacere" ales, bananele ies din camerele de gazare mai galbene sau mai verzi, explică importatorul turc Deniz Deletioglu: „Există șapte grade de maturare a bananelor, notate cu numere de la unu la șapte.
În primul stadiu bananele au o culoare verde închis, în al doilea bananele capătă o nuanță verde deschis, în al treilea stadiu coaja fructului e mai mult verde decât galbenă, în al patrulea fructul e mai mult galben decât verde, în al cincilea doar vârful și codița bananei mai sunt verzi, în al șaselea banana e complet galbenă iar în al șaptelea, pe fructul galben încep să apară mici pete maronii". Numerotarea cu cifre a gradului de coacere a bananelor ușurează comunicarea cu hypermarketurile, care dau telefon și cer: „Vineri vrem să ne trimiteți 800 de cutii cu banane numărul patru". De obicei, bananele cu indicativele 2 și 3 se comandă atunci când retailerul trebuie să le transporte pe distanțe lungi, în timp ce bananele coapte, de tipurile 5 sau 6, se comandă îndeosebi în preajma sărbătorilor de iarnă, când vânzările cresc masiv și fructele n-apucă să zăbovească în depozit mai mult de o zi.

Omul imită natura
Etilena este un hormon natural omniprezent în lumea vegetală care determină coacerea fructelor. Dacă în natură fructele își produc singure etilena, în „camerele artificiale de maturare", bananele amorțite de temperaturile scăzute din frigidere au nevoie să fie gazate cu etilenă timp de o zi ca să-și vină în fire. Bananele inspiră hormonul, care le gâdilă la metabolism, stimulând-le să-și „fabrice" singure restul de gaz. Instalațiile care în prima zi pompau etilenă din butelii în „camera de maturare", în următoarele 4-5 zile sunt folosite la evacuarea excesului de gaz produs de banane, ca să țină coacerea fructelor sub control. Chimia bananei ne-o explică prof.universitar Chira Adrian, specialist în procesarea fructelor la Universitatatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București: „Banana, ca orice fruct, după recoltare e în continuare un organism viu care respiră, transpiră și în care au loc o serie de procese biochimice și fiziologice.
La un moment dat în decursul coacerii lor, bananele încep să producă etilena, un hormon al maturării. Aceasta grăbește procesele metabolice, precum îndulcirea bananei, pentru că atunci când e verde, banana conține amidon și are gust asemănător cu al cartofului. Însă ca urmare a unor reacții enzimatice, declanșate de etilenă, amidonul se transformă în zaharuri solubile care dau gustul dulce

Compromisul necesar
Cu toate că cel puțin teoretic procesul de maturare artificială a bananelor imită coacerea naturală, în realitate: „Faptul că bananele sunt culese înainte de vreme și grăbirea proceselor biologice și biochimice din timpul maturării artificiale, pe undeva denaturează caracteristicile fructului. Se pierde aroma specifică și gustul nu va fi niciodată același ca la o banană culeasă din pom atunci când e coaptă. Inclusiv ca aspect estetic, bananele maturate în mod natural au un luciu caracteristic datorat stratului de ceară secretat de fruct, pe când la coacerea forțată, bananele nu capătă luciu, ci au o tentă mată".
Deși fiecare român mănâncă în medie în jur de 3 kilograme de banane pe an: „Noi, românii, nu știm care este gustul unei banane coapte cu adevărat, cu excepția acelora dintre noi care s-au deplasat în țările sursă ca Ecuador, India sau statele africane și au gustat banane culese cu mâna lor din pom". Coacerea bananelor verzi în „camerele de gazare" e însă un compromis care merită, e convins profesorul Chira, deoarece altfel nu le-am mai avea pe masă deloc, deoarece un fruct recoltat de pe planta de origine la maturitate și-ar pierde valoarea comercială în numai patru zile, față de câteva săptămâni, cât îi ia unui lot de banane din Ecuador să străbată oceanul și să acosteze la Constanța, în port.
wink.gif

This post has been edited by bygy007: 29 Oct 2009, 11:56


--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hitman1234
post 29 Oct 2009, 12:41
Post #72


Bringing secsi back


Group: Members
Posts: 1.791
Joined: 9 February 08




Bun topic aplauze.gif

Banuiesc ca de mancarea de tip junk-food nu mai trebuie sa va zic..cartofii care sunt pasta, crispy-strips care se fac tot din pasta de pui,cu gheare cioc si tot tacamul, mc-fish-ul care n-a vazut peste in viata lui..shaorme din carne stricata spalata cu furtunul si rostogolita prin coloranti (la dristor e cu sos din 7 feluri de man-flavour diferite )...daca mai stiti mai adaugati voi...


