Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri
![]() ![]() ![]() |
Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri
argon |
![]()
Post
#61
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
vis-a-vis |
![]()
Post
#62
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
IRONICK |
![]()
Post
#63
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(argon @ 28 Oct 2009, 12:24) eu manac doar 'eco' adica luate de la tarani productie proprie Da mai argoane mananci eco, dar la tine nu se vede ca esti mai sanatos ...This post has been edited by IRONICK: 28 Oct 2009, 12:33 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
Post
#64
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
la ce? a, si am uitat de 'bautura', doar apa luata de mine de la izvorul din padure, si suc de mere 100% natural de Bacia . Am vazut cum se face si asta e singurul de pe piata care nu e din concentrat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
Post
#65
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
la cap evident ...
28 Oct 2009, 13:02: QUOTE(argon @ 28 Oct 2009, 12:36) apa luata de mine de la izvorul din padure Te duci cu limuzina sa iei apa?This post has been edited by IRONICK: 28 Oct 2009, 13:02 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tkx |
![]()
Post
#66
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
kato |
![]()
Post
#67
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
la modul cel mai sincer nu stiu cati constientizeaza ce otravuri bagam in fizic. e usor sa stam in spate si sa aruncam cu mistouri ieftine, insa daca aveti ocazia sa nu uitati sa calcati pe la producatorii astia de salamuri. va trece repede de mistouri. sa ne ascundem in autosuficienta ca nu avem optiuni e foarte usor. cati dintre dumneavoastra domnilor au luat o masina de facut paine de exemplu? eu am luat dupa ce am citit aici. e un pas in fata. cati au avut disponibilitatea sa mearga cu colegul (scuze nu retin numele lui acum) la chisinau? stiti ce diferenta este intre pestele afumat de la ei si cel de la noi? cati dintre noi au renuntat la sucuri dupa ce au aflat de compozitia lor? cati au cautat sa faca ceva sa-si imbunatateasca alimentatia? pana si la banalul ketchup daca gasesti compozitie de 60% rosii spui saru mana. eu felicit colegul ca a atras atentia. cine asculta avertismentul bine, cine nu, asta este. binele cu forta nu se face.
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
AIX |
![]()
Post
#68
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu de vreo doua luni cumpar mezeluri doar de aici; magazinul din Bucuresti este deschis doar la sfarsit de saptamana, preturile marisoare (se inscriu in intervalul 40-80lei/kg, cred ca cel mai ieftin e parizerul, ca au si dintr-asta, la ~30lei/kg), insa, ce-i drept, produsele-s bune. Daca sunt si cum scrie pe site - condimente naturale, afumarea cu lemn de fag, fara E-uri, fara sa fie injectate, atunci isi merita si banii.
|
--------------------
.
.
.
|
|
dr_mKe |
![]()
Post
#69
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Confirm si eu ca Argoneatza are o lipsa cronica de expunere la razele UV si precis nu face destul sport. Eu desi nu arat sunt in forma fizica foarte buna si mananc in mare parte sanatos.
Acum vis a vis de ooole "bio" nu se stie cat de bio sunt. Ooooole pe care le cumpar eu de la tanti Maria stiu 100% ca-s "bio" pentru ca doamnele gaini nu papa concentrate, doar cereale din productia proprie. Cu laptele sta treaba la fel. Cu privire la carne si alimentatie, romanul "modern" mananca foarte foarte prost. Multa carne, multe prajeli, multe mezeluri si foarte putine legume si fructe. D-asta cancerele de tub digestiv sunt in floare ![]() In timp ce subsemnatul scrie aceste randuri, infuleca un sandwich din paine neagra facuta-n casa, branza si ardei gras. Dimineata de regula infulec cereale integrale cu banana, miez de nuca, stafide si ce mi-o mai trazni prin cap sa pun acolo. Nu intram in detalii si diete, dar va spun ca daca s-ar respecta cat de cat posturile din calendar am fi o natie mult mai sanatoasa. PS > diversele salamuri nush cu ce-s preparate, nu-s foarte mare amator, in schimb apreciez o slanina buna, tinuta la bait, afumata, cu o telemea buna si ceapa rosie ![]() ![]() PS2> "Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar și zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera." ![]() ![]() Fumul "fum" contine destule substante carcinogene. Nu neg calitatea proasta a mezelurilor de cumparat, bunicul meu face inclusiv un salam mortal, de casa, afumat cu fum "natural" ![]() Nu poti lipsi un mezel care sta in raft 3 luni, sa zicem, de conservanti. Articolul in cauza pierde un detaliu capital: lipsa normelor de control si dozaj ai aditivilor alimentari drept urmare producatorii pot face ce doresc. Pe tema asta trebuia pus accentul ![]() Desi se vrea un articol This post has been edited by dr_mKe: 28 Oct 2009, 23:29 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Dodone |
![]()
Post
#70
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Din pacate, aproape tot ce mancam e poluat, inclusiv ooole de la tanti Maria, ca si acolo cad uneori ploi acide.
