DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Romtelecom - dispar casieriile, le inchid, bataie de joc

Vlad Georgescu
post 1 Jun 2006, 15:03
Post #1

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

Ati observat ca de citeva luni Romtelecom tot inchide casierii?

Au inchis-o pe cea de linga Posta Vitan, si am gasit una in Garzarului (or something - nu mai stiu exact numele strazii, e tot apropiata de Bucuresti Mall din Vitan). Acum cind am fost sa platesc, am descoperit ca au inchis-o si nu mai apartine de Romtelecom.

Au inchis-o si pe cea de linga 1 Mai.

INCREDIBIL! Este bataie de joc - practic nu mai am unde sa platesc. Nu mai stiu unde.

Iar o iau de la capat - telefon la Romtelecom, uitat pe harta, invirtit cu masina ca sa nimeresc, etc, etc.

Stiu ca e civilizat sa platim prin banca, la posta sau la benzinarie, dar sistemul de facturare al Romtelecom este IMBECIL de-a dreptul. Daca n-ai platit factura pe luna X, suma apare si pe factura din luna X+1, adunata la suma de pe luna X+1. Daca platesti factura din luna X tirziu, cu toate ca ai platit-o, apare si pe factura din luna X+1.

Asa ca niciodata nu stiu exact ce si cit am de platit. De-aia preferam sa merg la casierie, sa-i intreb pe aia, si sa platesc. Alta alternativa ar fi sa fiu foarte organizat, sa scriu pe un carnetel cit am platit si pe ce luna, sa descifrez facturile lor ciudate, etc.

As trece pe ASTRAL. Am telefonie ASTRAL de citeva luni si imi merge impecabil, practic numai de pe ASTRAL sun si mi-a scazut mult factura la telefon. Dar, fatalitate, ASTRAL nu ofera caller ID si vreau sa stiu cine ma suna, ceea ce la Romtelecom era posibil, telefonul afisa asta (dupa ce am facut cererea de rigoare).

Asa ca foloseam un sistem dual: sunat de pe ASTRAL, primit telefoane pe ROMTELECOM ca sa vad naibii cine ma suna.

Dar, vad ca astia de la Romtelecom isi bat joc si desfiinteaza casieriile.

FSCK THEM!

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 1 Jun 2006, 15:44
Post #2

membru violet

Da, reduc cheltuielile cu spatiile si personalul.
E decizia companiei, asa cum decizia de a mentine contractul cu ei e a ta.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
clr
post 1 Jun 2006, 16:15
Post #3

Membru autentic

Pentru suma de plata poti suna la 930. Apelul este gratuit din cate stiu eu si tipele de acolo iti pot spune cat ai efectiv de plata.

Dezavantajul mare la banci/posta/benzinarii este ca trebuie sa stii codul de client, sau mai rau unele nici nu - ti incaseaza daca n-ai factura in original.

This post has been edited by clr: 1 Jun 2006, 16:16

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
disaster
post 1 Jun 2006, 16:36
Post #4

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

In Braila nu mai sunt caserii de ani de zile.Factura se plateste la posta, dar daca nu ai factura....................nush cum se procedeaza

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
ice cube
post 1 Jun 2006, 20:36
Post #5

Membru autentic

From: Tg-Jiu

Desi Romtelecom s-a straduit din rasputeri sa scape de clienti, in primul rand prin tarife de exceptie, mai sunt unii care se incapataneaza sa le dea bani, chiar degeaba.

--------------------
dacia logan ambition - Gj-03-XYB
+
testike
post 1 Jun 2006, 21:20
Post #6

Membru autentic

From: Cluj

Eu platesc in avans pe mai multe luni - asa nu trebuie sa merg in fiecare luna.
Ai putea eventual sa faci platile de acasa. Eu mi-am facut la Alpha Bank un cont pentru asta, insa nu am apucat inca sa il folosesc

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
TheSaiLor
post 1 Jun 2006, 22:32
Post #7

Membru autentic

From: Constanta

Dar la astia nu merge de pe card ca la alea de telefonie mobila? (ca eu nu mai am de un an contrsct cu ei si nu mai stiu. )

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
clr
post 2 Jun 2006, 08:54
Post #8

Membru autentic

Eu am card la Bancpost si platesc factura Romtelecom de la bancomat.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
mihai5
post 2 Jun 2006, 09:11
Post #9

Membru

From: Craiova

Pe spatele facturii e o întreagă poveste despre posibiltățile de plată ale facturii telefonice. Se poate plăti și la bănci, poștă, bancomate, etc.
Și mai mult ca sigur este trecut și un telefon pentru relații clienți...

