DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Senzor uzura placute frana

amoro20
post 16 Nov 2009, 16:08
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Gata!In 20 min.am rezolvat problema si acum detin un Logan cu senzor de placute!Senzor au mai toate firmele ce fabrica placute ptr.Logan,pana acum am aruncat de la 5-6 seturi ptr.ca nu am avut ideea colegului sad.gif Acum pot sta linistit fara sa ma mai stresez la fiecare 10000km sa dau jos roata ptr. a le verifica! biggrin.gif Inca o data felicitari ptr.idee!

--------------------
dacia logan 1.6mpi 2007 kissfm
ORICE PROBLEMA ARE O SOLUTIE PRACTICA!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionutctn
post 16 Nov 2009, 16:26
Post #32

Membru cu TDI

QUOTE(BZN @ 14 Nov 2009, 15:45)
Ai transmis asta serios? Sper ca nu.
Reviziile se fac acum la 20000km, respectiv 15000km la dci. Nu crezi ca e cam mare intervalul pentru controlul atat de important al starii placutelor? Ca poate unii dintre noi nu vrem sa le aruncam cand ar mai putea tine un 10000km..
Foarte buna ideea.
*

Am transmis cat se poate de serios. Cand faci revizia iti spune cati km mai mergi cu placutele actuale. Dupa ce termini km aia, te prezinti si iti schimba placutele. Nu poti sa te prezinti peste 6.000 km daca asa iti spune la revizie dar te prezinti in schimb daca se aprinde un bec in bord sau cum?

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
BZN
post 16 Nov 2009, 18:44
Post #33

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Iti dau doar un singur posibil caz, la repezeala. Vinzi masina, omul ala are un alt stil de condus si pe el nu il mai tin placutele cum ti-a zis tie meseriasu', din ochi, acelasi nr de km... Pt mine cel putin, e mult mai simplu cu senzor, se aprinde, schimb placutele si gata. Asa nu e nevoie de "prezicerea" unui mecanic care poate sau nu sa greseasca.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
voinicel
post 18 Nov 2009, 09:47
Post #34

Noua mea pisica

O poza cu senzorul si locatia acestuia pe placuta

Attached thumbnail(s)
senzor_uzura.jpg ( Size: 47.87k ) Number of downloads: 2113

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
+
andreiy
post 18 Nov 2009, 19:15
Post #35

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(bogidan21 @ 15 Nov 2009, 18:56)
.....Cat pentru "ciobanii de pe aici" abtineti-va cu comentarii de genul "da pentru ce e nevoie".Ca daca era dupa cei de genul vostru nu se ajungea nicaieri.
*

Mare om.

--------------------
Dacia SuperNova 2002
Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
+
ariciu66
post 21 Nov 2009, 08:26
Post #36

Membru incepator

merita montat ! si este forte simplu !

--------------------
logan 1.4 AMBIANT 2005|SD/LSDAE - MM05TVY
+
fictiv2004
post 21 Nov 2009, 23:33
Post #37

Membru incepator

QUOTE(bogidan21 @ 15 Nov 2009, 19:56)
Chiar nu inteleg dezbaterea asta de pe topic...Pe bune e o imbunatatire foarte buna pentru o masina la care nici inginerii de la dacia sau renault nu s-au gandit.....Inca o data userii de pe acest forum dau dovada de inteligenta si imaginatie.....Dar mai presus de toate de modestie si omenie......pentru ca au impartasit informatia asta cu noi astia mai nepriceputi.Eu am facut astazi si pe benzinarul meu si o sa astept sa vad ce se intampla daca o sa se aprinda martorul sau nu.Din ce mi-am dat seama senzorul de la lichidul de frana pune firul la masa cand se imputineaza lichidul ceea ce se intampla si cu firul din placuta atunci cand freaca de discul care e prins de caroserie...Simplu dar genial de inteligent pentru cel ce s-a gandit la asa ceva.....Cat pentru "ciobanii de pe aici" abtineti-va cu comentarii de genul "da pentru ce e nevoie".Ca daca era dupa cei de genul vostru nu se ajungea nicaieri.
*

