DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am nevoie de niste sfaturi... bune, Dacia

Paul Gabriel
post 10 Jul 2008, 18:57
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

In primul rand imi cer scuze daca nu am postat bine.
Sunt fostul fericit al unei Dacii Nova (din Cluj), care intr-o zi am dat-o la schimb pe un Rover 220 (fara motor). Fiind sambata seara, neavand unde sa fac un contract de vanzare cumparare, vanzatorul roverului (din covasna) a zis ca vine luni sa facem actele, si contractul de vanzare-cumparare. NU a mai venit, l-am sunat a zis sa ma duc in covasna sa radiez Roverul. Am mers, femeia pe care era inmatriculat avea la financiar cam 1050 lei datorie. A zis ca rezolva el a doua zi iar acum ii e inchis telefonul , iar despre nova nu a vrut sa facem contract de vanzare cumparare, cica vine el in cluj sa facem, ca a dat masina si alte minciuni. In primul rand: ce pot face? nu am nici un act, cum ca i-am dat masina! De ex: pot sa ma duc la politie sa zic ca nu vrea sa vina sa facem actele si sa radiem masina? sau ce pot face? V-as fii recunoscator daca m-ati putea ajuta! Si imi cer scuze daca, cumva nu m-am exprimat bine. MULTUMESC!

This post has been edited by Ingerasu: 10 Jul 2008, 19:00

--------------------
Suzuki/Audi GSXR/A4 2005 - CJ XX RUN
-----------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_v
post 10 Jul 2008, 19:24
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

In primul rand nu stiu cum nu te-ai putut gandi la astea cand ai dat masina ca pe un telefon....dar e inutil sa iti mai fac morala dat fiind ca faptul e consumat...macar pe viitor ai grija la astfel de lucruri.

1. Din ce ai scris inteleg ca i-ai dat pur si simplu nova ta si a plecat cu ea. Ce acte i-ai dat la nova?
2. Ce acte ai primit la rover?
3. Rover-ul inteleg ca nu este pe numele lui.

Daca cele de mai sus sunt intelese corect de mine ai 2 probleme si nu una.
Evident ca este un nesimtit asa ca poti face urmatorul lucru : il suni sau ii dai un sms si ii spui ca daca in 2 zile nu vine sa faceti contractul de vanzare cump pt nova si sa o poti radia te duci la politie si o declari furata.

Cu roverul nu stiu ce sa zic...ar trebui sa vb si sa incerci sa te intelegi direct cu proprietarul.

Nu stiu daca ti-am dat cele mai bune sfaturi dar asta este la ce ma pot gandi acum...
Tine-ne la curent

--------------------
--- --- --- - ---
+
Paul Gabriel
post 10 Jul 2008, 19:31
Post #3

Membru autentic

el pe rover avea procura, sa o poata vinde si am fost si mi-a facut talonul, ca cica ''l-a pierdut la mine in cluj'' la rover am actele toate, carte, verificare inca 1 an si vreo 2 luni, asigurare i'am facut acuma sa imi poata da talonul, si contractul de vanzare cumparare l-am facut. Si cum le zic eu la politie mi-a furat masina? Cu tot cu acte? Chei? Oricum cu asa oameni nu va doresc sa aveti de-a face. Habar nu am ce sa fac:| mai astept ceva sugestii si mersi oricum

This post has been edited by Ingerasu: 10 Jul 2008, 19:31

--------------------
-----------
+
Smiley
post 10 Jul 2008, 19:38
Post #4

Membru autentic

gandeste-te bine inainte sa o declari furata. poate vine ala cu toate actele + un martor si te trezesti tu cu dosar penal pt declaratii false.