Si bananele care le mananca un user ce a postat mai devreme sunt aduse in pungi in care este un gaz ce omoara daunatorii micro si macroscopici, ca sa nu se strice bananele in timpul transportului si sa opreasca procesul de coacere. Toate fructele din import sunt iradiate timp de 3 secunde cu raze X, in camere speciale. Si fumul e carcinogen, dar de la o anumita concentratie in sus. In prelucrarea industriala produsele din carne sunt afumate rapid, cu concentratii mari de fum in interval mic de timp, din ratiuni financiare. Se mai adauga si aroma de fum (da, ati citit bine, am gasit asa ceva pe o eticheta). Badea Ion de la sat are afumatoarea lui, in care face fum cu rumegus de la lemn ales, nu orice fel de esenta. Si da fum lent, putin si in mai multe randuri. Intre fumuri carnea se mai si zvanta, ca tirajul natural de aer ramane. Important e sa consumam alimente din surse cat mai nepoluate. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
bygy007 |
![]()
Post
#71
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(Dodone @ 29 Oct 2009, 10:30) Si bananele care le mananca un user ce a postat mai devreme sunt aduse in pungi in care este un gaz ce omoara daunatorii micro si macroscopici, ca sa nu se strice bananele in timpul transportului si sa opreasca procesul de coacere. brusc nu mai mancam nici banane.... Bananele mâncate de români sunt coapte în „camere de gazare" la marginea marilor orașe. Se pierde aroma specifică și gustul nu va fi niciodată același. img_9128_mo.jpg ( Size: 74.56k ) Number of downloads: 1067 Bananele se coc în niște încăperi întunecate și etanșe unde sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor Una din patru banane mâncate de români se coace la Buftea. Nu în bananier, ci în niște încăperi întunecate și etanșe unde bananele verzi sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor. În instalațiile artificiale de „copt bananele", temperatura, umiditatea relativă a aerului și etilena care e pompată din butelii prin conducte sunt dozate de computer în fiecare moment, pe parcursul celor 3-7 zile cât durează procesul de maturare. În funcție de programul de „coacere" ales, bananele ies din camerele de gazare mai galbene sau mai verzi, explică importatorul turc Deniz Deletioglu: „Există șapte grade de maturare a bananelor, notate cu numere de la unu la șapte. În primul stadiu bananele au o culoare verde închis, în al doilea bananele capătă o nuanță verde deschis, în al treilea stadiu coaja fructului e mai mult verde decât galbenă, în al patrulea fructul e mai mult galben decât verde, în al cincilea doar vârful și codița bananei mai sunt verzi, în al șaselea banana e complet galbenă iar în al șaptelea, pe fructul galben încep să apară mici pete maronii". Numerotarea cu cifre a gradului de coacere a bananelor ușurează comunicarea cu hypermarketurile, care dau telefon și cer: „Vineri vrem să ne trimiteți 800 de cutii cu banane numărul patru". De obicei, bananele cu indicativele 2 și 3 se comandă atunci când retailerul trebuie să le transporte pe distanțe lungi, în timp ce bananele coapte, de tipurile 5 sau 6, se comandă îndeosebi în preajma sărbătorilor de iarnă, când vânzările cresc masiv și fructele n-apucă să zăbovească în depozit mai mult de o zi. Omul imită natura Etilena este un hormon natural omniprezent în lumea vegetală care determină coacerea fructelor. Dacă în natură fructele își produc singure etilena, în „camerele artificiale de maturare", bananele amorțite de temperaturile scăzute din frigidere au nevoie să fie gazate cu etilenă timp de o zi ca să-și vină în fire. Bananele inspiră hormonul, care le gâdilă la metabolism, stimulând-le să-și „fabrice" singure restul de gaz. Instalațiile care în prima zi pompau etilenă din butelii în „camera de maturare", în următoarele 4-5 zile sunt folosite la evacuarea excesului de gaz produs de banane, ca să țină coacerea fructelor sub control. Chimia bananei ne-o explică prof.universitar Chira Adrian, specialist în procesarea fructelor la Universitatatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București: „Banana, ca orice fruct, după recoltare e în continuare un organism viu care respiră, transpiră și în care au loc o serie de procese biochimice și fiziologice. La un moment dat în decursul coacerii lor, bananele încep să producă etilena, un hormon al maturării. Aceasta grăbește procesele metabolice, precum îndulcirea bananei, pentru că atunci când e verde, banana conține amidon și are gust asemănător cu al cartofului. Însă ca urmare a unor reacții enzimatice, declanșate de etilenă, amidonul se transformă în zaharuri solubile care dau gustul dulce Compromisul necesar Cu toate că cel puțin teoretic procesul de maturare artificială a bananelor imită coacerea naturală, în realitate: „Faptul că bananele sunt culese înainte de vreme și grăbirea proceselor biologice și biochimice din timpul maturării artificiale, pe undeva denaturează caracteristicile fructului. Se pierde aroma specifică și gustul nu va fi niciodată același ca la o banană culeasă din pom atunci când e coaptă. Inclusiv ca aspect estetic, bananele maturate în mod natural au un luciu caracteristic datorat stratului de ceară secretat de fruct, pe când la coacerea forțată, bananele nu capătă luciu, ci au o tentă mată". Deși fiecare român mănâncă în medie în jur de 3 kilograme de banane pe an: „Noi, românii, nu știm care este gustul unei banane coapte cu adevărat, cu excepția acelora dintre noi care s-au deplasat în țările sursă ca Ecuador, India sau statele africane și au gustat banane culese cu mâna lor din pom". Coacerea bananelor verzi în „camerele de gazare" e însă un compromis care merită, e convins profesorul Chira, deoarece altfel nu le-am mai avea pe masă deloc, deoarece un fruct recoltat de pe planta de origine la maturitate și-ar pierde valoarea comercială în numai patru zile, față de câteva săptămâni, cât îi ia unui lot de banane din Ecuador să străbată oceanul și să acosteze la Constanța, în port. ![]() This post has been edited by bygy007: 29 Oct 2009, 11:56 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
hitman1234 |
![]()
Post
#72
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Bun topic
![]() Banuiesc ca de mancarea de tip junk-food nu mai trebuie sa va zic..cartofii care sunt pasta, crispy-strips care se fac tot din pasta de pui,cu gheare cioc si tot tacamul, mc-fish-ul care n-a vazut peste in viata lui..shaorme din carne stricata spalata cu furtunul si rostogolita prin coloranti (la dristor e cu sos din 7 feluri de man-flavour diferite )...daca mai stiti mai adaugati voi... |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
cristio_79 |
![]()
Post
#73
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai daca bananele alea se culegeau coapte, din Ecuador si alte tari sud - americane pana in Romania erau terci. Le culeg verzi de iti rupi dintii in ele, se mai ingalbenesc pe vapor si le mai "coc" putin si aici.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
daniel4ro |
![]()
Post
#74
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
pe vapor nu se coc absolut deloc
se coc doar fortate de acel gaz despre care s-a scris mai sus |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
vet |
![]()
Post
#75
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(AlexC @ 28 Oct 2009, 12:30) Revenind la carne, mai stie cineva vreun targ ambulant in Bucuresti unde vin producatori din tara cu marfa buna? In Bucuresti nu stiu (poti sa incerci prin Hala Obor...eu am luat o pastrama de oaie buna de curand), dar de ce nu te duci la Calugareni? Faci maxim 20 min de la iesirea din Bucuresti.....asfalt bun, drum lat.....te plimbi. Ca e posibil sa te tepuiesti cu 30-40% la cantar.... (de fapt nu e posibil, e sigur), sau sa cumperi porcu' lu' Ion care a murit acu 2 zile otravit....e alta poveste. Dar e bio 100%. *buna era pastrama, nu oaia ![]() This post has been edited by vet: 29 Oct 2009, 18:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
bubu782001 |
![]()
Post
#76
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Pai chestiile astea se fac de cand lumea...il mai stiti pe nea Bachus ?
