DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> De 3x rabla, am si eu una...

FLP
post 14 Jan 2010, 08:22
Post #61

Sef de trib

Group: Members
From: Bucuresti-Titan

Nu e adevarat. Parcul auto roman chiar arata bine. Vb f serios. Daca te plimbi prin afara(vb de europa) ai sa vezi ca nu ne facem de ras cu masinile de pe strazile noastre. Problema e alta : aia au nivelul de trai dublu fata de al nostru dar aceleasi masini ca ale noastre. Why ?

This post has been edited by FLP: 14 Jan 2010, 08:23

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 14 Jan 2010, 08:26
Post #62

Mesaj semiautomat

pentru ca au mentalitatea putin diferita, la noi daca umbli cu o masina mai veche automat esti ultimul parlit .

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
FLP
post 14 Jan 2010, 08:39
Post #63

Sef de trib

Gresit, la noi daca ai dacie esti ultimul parlit.

In alta ordine de idei, la noi in tara sunt f multe masini noi.

This post has been edited by FLP: 14 Jan 2010, 08:40

--------------------
. . .
+
argon
post 14 Jan 2010, 08:42
Post #64

Mesaj semiautomat

asta e si parerea mea, ca se vede in trafic, rar vezi o Dacie 1310 sau un Golf 2, dar nu demult se trambita in media ca sumtem plini de rable, 60 % vechituri non euro, etc, unde o fi, nu se stie...pana si in mediu rural toti si-au tras Golf 3.

--------------------
+
FLP
post 14 Jan 2010, 08:48
Post #65

Sef de trib

Nu e un lucru rau treaba asta. E un lucru bun, eu ma mandresc cu parcul auto din Romania, care dupa parerea mea arata f bine. Problema, dupa parerea mea, e alta: La noi mentalitatea care predomina e ca masina te reprezinta, iti contureaza imaginea ta. Deci daca iti iei o masina cool, automat te transformi si tu intr-o persoana cool. Din cauza asta f multa lume care nu isi permite masina, isi cumpara masina. Adica noi cumparam masina dar ne rupem de la gura ptr treaba asta. Ceea ce e total gresit. Suntem superficiali si mereu atenti la imaginea noastra. Masina trebuie aleasa in functie de nevoile fiecaruia.

--------------------
. . .
+
cristio_79
post 14 Jan 2010, 12:05
Post #66

Membru autentic

From: CONSTANTA

Daca tot se aude ca poti merge cu pana la 3 certificate de casare ( sau cum se numesc ) pentru achizitia unei masini noi, vin cu cateva nedumeriri, poate s-a interesat cineva direct:
- cat este valabil un astfel de certificat sau in cat timp se poate folosi de la eliberarea lui ? Ca poate nu poti achizitiona noua masina imediat, ci dupa una, doua sau mai multe luni.
- se poate merge si cu autoutilitara la casat si bonul respectiv sa fie folosit pentru achizitia unui autoturism, autoutilitara fiind a unei persoane fizice ?

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
magelan_explorer
post 14 Jan 2010, 20:42
Post #67

membru intamplator !

From: bucuresti

"nu am fost si nu sunt de acord cu scosul din uz al masinilor ca trebuie scoase din uz doar pentru a prospera un dealer auto sau o fabrica de masini! "

mare dreptate ai

"Problema e ca majoritatea celor care au masini vechi , rable cum le place unora sa spuna , nu au bani sa-si ia una noua pentru a putea da masina la program asa ca o sa mearga cu ele in continuare ."

f adevarat

". Problema, dupa parerea mea, e alta: La noi mentalitatea care predomina e ca masina te reprezinta, iti contureaza imaginea ta. Deci daca iti iei o masina cool, automat te transformi si tu intr-o persoana cool. Din cauza asta f multa lume care nu isi permite masina, isi cumpara masina. Adica noi cumparam masina dar ne rupem de la gura ptr treaba asta. Ceea ce e total gresit. Suntem superficiali si mereu atenti la imaginea noastra."

suntem romani, si asta spune totul. cati nu au lexus si stau in garsoniera in ferentari...

marea problema a celor cu masini vechi e ca nu au grija de ele deloc,aproape deloc...si nu vb doar de estetica..dar tehnic (si ma refer la lumini,stopuri,semnale)
sunt dezastru.... oricum,avand in vedere ca au mai ramas f putini,ca acestia oricum merg mai rar cu ele,iat jumatate din ei sunt pensionari....ma ingrijoreaza mai mult pustanii,maneloizii,cocalarii care conduc un cazan de bemveu...

