am facut revizia de 10.000...
![]() ![]() ![]() |
am facut revizia de 10.000...
guvernul |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 April 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
revizie 10.000 km la IPSO SA 17.10.2003
1. ulei ELF Competition 3 Litri --- 781.473 lei 2. filtru ulei 1 buc. --- 186.830 lei 3. placute frana --- 789.089 lei 4. antigel 1l completare --- 182.308 lei 5. solutie parbriz vara 1l --- 61.761 lei 6. manopera 2ore --- 920.879 TOTAL: 2.922.340 s-au schimbat placutzele pt ca erau uzate 70% ochiometric (le am pe alea vechi) si nu aveam chef sa vin iar peste 4000km la schimb placutze, s-a pus ulei elf la cerere s-a ameliorat tzacanitu de diesel (diferanta de pretz 52.000 lei/litru), s-a completat cu antigel (evaporare pe timp de vara), s-a introdus solutie parbriz (moft) a fost cam scumpa treaba dar....io zic ca merita :roll: |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
aviasol:
Toate piesele schimbate le-ai cumparat de la ei?... sau puteai sa le achizitionezi si din alta parte? Vorbesc despre cele care stiai ca le vei inlocui. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
guvernul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 30 April 03 ![]() |
Corecta intrebarea Marius. Si eu sunt interesat, ca mi se apropie periaoda de revizie. Si dupa cum ati constata din mesajul meu de mai sus, la Carrefour Elf Competition e muuult mai ieftin decat la IPSO. Eu pe asta mi l-as cumpara si l-as duce la ei la IPSO.
Pentru AVIASOL: cum de i-ai lamurit sa-ti puna Elf si nu daciaoil? Stii pe cineva de acolo? vreun mester sau inginer? Daca da, poti sa mi-l recomanzi si mie ca sa pot sa merg cu o "recomandare", caci face mai bine la tratamentul masinii. De fapt intrebarea pentru Aviasol s-ar putea transforma intr-o intrebare generala. La capitolul Adrese utile, la service-uri (unde, apropo, lipseste IPSO) ar fi FOARTE UTIL daca am trece si un nume doua de contact la care sa se poata apela pentru o rezolvare corecta a problemei, fara sa mai "beneficiezi" de "tratamentul de service". |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
IPSO pune ulei Elf (la motoarele cu injectie). daca vrei tu neaparat, iti pune Dacia Oil. Nu trebuie sa cunosti pe nimeni. Oricum, la Mecanica Dacia, sef garantii: Mihai Tzonea; sef Dacotec : Nae (habar n-am care-i e celalalt nume). NU trebuie sa-i cunosti, iti aplica acelasi tratament.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
georol |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 15 June 03 From: Bucuresti ![]() |
daca vreti impresii despre o revizie de 10.000 km , iata:
locul : AUTOMARCUS calitate receptie client *** calitate personal * calitate scule * preocuparea majora a clientului : sa nu i se strice masina in service operatiuni : 1. schimbat ulei - elf 730.000 lei /5l 2. verificat placute frana(made in France-surpriza!!) - OK - trec si de 20.000 km 3. schimbat flitru ulei - cu chiu , cu vai din lipsa de scule adecvate... service autorizat , hmm! 4. completari electrolit (la vechea masina , un Oltcit din 93 , nu mai am baterie cu intretinere din '96) , lichid racire , lichid frana 5. strans ceva suruburi pe sub ea (tendon motor , bascule , etc.) 6. reglat frana mana (inutil , cred eu- oricum era beton) Totul contra sumei de 275.000 cu TVA In atentia celor cu masini in leasing : cereti la firma de leasing copie dupa factura fara de care nu puteti face revizia si nici apela la garantie in caz de nevoie. In atentia tuturor : e pacat de banii care i-ati dat pe masina (sau urmeaza sa-i dati) daca intrati la Automarcus. Inclusiv de la Supernova in sus service-ul este mult ramas in urma... pacat. |
--------------------
hyundai
accent crdi
2006 unde o fi Solenza mea ? B33KKZ !
|
|
nicolau.cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 15 August 03 From: Galati ![]() |
Eu am abia 2500 de km dar vreau sa schimb uleiul si m-am cam hotarat pe ARAL 10W40.Vad ca voi vorbiti aproape numai despre ELF COMPETITION.Chiar e mai bun ELF decat ARAL? Filtru de ulei de care sa pun: de SuperNova sau de oricare? Cand ati scos uleiul vechi, ati bagat in prealabil vreo solutie(de exemplu:ENGINE FLUSH) care sa curete motorul ca lumea?