He he he ce vin iesea. "Eee chestii socoteli" ![]() Si in fond pana la urma urmei, tot o sa murim de ceva nu? Mai chestia asta cu tepuiala, este o caracteristica a noastra, a poporului roman. Nu putem combate ceva ce este nativ. Ne "descurcam" cum putem. Esentialul e ca ne descurcam. Pentru a scoate bani, romanii sunt in stare sa vanda orice - numai sa VANDA. Nu conteza ce scrie pe ambalaj - esentialul e sa fie credibil si sa se vanda. O solutie ar fi sa cumparam de la producatorii particulari, problema ar fi cati mai sunt? This post has been edited by bubu782001: 29 Oct 2009, 23:48 Attached thumbnail(s) ladornavirusata.jpg ( Size: 45.09k ) Number of downloads: 1038 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
dr_mKe |
![]()
Post
#77
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Etilena este cea mai simpla alchena si joaca un rol important in biochimia plantelor, printre care si coacerea fructelor. Desi se vrea informativ si acest articol mizeaza pe efectul "bombastic".
Ooole de la tanti Maria sunt poluate atat cat este in mediu, lucru inevitabil doar si noi traim in mediul respectiv. Pana una alta sa nu uitam sa consumam cat mai multe fructe si legume nepreparate termic ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Charlton |
![]()
Post
#78
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(argon @ 25 Oct 2009, 17:19) Sunt super deosebiti, c-am la 2 luni fac un drum de Salasu ori la Pianul de Sus ( spre Sebes), nu vin acasa fara 200-300 de perechi de virsli, c-am 10 perechi la kg/25 ron. ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
MadHawk1 |
![]() ![]()
Post
#79
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Mezelurile, de calitate tot mai proasta.
Sanatatea consumatorilor in pericol In loc sa ieftineasca marfa, inainte de sarbatori, producatorii de mezeluri fac rabat la calitate. Din cele peste 10.000 de firme care ii hranesc pe romani, mai bine de jumatate nu mai respecta retetele si inlocuiesc carnea cu apa, grasime si soia. Fac asta la parizer, crenvursti, carnati, sunca, salam de vara, salam de tip Victoria. Paradoxal, tocmai produsele de calitate indoielnica au o marja de profit foarte mare, iar cele bune, dar scumpe, raman pe rafturi. Asadar, fiti atenti ce cumparati. Mezelurile arata impecabil chit ca sunt preparate din sorici, apa, coloranti, multe arome de fum si ceva carne. Membrii Asociatiei Romane a Carnii anunta ca doar prin anii '90 s-au mai vandut mezeluri atat de proaste. Sute de patroni de carmangerii candva seriosi isi fura caciula ca sa nu scumpeasca marfa cu 20%. In conditiile in care carcasa de porc costa in jur de 9 lei, un parizer de 4 lei kilogramul sigur nu are nici urma de carne, spun crescatorii de animale din tara. Din pacate Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare nu reusesc sa ne linisteasca. Sustin ca le este imposibil sa verifice daca toata lumea respecta retetele scrise pe ambalaj. Patronatele, in schimb, vor sa discute despre toate acestea si cu cei din Ministerul Agriculturii. Sursa: StirileProTV.ro |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
Post
#80
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pai dupa atat salam livrat alora de la metrou, normal ca a scazut calitatea ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
clr |
![]()
Post
#81
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe Ion Mihalache la intersectia de la Piata 1 Mai e omor la ora actuala pentru shaorma - 3 lei cea mica si 5 lei cea mare, e coada permanenta. Ma intreb ce provenienta o avea carnea aia de poate iesi o portie la pretul asta.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#82
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 19 Nov 2009, 22:00) ![]() ![]() QUOTE(clr @ 19 Nov 2009, 22:24) Pe Ion Mihalache la intersectia de la Piata 1 Mai e omor la ora actuala pentru shaorma - 3 lei cea mica si 5 lei cea mare, e coada permanenta. Ma intreb ce provenienta o avea carnea aia de poate iesi o portie la pretul asta. ...si mai aveti caini vagabonzi prin zona? ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
sinaxis |
![]()
Post
#83
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Intre timp am achizitionat un aparat de ozonat de la Tiens. Ozonam apa, fructele, carnea, legumele care nu provin din gradina proprie etc. Am gasit in comert salam de vara made in Hu cu ingredinete naturale dar... 63 lei kg...