--------------------
+
bogdan_90
post 10 Jul 2008, 19:50
Post #5

baiatu' cu apa

nu lua decizii pripite. mai intreaba un prieten de pe la politie ceva sa-ti dea un sfat in legatura cu presupusul furt, daca ai adresa lui trimite-i o scrisoare ceva de amenintare fara suparare dar in cazuri de genul asta mai merge sa-ti faci si singur dreptate.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
Paul Gabriel
post 10 Jul 2008, 19:57
Post #6

Membru autentic

treaba e ca are si martor , dar sa va mai zic ceva, el a zis ca imi aduce masina cu motor, si a mai zis ca l-a desfacut ca era o supapa (defecta) am zis ca nu e nici o problema sa il aduca asa desfacut. Cand a ajuns nu am vazut ca lipsesc si alte piese, doar a doua zi. Cand l-am sunat a zis ca le-a dus la fie vechi, si mi-a spus. Niste minciuni iar. O sa intreb ceva politist, sa vad cum ar sta treaba. Ceva trebuie sa se poata face. Mersi oricum de sfaturi

--------------------
-----------
+
bogdan_90
post 10 Jul 2008, 20:03
Post #7

baiatu' cu apa

oricum dupa ce se incheie toata treaba daca il mai prinzi dai si o mama de bataie ca nu strica.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
lucian_v
post 10 Jul 2008, 20:05
Post #8

Membru autentic

Cred ca ti-am dat un sfat cam pripit, acum dupa ce m-am gandit mai bine dar nu te supara si tu ai cautat-o cu lumanarea....

--------------------
--- --- --- - ---
+
Paul Gabriel
post 10 Jul 2008, 20:20
Post #9

Membru autentic

a fost treaba ca nici nova nu era buna, si decat sa se defecteze mai rau la mine, am zis ca o dau. Curgea ulei din motor, cutie, in a 5 a nu intra, rugina, planetare si multe altele. ce sa fac acuma, fapta e consumata, mersi oricum de sfaturi!

--------------------
-----------
+
ionutzp
post 11 Jul 2008, 00:20
Post #10

Membru incepator

Cam asa actioneaza samsarii astia de masini. Cand vroiam sa-mi iau Logan, am cunoscut pe unul la Sacele care a zis ca-mi cumpara masina pe care o aveam, o Dacie break. Dupa ce m-am ales cu Loganul i-am zis lu' ala sa vina sa ia breakul, ne intelesesem si la pret. M-a sunat in disperare un weekend intreg, ca el vine acuma sa ia masina si facem actele saptamana viitoare, doar e om de cuvant, ce naiba. Eu ii ziceam ca nu, el ma suna iara peste o jumatate de ora si tot asa. Era cat pe ce sa cedez biggrin.gif Pana la urma am facut treaba cu acte, la politie, in timpul saptamanii. Mi-am adus aminte ca era ceva de speriat la cat a insistat.

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate 1.6
+
dvirus
post 11 Jul 2008, 04:22
Post #11

Membru incepator sau nu

From: Brasov (de obicei)

Daca dadea masina furata, nu putea politia sa ii faca dosar penal tipului pentru abuz de incredere?

--------------------
Dacia 1310; Logan (e a tatalui dar o mai folosesc si eu) 1987/TX; 2005/Laureat - BV 01 VWW; BV 07 HPC
+
puiu82
post 11 Jul 2008, 12:20
Post #12

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

Omule,ar trebui sa gandesti,doar esti major.......si vaccinat.
Ai dat o masina buna pe una defecta?Ai dat si diferenta?
Cum ti-a adus masina,tractata sau pe trailer? Roverul e inscris?
Doamne fereste......Combinatii de combinatii......
On-topic:ai 2 variante:1 il gasesti pe samsar si il convingi sa faceti schimbul inapoi(cu vorba buna sau cu parul biggrin.gif ).2 Iti asumi teapa si faci roverul sau il dai mai departe si tu (DEZMEMBRARI,FIER VECHI).
Legal nu stiu daca poti sa-i faci ceva,n-ai acte,n-ai chei,n-ai martori......
Poate ai noroc si ala care o cumpara de la samsar,e om de omenie si vrea sa faca actele,atunci o sa rezolvi.
Pana atunci ,rabdare si tutun!
Bafta!

