RCA 2010, Cine declara ca a provocat daune?
![]() ![]() ![]() |
RCA 2010, Cine declara ca a provocat daune?
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Sper ca am nimerit topicul:
http://www.cotidianul.ro/cum_va_reparati_m...rca-109823.html |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
da, si cu masinile inmatriculate in bulgaria ce facem ? daca, doamne fereste, nu doresc nimanui asa ceva, sintem implicati intr-un accident cine ne despagubeste ?
![]() |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Nu asta e problema majora, ci valabilitatea asigurarii!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 16 Mar 2010, 16:53) da, si cu masinile inmatriculate in bulgaria ce facem ? daca, doamne fereste, nu doresc nimanui asa ceva, sintem implicati intr-un accident cine ne despagubeste ? ![]() Corespondentul respectivei societati din Romania...daca are Carte Verde si e valabila, vorba lui kosfunny ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Agentii mandatati de BAAR pentru diverse perioade, nu "corespondntii din Romania"!
Dosarul se deschid ca pntru orice RCA. Confirmarile, in schimb, dureaza! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
kosfunny |
![]()
|
Cum naiba au bagat si Euroinsul in carti???
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Asociatia service-urilor auto ASSAI si confederatia transportatorilor auto COTAR isi fac firma de asigurari in Malta, care va opera in Romania pe baza pasaportului european, scapand astfel de supravegherea CSA, prima polita urmand a fi emisa pe 1 iulie.
"Principalul motiv al acestei actiuni este nesupravegherea pietei de catre CSA. Atat timp cat piata e reglementata si controlata de CSA, dar nesupravegheata, va fi un mediu ostil", a explicat Anghel. El a mentionat ca exista foarte multe intarzieri la plata daunelor din partea unor asiguratori, aspect in privinta caruia CSA a refuzat sa intervina, ceea ce ii face pe rau-platnici sa persise in acest comportament. "Intrebati asiguratorii din Top 5 cate polite au de incasat pe regrese de la alti asiguratori", a subliniat Anghel. Astfel, societatea de asigurari din Malta, stat mambru al UE, va fi supravegheata de autoritatea de reglementare din La Valletta si va putea opera in Romania pe baza "pasaportului european", adica principiul de libera circulatie a serviciilor financiare in cadrul Uniunii. In plus, perioada de infiintare a unei firme de asigurari este de cel mult doua luni in Malta, fata de minimum sase luni in Romania, iar impozitul pe profit este de doar 4%. Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Finante-...ape-de-CSA.html |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
kosfunny |
![]()
|
Si cand vor vedea ca la pretul actual al politelor din Romania si la tariful ridicat al service-urilor firma nu va avea profit in veci vor baga coada intre picioare. Sunt curios totusi ce va face un pagubit care va trebui sa se planga "CSA-ului" din Malta??? Sigur va da in judecata vinovatul!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
BZN |
![]()
|
Asta ramane de vazut (referitor la coada). Cat priveste datul in judecata, vinovatul va avea aceleasi obligatii si drepturi ca si unul asigurat la o firma din Romania. Si imi e greu sa cred ca nu stii asta.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
kosfunny |
![]()
|
Vorbeam de pagubit, nu de vinovat! Cui se va plange pagubitul? Sau crezi ca o firma de asigurari infiintata de service-uri va trata clientii cu covoare rosii, bezele si masaje? Uitati-va cum sunteti tratati acum in service si ganditi-va cum veti fi tratati in cazul in care vor fi nevoiti sa va si dea bani. Pacat ca foarte multa lume pune botul la jocul asta, dintre CSA, politicienii bine intentionati si asociatia service-urilor! In razboiul asta doar doi sunt pierzatori. Asiguratul care plateste si asiguratorul care aduna niste bani din care trebuie sa plateasca niste devize umflate, daune magarite . Pe langa asta ar trebui sa mai aiba si bani pt despagubirea asiguratilor de buna credinta si ceva profit la sfarsit de an.