Oricum acum e post! |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
ydaniel |
![]()
Post
#84
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
QUOTE(AIX @ 28 Oct 2009, 20:59) Eu de vreo doua luni cumpar mezeluri doar de aici; magazinul din Bucuresti este deschis doar la sfarsit de saptamana, preturile marisoare (se inscriu in intervalul 40-80lei/kg, cred ca cel mai ieftin e parizerul, ca au si dintr-asta, la ~30lei/kg), insa, ce-i drept, produsele-s bune. Daca sunt si cum scrie pe site - condimente naturale, afumarea cu lemn de fag, fara E-uri, fara sa fie injectate, atunci isi merita si banii. te referi la magazinu de langa piata floreasca? |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristio_79 |
![]()
Post
#85
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Primit pe mail si legat tot de industria alimentara.
Sursa articolului http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/ne...rius_79384.html Genocidul planetar incepe in 2010 Romania a aderat la Codex Alimentarius Data publicarii: 08/01/2010 * In 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte doua din cauza bolilor * Directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor si vitaminelor * Animalele vor fi tratate cu hormoni si iradiate, iar plantele - modificate genetic * Cine va folosi produse naturale va face inchisoare, usturoiul, menta si alte produse comune vor deveni droguri De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare (reprezentind aproape 85% din populatia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com. Conform acestui site, Romania a trimis deja formularele de inscriere si aderare in ultimile zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, dupa intilnirea de la Roma va incepe implementarea proiectului, prima etapa prevazind plantele modificate genetic, precum si normativele aditivilor alimentari. In privinta aditivarii sunt implicate marile concerne farmaceutice mondiale, aceleasi care sunt acum implicate si in fabricarea vaccinurilor anti-gripale, precum cel impotriva virusului AH1N1. Secretul hranei artificiale Codex Alimentarius este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise”. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinind de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, intrucit va interzice elemente vitale de alimentatie. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul “Guvernului Mondial” e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pina acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism. Hrana farmaceutica si cancerigena Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latina si se traduce prin codul produselor alimentare. Reprezinta o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, care au ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte in comertul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi in ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare. Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Cine se va opune sau va folosi alimente in afara Codex-ului va face inchisoare. Practic, omenirea va avea parte de o hrana farmaceutica. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative in cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: „Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a cistiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Industria farmaceutica are un interes financiar direct in perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sint responsabile de un genocid permanent si raspindit, ucigind in acest mod milioane de oameni. La fel va fi si in cazul Codexului care nu e altceva decit o masura de decimare a populatiei planetei care va minca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor contine cobalt si vor fi modificate genetic, generind cancere.” Aplicatiile Codexului Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare. 1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica, care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca “toxine” (!!), vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. De exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale, folosirea lor sanctionindu-se cu inchisoarea. 2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise. 3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicind din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. In 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sint cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou. 4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decit cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor. Cum va fi implementat programul Pe linga Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intilnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intilnire are loc in 2010, la Roma. Acum, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013. Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sint promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare legislative pentru intregul lant alimentar. * suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic * vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica * usturioul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice * toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pina ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod * produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor, nici un fel de eticheta nefiind necesara Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce, in maximum 30 de ani de la implementare, peste trei miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrana alte doua miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile. Radu Nicolae - Agentia de Investigatii Media |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Master01 |
![]()
Post
#86
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Cine crede ceea ce s-a scris aici? E putin probabil sa doreasca moartea a 3 miliarde de oameni. Cui vor mai vinde medicamentele companiile farmaceutice? Foarte greu de dovedit asa ceva.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
GBC |
![]()
Post
#87
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Bine ca radiaza cu Cobalt si nu cu altceva. Se stie ca moartea survenita (vedeti ce cuvinte alese stiu?) in urma radiatiei cu cobalt e cea mai sanatoasa!
|
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
george_scala_2004 |
![]()
Post
#88
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
INITIUM – substanță extrem de toxică testată în premieră mondială, pe români!
