izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
![]() ![]() ![]() |
izolarea termica a blocurilor, experiente de la cei care stau in blocuri izolate
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 19 Oct 2012, 13:46) Nu-i nevoie. Majoritatea erau homeleshi. Dormeau la uscatorie, in subsol sau daca aveau noroc, in rulota ( caz mai rar). Multe blocuri nu aveau wcuri eco asa ca oamenii ''defecau'' in subsol. Cum sa iti intre astia in casa? ![]() Înseamnă că lucrează și firmele astea cu oameni la negru de n-ai treabă! Bai frate... asta-i o țară de lumea a 3-a! |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Da da, plateste primaria din taxele mele ca sa-mi dea aia material gratis.
This post has been edited by cielo99: 19 Oct 2012, 13:01 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
N-ai tu idee ce mare e parandaratu' pentru partid.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Re-co-mand
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Eu pentru izolat apartamentul ( balcon, bucatarie, 2 dormitore si un perete de baie ~ 50 mp) am platit vreo 28 de buli acum vreun an. Au mai fost 2 buli glafurile, deci 30 milioane, bani scosi din propriul buzunarel, fara niciun ajutor din partea primariei.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(G I M @ 19 Oct 2012, 14:37) Eu pentru izolat apartamentul ( balcon, bucatarie, 2 dormitore si un perete de baie ~ 50 mp) am platit vreo 28 de buli acum vreun an. Au mai fost 2 buli glafurile, deci 30 milioane, bani scosi din propriul buzunarel, fara niciun ajutor din partea primariei. Adica ai izolat doar peretii exteriori aferenti apartamentului tau. Mie mi se pare cam aiurea practica asta. Sincer, mai bine izolai interioarele. In exterior, atata timp cat nu este izolata intreaga cladire, anveloparea asta selectiva, nu este 100% eficienta. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Din punct de vedere al "egrasiei" mi se pare mai ok pe exterior pentru ca poti izola si placile dintre etaje. Pe interior nu ai cum si la imbinari te trezesti cu mucegai dupa un timp.
This post has been edited by bmwh548: 19 Oct 2012, 13:52 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da' stiu ca voi va propuneti sa stati in blocurile astea cateva generatii, nu gluma.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Am mai discutat chesti asta pe aici , unii ziceau ca nu-i bine, asa o fi.
In urma cu multi ani, vreo 7 am vb cu vecinii sa izolam exteriorul blocului. Atunci nimeni nu a vrut, nu-mi trebe, la mine e bine asa, bla bla bla. Ca nu-mi convenea sa aduc schela doar pentru mine ( stau la et 3) am izolat pe interior ( bucataria, dormitorul mic, si dormitorul mare 2 pereti, e pe colt). S-a cunoscut, mai ales in dormitorul mare unde 2 pereti erau afara. Anul trecut prin noimebrie, ma trezesc cu vecinul de sub mine la usa. Vecine, uite, noi vrem sa izolam apartametul pe afara, vrei si tu? Cel de la 2 vroia, cel de la 4 vroia, eu ii cam incurcam, asa ca am izolat si pe exterior. |
--------------------
Una
d'aia
|
|
Maskatu |
![]()
|
Iarna pentru cele 3...5 grade in plus, si pentru faptul ca nu se mai pierde caldura atat de repede prin pereti, merita deranjul cu anveloparea moca de la primarie. In rest, ca si propietar sa te apuci sa aduci firma cu alpinisti sa izolezi doar peretii din dreptul blocului tau, mi se pare aiurea si lipsit de sens. Am vazut multe blocuri de genul asta si aratau ca naiba. Un apartament izolat, unul nu, pai ce anvelopare mai e asta? Cum tine caldura la tine unde ai izolare, daca la vecinu de sus si de jos, nu este izolatie...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Eficienta energetica - Romania are o problema deosebita cu eficienta energetica a cladirilor. Incurajez orice program de izolare termica a blocurilor in Romania. Avem consumuri excesive si sunt mijloace tehnice pentru imbunatatire. Bruxelles, 19 oct 2012 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Discutiile-s multe, si fiecare vede si sustine ce-i convine: am auzit o gramada de babe : "ieri mi-au terminat izolatia, si azi deja se simte" (unde plm "se simte", ca nici nu s-a dat drumu' la caldura ?!), sau si mai si, "aia de la blocul ala si-au facut izolatie, si pana la jumatea iernii n-au dat decat putin drumu la caldura, au platit f. putin"... unu' n-ar recunoaste ca IZOLATIA NU PRODUCE CALDURA, si ca sa se simta efectul de pastrare, trebuie intai sa incalzesti peretele, 5-7 zile, inainte de a veni gerul, ceeace nu prea face nimeni din aia care-si mananca de sub ungii... toti vor caldura moca, dar sursa de caldura moca e doar soarele (sau vecinul de dedesupt...). Dupa ce se debransaza zeci de calorifere intr-un bloc, se mira ca n-au caldura ieftina intr-o incapere...
