Banuiesc ca s-a rupt cureaua de distributie, logan diesel 2006 - 140 000 km
![]() ![]() ![]() |
Banuiesc ca s-a rupt cureaua de distributie, logan diesel 2006 - 140 000 km
DMP |
![]()
|
||
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(BZN @ 16 Nov 2009, 18:35) daca e luata de o persoana din service autorizat, nu poate fi decat de origine, deci nu are nici o relevanta la Tico-ul tau, fii sigur ca Dacia Reno nu ia curele Febi sau Bosch, ci unele mai ieftine, pe care ulterior dupa ce le baga intr-o cutie sa-ti ia ochii, le vinde cel mai scump, doar is de origine. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
S-ar putea sa ai dreptate dar totusi ei ofera o garantie la cureaua aia "de origine".
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cand o iei noua si cu acte...in cazul de fata, luata pe sub mana de la un mecanic escroc, e ca si cum ai veni tu cu ea, ei se absolva de orice vina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
contLord |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 27 October 06 ![]() |
Chiar pe viitor ce marci de curele recomandati (nu o sa ma mai uit la bani - sunt Stan patitu)
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Argoane, daca Gates or fi ieftine si proaste..... Atunci care or fi bune, alea nemtesti mentionate de tine?
Daca se rupe o curea de origine in garantie, renault plateste si supapele. Daca se rupe una Febi sau Bosch, magazinul iti da alta curea si platesti tu supapele si pistoanele. Intr-o atare situatie, eu zic ca merita pretul pentru piesele de origine. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
nu am zis proaste, dar totul e sa le iei cu acte, nu de la mecanicu' lu' peste care-si rotunjeste veniturile.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta e una, dar depinde si de unde le iei cu acte,adica reprezentanta sau vanzator de piese. Si garantia difera.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 17 Nov 2009, 15:20) ... Daca se rupe o curea de origine in garantie, renault plateste si supapele. Daca se rupe una Febi sau Bosch, magazinul iti da alta curea si platesti tu supapele si pistoanele. Intr-o atare situatie, eu zic ca merita pretul pentru piesele de origine. In garantie inseamna, in cazul distributiei schimbate, 18 luni, nu? This post has been edited by DMP: 17 Nov 2009, 15:34 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
a mai scazut putin, e un 1 an la monopera si piesa daca vin pachet sau 3 luni la manopera daca nu e insotita de piesa. Binenteles ca daca te duci cu cureaua ta care e no-name atunci nu primesti nici cele 3 luni la manopera
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Da, e 1 an. Si nu tin minte in ultimii 3 ani sa fi fost 18 luni. Sau nu la Renault.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DMP |
![]()
|
Multumesc de clarificare.
Cred ca am facut eu o confuzie. In Carnetul de Garantie scrie ca piesele de origine dacia folosite la reparatiile ulterioare garantiei vehiculului sunt garantate 18 luni. Insa cred ca interpretarea corecta e aceea ca schimbarea de distributie nu e o operatiune de reparatie ci de intretinere. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
contLord |
![]()
|
Gata, azi am ridicat masina din service. Prezint cheltuieli:
Manopera (fara TVA): - consult tehnic 12.75 - og dem-rem chiulasa 204 - og inloc curea de distributie 204 Total manopera(fara TVA) 420.75 Piese (fara TVA) - lichid racire tip D 24.25 - colectie antrenare D 427.51 - pinion distributie 368.38 - garnitura chiulasa 136.83 - set huse protectie auto 3.65 Total piese(fara TVA) 960.62 Marele Total(cu TVA) 1650 RON La acestea se mai adauga supapele 700 RON Cheltuieli tractare cu platforma 500 RON As mai adauga ca masina funtioneaza super (i-am dat o blana sa vad cat mai prinde si am atins un 170 pe bord), o sa fac testul si cu gps-ul. Sper ca altii sa invete din greseala care am facut-o eu. This post has been edited by contLord: 18 Nov 2009, 12:11 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
einstein1984 |
![]()
|
"set huse protectie auto 3.65" te-au pus sa platesti husa de scaun si volan? Astia sunt chiar nesimtiti, alea trebuiau incluse in pretul manoperei. Poti sa trimiti la vocea clientului o plangere pe tema asta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
adica toata distractia 2850 ron, te asteptai la atat pentru o curea rupta? Ainstain, la scorul asta, tu chiar ai face plangere pentru 4 ron, sau doar sfatuiesti pe altii?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Nu pentru 4 ron, ci pentru ideea in sine; bine ca nu au cerut si o cafea pentru mecanic sau curentul pentru ridicat masina pe elevator. Sau 2 lei pentru imprimat factura pe imprimanta laser.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
contLord |
![]()
|
Asta cu set huse apare peste tot, la fiecare interventie in service baga set huse protectie, ma mir cum nu au bagat si lavetele de sters ... etc. tot felul de maruntisuri care se aduna.