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- GL-05-UJR Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
la IPSO iti pune ulei ELF daca vrei fara sa cunosti pe nimeni. Persoanele de contakt le-a enumerat Marty mai sus (MIHAI TZONEA si NAE care apropo sunt de gaska daka te dai in vorve cu ei). TOATE PIESELE SI CONSUMABILELE TRBUIE LUATE DE LA IPSO!!! (orikum akuma la 3 l de ulei.....mai conteaza 250.000 in plus sau in minus)
cat despre uleiul elf io (ca si marty) am avut Renaulturi de la mama lor (nu dacii din astea corcite ![]() ![]() |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
QUOTE La IPSO au ELF in bidoane mici sau la Butoi. Mie mi-a pus de ala in bidon mic pt ca trebuie luat cu mana de propitaru vehicoolului :) de la magazia renault (nu poa sa scada aia de la Dacia stoku). Adica? Ca n-am prea inteles :oops: |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
aviasol |
![]()
|
adika daca vrei elf la motior merge mekaniku cu tine de mana si te duce la magazia renault de unde iti cumperi uleiu (ca nu poata sa ti-l puna direkt pe factura ala de la dacia ca nu are acces la stoku din magazia renault) ala ia uleiu si se duce la masina cu el tu dai banu la casierie.....la urma iti mai da ala de la dacia o factura cu restul pieselor + manopera (fara ulei ca ala l-ai platit deja...) si mergi iarasi la Casierie......si asa mai departe.....
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Wolfmark |
![]()
|
Mah, adica scapi din ochi uleiul ala nou noutz, cumparat la bidon? Ca daca da... ma lipsesc de IPSO si prefer sa ma duc la unii la care sa pot vedea ce fac la masina (Meridian din ce se pare)! Asa vad exact ca pun uleiul ales/cumparat de mine.
|
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
aviasol |
![]()
|
nu-l sacpi mai din ochi ca dupa aia il vezi pe ala cum il toarna in motior....ce dracu ca nu dureaza o vesnicie la casierie..... nu poti intra in service dar poti sta la receptie si sa te uitzi ce iti face ala la masia de akolo.
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
mie mi-a zis ca imi pune elf, dar dupa ce mi-a spus marty care erau preturile am ajuns la concluzia ca mi-au pus dacia oil; mai ales ca io n-am trecut pe la magazia renault; deci atentie la asta;
|
-------------------- |
|
egtheb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 31 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva ce se ascunde in cutia Dacia Oil? Ca doar nu are dacia fabrica de uleiuri.
Cat despre "Renault recomanda Elf" - cum scrie de mult timp pe renouri, nu cred ca e altceva decat reclama si nu se deosebeste de "Dacia recomanda (sau chiar te obliga sa folosesti) Dacia Oil". Diferenta e ca al ei este o sugestie, recomandare iar la romanii obisnuiti sa fie condusi prin teroare, o obligatie. |
-------------------- |
|
Wolfmark |
![]()
|
Dacia Oil = ulei Texaco
Si te obliga pt. ca multi si-au pus in DSN-uri prostii ... dupa care au facut galagie ca motorul e prost. Asa ca au rezolvat problema: Dacia Oil la toata lumea. Nu o fi el foarte bun ... dar macar nu-i prost. |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE Cat despre \"Renault recomanda Elf\" - cum scrie de mult timp pe renouri, nu cred ca e altceva decat reclama si nu se deosebeste de \"Dacia recomanda (sau chiar te obliga sa folosesti) Dacia Oil\". Nu e doar reclama! Prototipurile de motoare sunt testate pe banc, in anumite conditii, folosind anumite consumabile. Cind tu citesti datele tehnice ale unui motor (putere dezvoltata, cuplu, temperaturi de lucru, compresie, etc.), datele acelea sunt obtinute folosind anumite consumabile ( spre ex. Renault: bujii-Eyquem sau Champion, ulei - Elf, etc.). Asta e toata combinatia. Daca Dacia recomanda uleiurile Dacia, inseamna ca motoarele au fost testate cu poshirca aia de ulei |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
egtheb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 31 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai atunci nu baga Elf, daca vrei sa mearga in parametri.
![]() Eu raman la parerea ca este o chestie pur comerciala. Ce comerciant nu-si doreste ca sa cumperi OBLIGATORIU de la el? |
-------------------- |
|
accidutzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 28 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
se pare ca toate solenzele au mers la bucuresti smile.gif
nu e nimeni pe forum care sa-si fi facut revizia de 10.000 de km la cluj, pe feleac? as dori ceva detalii despre costuri, obligativitatea de a folosi dacia oil, 'atentiile' date, etc, etc |
-------------------- the most important muscle is the mind. and the most devastating weapon is the will
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca vii la intalnire iti putem da mai multe detalii despre cum se procedeaza in feleac, atentii, obligativitati, aici nu e locul de asa ceva.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
accidutzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 28 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
cand si unde? :roll:
|
-------------------- the most important muscle is the mind. and the most devastating weapon is the will
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
joi, ora 18:00, parcarea de la Sala Sporturilor
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
claus.b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 14 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut posesorilor de Dacii! As avea mai multe intrebari:
- pana la 10.000 km nu se mai face nimic, strans chiulasa sau alte chestii? - despre DACOSERV ce parere aveti? am auzit ca ar avea mecanici mai buni, fiind fostul service Dacia. Cunosc pe cineva acolo si cred ca ar fi indicata o pila cand e vorba de Romanica. - ce e rau in faptul ca te obliga sa folosesti Dacia Oil? Nu e romanesc, cel de Solenza e altul decat cel de Berlina si, in plus, Dacia fiind Groupe Renault, inseamna ca de fapt Renault il recomanda?! Eu la cutia berlinei am pus Dacia Oil si mi s-a parut ca arata binisor. Astept pareri, multam. |
-------------------- "O, Dacie cea zamislita fara de gandire, roaga-te pentru noi cei ce ne indreptam catre tine. AMIN!"
