DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> am facut revizia de 10.000...

bogdan_o
post 15 Jul 2004, 15:19
Post #61

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

Indicativul recomandat de constructor e 10W-40 si cu asta cred ca am spus tot. Merge si 5W-40 sau, daca te tin curelele (a se citi buzunare) 0W-40.

2+2 e un aditiv pentru ulei destul de bun, insa eu sincer nu l-as recomanda pentru motoare inca bune. Asta se pune cand motorul e deja pe duca sa nu mai pape atat ulei, etc. La fel si cu Dura-Lube.

P.S. Eu nu am drepturi de modereare pe sectiunea asta, insa subiectul trebuie mutat pe sectiune dedicata DSN.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bihomoldoveanul
post 15 Jul 2004, 15:28
Post #62

Membru autentic

Eu am facut revizia la aproape 11.000 fara nici o problema.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
LucianD
post 16 Jul 2004, 06:01
Post #63

Membru incepator

From: Zalau-Romania

mersi de raspuns bogdan...ne mai auzim..

--------------------
+
ZerMan
post 19 Jul 2004, 11:22
Post #64

Membru incepator

Pt cine sia facut revizia la IPSO ...avetzi un numar de telefon ceva....???
Trebuie satzi faci programare pentru revizie (sau te duci pur si simplu acolo)???daca da cam in cate zile te programeaza ca vreu sa plec la mare biggrin.gif

--------------------
+
MariusI
post 19 Jul 2004, 11:26
Post #65

Membru autentic

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
bogdan_o
post 19 Jul 2004, 12:28
Post #66

ZerMan, programere se face la mai toate service-urile, iar IPSO nu face exceptie. In general faci programarea, iar vizita in service o faci peste maxim 2-3 zile. Cand mi-am facut eu programare a durat 2 zile. Insa la IPSO nu te lasa sa stai langa masina in service.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 19 Jul 2004, 12:30
Post #67

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

La IPSO iti face programare peste cel putin 5 zile (depinde de norocul tau, poti sta si 2 saptamini). Telefonul pentru programari este 208 2777

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
bogdan_o
post 19 Jul 2004, 12:37
Post #68

Nu stiu, eu imi facusem programare anul trecut pe la sfarsitul verii. Fix doua zile am avut de asteptat. Oi fi avut eu noroc. Oricum, dupa ce m-am dus la ei bou si m-am intors vaca, am renuntat la serviciile lor. Se aplica la greu expresia "la pomul laudat nu te duce cu sacul".

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
valioglu
post 19 Jul 2004, 22:32
Post #69

Membru autentic

Apropo de ulei, am fost la Augsburg - in Militari si par a avea ceva uleiuri ca lumea nu ceea ce gasesti in Metro, Cora etc.
Va rog daca are cineva o carte de service - reparatii - intretinere sau ceva .pdf stuff. Am vazut niste scheme misto si cred ca exista manualul. Il pot cumpara de undeva :?:

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
Hatod
post 2 Nov 2004, 18:40
Post #70

Membru simplu

From: Cluj-N.

Scuze ca "reinviez" un topic la care nu s-a scris de citeva luni, dar cred ca aici intra cel mai bine ce vreau sa povestesc. (o sa fie lunga)

Ieri am fost sa-mi faca revizia de 10.000 km, in Cluj, la Dacia Service din calea Dorobantilor. Acolo am cumparat masina, ma gindeam s-o duc tot acolo.

Un sfat catre toti clujenii: EVITATI !!! (service-ul ,desigur)

Avind o zi libera m-am decis sa ma programez, sa ma duc acolo si sa fie ce o fi. M-am gindit sa schimb uleiul la Elf, dar pina la urma n-am avut alt motiv decit "multi fac asa", deci am renuntat.

M-au programat la 14:30. Am ajuns acolo la 14:50 (circulatie de virf...). Parchez in curte linga un taxi galben si ma duc sa "ma anunt".
Atelierul plin de Matize, Fiaturi, Cielouri si Dacii papuci.
Dupa un timp apuc sa vorbesc cu mesterul, si-mi zice ca "da, deci revizie 10.000, o sa bagam cind se elibereaza un loc".
Timpul trece... si tot trece... masini intra/ies... suntem citiva care ne asteptam rindul acolo, sint citiva care asteapta masinile deja ridicate.

Pe la 15:50 ma duceam inapoi la masina, pt. ca masina linga mine bloca pe cineva si ma gindeam sa trag mai la o parte daca e nevoie. Cum ma apropiu vad ceva suspicios. ZGIRIETURAAAA!! Pe usa dreapta spate, nu se vede decit pe aproape, nici vopseaua nu s-a dat jos, dar destul sa ma duc la politie. Duminica nu era acolo, luni nu am fost decit la service, deci taxiul a trebuit sa faca. Probabil l-a frecat usor cind a plecat, ca eram destul de aproape, dar nu a observat. Partea proasta e ca nu-mi aminteam chiar nimic despre taxi, numai ca era galben. Mama dracului, am crezut ca mi se fierbe capul acolo.
Noroc ca politia e chiar linga atelier, ma duc sa depun declaratia. Nenorocire: au inchis deja la 15:30, sa depun miine. Am simtit ca ceva blestem acopera ziua asta.