De ce oare nu au venit pana acum in Romania si firmele consacrate de afara? Va spun eu , pt ca piata asigurarilor din Romania e de rahat si asta nu din vina asiguratorilor sau a asiguratilor! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
BZN |
![]()
|
In primul rand pe langa service-uri, sunt si beneficiarii implicati, respectiv transportatorii.
QUOTE(kosfunny @ 22 Mar 2010, 23:11) ... De ce oare nu au venit pana acum in Romania si firmele consacrate de afara? Va spun eu , pt ca piata asigurarilor din Romania e de rahat si asta nu din vina asiguratorilor sau a asiguratilor! Tocmai asta se urmareste prin aceasta initiativa, iesirea de sub jugul CSA si a cancerului din sistemul de asigurari din Romania. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Rahat, cancer, jug !?
![]() Reveniti, va rog, ontopic! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
QUOTE(kosfunny @ 22 Mar 2010, 23:11) Vorbeam de pagubit, nu de vinovat! Cui se va plange pagubitul? Sau crezi ca o firma de asigurari infiintata de service-uri va trata clientii cu covoare rosii, bezele si masaje? Uitati-va cum sunteti tratati acum in service si ganditi-va cum veti fi tratati in cazul in care vor fi nevoiti sa va si dea bani. Pacat ca foarte multa lume pune botul la jocul asta, dintre CSA, politicienii bine intentionati si asociatia service-urilor! In razboiul asta doar doi sunt pierzatori. Asiguratul care plateste si asiguratorul care aduna niste bani din care trebuie sa plateasca niste devize umflate, daune magarite . Pe langa asta ar trebui sa mai aiba si bani pt despagubirea asiguratilor de buna credinta si ceva profit la sfarsit de an. Si asa pagubitul ce face? Ma refer la acela care se plange la CSA-ul romanesc! Stii tu un caz rezolvat de CSA? Eu citesc zilnic un forum plin de discutii juridice pe aceasta tema si crede-ma, CSA-ul nu face absolut nimic.O reafirm si din experientele avute cu ei. Pe de alta parte eu nu vad nimic rau intr-o societate de asigurari care, printre altele ar avea urmatoarele atuuri: 1. nu este supravegheata de CSA motiv pt care ai altundeva sa te plangi , adica altui "CSA", alt "CSA" care poate chiar ar face ceva. Nu face nimic si acest "CSA", scorul e 0=0 2.acesta firma de asigurari se vrea a fi a " Asociatiei service-urilor auto ASSAI" (habar n-am ce sunt si cine e bagat/afiliat la ei). Oare daca iti repari masina intr-un service afiliat al ASSAI crezi ca vor fi probleme de genul "firma de asigurari a carui asociat sunt nu vrea sa-mi plateasca 100gr vopsea in plus si 3 suruburi"? 3.sa spunem ca aceasta firma noua de asigurari iese pe minus la sfarsit de an cu...cat vrei tu. Te asigur ca profitul serviceurilor si rentabilitatea relatiei asigurare/service luata pe de-ntregul va fi una foarte profitabila, mai ales in conditiile actuale de piata. Mai mult decat atat, sunt convins ca anumite situatii s-ar rezolva mult mai elegant pt pagubitii care si-ar repara masina pe un rca de la ei. De ex nu ar mai afirma faze de genul ca x vine cu devize magarite la ei de genul o resoftare = 1400 ron pt simplul motiv ca ar cunoaste ca restul resoftarilor facute in alte serviceuri (pe 500 ron) inafara de reprezentanta sunt piratate, lucrare pe care orice om normal fiind in conostiinta de cauza (desi nu este) ar trebui s-o refuze din diferite motive (si pun, poftim, siguranta pe primul plan). This post has been edited by bob737: 23 Mar 2010, 18:19 |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
kosfunny |
![]()
|
Pai in cazul asta serviceurile nu ar mai avea profitul de acum si vor incepe problemele!