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu, pana al 10.000 nu se mai face absolut nimic. In legatura cu Dacoserv da si tu un search dupa numele service-ului si vezi si tu pareri pro si contra. Uleiul Dacia e slabut calitativ, chiar daca nu e facut de o firma romaneasca. De exemplu discurile de ambreiaj sunt Valeo (cica firma buna) dar tot au probleme cu zgomotul. Revenind la ulei, multi dintre cei care si-au pus ulei bun au observat o imbunatatire in sensul zgomotului de diesel al motorului care s-a mai atenuat. Uleiul de cutie e intr-adevar bun si nu merita aditiv sau sa-l schimbi, chiar daca e el mai vascos si face figuri iarna. Nu o sa mai mearga bine cutia dupa (o sa intre greu in viteze).
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Liviumac |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 148 Joined: 4 May 03 From: Bucuresti ![]() |
intrebare: e vreo problema daca-mi fac prima revizie la putin peste (100-200) 10,000 km?
si inca una: am sunat pe la service-uri si cam toate mi-au spus ca imi schimba placutele de frana la 10000 km. ce parere aveti despre asta? e obligatoriu, mai nou? merci |
-------------------- |
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Mie nu mi-au schimbat placutele la 10000, s-au uitat la ele, au vazut ca sunt tocite sub jumate si le-au lasat. Daca insista sa ti le schimbe, insista si tu sa le iei inapoi, ca doar le platesti.
Km: am pus exact aceeasi intrebare la Ipso (aveam de facut un drum) si mi-au zis ca daca sunt 100km peste nu e nici o problema. Banuiesc insa ca asta e la mica intelegere cu service-ul. |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu cand am facut revizia de 10.000 am intrebat de chestia cu trecutul peste acest numar de km si mi s-a raspuns ca nu-i problema dar sa nu treci cu mai mult de 500-600. Ideea ar fi ca daca patesti ceva la motor si ai parcurs aprope 11.000 km nu-ti mai acopera garantia pe motiv ca nu ai facut revizia la timp.
Placutele de frana nu le-am schimbat (la insistentele mele) iar mecanicul s-a uitat la ele si a zis ca mai merg 4-5.000 km. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
daca ai o pila nu mai sta pe ganduri...nu sunt adeptul, dar alta solutie nu ai
sustin cu tarie ca marea problema a masinii dacia sunt mecanicii aferenti eu imi doresc cel mai mult pentru masinutza mea sa am o pila...dar din pacate... :cry: probabil o sa dau un anuntz la bursa "cumpar o pila la service autorizat dacia"...frumoasa tzara...pacat ca e locuita... :vmad: |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai degraba la 9900 decat la 10100. Nu te mai complici, nu te mai milogesti de ei, etc.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Seara buna . Cu reviziile este o mare distractie , pentru siguranta buzunarului si a masinii e bine sa se faca reviziile mai devreme decat recomanda ei . Eu la 5000 km am schimbat asa zisul ulei DACIA care era mai negru decat pacura , si cam atat .Acum la 10000 km voi schimba iar uleiul care se pare este putin mai galben decat cel anterior , am pus Mobil , acum vreau sa pun Elf + verificarile de rutina.
Cu placutele este o alta poveste , depinde de mersul fiecaruia si de drumul pe care se merge : oras sau drum intins . E de preferat sa se schimbe la 10000 km pentru siguranta ca tot e masina pe rampa . E adevarat ca :cry: la cat costa nu-ti vine sa le schimbi de loc (600000 lei setul) dar sunt consumabile . Ma intreb la Mercedes cat or costa ? :roll: |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
LucianD |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 July 04 From: Zalau-Romania ![]() |
salutare la toti..din pacate nu am timp sa va scriu mai multe..
Am si eu o problema...am o supernova de 2 ani cu 48.000km si se apropie schimbul de 50.000. problema e ca nu stiu ce sa pun...elf 10W40 sau elf 15W40. Am intrat pe tot felul de topicuri dar nu imi dau seama care e raspunsul final. Astept niste raspunsuri..poate imi spuneti si cum e cu 2+2.. mersi...si mai vb. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:50 |