Nu vreau sa diminuez cu nimic meritele initiatorului topicului; bravo lui !!! Eu acum 4 ani - dupa ce am luat masina - am transferat sistemul de supraveghere a uzurii placutelor de la Oltcit 12 trs la logan; ideea initiatorului este doar o parte din acest sistem, realizarea nu e noua, nu a fost reinventata apa calda, sistemul se gaseste pe masinile frantuzesti, si am vazut-o si pe un Buik parca.. Ceea ce pot sa va sugerez in continuare, daca vreti sa continuati cu supravegherea sistemului de franare, este montarea intrerupatorului de la pedala de frana, care supravegheaza cursa pedalei. Semnalizarea pe acelasi indicator in bord, - o cursa a pedalei mai lunga decat cea normala - va trimite la verificarea placutelor... acolo e si corelatia cu plutitorul din rezervorul lichidului de frana care arata ca e prea putin lichid in circuitele hidraulice.... uitati-va putin la solutia implementata acum cati ani?? ( 15-20 ) la Craiova.. ( la olteanca a fost mai simplu ptr. ca discurile de frana erau inainte de planetare )...daca o sa-mi mai amintesc detalii , va raspund cu placere..

--------------------
+
ursachemihai
post 22 Nov 2009, 13:55
Post #38

dasda

From: aici

te corectez in legatura cu cursa pedalei, aceasta nu se schimba la uzura placutelor.Pedala va avea aceeasi cursa si cu placute noi si cu placute terminate.
Doar lichidul din borcan va cobora putin.

--------------------
Logan berlina 2008 - bb33ddd
+
amoro20
post 20 Dec 2009, 00:46
Post #39

Membru autentic

Aveti idee de ce a inceput sa fie aprins partial martorul de frana ?In momentul in care trag frana de mana intensitatea acestuia creste,cand o las isi revine si nu se stinge!Sa dea la masa prin zapada?(se intampla de cand a dat zapada)

--------------------
dacia logan 1.6mpi 2007 kissfm
ORICE PROBLEMA ARE O SOLUTIE PRACTICA!
+
silviu_79
post 20 Dec 2009, 01:07
Post #40

Membru Autentic

Am un prieten care a patit la fel, am intors noi situatia pe toate partile si se pare ca e condens pe undeva, probabil in ceasurile de bord, dupa vreo 2 zile nu s-a mai aprins.

--------------------
mazda 3 2007
...::zoom - zoom::...
+
raduhoria
post 20 Dec 2009, 12:20
Post #41

Membru incepator

Si eu am patit acelasi lucru ca si amoro20,dupa ce am mers prin zapada,pana atunci nu au fost probleme.Exista vreo solutie,pe unde face contact la masa?

--------------------
dacia 1300 1982 - bv 78 dac
+
crick
post 23 Dec 2009, 19:56
Post #42

Membru autentic

S-a umezit senzorul de la placuta si face un semicontact prin apa cu masa; dupa ce se usuca, semnalizarea v-a reveni la normal.

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B _____
+
mariusciprian78
post 17 Jan 2010, 22:29
Post #43

Membru autentic

o poza cu firu de la zenzoru placutei de frana legat la firu gri de la pompa de frana are cineva?
am si eu firu tras dar nu l-am legat inca sa nu fav o prostie.
difera cumva pompa de dci de cea de mpi?

--------------------
ARO ARO 1999 L25 - B224ARO
+
free_fiber
post 18 Jan 2010, 11:02
Post #44

Membru autentic

QUOTE(ionutctn @ 16 Nov 2009, 16:26)
Am transmis cat se poate de serios. Cand faci revizia iti spune cati km mai mergi cu placutele actuale. Dupa ce termini km aia, te prezinti si iti schimba placutele. Nu poti sa te prezinti peste 6.000 km daca asa iti spune la revizie dar te prezinti in schimb daca se aprinde un bec in bord sau cum?
*

Eu am Logan Ph1 Diesel si reviziile le fac la interval de 10000km. La fiecare revizie nenea mecanicul imi spune: placutele sunt uzate, hai sa le schimbam, 150ron. Sunt rau de fiecare data si-l refuz. Am aproape 40000km si placutele nu sunt nici macar 50% uzate (le verific destul de des). Deci nenea mecanicul vrea doar sa faca vanzare.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
loosh
post 27 May 2011, 17:17
Post #45

Membru incepator

Mi-am montat si eu placute de frana cu senzor. Mie, toata manopera: schimbatul placutelor, tras fire (am tras de la amandoua roti), prins firele cu soricei, legat la firul violet (la mine, benzina 1.6, 2007 firul e violet) mi-a lut cam 2,5 h. E prima schimbare , 43000 km, si marturisesc ca in ultimul timp stateam stresat la ideea ce se rod, ma mai tin, sau ma lasa de fac praf si discurile.
Placutele luate de mine (REMSA) sunt cu senzor incastrat in materialul de franare.
Recomand la cei care iau placute cu senzor separat sa dea cu un strat de lac peste senzor, findca, fiind dezizolat, face masa, mai ales iarna din cauza solutiei saline folosite pe strazi.

