TESTAMENT, cui ma lasi?
![]() ![]() ![]() |
TESTAMENT, cui ma lasi?
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Merced @ 25 Dec 2009, 23:30) Pai de ce sa nu poti bre, ca esti baiat tanar, si vorba romanului, nu exista femeie urata, doar barbatul n-a beut inca indeajuns... ![]() P.S. Babaciunile nu te atrag, dar cu blonda mea, mai ca ai intra in vorba... ![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Aproape ca-mi poate fi bunica, de fapt cam asa am considerat-o din copilarie, nu e vorba decat de resursele financiare. Daca peste zece ani o sa fiu un aurolac pe strada, sigur n-am cum sa o ajut cu nimic.
N-as intra in vorba nici cu blonda ta, ultima blonda asemanatoare pe care am vazut-o era a unui amic si am sapat cu el groapa ei intr-o padure la marginea Pitestiului. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Asta ca să fii on topic...
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Treaba nu e chiar asa de simpla. Beneficiarul testamentului trebuie sa aiba grija de o persoana care nu prea se poate ingriji singura. Cam asta ar fi conditia pentru a beneficia de testament. E, aici e aici. Cum ma asigur eu ca va avea grija?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Victoras dar ce vrei sa-i lasi mostenire de nu vrei sa afle? Ratele la credite?
![]() |
--------------------
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Da de unde reiese ca-i femeie? La femei nu las nimic, ca e parsive.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
atunci ... sa inteleg ca ai bucurie la barbati ?
![]() L.E. m-am prins, vrei sa lasi la odrasla/e si sa "sari" nefasta/restul odraslelor complicata situatia ![]() vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera plus o clauza desteapta cum ca daca mori otravit/caramida in cap sau alte lucruri "ciudate", contractul se reziliaza .... desi risti sa-ti dea ai'lalti cu bata in cap ca sa-l fraiereasca pe primul .... cum spuneam, complicata situatia This post has been edited by Ov: 27 Dec 2009, 22:46 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Contract de vanzare - cumparare si atat! Orice alta intelegere, poate fi atacata ulterior in instanta.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 26 Dec 2009, 09:43) Treaba nu e chiar asa de simpla. Beneficiarul testamentului trebuie sa aiba grija de o persoana care nu prea se poate ingriji singura. asa rau ai ajuns? ma, io ti'am zis sa mai lasi tuica aia.. ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE(radian @ 27 Dec 2009, 23:55) Contract de vanzare - cumparare si atat! Orice alta intelegere, poate fi atacata ulterior in instanta. eh, si asta se ataca super usor in instanta mai ales daca este facut intre rude de gradul I si MAI ales daca nu se poate demonstra printr-un extras de cont sau o dovada de tranzactie bancara, ca "vanzarea" a implicat si bani ![]() e totusi o metoda sa ocolesti si chestia asta, dar nu mai zic nimic, c-am zis mai demult si oricum trebuie sa mai manance si avocatii o painica ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Nu are cine ce sa atace. Nu de faptul ca ar ataca cineva hotararea mea mi-e teama, pentru ca nu exista fizic persoana careia sa-i dea legea acest drept. (Adica drept aveti pana si voi, castig de cauza insa nu).
Ideea era cum fac sa ajunga testamentul exact la cine vreau eu, conditia fiind sa nu stie ce scrie-n el pana nu dau eu coltul, iar apoi sa aiba grija de o persoana pana la decesul acesteia. Desi banuiesc ca a doua conditie nu poate fi decat "morala", neputand sa-i conditionez intrarea in posesia bunurilor de grija pe care trebuie s-o aiba de acea persoana. Sau pot? Mie mi se pare simplu ce intreb, nu pricep de ce tot dati pe langa. Despre avocat, nu-i o problema. In februarie ma intalnesc cu el. Dar pe mine acum ma framanta problema, deci acum am deschis topicul. Nu va obliga nimeni sa-mi dati sfaturi juridice gratis. E doar o discutie despre "cum as face eu". |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am insomnii cu privire la ce vor face altii dupa dau eu colțu'.
Sa se descurce. This post has been edited by vijelie: 28 Dec 2009, 10:22 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Deci n-ai avea "o problema", decedat fiind
![]() Plus de asta, la mine exista o datorie morala. This post has been edited by Victoras2001: 28 Dec 2009, 10:25 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Plateste-o din timpul vietii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da, dar lu' "Boc" tot nu-i las nimic.