--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristio_79
post 29 Oct 2009, 15:17
Post #73


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.335
Joined: 28 September 05
From: CONSTANTA




Pai daca bananele alea se culegeau coapte, din Ecuador si alte tari sud - americane pana in Romania erau terci. Le culeg verzi de iti rupi dintii in ele, se mai ingalbenesc pe vapor si le mai "coc" putin si aici.


--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 29 Oct 2009, 18:08
Post #74


forumist anti


Group: Members
Posts: 1.166
Joined: 16 September 07
From: B U Z Ă U city




pe vapor nu se coc absolut deloc

se coc doar fortate de acel gaz despre care s-a scris mai sus


--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vet
post 29 Oct 2009, 18:56
Post #75


Membrul


Group: Members
Posts: 464
Joined: 9 December 07




QUOTE(AlexC @ 28 Oct 2009, 12:30)
Revenind la carne, mai stie cineva vreun targ ambulant in Bucuresti unde vin producatori din tara cu marfa buna?
*



In Bucuresti nu stiu (poti sa incerci prin Hala Obor...eu am luat o pastrama de oaie buna de curand), dar de ce nu te duci la Calugareni? Faci maxim 20 min de la iesirea din Bucuresti.....asfalt bun, drum lat.....te plimbi.
Ca e posibil sa te tepuiesti cu 30-40% la cantar.... (de fapt nu e posibil, e sigur), sau sa cumperi porcu' lu' Ion care a murit acu 2 zile otravit....e alta poveste. Dar e bio 100%.

*buna era pastrama, nu oaia smile.gif

This post has been edited by vet: 29 Oct 2009, 18:57


--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 29 Oct 2009, 18:57
Post #76


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.897
Joined: 24 July 06




Pai chestiile astea se fac de cand lumea...il mai stiti pe nea Bachus ?
He he he ce vin iesea. "Eee chestii socoteli" radmasa.gif .
Si in fond pana la urma urmei, tot o sa murim de ceva nu?
Mai chestia asta cu tepuiala, este o caracteristica a noastra, a poporului roman.
Nu putem combate ceva ce este nativ. Ne "descurcam" cum putem. Esentialul e ca ne descurcam. Pentru a scoate bani, romanii sunt in stare sa vanda orice - numai sa VANDA. Nu conteza ce scrie pe ambalaj - esentialul e sa fie credibil si sa se vanda.
O solutie ar fi sa cumparam de la producatorii particulari, problema ar fi cati mai sunt?

This post has been edited by bubu782001: 29 Oct 2009, 23:48

Attached thumbnail(s)
ladornavirusata.jpg ( Size: 45.09k ) Number of downloads: 1038


--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dr_mKe
post 29 Oct 2009, 23:43
Post #77


Membru cu stetoscop


Group: Members
Posts: 7.221
Joined: 25 November 06
From: Deva




Etilena este cea mai simpla alchena si joaca un rol important in biochimia plantelor, printre care si coacerea fructelor. Desi se vrea informativ si acest articol mizeaza pe efectul "bombastic".

Ooole de la tanti Maria sunt poluate atat cat este in mediu, lucru inevitabil doar si noi traim in mediul respectiv.

Pana una alta sa nu uitam sa consumam cat mai multe fructe si legume nepreparate termic wink.gif Antioxidanti din belsug wink.gif


--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Charlton
post 30 Oct 2009, 16:24
Post #78


ان سيارتي ك


Group: Members
Posts: 366
Joined: 18 February 05
From: Gugulania




QUOTE(argon @ 25 Oct 2009, 17:19)
va astept la asa ceva, natural 100%, dar se gasesc doar aici.
*


Sunt super deosebiti, c-am la 2 luni fac un drum de Salasu ori la Pianul de Sus ( spre Sebes), nu vin acasa fara 200-300 de perechi de virsli, c-am 10 perechi la kg/25 ron. smile.gif


--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 19 Nov 2009, 20:52
Post #79


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




Mezelurile, de calitate tot mai proasta.
Sanatatea consumatorilor in pericol


In loc sa ieftineasca marfa, inainte de sarbatori, producatorii de mezeluri fac rabat la calitate. Din cele peste 10.000 de firme care ii hranesc pe romani, mai bine de jumatate nu mai respecta retetele si inlocuiesc carnea cu apa, grasime si soia.