This post has been edited by loosh: 27 May 2011, 17:18

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2007, KISS FM - BT 03 WUB
+
mikey_gtx
post 27 May 2011, 19:34
Post #46

Membru autentic

loosh, felicitari pentru operatiune!

la ferodo, senzorii au o capsula de plastic in capul senzorului. atunci cad ajunge la disc, aceasta capsula se roade, lasand expus conductorul care face masa prin atingerea sa cu discul.

--------------------
. . .
+
nucu68
post 28 May 2011, 06:12
Post #47

Membru autentic

Eu am facut o instalatie separata atat cu un bec cat si alarma sonora, care sa nu aiba legatura cu becul martor de la frana de mana. Sa nu stau atunci sa imi pun intrebari ca ..... care e motivul pentru care s-a aprins martorul. Pentru cei interesati, pot citi postul la topicul cu placute de frana. Am pus acolo si poze si alte detalii.

--------------------
Dacia Logan GPL 2007
+
loosh
post 29 Jun 2011, 07:56
Post #48

Membru incepator

Acum, ca ploua de ne zapaceste, se pare ca traseul "fura" curent findca ledul e slab aprins (se vede noaptea). Se poate intampla ceva?

--------------------
+
brigada_diverse
post 30 Jun 2011, 15:57
Post #49

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

buna initiativa asta cu senzorii(desi pt mine absolut inutila..probabil o sa ma tina 35 k / 40 k km...)

1. totusi, as dori sa adaug ca este posibil ca placutele de pe o parte sa se uzeze un pic mai repede ca pe partea cealalta. in functie de reglajul senzorului, poate celealte ajung sa se distruga complet si sa frece fier pe fier..

2. nu e nevoie sa dai roata jos sa verifici placutele.

inainte sa circuli si sa incingi discurle si placutele(ca sa nu iti parlesti mainile), e de ajuns prin janta sa te uiti la placute. vezi (sau pui degetul) cat mai e de la fierul placutei pana la disc. garantez ca se vede. si pt placuta dinspre pistonas, pui doar degetul intre placa de fier a placutei si disc si vezi cat mai are.

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
X@by
post 30 Jun 2011, 16:26
Post #50

Membru autentic

From: Tg Mures

1. Intodeauna placutele dinspre partea cu piston se uzeaza cel mai repede. Senzorul este pus acolo deci exclus ca sa se distruga fara sa-ti dai seama.

--------------------
DACIA LOGAN/SOLENZA 2008,Preference 1.5DCI 90CP/2003,Clima 1.4MPI
GOD IS MY CO-PILOT!
+
brigada_diverse
post 30 Jun 2011, 19:54
Post #51

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

m-am exprimat gresit
la roti ma refeream. am vazut loganuri destule la care pe o parte se ajunsesera la fier in partea cealalta mai aveau un pic pana ajungeau la fier(cam 2 mm de compozitie), in acest sens vroiam sa spun.

placutele mai mult ca sigur nu erau de origine

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
loosh
post 25 Jul 2011, 12:31
Post #52

Membru incepator

Pai senzorii se monteaza si la placutele din partea stanga, si la cele din partea dreapta. Am intrebat si eu pe undeva daca nu ajunge sa se monteze numai pe o singura parte, ... dar daca ati vazut voi placute uzate inegal(de ex. pe roata din stanga uzati mai tare decat pe roata din dreapta, ), inseamna ca respectiva masina are probleme si cu pistoanele.

--------------------
+
nucu68
post 10 Aug 2011, 14:19
Post #53

Membru autentic

La postul 740 de la ... topicul cu placute de frana am prezentat cam ce am facut eu. Am incercat sa evit legarea la senzorul de la frana de mana. Asa, cand suna alarma si se aprinde becul stiu sigur care e buba. Astept acum pareri pro si contra.

--------------------
Dacia Logan GPL 2007
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:54
Forum Renault