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005-1.6 16V - DJ-06-
+
vijelie
post 2 Jun 2006, 09:11
Post #10

membru violet

Merge si la BRD

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2006, 09:51
Post #11

步步

Group: Moderatori

Si acum ma pun si eu in pielea celor de la romtelecom: daca se poate plati prin atatia terti, cu care am contracte si pe care ii platesc, de ce sa mai tin niste casierii deschise? Ca alea sunt cu cheltuieli (personal, chirii, intretinere, lumina etc).
Cred ca romtelecomul isi externalizeaza serviciul de incasari.
Ca spre ex. nu am vazut pe prea multi sa se planga de modul de plata a facturilor la retelele de telefonie mobila, unde casieriile prorpii sunt mmmmuuulllttt mai putine decat la romtelecom

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
driverx
post 2 Jun 2006, 10:35
Post #12

--- Membru cu ralanti ---

Da' voi de internet benching nu ati auzit?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
afh
post 2 Jun 2006, 10:39
Post #13

!!!!

QUOTE(driverx @ 2 Jun 2006, 11:35)
*

nu, nu am auzit. ce e aia?

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
Marty
post 2 Jun 2006, 10:42
Post #14

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ma, eu o sa ma duc sa depun niste plingeri la Cons. Concurentei si la OPC. Asa nu se mai poate! Ii dau si in judecata dupa aia si veti vedea ca voi obtine o casierie mobila, sa se tina dupa mine pe unde umblu, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamina! pai ce mama dracu' !?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
dragOn
post 2 Jun 2006, 12:56
Post #15

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Se poate plăti și la BRD?? Sigur?

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
vijelie
post 2 Jun 2006, 13:03
Post #16

membru violet

QUOTE(dragOn @ 2 Jun 2006, 13:56)
Se poate plăti și la BRD?? Sigur?
*

Da, fii atent:
1. factura + bani, la ghiseu => chitanta, pa!
2. card BRD + ultima factura achitata + conventie de plata completata la ghiseu (valabila 1 an) + 10 zile timp de procesare (hai, 3 saptamani, oricum tot luna viitoare ai de plata) si gata. asa fac eu, deci se poate, ca nu-s varu' lui Isarescu...
Sanatate!

--------------------
+
Asi
post 2 Jun 2006, 13:33
Post #17

Camaro SS

la BT platesc eu .. e in fata blocului si platesc tot ce apare: Romtelecom, orange, vodafone.

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
vv
post 2 Jun 2006, 14:07
Post #18

dilbert.com

QUOTE(vijelie @ 2 Jun 2006, 14:03)
Da, fii atent:
1. factura + bani, la ghiseu => chitanta, pa!
2. card BRD + ultima factura achitata + conventie de plata completata la ghiseu (valabila 1 an) + 10 zile timp de procesare (hai, 3 saptamani, oricum tot luna viitoare ai de plata) si gata. asa fac eu, deci se poate, ca nu-s varu' lui Isarescu...
Sanatate!
*

"valabila 1 an" wacko.gif blink.gif 182.gif
Si eu credeam ca aia de la BCR sunt tampiti, ca te pun sa semnezi conventie pentru fiecare furnizor....

Varianta 2:
card ING + internet banking sau de la orice multimat -> platesti unde vrea muschiu' tau, orice factura, fara nici o conventie suplimentara sau alte rahaturi.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
dragos.avramescu
post 2 Jun 2006, 14:23
Post #19

Membru autentic

La posta, se poate plati romtelecomul, dar si electrica si connex. Trebuie doar sa am grija sa nu pierd facturile.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
hash
post 2 Jun 2006, 16:28
Post #20

calculatorist

Eu am platit ultima data la un automat citiBank, de-ala de-ti scaneaza codul de bare de pe factura, bagi banii (de hartie) si .. pa ! Factura platita in mai putin de 1 minut, fara coada.
Uite lista pentru Buc: http://www.ase.ro/site/despre/management/citibank.asp

--------------------
- - -
+
Ake
post 4 Jun 2006, 11:11
Post #21

Morderator

QUOTE(klaus @ 2 Jun 2006, 10:51)
....daca se poate plati prin atatia terti, cu care am contracte si pe care ii platesc, de ce sa mai tin niste casierii deschise? Ca alea sunt cu cheltuieli (personal, chirii, intretinere, lumina etc)....