QUOTE Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuții contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, țara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conține o substanță chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viță de vie, cartofi, roșii, castraveți și ceapă. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6149 Romania e prima tara din lume care va stropi culturile cu initium ! Pana acum, o alimentatie vegetariana era considerata sanatoasa, iar legumele si fructele romanesti erau foarte gustoase si relativ sanatoase. De acum, incolo, nu conteaza ce vei manca, ca toata mancarea va fi otravita. Singura sansa este sa ai o bucata de pamant si sa-ti cultivi singur legumele (presupunand ca poti face rost de seminte nemodificate genetic), sau sa cumperi de la persoane care stii sigur ca nu stropesc culturile de legume/fructe (nemodificate genetic) cu INITIUM (sau alte pesticide asemanatoare). Desi CODEX ALIMENTARIUS nu a fost aprobat "in bloc" in tara noastra, au fost votate unele legi privind aprobarea comercializarii in Romania a OMG (organisme modificate genetic), iar alte legi cu siguranta stau in "sertare" asteptand un nou scandal politico/mediatic pentru a fi votate pe "furis", toate aceste legi urmarind de fapt implementarea CODEX ALIMENTARIUS in Romania. Petitiile online pe aceasta tema sunt o gluma trista si nu rezolva absolut nimic. De asemnea, de la 1 Ianuarie 2011 vor intra in vigoare Cartile de Identitate Electronice. Nu se stie inca ce date vor fi stocate pe microcip-urile respective (asta se va stabili pana cel tarziu la 1 Iulie 2010). Cei din "Miscarea Anti-Cip" vad ca nu mai zic nimic in acest sens... Trebuie facuta o strategie comuna si actionat pe cai juridice, legislative, lobby politic, etc... Dar pentru aceasta, este necesar ca orgoliile sa fie lasate deoparte, deoarece toti cetatenii romani vor fi afectati indiferent de nationalitate, sex, religie, convingeri politice, etc. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.click.ro/actualitate/din_tara/A..._894510629.html Alarmã! Cartofi cancerigeni în farfuria noastrã! România e prima þarã din lume care va stropi culturile cu initium, o substanþã periculoasã pentru organism. Initium sporeºte cu pânã la 65% rata riscului de cancer la colon. Din câte þãri sunt pe planetã, doar România se grãbeºte sã foloseascã o substanþã nouã, foarte toxicã, pentru culturile de cartofi, roºii, castraveþi, ceapã, cât ºi pentru plantaþiile de viþã de vie. Aceasta, numitã initium, sporeºte pânã la 65% riscul de cancer de colon. Salata de varã, cartofii ºi vinurile româneºti sunt pe cale sã devinã otravã curatã! Compania germanã BASF anunþã cu bucurie cã România a acceptat „într-un ritm alert" sã foloseascã un nou compus chimic, care conþine initium, substanþã deosebit de toxicã. Pentru cã este nou, produsul are nume provizoriu, iar la noi va fi folosit Enervin pentru struguri ºi Zampro, pentru alte culturi. Substanþa va fi folositã pentru combaterea dãunãtorilor la struguri, cartofi, roºii, castraveþi ºi ceapã. Medicii spun cã folosirea produselor cu initium sporeºte cu pânã la 65% rata riscului de cancer la colon pentru cã intrã rapid în combinaþii chimice ºi rãmâne în organism. Un miligram de initium intrat în corp se eliminã în aproape un an de zile, iar dacã mâncãm zilnic legume tratate, concentraþia creºte considerabil. Ministrul agriculturii confirma Concernul german anunþã ca pe o mare realizare faptul cã România va experimenta compusul chimic ºi spune cã, în felul acesta, vom produce mai mult pentru export. Ministerul Agriculturii confirmã cã ºi-a dat acceptul pentru folosirea acestui fungicid. La data de 8 decembrie 2009, Comisia de Omologare a Produselor de Protecþia Plantelor a aprobat folosirea substanþei nocive într-o primã fazã pentru plantaþiile de viþã de vie. Fungicidul are un conþinut de 12% initium. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vezi si: http://www.angel.org.ro/?modul=mod_articol...&id=255&lang=ro http://www.agentia.org/anchete/Incepe-geno...video--336.html http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110 This post has been edited by george_scala_2004: 1 Feb 2010, 15:52 |
--------------------
...
...
...
|
|
Mutzunache |
![]()
Post
#89
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
usturoiul, menta si alte produse comune vor deveni droguri
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
george_scala_2004 |
![]()
Post
#90
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
lista standardelor in vigoare:
http://www.codexalimentarius.net/web/stand...list.do?lang=en This post has been edited by george_scala_2004: 1 Feb 2010, 16:04 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 12:09 |