This post has been edited by puiu82: 11 Jul 2008, 12:27

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
22CMM
post 11 Jul 2008, 12:57
Post #13

Membru

Sal. Da e o problema dar din fericire se poate rezolva din pacate cam greu.
Am cam avut aceasi problema si noi (familia mea) cu o dacie 1100 acum vreo 3 ani. Tipul a dat doar o parte din bani si restul cand vine sa ia si piesele de schimb pe care le mai aveam si in fine a dat pana la urma parca 80% din suma urmand sa dea restul cand facem actele, insa n-a mai venit. Pentru ca greseala mare pe care am facut-o este ca am dat cartea de inmanitriculare a masini cea cu timbru de secretizare, nu am putut declara masina furata, insa politia nea spus ca putem sa radiem masina si sa anuntam politia din localitatea de domciliu a noului proprietar de asta. Dece trebuie radiata pt ca toate amenzile vor veni pe numele tau+taxele catre stat. Noi pt diferenta de bani si intocmirea actelor l-am dat in judcata, unde ai castig de cauza. Ai macar o foaie scrisa pe picior cu acordul dintre voi, e importanta in tribunal dar nu se considera proba (depinde de avocati). Bafta. Incearca sa mai iei legatura cu el dupa care radiazai masina macar numai platesti pt ea si nici nu o mai poate folosi, de vandut nici nu se pune problema pt ca tu esti proprietarul masini. Daca n-ai facut acte scrise cu el s-ar putea sa fie mai usor in sensul ca te duci cu politia la el acasa si-ti iei masina direct pe baza faptului ca nu mai esti deacord sa-ti foloseasca masina. bafta.

--------------------
Dacia Super Nova 2003 - PH22CMM
Zboara puiule, zboara...!
+
bion
post 11 Jul 2008, 16:58
Post #14

Membru autentic

From: TM

Io am priceput ca cineva avea o dacie cam daramata de care voia sa scape ciugulind ceva de pe urma ei si altcineva avea un rover paradit de care vroia sa scape ciugulind ceva de pe urma lui. Fiecare a reusit sa scape de masina lui smile.gif
Problema e ca unu s-a ales cu o dacie obosita rau si celalalt cu o bucata de rover.Acu` care a luat teapa mai groasa si boanta e o problema de avocati wacko.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Paul Gabriel
post 11 Jul 2008, 20:00
Post #15

Membru autentic

vesti noi, am vorbit dimineata cu el si a zis ca marti ajunge in cluj, sa radiem masina. Pare serios, o sa vedem. In legatura cu roverul a zis ca rezolva tot, sincer nu stiu ce sa cred. Cartea masinii mele a fost la mine, nu i-am dat-o, dar cand a fost tata in covasna sa faca actele (eu lucrand) a facut scandal ca rupe toate foile, si tot daca nu ii da cartea de la Nova. I-a dat-o si i-a zis ca daca pana marti nu facem actele o pune. Acuma astept ca nu am ce face, dar azi la telefon parea serios. Cica el i-a dat banii la femei pt impozit si alte chestii, dar ea nu a platit. Au fost la financiar si ea are vreo 6 apartamente, 2 case, masini si multe altele, si ea ''nu are 1050 lei sa-si plateasca datoriile''. O sa revin cu noi informatii marti, daca nu se poate rezolva asa o sa fac altfel...doar ca trebuie sa imi strang bani de pe acuma smile.gif. Multumesc oricum de informatii si sfaturi

--------------------
-----------
+
slaiciprian
post 11 Jul 2008, 20:30
Post #16

Membru

From: Botosani

QUOTE(bion @ 11 Jul 2008, 16:58)
Io am priceput ca cineva avea o dacie cam daramata de care voia sa scape ciugulind ceva de pe urma ei si altcineva avea un rover paradit de care vroia sa scape ciugulind  ceva de pe urma lui. Fiecare a reusit sa scape de masina lui  smile.gif
Problema e ca unu s-a ales cu o dacie obosita rau si celalalt cu o bucata de rover.Acu` care a luat teapa mai groasa si boanta e o problema de avocati  wacko.gif
*

coolspeak.gif

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
deconectat
post 11 Jul 2008, 21:13
Post #17