In privinta aspectului general al blocului...nu ma intereseaza. Nu-l pot eu obliga pe altul, de la alta scara, sa-si faca anvelopare. Diferentele de necesar de caldura sunt foarte mari, de la un ap. la altul (in functie de etaj, pozitie geografica, etc.). @Gim: cred ca e cea mai mare prostie sa-ti faci si pe interior si pe ext. S-a mai discutat, cred ca Radian e mai in masura sa explice. @Markos: scade consumul -> creste pretul pe unitatea de energie, pt. "echilibrarea" bugetului... This post has been edited by maho: 19 Oct 2012, 14:30 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
G I M |
![]()
|
Maho, poate o fi prostie, momentan am prins doar o iarna cu ambii pereti izolati. Sa vedem dupa 5-6 ani cum va fi. De dat jos izolatia de pe interior chiar nu vreau sa ma gandesc, cel putin acum. Am vb cu Radian si mi-a confirmat ca nu e ok.
Dupa o iarna ce sa zic? Caldura se mentine foarte bine, gazul nu a venit mai mult de 200 de lei pe luna in conditiile in care tempertura era undeva la 21-22 grade Celsius in permanenta. This post has been edited by G I M: 19 Oct 2012, 14:53 |
--------------------
Una
d'aia
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
G I M |
![]()
|
|
--------------------
Una
d'aia
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai asa pot sa-ti spun si eu ca iarna trecuta n-am avut gazu' peste 250 de lei in conditiile in care ziua era lasat termostatu' pe 21.5 grade si noaptea pe 22.5. Apartament cu 4 camere, bloc comunist din betoane, cu micul avantaj ca peretii interiori sunt dublati inca de pe vremea constructiei cu niste BCA de 10 cm.
Nici nu mai vreau sa-i aud p-astia care vor izolarea blocului, mai ales ca striga cel mai tare fostul presedinte care in vreo 8 ani de functie a ciordit cot la cot cu administratoru' de atunci, care a fugit si cu banii, si dupa ani si ani de tinut niste oropsite de antene GSM pe bloc, de la doi furnizori, anu' trecut erau vreo 12.000 de lei in cont. Singura cheltuiala majora fiind schimbarea unor coloane de apa, si aia umflata la pret, cica a dus vreo 70.000 de lei. La cati bani au intrat si au iesit pe facturi fictive din 1999 si pana acum in contul blocului, izolam vreo trei turnuri, nu doar p-asta. Asa, ceilalti din jur s-au apucat si au facut, unii o treaba cu adevarat mizerabila ca si finisaj si calitate(deja sta sa cada tencuiala dupa un an si un pic), altii pe niste costuri mari, pe barba lor, dar lucreaza impecabil firma respectiva, si repede si arata foarte ok laturile deja terminate. Daca se facea din banii pe care i-au spart altii de-a lungu' timpului, banii asociatiei, eram de acord. Asa, nici sa nu aud de dat 5-6000 de lei pentru izolat, ca nu traiesc eu pana se amortizeaza suma aia. @Marty: Cred ca nici tu nu mai razi la glumele tale. Nu cred ca-i om serios care vrea sa stea toata viata intre patru pereti de beton cu tot felu' de retardati pe post de vecini, cu tot felu' de probleme, te trezesti ca te-a inundat ala de deasupra la o luna dupa ce ai zugravit, ca scara blocului s-a transformat in veceul boschetarilor si drogatilor care vin sa cumpere cine stie ce-o fi in plicurile de "etnobotanice", care se vand la doi metri de intrarea in bloc. Am o casa mica la tara pe care a tras taica-meu s-o termine inainte sa moara, crezand ca poate vreodata, iese la pensie si pleaca acolo. Daca ajung sa plec "la contract" cum descri tu, pai sa-mi bag eu tot cariciu' daca in luna aia care as avea-o libera dupa 6 de lucru as mai vrea sa stau la bloc, si sa aud, cum aud acu' reclame in portavoce la nu stiu ce targu' pizdii, sau alte cenzuraturi. This post has been edited by Merced: 19 Oct 2012, 15:04 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
G I M |
![]()
|
Mercede, trebuie sa te impaci cu gandul ca altii sunt mai norocosi decat tine.