This post has been edited by magelan_explorer: 14 Jan 2010, 20:53

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Shush
post 14 Jan 2010, 20:52
Post #68

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

QUOTE(magelan_explorer @ 14 Jan 2010, 20:42)
cati nu au lexus si stau in garsoniera in ferentari...
*

Cred ca foarte multi nu au Lexus si stau in garsoniera in Ferentari happy.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
magelan_explorer
post 16 Jan 2010, 00:02
Post #69

membru intamplator !

From: bucuresti

QUOTE(Shush @ 14 Jan 2010, 20:52)
Cred ca foarte multi nu au Lexus si stau in garsoniera in Ferentari happy.gif
*

tu stai in brasov,deci nu intelegi ce inseamna sa stai in ferentari !

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Shush
post 16 Jan 2010, 00:08
Post #70

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Eu m-am legat de modul in care ai formulat afirmatia.
Am inteles ca vroiai sa zici ca foarte multi au masini scumpe si locuiesc in garsoniere tongue.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
vioara
post 16 Jan 2010, 15:22
Post #71

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(kossak @ 5 Jan 2010, 20:45)
Mie mi-a zis tata ca a vorbit anul trecut cu cineva care se ocupa de casare, zicea sa-i duca doar actele masinii si sa incarce pe camion cateva elemente de caroserie  laugh.gif si se rezolva
*

QUOTE(andreiutzu @ 7 Jan 2010, 19:46)
referitor la ITP, cand am dus eu masina la remat in martie pentru rabla a venit un nene cu ea pe rampa imcompleta,fara sa fie in stare de functionare si fara ITP! masina a fost primita si el a primit bonul pentru a-si lua masina noua prin programul rabla!
*

am vorbit azi cu un vecin care lucreaza la REMAT (berceni) si mi-a zis ca masina trebuie sa fie functionala si completa, ca altfel exista riscul sa nu o primeasca

--------------------
Renault Clio 1.5 2006
+
Andrei C.
post 26 Jan 2010, 22:03
Post #72

Utilizator de diacritice

From: Timișoara

Aveti aici regulamentul pentru 2010 www.afm.ro.

Intr-adevar poti folosi 3 rable de la orice persoana fizica (de persoane juridice nu m-a interesat). Conditiile sunt in regulamentul gasit la link-ul de mai sus.
Am avut ceva nelamuriri si am intrebat. Am primit un raspuns oficial foarte frumos - si asta ma bucura mult. Le si multumesc pe aceasta cale:

---------------------------
ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU
SERVICIUL STRATEGII ȘI PROMOVARE PROGRAME

Nr. înreg.:
597/18.01.2010

(...)
Stimate domn ...,
Urmare solicitării dvs. înregistrată la Administrația Fondului pentru Mediu sub nr. 597/07.01.2010, vă comunicăm următoarele:

1. În conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național, aprobat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1683/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 921 din 29 decembrie 2009, aveți posibilitatea, în calitate de persoană fizică, de a dobândi tichetul valoric (cu valoare nominală de 3.800 lei), de la un oricare proprietar care a predat spre casare și a radiat din evidența circulației autovehiculul uzat (tichetul valoric dobândit trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de certificatul de înmatriculare și certificatul de distrugere a autovehiculului, ambele documente în copie legalizată, precum și de certificatul de radiere din evidența circulației a autovehiculului respectiv, în original; datele privitoare la proprietar și autovehiculul uzat înscrise în documentele anterior menționate – tichet valoric, certificat de înmatriculare și certificat de radiere – trebuie să se coreleze. Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național nu prevede obligativitatea îndeplinirii unor anumite formalități pentru înstrăinarea/dobândirea tichetelor valorice (dar nici nu le interzice), acestea fiind transmisibile în mod liber între cetățeni.
2. Din punct de vedere al valabilității tichetului valoric, acesta poate fi utilizat de către deținător – în sensul depunerii, împreună cu celelalte documente obligatorii, la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou aparținând categoriei M1 - autoturism sau categoriei N1 - autoutilitară ușoară, având o masă maximă de 3.500 kg, până cel mai târziu la data de 23 noiembrie 2010.
3. Vă recomandăm să consultați periodic pagina de internet a Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde, la secțiunea ”Informații privind Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național - 2010” vor fi publicate în timp util și în integralitate informații actualizate destinate publicului interesat.

Cu stimă,
(...)
---------------------------

Dealerul Dacia din Timisoara mi-a spus ca tre sa merg intai la el sa imi dea o fisa (nu mai stiu exact cum ii zice) ce o voi folosi la cele 3 masini. Deci eu nu m-as grabi sa merg la reciclat inainte sa vorbesc cu dealerul, desi in lege nu am vazut partea asta.