![]() Ma, io cand aud de "stat" mi se face rau. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
vijelie |
![]()
|
Ti-ai propus sa decedezi in urmatoarele 5-6 luni?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 28 Dec 2009, 11:32) Da' cind auzi de munca? cred ca tot vinzarea-cumpararea e solutia. In actele de felul asta se scrie ca "suma a fost platita in fata noastra, notarul lu' peste "x", eventual si a martorilor "y" si "z", asa ca pica motivul de atac cum ca nu s-ar fi facut contra cost, plus ca fiecare e liber sa vinda la ce pret vrea. Extrasul de cont e un kka in fata unei plati cash, fie ea si fictiva, dar mentionata in act, cu martori. This post has been edited by corbex: 28 Dec 2009, 10:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Moare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Merced |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
de aici: http://www.uniuneanotarilor.ro/?p=4.3
QUOTE Testamentul este un act solemn si revocabil prin care testatorul dispune, pentru timpul încetarii sale din viata, de tot sau parte din avutul sau. (art.802 Cod Civil). Testamentul se poate întocmi în forma autentica la notar sau în forma olografica, adica sa fie scris, semnat si datat de testator. .......................... Testamentul autentic mai prezinta avantajul ca un exemplar original se pastreaza în arhiva biroului notarului public astfel încât nu poate fi sustras, dosit sau distrus de persoanele interesate, iar daca a disparut poate fi obtinut un duplicat sau poate fi reconstituit în conditiile prevazute de lege. in fucntie de gradul de rudenie, anumiti mostenitori nu pot fi exclusi complet din testament, au o cota parte rezervata. |
-------------------- |
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 28 Dec 2009, 10:35) Io de ce l-am pus pe Boc in ghilimele? QUOTE(corbex @ 28 Dec 2009, 10:36) Pai imi aduc aminte de o casa pe care a platit-o tata o viata intreaga (vreo douazeci si ceva de ani) prin chirie (700 si ceva de lei pe timpul lui Ceasca), apoi a cumparat-o (deci a mai platit-o odata), dupa care platim impozit pe ea in fiecare an (adica o cumparam a treia oara), iar daca vrem s-o inchiriem (dupa ce-am platit-o de trei ori), trebuie sa dam impozit provenit din venituri obtinute din inchirierea bunurilor (PERSONALE), ia ghici cui? Statului. Asta pentru ca atat de capabil e Statul sa stranga bani. Asa ca basti cu statul vostru, asta ca sa ma exprim cat de cat decent. Ca ce-i la gura mea cand aud de stat... Bine, unii mai plang si-n ziua de azi ca "ne dadea statu' pe vremuri casa si loc de munca". Da asta e alta discutie... LE. Faptul ca se pastreaza la notar un exemplar al testamentului o stiam si eu. Ce nu pricep e cum afla notarul ca am murit, ca sa scoata testamentul la iveala. Probabil ca va trebui sa le spun tuturor unde se afla si astfel inchei povestea. This post has been edited by Victoras2001: 28 Dec 2009, 11:41 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
da ma, da' statu îti face autostrazi.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
Si cimitire.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Corect.
Ai vazut in ce hal arata soselele asfaltate in vara, dupa zapada de acum cateva zile Au cratere ca dupa bombardament. Traiasca statul caruia-i dau io bani. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
dupa decesul tau, mostenitorii indurerati or sa vrea sa transforme in bani cat mai repede bunurile pe care le-au primit de la tine. si pentru asta, au nevoie de certificat de mostenitor. pentru certificat de mostenitor, au nevoie sa faca succesiunea. iar succesiunea se face la notar, care verifica (inainte de a le imparti cu larghete bunurile tale) daca exista vreun testament autentic.
notarii au un set de informatii pe care le tin in registre unice la nivel national. printre aceste informatii se numara si date privind testamentele autentice (pentru asta exista Registrul National de Evidenta a Testamentelor Autentice, RNTA). cand intocmesti testamentul autentic, notarul e obligat sa trimita la RNTA date privind testamentul respectiv pana la sfarsitul zilei. cand se dezbate succesiunea, notarul o sa verifice existenta vreunui testament la RNTA si daca el exista, o sa-l ceara notarului unde a fost intocmit. practic, daca iti faci testament autentic si respecti legile si regulile privitoare la testament, cei ce or sa puna mana pe bunurile tale or sa le poata folosi pana la succesiune, dar nu or sa le poata instraina. si atunci cand or sa vrea sa faca succesiunea, dorintele tale (exprimate in testament) or sa fie indeplinite. |
-------------------- |
|
Markos |
![]()
|
pune ma testamentu ala aici, sa vedem ce si cum.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 14:31 |