This post has been edited by G I M: 19 Oct 2012, 15:18 |
--------------------
Una
d'aia
|
|
Merced |
![]()
|
La un moment dat o sa ti se faca si tie sila. Nu e vorba de noroc sau ghinion, nu ma vait neaparat de conditii, ca nu stau intr-o cutie de frigider bagata in ghena, da' as vrea sa am candva o locuinta care sa fie mai mult decat niste camere intr-un bloc de 7 etaje.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mercede e ofticat ca nu ramane singuru plecat la contract.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Din respect pentru bion, nu comentez rautacismele de mai sus.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 19 Oct 2012, 11:57) Pe ce te bazezi? Nu cred ca ai dreptate. Ai facut tu un calcul de audit energetic in cele doua variante cu perna de aer si fara perna de aer si ti-a rezultat ca fara perna de aer e mai eficient? Ma indoiesc. Daca faci bilantul energetic al peretelui acel strat de aer inseamna practic un strat in plus care isi aduce aportul sau la "ruperea" diferentei de temperaturi dintre exterior si interior in cat mai multe fragmente. Calea cea mai sigura pentru a evita riscul de condens / igrasie. Teoreticienii in domeniu recomanda, foarte insistent chiar, solutiile constructive care includ perna de aer. In primul rand pentru ca asigura o mult mai buna ventilatie a peretelui si in al doilea rand pentru motivul mai sus prezentat. QUOTE(Maskatu @ 19 Oct 2012, 14:47) ... Sincer, mai bine izolai interioarele. In exterior, atata timp cat nu este izolata intreaga cladire, anveloparea asta selectiva, nu este 100% eficienta. In niciun caz nu ai dreptate. Nici macar izolarea peretilor apartamentului care dau spre casa scarii, considerat spatiu interior neincalzit, nu se justifica din punct de vedere economic. Investitia pe care o presupune izolarea termica a unui perete interior nu se amortizeaza in perioada de exitenta a cladirii ... QUOTE(Maskatu @ 19 Oct 2012, 14:59) 3 ... 5 grade este un concept foarte relativ ... 3 ... 5 grade in plus fata de care temperatura? Temperatura necesara, daca vrei un calcul foarte riguros, se face luand in considerare temperatura din mijlocul geometric al pardoselii, la o inaltime de 1,7 m pentru incaperile in care preponderent se sta in picioare si la 1,1 m pentru incaperile in care se sta preponderent in pozitia asezat. Este un calcul extrem de sofisticat si de aceea conventional se considera ca pentru o incapere incalzita, necesarul de caldura este de 21 C. Tot in mod conventional se considera ca o limita de temperatura de 3 C intre temepratura la nivelul nasului si cea de la plafon, 4 C intre temperatura la nivelul nasului si cea de la suprafata peretilor exteriori si 7 C fata de nivelul pardoselii sunt limitele care asigura confortul termic. Si nu in ultimul rand modul in care percepe organismul uman temperatura depinde foarte mult de anotimp. In toiul caniculei o temperatura interioara de 25 C iti poate asigura confortul termic in timp ce in mijlocul iernii o temperatura interioara de 23 C iti poate induce senzatia de zapuseala ... Rolul izoalrii termice a locuintei nu este sa-ti asigure un numar de grade in plus, ci sa ajute la obtinerea confortului termic cu un consum energetic mai redus. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
recomanda perna de aer doar ca nu acolo unde au puso aia. vezi ca ai incurcat sistemele.
bafta |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pai daca nu intre suprafata exterioara a peretelui si stratul termoizolant atunci unde?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(radian @ 19 Oct 2012, 16:40) N-ai cultura jenerala. ![]() 1.jpg ( Size: 20.6k ) Number of downloads: 208 2.jpg ( Size: 34.04k ) Number of downloads: 219 3.jpg ( Size: 13.28k ) Number of downloads: 222 4.jpg ( Size: 69.61k ) Number of downloads: 220 5.jpg ( Size: 99.88k ) Number of downloads: 213 6.jpg ( Size: 8.04k ) Number of downloads: 60 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
radiane la filip nu e sistem de fatada ventilata, aia are strat de aer intre termoizolatie si finisajul exterior.
bafta |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(corbex @ 19 Oct 2012, 10:23) multam,nene! tuturor le urez sanatate ca nasol e sa ajungi prin spitalele romanesti.. bygy,si io stau in sector 2 si degeaba.. suntem amenintati de vreo 2 ani cu reabilitarea.. cine sta 'la strada' are bafta..doar ca si acolo sunt preferentiale.. ansamblul de blocuri,din care face parte al babacilor,nu este liniar,sa zic.. ![]() unu' mai in fata,altu' mai in spate,sper ca sunt inteleasa,asa ca cele care-s mai in fata sunt reabilitate..te doare capu'.. ![]() Merced,multa lume vrea la curte.. doar ca de multe ori incepi cu ce poti.. e f bine daca ai si un apartament in care sa locuiesti fara a-ti da tot salariul pt asta.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 22:50 |