Am mai asteptat o ora jumate, lucrurile merg acolo teribil de lent. Mesterul trecea pe acolo citeodata, imi zicea "imediat", "5 minute", etc., dar mecanici liberi nu prea erau, cu toate ca nu mai erau atitia clienti acolo. Atit despre programare - e praf in ochi, ori eu sint idiot.

Pina la urma aduc masina in atelier, un tip se apuca sa schimbe uleiul. Eu dau carnetul de garantie si talunul la mester, sa intocmeasca ceva hirtie pt. magazie. Stau linga masina, zic mecanicului despre scut (rezona la acceleratie in a intiia). Il fixeaza, apoi cauta hirtia, ca sa scoate uleiul din magazie. Dar hirtia nu-i nicaieri. Dupa o vesnicie totusi se completeaza si hirtia, ne ducem, intreaba ce ulei vreau. Eu atunci doream numai un singur lucru: sa se termine odata. Mi-au bagat Mobil1, 10W40 desigur. Baiatul a verificat lichidele, eu nu aveam alte probleme mecanice. Dar intreb despre testul calculatorului (testul CLIP i se zice parca). Baiatul zice ca el nu a fcut nicioadata asta, sa-l intreb pe X, care tocmai venea.
(acum cadoul surpriza al firmei...) X zice ca ei nu au aparatul de test. Service-ul din Feleac are unul, dar e defect. Cel mai aproape gasesc asa ceva la Turda.
Sarac firma asta, de nu au echipament.
Nu am facut scandal, am zis numai "Bun". Nu ar fi trebuit sa fiu asa de blind, dar eram destul de epuizat, si ma apasa si gindul ca mai trebuie sa anunt dimineata avaria.
In cam inca 20 de minute am reusit sa platesc factura, care continea:
- 3 litri ulei Mobil1
- filtru ulei
- 2 ore manopera
----- in total 1.375.000 lei. Stiam ca 1,6 milioane e revizia, dar in fine era un schimb de ulei si verificare minimala, asa ca nici nu consider ca a fost ieftin.

Azi dimineata am pierdut 4 ore jumate pe acolo sa anunt avaria. Oi fi eu prostul pamintului, sa am pierdut tot norocul pe undeva, dar aproape in fata mea s-a "format" primul grup de declaratori, si pina ce au terminat cu ei a fost 11:00. In al doilea grup nu stiu cum, dar am fost penultimul din lista, asa ca m-a apucat si pauza de masa acolo.

Concluzie: ma simt prost si ghinionist + am pierdut doua jumatati de zi.
Imi vine sa ma simt si iepure, dar atit ieri, cit si azi erau inca citeva oameni care asteptau ca prostul acolo sa sa-ntimple ceva. Scandal n-a facut nimeni, dar unii se mai agitasera (fara rezultat) sa stie de ce e totul asa de lent.

Totusi, ce p...a sa fac acum? Ca senzatia de "in sfirsit s-a terminat" inca nu m-a apucat mad.gif .

--------------------
Dacia Solenza 2004 - CV-nn-NNN
/* There's no one like you */
+
kaspersky
post 2 Nov 2004, 18:54
Post #71

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Imi pare rau pt. ce ti s-a intimplat. Eu am facut verificarea la Dacia Service Feleac, programare prin telefon, s-a respectat programarea, manopera ~ 600.000. Nici vorba de test CLIP.
Pt. faza cu constatarea, uite un tip: dupa cite stiu tu esti din Covasna, daca ti se intimpla ceva, suni la Politie si le zici ce se intimpla si ca esti in tranzit prin Cluj, esti grabit sa ajungi aks, bla, bla si te indruma ce sa faci ca sa termini mai repede treaba smile.gif (in principiu te cheama pe Albac si-ti fac constatarea acolo pe loc).

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
bogo
post 3 Nov 2004, 08:24
Post #72

Membru incepator

From: Heaven

luni mi-am facut revizia de 10k la IPSO. am ajuns la 8 am plecat pe la 11 si ceva. distractia m-a costat 2 milioane in conditiile in care n-am schimbat placutele de frana insa am bagat ulei ELF.

aspecte pozitive:
- interfata cu clientul civilizata (sau cel putin nu mai e ca-n service-urile unde mergeam cu oltcitul)
- au sala de asteptare
- lucreaza curat
- poti alege uleiul de schimb (chiar daca gama e extrem de limitata)

aspecte negative:
- nu poti sta langa masina
- de unde stiu eu ca au facut chiar toate verificarile?
- dupa schimbul de ulei mi-am curatat singur motorul de uleiul scurs din filtru la montare
- n-au gresat balamalele (sau au facut-o atat de fin incat nu se vede nimic)
- martorul de la frana de mana care mi se arsese in bord l-am platit din buzunar desi ma gandeam ca ar trebui sa intre in garantie. pretul e mic insa ma enerveaza principiul

concluzii:
- parca cu ulei ELF motorul merge ceva mai silentios
- nu stiu daca merita pretul relativ ridicat pe care il au pentru manopera

apropo, mie mi-au spus ca placutele de frana ma mai tin cam 7-8k km. voi cam ca cat le-ati schimbat? pur statistic.