--------------------
Dacia Logan 1.2 16V Laureate, 2010
+
Squirrel
post 27 Jan 2010, 13:02
Post #73

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Este pentru liniștea clientului. Se întocmește un dosar la achiziția noului autovehicul care este supus aprobării și am bănuiala că nu poți modifica numărul de tichete valorice/valoare avans după cum bate vântul.

Mai multe detalii aici.

This post has been edited by Squirrel: 27 Jan 2010, 13:06

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
Laur+
post 2 Feb 2010, 18:57
Post #74

Buna seara tuturor,
Am si eu un bon de la remat de vanzare.Pret 2000 ron

--------------------
Renault Megane 2006
+
77licu
post 5 Feb 2010, 07:30
Post #75

Membru autentic

From: Bacau

La tv,la știrile be1,o debitat unu că:'la Rabla se primesc și mașini neînmatriculate'.
Așa e?Au schimbat ăștia regulile?

--------------------
Dacia MCV . - BC
+
axabrt
post 5 Feb 2010, 08:39
Post #76

Membru autentic

From: Ploiesti

DECIZIE. Românii pot intra în programul „Rabla” - care va deveni funcțional cel mai probabil la finele lunii viitoare - și cu mașini neînmatriculate, achiziționate „din târg”, după cum a anunțat, ieri, mi nistrul mediului, Laszlo Borbely. “

Le cumpără, se duc cu ele la REMAT, le casează, își iau tichetul și se duc la producător. Totodată, se pot prezenta la dealer pentru a-și achiziționa mașini noi și cetățeni cu vouchere primite de la REMAT, pe care e înscris numele altcuiva”, a explicat Borbely.

Acu e vorba si de masini aduse din afara ? Ca pe 150 de euro imediat gasesc 3 rable afara...

This post has been edited by axabrt: 5 Feb 2010, 08:40

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
argon
post 5 Feb 2010, 10:03
Post #77

Mesaj semiautomat

neinmatriculate pe numele lor, dar inmatriculate in romania, nu mai interpretati cum va taie. Altfel, oricine isi ia 200 de euro 3 masini de dincolo si ii faci 3000 de euro pe banii statului, v-ati gandit mult, asa-i? Adevaru-i ca si stirile sunt facute de 'profesionisti', adica numa idioti.

--------------------
+
Muttley
post 5 Feb 2010, 10:56
Post #78

From: -

Situatie... unsure.gif

Am doua cunostinte:
- un coleg de serviciu, cu domiciliul stabil in Craiova, detinator al unei Dacii vechi, inmatriculate pe numele lui, cu numere de DJ. Vrea sa scape de ea. Eu vreau s-o cumpar pentru piese.
- un prieten din Husi (VS), detinator a doua rable, o cauta p-a treia, ca sa dea pachetul la REMAT si sa-si ia o si mai mare rabla noua.

Sa zicem ca eu cumpar rabla de la colegul din Craiova. Are ITP, asigurare, merge foarte bine. O duc in Husi. Prietenu' din Husi tre' s-o treaca musai pe numele lui ca s-o dea la REMAT??? Sau masina poate ramane pe numele celui din Craiova cand intra la casat?

Idei???

(PS: nu mai intrebati cum ajunge masina la casat in stare de functionare daca eu pastrez piese de pe ea, ori le schimb ori va "functiona" pe platforma, la intelegere cu aia din REMAT).

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
77licu
post 5 Feb 2010, 12:05
Post #79

Membru autentic

From: Bacau

Am fost dimineață la un centru de primire 'Rabla' din oraș(Soma) și cei de acolo nu stiau nimic,nu primiseră nimic oficial de la ministerul mediului(habar nu aveau ce debitase gură-spartă ăla)....
România...

--------------------
Dacia MCV . - BC
+
Markos
post 5 Feb 2010, 12:47
Post #80

fost programator

From: Scursurești Vale

news

(e george scala un pic prins azi, m-a rugat sa-i tin locul)

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
argon
post 5 Feb 2010, 13:37
Post #81

Mesaj semiautomat

cam nehotarat bozgoru
QUOTE(Laszlo Borbely)
# Nu exista niciun fel de limita superioara la persoanele fizice
# La persoanele fizice exista limita de 200.000 euro pe an

--------------------
+
Merced
post 5 Feb 2010, 13:51
Post #82

No fear. No limit. No equal.

Pai nu e destul? Acu' sunt curios daca o sa se bage Porshe la programu' rabla. radmasa.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ovidiun
post 6 Feb 2010, 15:20
Post #83

Membru...fara drepturi.

da' eu daca am PFA, pot da vreo 10 tichete????

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 07:37
Forum Renault