Si in al doilea rand, cand vei fi nemultumit vei face plangerea la o casuta postala din Malta! Ce zici, vei primi raspuns? Si tin sa te contrazic, CSA-ul mai rezolva din probleme, nu pe toate dar mai rezolva. Si pe langa asta nu crezi ca sunt si cazuri in care asiguratorii au dreptate? |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
iti raspund strict din pct de vedere logic, adica teorie si nu practica; daca faci plangere la csa si iti raspunde, nu-ti raspunde, esti sau nu multumit de raspuns, e una (adica nu ai unde sa te adresezi mai sus, reclamatia ramane in Ro sau daca te adresezi altundeva te trimit tot in Ro) insa daca faci o plangere la un "alt csa" care iti raspunde sau nu-ti raspunde, sau nu-ti convine, poti sa faci reclamatie mai sus si te legi de "acel pasaport european"; daca vin multe sesizari pe tema aceasta, pot fi probleme reale si majore pt firma respectiva de asigurari in a-si pastra pe viitor pasaportul european. ceva de genul...
Legat de profitul serviceurilor, si da si nu. Si spun asta pt ca ar avea avantajul ca isi recupereaza rapid banii si totul se misca mult mai repede. Acest serviciu ii va costa X% din profit. Poate fi rentabil. Probabil ca pe chestia asta vor sa mearga. Iar pe langa toate acestea cred ca sunt multe cazuri in care asiguratorii au dreptate si este f bine ca in noul cod penal s-a introdus un art. care vizeaza frauda in domeniul asigurarilor, dar aceste multe cazuri reprezinta un procent infinit mai mic ( si subliniez infinit) fata de cazurile in care asiguratorii nu au dreptate. Iar ce ma mira/deranjeaza cel mai rau este faptul ca nu pot sa cred ca asiguratorii in 90% din cazuri (ca sa nu spun mai mult) nu-si pot da seama daca faza e pe bune sau nu. sa fim seriosi! |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
kosfunny |
![]()
|
Isi dau seama ca e ceva necurat la mijloc, stai tu linistit. Problema e ca fraudele sunt greu de dovedit datorita lipsei de mijloace. Tu daca ai fi lucrat in domeniul asigurarilor ai fi stiut mai multe asa ca din exterior , si eu , inainte sa lucrez in domeniu traiam cu impresia ca firmele de asigurari stau pe saci de bani si despagubesc doar pe cine vor. E, nu e asa !
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
adi_ar |
![]()
|
QUOTE(bob737 @ 23 Mar 2010, 23:26) ... insa daca faci o plangere la un "alt csa" care iti raspunde sau nu-ti raspunde, sau nu-ti convine, poti sa faci reclamatie mai sus si te legi de "acel pasaport european"; daca vin multe sesizari pe tema aceasta, pot fi probleme reale si majore pt firma respectiva de asigurari in a-si pastra pe viitor pasaportul european. ceva de genul... Daca citesti ce am scris eu pe aici, ai sa constati ca in destule cazuri nu prea am fost de acord cu kosfunny, deci nu-i tin partea, insa nu-ti fa prea multe iluzii in ceea ce ai scris mai sus! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(kosfunny @ 24 Mar 2010, 20:22) Isi dau seama ca e ceva necurat la mijloc, stai tu linistit. Problema e ca fraudele sunt greu de dovedit datorita lipsei de mijloace. Tu daca ai fi lucrat in domeniul asigurarilor ai fi stiut mai multe asa ca din exterior , si eu , inainte sa lucrez in domeniu traiam cu impresia ca firmele de asigurari stau pe saci de bani si despagubesc doar pe cine vor. E, nu e asa ! 1. De ce sunt greu de dovedit fraudele? Pentru ca ei cred ca sunt mai multe decat in realitate? Hoti sint multi in Romania, dar nu toti ce au accidente sint. Iar firmele de asigurari cred ca toata lumea vrea sa ii fure. Sint destule cazuri aici care sa infirme acest lucru. 