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Eu am inteles asa: Cartea de identitate de la Nova si motorul de la rover sunt la el. Restul de rover si cartea de identitate de la rover sunt la tine. Roverul nu e al lui, are doar o procura cu care poate sa o vanda. Nimeni nu a semnat nici un act si nu a dat nici un ban.

Daca am inteles bine, calea legala este sa-ti recuperezi masina dandau-l in judecata pentru abuz de incredere. Valabil si in sens invers pentru recuperarea roverului. Procedura este complicata si de durata; incearca sa rezolvi altfel problema. NU declara masian furata! E caz penal.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
Paul Gabriel
post 11 Jul 2008, 21:55
Post #18

Membru autentic

repet: la rover am toate actele la zi, si el la Nova le are tot la zi. Problema e ca vreau sa inmatriculez roverul si are datorii la finante, si cealalta problema sa vina sa radiez nova, cam atat ar fii smile.gif

--------------------
-----------
+
22CMM
post 15 Jul 2008, 14:16
Post #19

Membru

Poti sa o radiezi fara el. Te duci singur la politie si radiezi masina.

--------------------
Dacia Super Nova 2003 - PH22CMM
Zboara puiule, zboara...!
+
Paul Gabriel
post 16 Jul 2008, 18:36
Post #20

Membru autentic

imi cer scuze ca nu v-am scris ieri. Deci l'am sunat toata ziua, de pe 4 telefoane, clar ca nu a raspuns, nu e fraier. Cum pot sa radiez masina? e nevoie de contract de vanzare cumparare, si cartea, din cate stiu eu. Alte sfaturi? ce mai aveti? Apropo m-am uitat pe net si am aflat numarul de telefon al proprietarei, maine o sun sa vad care e treaba. Alte detalii maine biggrin.gif SPER
22CMM cum sa fac?

--------------------
-----------
+
puiu82
post 5 Aug 2008, 23:56
Post #21

MOTANU'RAPIDIST!

Cum ai rezolvat-o pana la urma?
Ti-ai luat nova inapoi?
Ti-am vazut masina in Bucuresti,luni pe Calea Victoriei,am mers paralel o bucata de drum.....Tu erai sau cel caruia ai vandut-o?
Bafta!

--------------------
Ex-clima verde jad.
+
adrian_c
post 6 Aug 2008, 00:47
Post #22

Membru actionand in sectorul privat

From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia

DOAMNE, ce este in tara asta !!! Hai fratilor sa plecam !

Daca il prinzi pe samsarul ala da-i doua dupa ceafa din partea noastra ... cu parul ...

--------------------
Dacia Solenza Scala xx.09.2004 - DB-05-xxx
Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
+
puiu82
post 11 Aug 2008, 20:34
Post #23

MOTANU'RAPIDIST!

N-a mai intrat pe forum din 21 iulie.Mda,cere ajutor si uita....
O fi rezolvat el cumva.....

--------------------
Ex-clima verde jad.
+
SSilent
post 11 Aug 2008, 23:23
Post #24

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

s-o fi dus sa-l cafteasca pe samsar si si-a luat-o pe coaja, iar acum e in recuperari... cine stie blink.gif
bai nene...acum imi pica si mie fisa, cum dracu sa dai masina asa? ohmy.gif cat de rabla o fi ea... las-o naiba de treaba... chiar asa usor de pacalit sunt unii?