Fac asta la parizer, crenvursti, carnati, sunca, salam de vara, salam de tip Victoria.

Paradoxal, tocmai produsele de calitate indoielnica au o marja de profit foarte mare, iar cele bune, dar scumpe, raman pe rafturi.

Asadar, fiti atenti ce cumparati. Mezelurile arata impecabil chit ca sunt preparate din sorici, apa, coloranti, multe arome de fum si ceva carne.

Membrii Asociatiei Romane a Carnii anunta ca doar prin anii '90 s-au mai vandut mezeluri atat de proaste. Sute de patroni de carmangerii candva seriosi isi fura caciula ca sa nu scumpeasca marfa cu 20%.

In conditiile in care carcasa de porc costa in jur de 9 lei, un parizer de 4 lei kilogramul sigur nu are nici urma de carne, spun crescatorii de animale din tara.

Din pacate Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare nu reusesc sa ne linisteasca. Sustin ca le este imposibil sa verifice daca toata lumea respecta retetele scrise pe ambalaj.

Patronatele, in schimb, vor sa discute despre toate acestea si cu cei din Ministerul Agriculturii.

Sursa: StirileProTV.ro


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 19 Nov 2009, 21:00
Post #80


-


Group: Members
Posts: 22.548
Joined: 19 April 05
From: Romania




Pai dupa atat salam livrat alora de la metrou, normal ca a scazut calitatea ...


--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 19 Nov 2009, 21:24
Post #81


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.729
Joined: 24 February 03
From: Bucuresti




Pe Ion Mihalache la intersectia de la Piata 1 Mai e omor la ora actuala pentru shaorma - 3 lei cea mica si 5 lei cea mare, e coada permanenta. Ma intreb ce provenienta o avea carnea aia de poate iesi o portie la pretul asta.


--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MadHawk1
post 19 Nov 2009, 21:40
Post #82


Clona lu' Sony


Group: Members
Posts: 185
Joined: 1 August 08
From: localhost




QUOTE(IRONICK @ 19 Nov 2009, 22:00)
Pai dupa atat salam livrat alora de la metrou, normal ca a scazut calitatea ...
*


243.gif 168.gif

QUOTE(clr @ 19 Nov 2009, 22:24)
Pe Ion Mihalache la intersectia de la Piata 1 Mai e omor la ora actuala pentru shaorma - 3 lei cea mica si 5 lei cea mare, e coada permanenta. Ma intreb ce provenienta o avea carnea aia de poate iesi o portie la pretul asta.
*


...si mai aveti caini vagabonzi prin zona? rolleyes.gif


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sinaxis
post 19 Nov 2009, 21:43
Post #83


Membru autentic


Group: Members
Posts: 388
Joined: 30 March 04




Intre timp am achizitionat un aparat de ozonat de la Tiens. Ozonam apa, fructele, carnea, legumele care nu provin din gradina proprie etc. Am gasit in comert salam de vara made in Hu cu ingredinete naturale dar... 63 lei kg...
Oricum acum e post!


--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 22 Nov 2009, 22:49
Post #84


Adrenaline junkie!


Group: Members
Posts: 10.608
Joined: 11 August 04
From: black sea




QUOTE(AIX @ 28 Oct 2009, 20:59)
Eu de vreo doua luni cumpar mezeluri doar de aici; magazinul din Bucuresti este deschis doar la sfarsit de saptamana, preturile marisoare (se inscriu in intervalul 40-80lei/kg, cred ca cel mai ieftin e parizerul, ca au si dintr-asta, la ~30lei/kg), insa, ce-i drept, produsele-s bune. Daca sunt si cum scrie pe site - condimente naturale, afumarea cu lemn de fag, fara E-uri, fara sa fie injectate, atunci isi merita si banii.
*


te referi la magazinu de langa piata floreasca?