--------------------
solenza 1.4 mpi confort - BV-##-XTR
rolling in my... one point four
+
pedrovl
post 3 Nov 2004, 08:52
Post #73

pedrovl

apropo, mie mi-au spus ca placutele de frana ma mai tin cam 7-8k km. voi cam ca cat le-ati schimbat? pur statistic.
*

Eu ma apropii de 20.000km si nu am schimbat placutele de frana. Pur si simplu mecanicii nu au vrut sa mi le schimbe ca nu "fasaiau continuu". "Abia atunci le schimbam ca astea nu au senzori si n-are rost sa dam roata jos pana nu fasaie continuu". Poftim cultura. Dar si eu le-am lasat asa si la revizia de de 20k daca au ceva discurile le dau cu ele in cap. Romanie, Romanie....

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
nvmirel
post 3 Nov 2004, 08:54
Post #74

Membru incepator

15.000 km si mai tineau vreo 2.000 km

P.S. Cat a fost ora de manopera? Cei de la Dacia Pitesti recomanda minim 6,6 E/h pentru Solenza, 6 E/h pentru DSN si 7,23 E/h pentru LGN. Ce este in plus e adaosul service-ului.

--------------------
Dacia Solenza
+
i96nds
post 3 Nov 2004, 09:02
Post #75

Stefan

Group: Moderatori

Si eu zic ca e cam mare pretul de 10 E/ora la IPSO pentru Solenza. Ce sa ii faci.... Oricum, sunt destul de civilizati.
Eu am schimbat placutele la 22.000 km si cred ca mai mergeau un pic. Oricum, depinde pe unde mergi, cum mergi.

Cu uleiul.... nu cred ca e mai silentios de la un ulei sau de la altul. Pur si simplu daca e uleiul nou atunci devine mai silentioasa. Chiar si cu Dacia Oil, zic unii.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Hatod
post 3 Nov 2004, 10:56
Post #76

Membru simplu

From: Cluj-N.

QUOTE(kaspersky @ 2 Nov 2004, 19:54)
Eu am facut verificarea la Dacia Service Feleac, programare prin telefon, s-a respectat programarea, manopera ~ 600.000. Nici vorba de test CLIP.
*

Data viitoare o sa ma duc si eu acolo. Sau poate chiar in Turda, daca o sa fiu curios de acel test CLIP.

QUOTE(kaspersky @ 2 Nov 2004, 19:54)
Pt. faza cu constatarea, uite un tip: dupa cite stiu tu esti din Covasna, daca ti se intimpla ceva, suni la Politie si le zici ce se intimpla si ca esti in tranzit prin Cluj, esti grabit sa ajungi aks, bla, bla si te indruma ce sa faci ca sa termini mai repede treaba smile.gif (in principiu te cheama pe Albac si-ti fac constatarea acolo pe loc).
*

Mersi pentru tip. Acuma deja nu este cazul, dar daca se mai intimpla o sa fac asa. In weekend chiar numai acolo (pe str. Albac) se fac constatarile.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - CV-nn-NNN
/* There's no one like you */
+
bomicabomic
post 3 Nov 2004, 11:07
Post #77

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(bogo @ 3 Nov 2004, 09:24)

*

Eu la 15.000 dar mai mergeau cel putin 3000, insa incepuse sa scirtie in mers pe dreapta.
Acum, cind astea noi s-au asezat, 2000 km, nu mai scirtie.

--------------------
x x - x
+
MoneyTalks
post 10 Nov 2004, 11:19
Post #78

-

From: Ireland

QUOTE(bogo @ 3 Nov 2004, 07:24)
*

Eu am facut 60.000 km si placutele de frina arata ca noi. Evident ca nu au fost schimbate. Sint tot cele cu care a venit masina din fabrica.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Ducu1
post 10 Nov 2004, 12:06
Post #79

Membru

Da, dar tu ai masina nu DACIA. Oricum politica firmei Renault se aplica si la modelele proprii: am un prieten cu Scenic si la 20k a schimbat placutele.(a amas uimit ca inainte a avut Omega MV6 si la 70.000km nu le schimbase)

--------------------
Renault Megane II Fer de calcat - Numere de tabla
Renault Megane II Bicorp
+
kaspersky
post 10 Nov 2004, 12:27
Post #80

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(bogo @ 3 Nov 2004, 09:24)
*

Asa mi-au spus si mie si la 13.000 a trebuit sa le schimb!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 15:13
Forum Renault