2. Din experientele mele cu asiguratorii fac si eu o estimare: peste 50% din agentii de constatare daune sunt fie incompetenti, fie timorati de sefi, fie pusi pe diverse combinatii( au multi prieteni cu masini scumpe si trebuie sa le ,,acopere spatele"). Pacat ca domeniul acesta al RCA si Casco nu este mai mult mediatizat, cred ca nici CSA nu ar mai sta degeaba pe banii nostrii, nici asiguratorii nu ar mai face ce vor ei pe piata asigurarilor si daca ar mai face cativa puscarie pentru inselatorie atunci si asigurarile ar fi mai ieftine si toata lumea ar fi mai fericita! This post has been edited by misu78: 24 Mar 2010, 23:23 |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
am o nelamurire, daca am avut o masina, si am dat-o, dar a ramas din motive obiective tot pe numele meu, actualul proprietar banuiesc ca a facut RCA tot pe numele meu, daca are o dauna, mie imi vin penalizarile pe viitor la orice alte masini as face?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ba chiar si daca cumparatorul o imprumuta unui amic care face un accident din vina lui cu respectiva masina iar asiguratorul plateste o dauna!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
dar polita cu care am dat-o a expirat, nu mi se pare normal sa poata face o alta polita in numele meu cu fals in semnatura, ca cica se face fara nici o problema.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
Sa zicem ca isi face asigurarea tot pe numele tau. De platit, el plateste, ce te mai intereseaza daca "incaseaza" malus?
Malus/ bonus se primeste strict pe fiecare masina in parte. Daca ai zece masini si cu una ai avut accident (cu dauna platita), doar pentru asta vei suporta consecintele. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
asta intrebam, daca ma afecteaza pe mine la alte masini ce le am in proprietate, sau doar la cea implicata...dar nu cred sa fie cum spui tu, daca intri intrunu' si faci masina varza, RCA-ul ii deconteaza la celalalt, tu iti iei alta, nu cred ca te scapa astia din vedere asa usor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
http://www.daciaclub.ro/RCA-2010-t168552-s...ml#entry2207761
Pe langa asta, eu am incheiat zilele trecute RCA pt masina "curata" si cand am fost intrebat daca am avut daune am zis ca da, dar nu cu asta. Raspuns: OK! |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
Aici este o mica incurcatura! Nu este foarte clar cum actioneaza "dosariada"!
argon se refera la scenariul: am o maisna cu dauna, o vand > nu scap de "urmarirea" dosarului cu dauna. Daca inchei o asigurare RCA "in continuare", pe un autoturism pe care l-ai avut si in anul anterior, nu conteaza daunele platite pe alte autoturisme (aflate in aceeasi proprietate). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
chestia asta mie unul nu mi se pare corecta. Adica eu am inteles asa : am doua masini doua asigurari, iar cu una fac bum. In situatia in care fac asigurare noua pe masina curata nu sunt penalizat? Pai accidentul nu l-am facut eu ca doar nu l-a facut masina.Nu e bine nu e bine. Indiferent cu ce masina fac accident - proprietate,nepropietate in cazul unei noi asigurari ar trebui sa se aplice o majorare.
Eu tin minte ca acum doi ani am facut asigurare la Tiriac. Acolo am completat un adevarat chestionar printre care si cati km fac cu masina ponderea (urban/extraurban), cati soferi sunt pe masina si multe altele. In functie de datele prezentate, ponderate cu un anumit procent rezulta un scor. Asigurarea era platita, bine pe langa caracteristicile masinii si in functie de acel scor. Ulterior si la Tiriac au renuntat la acest sistem care mie mi s-a parut unul extrem de corect, comparativ cu alte polite. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:33 |