This post has been edited by SSilent: 11 Aug 2008, 23:25

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
Paul Gabriel
post 22 Sep 2008, 22:31
Post #25

Membru autentic

fiti seriosi, nu m-a batut nici un samsar, baiatul respectiv s-a dovedit a fi un om de nimic, momentan umblu cu roverul de aproximativ 3 luni si merge chiar foarte bine,nu am probleme cu el. In legatura cu Nova am vorbit cu un politist si maine dimineata trimite o scrisoare in harghita cica, sa se prezinte cel la care i-am vandut-o la politie, si sa vina sa radiem masina. (nu am inteles eu prea bine, si nu prea am incredere, dar totusi) acuma sa inteleg ca masina deja e prin bucuresti? daca o vede cineva l-as ruga daca poate sa vorbeasca cu soferul sa o radiem totusi, si sa o transcrie. Las si un numar de telefon in caz ca o vede cineva ( 0742981161 ). Masina e cea de la galerie. Si oricum era ferm convins ca masina nu mai merge...Oricum daca poate cineva sa ma ajute, i-as fi recunoscator. Si imi cer scuze pentru lungimea postului. ( Puiu82, nu eram eu, mersi oricum)

SSILENT-(s-o fi dus sa-l cafteasca pe samsar si si-a luat-o pe coaja, iar acum e in recuperari... cine stie
bai nene...acum imi pica si mie fisa, cum dracu sa dai masina asa? cat de rabla o fi ea... las-o naiba de treaba... chiar asa usor de pacalit sunt unii?) Raspuns: In caz ca nu ai vazut, ''samsar-ul'' a venit sambata seara dupa masina, cartea nu i-am dat-o, ca era vorba ca vine martea sa radiem nova si mergem in Covasna sa radiem rover-ul. Nu a mai venit, si a zis sa mergem noi acolo si vine si el incoace. Eu fiind la lucru a mers tata, si respectivul a facut scandal ca rupe toate actele ( de la rover) daca nu ii da si cartea de la Nova, si i-a dat cartea ca nu a avut ce face. Daca il batea, mai umblam si prin tribunal, si ce am facut? pentru ce? de vorbit ii usor dar si ganditi-va inainte! oricum va multumesc de raspunsuri si de tot. Stima ( apropo am pus 2 poze cu rover-ul la galerie, si am vorbit alaltaieri si cu proprietara, care a zis ca vorbeste cu sotul ei, si sa isi plateasca datoriile la stat sa pot radia masina. A mai zis ca a vandut-o de 6 ani, momentan astept telefonul ei.) la profit gasiti si un id de messenger, daca aveti vreo informatie. Imi cer scuze din nou, si ca editez de atatea ori postul dar tot mai uit cate ceva. Va multumesc

This post has been edited by Ingerasu: 22 Sep 2008, 22:56

--------------------
-----------
+
ydaniel
post 23 Sep 2008, 11:39
Post #26

Adrenaline junkie!

From: black sea

ce intamplari...nu mai sti ce sa mai crezi...

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Paul Gabriel
post 9 Oct 2008, 13:37
Post #27

Membru autentic

nu ai mai ''zarit'' nimeni dacia? ofer recompensa niste beri ph34r.gif

This post has been edited by Ingerasu: 9 Oct 2008, 13:39

Attached thumbnail(s)
DSC08072.JPG ( Size: 512.89k ) Number of downloads: 351

--------------------
-----------
+
bogdan_dsn
post 9 Oct 2008, 14:00
Post #28

Membru autentic

Masina asta a stat o vreme aproape in fiecare seara parcata pe eroilor, o vedeam de multe ori cand ajungeam acasa. Acuma poate am vazut-o cat inca era a ta, nu stiu.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
+
Paul Gabriel
post 9 Oct 2008, 16:56
Post #29

Membru autentic

bogdan_dsn era dacia parcata la doua strazi de eroilor, ca aici stau, dar asta a fost de mult. mersi oricum

--------------------
-----------
+
bogdan_dsn
post 9 Oct 2008, 17:03
Post #30

Membru autentic

Vad ca stai pe 23 August, actuala I.C. Brateanu. Suntem vecini.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 22:43
Forum Renault