This post has been edited by contLord: 18 Nov 2009, 12:40 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Mie nu, nici la dacoserv nici la Serus. Si nu e normal sa le puna pe factura, piesele de genul asta intra in regia atelierului.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
contLord |
![]()
|
Dupa aceasta interventie si tinand cont de faptul ca masina are 140 000 km imi recomandati sa o vand sau?
Ce probleme ar putea sa apara pe viitor? Mentionez ca nu am bani de alta masina si nici nu ma tenteaza ideea de a face un credit pentru a cumpara alta. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Atunci mergi linistit cu ea. Daca nu are nimic la injectie (fara legatura cu incidentul asta), e ok.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Pai atunci de ce sa o vinzi? Doar daca nu mai ai nevoie de ea.
La 140 000..e ca noua ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
argon |
![]()
|
n'are rost sa o vinzi ca nu iei mare lucru pe ea, si daca tot ai platit cotizatia de service autorizat la reparatie, foloseste-o in continuare.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(contLord @ 18 Nov 2009, 12:28) Asta cu set huse apare peste tot, la fiecare interventie in service baga set huse protectie, ma mir cum nu au bagat si lavetele de sters ... etc. tot felul de maruntisuri care se aduna. La mine nu a aparut niciodata, la nici un service din Cluj pe unde am fost pentru revizii sau reglari de directie. |
--------------------
.
.
.
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Service-ul asta are vreo "legatura" cu AM sau PM?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Si totusi, ce marca era cureaua?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
poate poti pune o poza cu curea asa rupta cum ii daca o mai ai
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
C O S T I |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 7 February 08 ![]() |
Eu am dat 110 ron pe curea(bosch)si 55 ron pe cureaua accesorii si le-am schimbat singur. Tu zici ca ai dat 250 ron la jumatate de pret? Eu m-as ocupa putin de mecanicul ala( eventual masina lui )ca nu se poate asa ceva.
|
--------------------
dacia
logan
2006-laureat dci [B]dacia[/B][U]
|
|
contLord |
![]()
|
Nu inteleg ce inseamna "AM" sau "PM". Oricum nu vreau sa dau nume de service-uri sau de oameni, pana la urma tot ei m-au ajutat sa repar masina mai ieftin. Pot sa spun numai ca nu e un service din Bucuresti.
Nu mai pot afla ce marca era cureaua, nu am oprit-o atunci. Cum ai schimbat singur cureaua, din ce am auzit eu, ea trebuie intinsa la o anumita tensiune cu un aparat special care masoara tensiunea, ai acel aparat? 19 Nov 2009, 11:24: Azi de dimineata am verificat nivelul la ulei si zic sa ma uit un pic si sub masina. Dedesubt era o pata cam cat jumatate de palma da nu de ulei, ci de apa sau antigel nu imi dau seama. Am dat masina cu spatele si pe masura ce am dat au mai curs 3 sau 4 picaturi, am stat nintel (cat am fumat o tigare) si apoi am mutat iara masina da nu a mai picurat. De la ce ar putea fi acea pata? Poate fi apa care datorita condensului (fiind ceata sa se fi scurs sub acea forma de pata) cu toate ca nu prea imi vine sa cred. Se poate sa fie vreo scurgere de antigel? This post has been edited by contLord: 19 Nov 2009, 10:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5 dci
|
|
argon |
![]()
|
poate nu au strans bine un colier, pune pe limba si vezi daca e dulce, daca nu e, stai linistit.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(contLord @ 19 Nov 2009, 10:14) ... Oricum nu vreau sa dau nume de service-uri sau de oameni, pana la urma tot ei m-au ajutat sa repar masina mai ieftin. Pot sa spun numai ca nu e un service din Bucuresti. Nu mai pot afla ce marca era cureaua, nu am oprit-o atunci. ... Nu era mai bine daca nu reparai nimic? Si, nu pot sa nu ma declar dezamagit. Pui multe intrebari dar cand e vorba de raspunsuri... ,faza cu opritul curelei a fost tare. Era vorba chiar de niste poze( pe la inceputul topicului afirmai asta). This post has been edited by BZN: 19 Nov 2009, 10:36 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:53 |