In plus, Romtelecomul a avut "bafta chioara" sa mosteneasca de la PTTR o caruta de spatii, multe mari de tot, basca 90% din ele in buricele targurilor. Majoritatea produc 50 Euro/mp/luna daca sunt inchiriate (in general catre banci "prietene"). Asta inseamna o medie de cca 100.000 profit net pe sediu inchiriat. In conditiile in care ar functiona ca si casierie, la un comision care se invarte undeva in jurul a doua procente, ca sa fie rentabile, un sediu ar trebui sa incaseze peste 10 milioane de euro. (CASH! adica, pentru ca firmele care au facturi mari oricum platesc prin transefer bancar). Cred ca asta inseamna vreo juma de milion de facturi anual cel putin, cam 4-5 facturi pe minut. Ati mai vazut voi cozi asa mari la vreo casierie Romtelecom?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
anpop
post 4 Jun 2006, 13:22
Post #22

Sef de pisica!

QUOTE(driverx @ 2 Jun 2006, 11:35)
*

ba da, da unora le ie frica de hacheri, care stau la panda pt. un kkt de card de debit de 10 bulioane! radmasa.gif
...si daca vrei sa avansezi si sa faci niste plati cu telefonu' mobil te ia lumea la sto': ce ba, ala face si coacaze?! blink.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
Vlad Georgescu
post 4 Jun 2006, 15:17
Post #23

/----\ <--- Logan

Mie nu mi-e frica de Internet banking, dar astept ca banca la care am contul personal si contul firmei sa implementeze asa ceva.

Ar exista varianta sa ma mut la alta banca. Acolo insa as avea de infruntat mega-cozi (de cind cu ratele sint cozi supradimensionate tip dezastru national la majoritatea bancilor), iar ca firma trebuie sa merg si la ghiseu din cind in cind (ca sa iau extrase de cont, etc).

Deci, no e-banking for me!

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
klaus
post 4 Jun 2006, 15:55
Post #24

步步

Extrase de cont se dau on-line la ABN de ex. (de vreo 5 ani stiu numai eu ...)

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
neumann
post 5 Jun 2006, 12:24
Post #25

Membru autentic

From: Spermezeu

E vorba de multicash, pe care il au majoritatea bancilor, sub diverse denumiri. In esenta, faci un dialup la banca si transmiti OP-uri sau iti iei extrase.
Doar recent (vreo cateva luni) e moda ca multicashul sa treaca online pe la diverse banci.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
kxz
post 6 Apr 2011, 16:00
Post #26

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

Moartea la telefon, numai la Romtelecom!

• Angajatii Romtelecom au modificat un contract pe baza unei presupuse convorbiri telefonice purtate cu... un mort • Titulara de contract, care se presupune ca si-a dat acordul, a decedat in urma cu 2 ani • Rezilierea contractului ar urma sa coste 90 de euro

Angajatii Romtelecom dau dovada ori de o neglijenta crasa in serviciu, ori de capacitati paranormale. Ei sustin ca au vorbit la sfarsitul lunii martie cu o persoana care a decedat in vara anului 2009. Concret, firma de telefonie a trimis o nota pe numele Ioanei Alexandrescu, prin care o informa pe aceasta ca i-a fost acceptata modificarea contractului, pe baza discutiei telefonice purtate pe 27 martie. Principala problema a celor de la Romtelecom este faptul ca Ioana Alexandrescu, persoana cu care sustin ca au discutat, a decedat pe 19 august 2009. Daca discutia telefonica invocata de compania de telefonie este greu de probat, decesul iesencei este atestat printr-un act oficial emis de Oficiul de Stare Civila.