--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristio_79
post 31 Jan 2010, 13:09
Post #85


Membru autentic


Group: Members
Posts: 4.335
Joined: 28 September 05
From: CONSTANTA




Primit pe mail si legat tot de industria alimentara.

Sursa articolului
http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/ne...rius_79384.html

Genocidul planetar incepe in 2010

Romania a aderat la Codex Alimentarius

Data publicarii: 08/01/2010

* In 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte doua din cauza bolilor * Directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor si vitaminelor * Animalele vor fi tratate cu hormoni si iradiate, iar plantele - modificate genetic * Cine va folosi produse naturale va face inchisoare, usturoiul, menta si alte produse comune vor deveni droguri



De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare (reprezentind aproape 85% din populatia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com.


Conform acestui site, Romania a trimis deja formularele de inscriere si aderare in ultimile zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, dupa intilnirea de la Roma va incepe implementarea proiectului, prima etapa prevazind plantele modificate genetic, precum si normativele aditivilor alimentari. In privinta aditivarii sunt implicate marile concerne farmaceutice mondiale, aceleasi care sunt acum implicate si in fabricarea vaccinurilor anti-gripale, precum cel impotriva virusului AH1N1.


Secretul hranei artificiale


Codex Alimentarius este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise”. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinind de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, intrucit va interzice elemente vitale de alimentatie. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul “Guvernului Mondial” e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pina acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism.


Hrana farmaceutica si cancerigena


Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latina si se traduce prin codul produselor alimentare. Reprezinta o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, care au ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte in comertul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi in ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare. Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Cine se va opune sau va folosi alimente in afara Codex-ului va face inchisoare. Practic, omenirea va avea parte de o hrana farmaceutica. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative in cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: „Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a cistiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Industria farmaceutica are un interes financiar direct in perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sint responsabile de un genocid permanent si raspindit, ucigind in acest mod milioane de oameni. La fel va fi si in cazul Codexului care nu e altceva decit o masura de decimare a populatiei planetei care va minca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor contine cobalt si vor fi modificate genetic, generind cancere.”


Aplicatiile Codexului


Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare.


1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica, care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca “toxine” (!!), vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. De exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale, folosirea lor sanctionindu-se cu inchisoarea.


2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise.


3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicind din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. In 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sint cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.


4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decit cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor.


Cum va fi implementat programul


Pe linga Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intilnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intilnire are loc in 2010, la Roma. Acum, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013. Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sint promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare legislative pentru intregul lant alimentar.


* suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic
* vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica
* usturioul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice
* toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pina ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod
* produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor, nici un fel de eticheta nefiind necesara


Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce, in maximum 30 de ani de la implementare, peste trei miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrana alte doua miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Radu Nicolae - Agentia de Investigatii Media



--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Master01
post 31 Jan 2010, 17:05
Post #86


Membru autentic


Group: Members
Posts: 488
Joined: 13 January 09
From: Suceava




Cine crede ceea ce s-a scris aici? E putin probabil sa doreasca moartea a 3 miliarde de oameni. Cui vor mai vinde medicamentele companiile farmaceutice? Foarte greu de dovedit asa ceva.


--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC 2005/1598 cmc 1,6 16 V - Nr. de SV
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GBC
post 1 Feb 2010, 15:01
Post #87


Membru incepator


Group: Members
Posts: 68
Joined: 29 May 06




Bine ca radiaza cu Cobalt si nu cu altceva. Se stie ca moartea survenita (vedeti ce cuvinte alese stiu?) in urma radiatiei cu cobalt e cea mai sanatoasa!


--------------------
Dacia Logan 2004, Ambition - B xy xyz
In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 1 Feb 2010, 15:51
Post #88


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




INITIUM – substanță extrem de toxică testată în premieră mondială, pe români!

QUOTE
Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuții contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, țara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conține o substanță chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viță de vie, cartofi, roșii, castraveți și ceapă.


http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6149

Romania e prima tara din lume care va stropi culturile cu initium !

Pana acum, o alimentatie vegetariana era considerata sanatoasa, iar legumele si fructele romanesti erau foarte gustoase si relativ sanatoase. De acum, incolo, nu conteaza ce vei manca, ca toata mancarea va fi otravita.
Singura sansa este sa ai o bucata de pamant si sa-ti cultivi singur legumele (presupunand ca poti face rost de seminte nemodificate genetic), sau sa cumperi de la persoane care stii sigur ca nu stropesc culturile de legume/fructe (nemodificate genetic) cu INITIUM (sau alte pesticide asemanatoare).