Modificare de contract pe numele mortului

Sotul decedatei, Emil Alexandrescu, afirma ca a incercat sa rezilieze contractul cu firma de telefonie, dar s-a izbit de refuzul Romtelecom. "Eu nu am contract cu ei, a avut sotia. Dupa ce a murit, eu am fost la Romtelecom sa-i anunt si sa le cer sa anuleze contractul, pentru ca eu nu am nevoie de telefon. La inceput nu au vrut, dar dupa aia mi-au primit certificatul de deces. Dupa moartea sotiei, eu am stat mai mult pe la manastiri, nu am avut grija telefonului", spune Emil Alexandrescu.
Solicitarea ieseanului se pare ca a fost perceputa exact pe dos de Romtelecom, pentru ca zilele trecute a primit o scrisoare prin care i s-a adus la cunostinta ca sotia a fost inclusa in programul de fidelizare. "Draga Alexandrescu Ioana, Iti multumim ca ai acceptat oferta noastra de fidelitate! In urma discutiei telefonice din 27.03.2011, ne face placere sa iti confirmam ca, incepand cu aceasta data, beneficiezi de 3 euro reducere din valoarea fara TVA a abonamentului telefonic lunar", se scrie in adresa emisa de Romtelecom.
Cu alte cuvinte, nu numai ca nu a fost intrerupt contractul, ci decedatei i s-a acordat o reducere la abonament in urma unei oferte de fidelizare acceptate telefonic in martie 2011, la aproape doi ani de zile dupa ce a fost inmormantata.

Romtelecom vrea 90 euro de la mort

Discutia telefonica cu un mort nu este singura ciudatenie din scrisoarea primita de Emil Alexandrescu de la Romtelecom. Dupa ce i s-a "confirmat" faptul ca sotia beneficiaza de o reducere a tarifului pentru ca a acceptat telefonic fidelizarea, i se aduce la cunostinta ca acceptarea ofertei devine efectiva doar daca se accepta plata primei facturi in conditiile impuse. In plus, plata facturii prelungeste contractul incheiat pe numele decedatei cu doi ani, iar rezilierea ar urma sa coste 90 euro.

Asadar, daca Emil Alexandrescu plateste urmatoarea factura, contractul incheiat pe numele sotiei sale va expira la patru ani dupa decesul acesteia, desi compania Romtelecom a fost informata ca titularul de contract a murit. Ca un hatar facut abonatei, Romtelecom anunta, totusi, ca, in cazul in care nu este de acord cu oferta, ea poate comunica acest lucru in scris si se va reveni la vechiul abonament, fara nici o penalizare.

Cum acest lucru nu se poate intampla, Ioana Alexandrescu va beneficia de serviciile Romtelecom de pe lumea cealalta.
Mentionam ca nici reprezentantii Romtelecom si nici cei ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor nu au putut fi contactati in timp util pentru exprimarea unei pozitii oficiale fata de acest caz.

w240xh240_moartea-romtelecom.jpg
http://www.bzi.ro/moartea-la-telefon-numai...com-foto-215154

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
StefanT
post 6 Apr 2011, 16:41
Post #27

STF - Special Tactical Force

Asta e stire? Sunt frecvente cazurile..

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
klaus
post 6 Apr 2011, 16:59
Post #28

步步

Ce vrajeala. Pai daca ala a tot incercat sa rezilieze contractul ca a murit nevasta-sa, cum se face ca inca mai are abonament dupa 2 ani? Cine a platit in tot acest timp telefonul, nevasta-sa cea moarta? Unde, la casieria cimitirului?

--------------------
+
kxz
post 6 Apr 2011, 17:37
Post #29

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

vezi ca la la articol sunt si screenuri dupa acte.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
klaus
post 6 Apr 2011, 18:01
Post #30

步步

1. Probarea convorbirii nu e dificil de facut, pentru ca aia de la RT inregistreaza astfel de convorbiri.
2. In scrisoare se mentioneaza numarul de client si de asemenea se mentioneaza ca beneficiaza de o reducere la abonament, nu ca se face un nou abonament. Deci in acest moment moarta beneficiaza de un abonament RT pe care il si foloseste si il si plateste. Drept urmare asertiunea cetateanului ca a vrut sa anuleze contractul, sa-l lichideze etc e o vrajeala, ca el a platit abonamentul ala in continuare. Daca vroia sa-l anuleze/lichideze etc si aia de la RT nu-i primeau certificatul de deces, nu-l mai platea. Simplu.
3. Parerea mea este ca aia de la RT au vorbit cu cineva in data respectiva, care s-a dat drept decedata.

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 11:09
Forum Renault