Desi CODEX ALIMENTARIUS nu a fost aprobat "in bloc" in tara noastra, au fost votate unele legi privind aprobarea comercializarii in Romania a OMG (organisme modificate genetic), iar alte legi cu siguranta stau in "sertare" asteptand un nou scandal politico/mediatic pentru a fi votate pe "furis", toate aceste legi urmarind de fapt implementarea CODEX ALIMENTARIUS in Romania.

Petitiile online pe aceasta tema sunt o gluma trista si nu rezolva absolut nimic.

De asemnea, de la 1 Ianuarie 2011 vor intra in vigoare Cartile de Identitate Electronice. Nu se stie inca ce date vor fi stocate pe microcip-urile respective (asta se va stabili pana cel tarziu la 1 Iulie 2010).
Cei din "Miscarea Anti-Cip" vad ca nu mai zic nimic in acest sens...

Trebuie facuta o strategie comuna si actionat pe cai juridice, legislative, lobby politic, etc...
Dar pentru aceasta, este necesar ca orgoliile sa fie lasate deoparte, deoarece toti cetatenii romani vor fi afectati indiferent de nationalitate, sex, religie, convingeri politice, etc.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.click.ro/actualitate/din_tara/A..._894510629.html

Alarmã! Cartofi cancerigeni în farfuria noastrã!

România e prima þarã din lume care va stropi culturile cu initium, o substanþã periculoasã pentru organism. Initium sporeºte cu pânã la 65% rata riscului de cancer la colon.

Din câte þãri sunt pe planetã, doar România se grãbeºte sã foloseascã o substanþã nouã, foarte toxicã, pentru culturile de cartofi, roºii, castraveþi, ceapã, cât ºi pentru plantaþiile de viþã de vie. Aceasta, numitã initium, sporeºte pânã la 65% riscul de cancer de colon.

Salata de varã, cartofii ºi vinurile româneºti sunt pe cale sã devinã otravã curatã!

Compania germanã BASF anunþã cu bucurie cã România a acceptat „într-un ritm alert" sã foloseascã un nou compus chimic, care conþine initium, substanþã deosebit de toxicã.

Pentru cã este nou, produsul are nume provizoriu, iar la noi va fi folosit Enervin pentru struguri ºi Zampro, pentru alte culturi. Substanþa va fi folositã pentru combaterea dãunãtorilor la struguri, cartofi, roºii, castraveþi ºi ceapã.

Medicii spun cã folosirea produselor cu initium sporeºte cu pânã la 65% rata riscului de cancer la colon pentru cã intrã rapid în combinaþii chimice ºi rãmâne în organism. Un miligram de initium intrat în corp se eliminã în aproape un an de zile, iar dacã mâncãm zilnic legume tratate, concentraþia creºte considerabil.

Ministrul agriculturii confirma

Concernul german anunþã ca pe o mare realizare faptul cã România va experimenta compusul chimic ºi spune cã, în felul acesta, vom produce mai mult pentru export. Ministerul Agriculturii confirmã cã ºi-a dat acceptul pentru folosirea acestui fungicid.

La data de 8 decembrie 2009, Comisia de Omologare a Produselor de Protecþia Plantelor a aprobat folosirea substanþei nocive într-o primã fazã pentru plantaþiile de viþã de vie. Fungicidul are un conþinut de 12% initium.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vezi si:

http://www.angel.org.ro/?modul=mod_articol...&id=255&lang=ro

http://www.agentia.org/anchete/Incepe-geno...video--336.html

http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110



This post has been edited by george_scala_2004: 1 Feb 2010, 15:52


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mutzunache
post 1 Feb 2010, 15:52
Post #89


Milk my sheep, bitch!


Group: Members
Posts: 1.571
Joined: 22 May 06
From: Bucuresti




usturoiul, menta si alte produse comune vor deveni droguri



radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif


--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 1 Feb 2010, 15:55
Post #90


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




lista standardelor in vigoare:
http://www.codexalimentarius.net/web/stand...list.do?lang=en

This post has been edited by george_scala_2004: 1 Feb 2010, 16:04


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 12:09
Forum Renault