achizitionare Logan PH2
![]() ![]() ![]() |
achizitionare Logan PH2
interstate |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2009
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Preturile cash sunt cele de la credit, cu TVA inclus. Avantajul client de pana la 1.000 eur este diferentiat in functie de nivel de echipare, Laureatul inscriindu-se la cel mai mare discount, alaturi de Prestige. De obicei, aici intra garantia extinsa pe care ti-o ofera gratuit, iar diferenta pana la 1.000 eur o reprezinta discount.
Cat despre motorizare, iti recomand motorul pe benzina, e mai fiabil si mai economic la intretinere. Dieselul renteaza daca mergi mult (peste 20-30.000 km/an) insa e mai pretentios. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
juann |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 3 August 08 ![]() |
I-ati un 1.6 8V ca si ala se duce si e mai ieftin... iar daca nu esti pretentios eu i-as recomanda chiar preference-ul. Daca esti genul de persoana care merege cam 10.000 KM pe an nu se merita diesel.
Am condus cam toate motorizarile dacia si iti zic din experineta ca 1.6 16V sau dci-ul de 85 cp nu-s bmw. Tinind cont ca masina e inalta nu prea poti sa te "dai tare" in conditii de siguranta. In concluzie daca esti genul de sofer care merge cu 120 un 1.6 90 cp e ok ca si performate/pret. |
--------------------
DACIA
Logan
2008/Preference
- is 01 abc
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Functie de km parcursi anual. Sub 20000 benzina, peste diesel.
2. Pretul la achiziie cash e cel cu TVA. 3. Asta nu o poti afla decat cu un telefon la dealer. @juan E evident ca daca s-a oprit la acest nivel de echipare isi doreste AC. This post has been edited by adiya: 22 Dec 2009, 09:14 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(juann @ 22 Dec 2009, 00:31) I-ati un 1.6 8V ca si ala se duce si e mai ieftin... iar daca nu esti pretentios eu i-as recomanda chiar preference-ul. Eventual recomanda-i sa il ia pe ala in pielea goala(fara bandouri, cu capacele mici la roti si cine stie ce o mai lipsi pana ajunge la echiparea 1310 din 86). |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
juann |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 3 August 08 ![]() |
Macar e mai ieftin si ii aproba creditul mai repede. Pentru mine functia de baza a unei masini este sa se invirta roata, restul..... mofturi.
|
--------------------
DACIA
Logan
2008/Preference
- is 01 abc
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai sa cauti suficient mai gasesti si Trabi. Nici nu mai ai nevoie de credit.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu-ti lua Logan in leasing, mai ales RCI. daca totusi nu ai bani, imprumuta-te din alte parti (rude, baci - cr. pt nevoi persoanel, etc.) si cumpara masina cash. pt ce ai zis ca iti trebuie masina, nu-ti lua motorina. eu am condus toate loganele pe benzina, si in comparatie cu solenza mi se par toate in oras ca zici ca pleci cu frana de mana trasa. nu stiu cat de mult merita diferenta de bani pt niste cai in plus care oricum se simt pe la 5000rpm ...
deci daca o iei pt mers la servici si la gratar, ia-ti 1.4 benzina si mai bine iti mai pui niste optiuni, sau ii iei cauciucuri mai bune sau bei banii care ti-au ramas ![]() *in general avantajul client de care zic ei e pt masini ramase pe stoc. de obicei, alea sunt mai "chele" sorin, logan E0 nu l-as recomanda nici la dusmani! m-am suit in unul cand am luat vanul, nu are nici macar parasolar la pasager ![]() This post has been edited by Marian66: 22 Dec 2009, 21:26 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Pai nici eu... eu am mers cu un van in fundul gol... oglinzile le reglam cu degetul de afara, functia de recirculare era acoperita cu un plastic mare netaiat, tabla chioara peste tot, in schimb avea cauciucuri good year
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.083 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pentru ce ai tu nevoie, cea mai buna solutie este 1.4 benzina cu aer conditionat.
In oras tot te tarasti cu viteza medie 15 km/h, la cumparaturi merge, mai nasol afara la viteze mari, dar ai impozit mic, asigurare mai ieftina, etc Totusi la 4-6000 EUR gasesti Logan echipat complet de 2-3 ani, poate nue e o varianta de lepadat. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 22 Dec 2009, 22:23) nu-ti lua Logan in leasing, mai ales RCI. daca totusi nu ai bani, imprumuta-te din alte parti (rude, baci - cr. pt nevoi persoanel, etc.) si cumpara masina cash. pt ce ai zis ca iti trebuie masina, nu-ti lua motorina. eu am condus toate loganele pe benzina, si in comparatie cu solenza mi se par toate in oras ca zici ca pleci cu frana de mana trasa. nu stiu cat de mult merita diferenta de bani pt niste cai in plus care oricum se simt pe la 5000rpm ... deci daca o iei pt mers la servici si la gratar, ia-ti 1.4 benzina si mai bine iti mai pui niste optiuni, sau ii iei cauciucuri mai bune sau bei banii care ti-au ramas ![]() *in general avantajul client de care zic ei e pt masini ramase pe stoc. de obicei, alea sunt mai "chele" sorin, logan E0 nu l-as recomanda nici la dusmani! m-am suit in unul cand am luat vanul, nu are nici macar parasolar la pasager ![]() ha? ia vezi vara cand dai drumu la AC si vrei sa faci o depasire cum e!? sincer recomand varianta pe benzina 1.6 16v. dizal nu se merita decat daca faci peste 20.000 km pe an, plus ca sunt destule loganuri pe motorina cu probleme. acum nu stiu cum stau astea euro 4 la capitolu injectoare si pompa de injectie. @dizzy diferenta la impozit si asigurare dintre un 1.4 si 1.5 dci sau 1.6 nu cred ca e mai mare de 30-40 de lei pe an! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
opresti aeru sau te abtii de la depasiri spectaculoase; pt drumuri pana la padure, sau un drum pe an la mare si inca unul la munte, poti sa rabzi. de ca sa mint, imi inchipui defapt ca poti sa rabzi, ca eu cu solenza nu am probleme in depasiri
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 22 Dec 2009, 21:23) eu am condus toate loganele pe benzina, si in comparatie cu solenza mi se par toate in oras ca zici ca pleci cu frana de mana trasa. nu stiu cat de mult merita diferenta de bani pt niste cai in plus care oricum se simt pe la 5000rpm ... 1. nu e adevarat, caii nu se simt doar pe la 5000rpm. motoarele de 1.6 8v si 16v au cai putere mai multi pe tot parcursul plajei de turatii, de cuplu motor nu mai zic, care in cazul 16v este 80% din maxim (adica vreo 120nm) de pe la 2000rpm. 2. nu stiu ce loganuri pe benzina ai condus tu, si cum le-ai condus ca mi se pare un pic ciudat (sa nu zic mai mult) ce ai afirmat. am condus solenza vreo 2000km, meganeul din semnatura (care e comparabil cu logan 1.6 16v ca dinamica) lejer peste 5000km, logan 1.6 16v vreo 50km (intr-adevar nu multi, dar pe aceleasi drumuri pe unde am mers si cu solenza); si nu stiu cum poti afirma tu ca fata de solenza ai impresia ca pleci cu frana de mana trasa... 24 Dec 2009, 00:10: QUOTE(andreiutzu @ 23 Dec 2009, 02:31) ha? ia vezi vara cand dai drumu la AC si vrei sa faci o depasire cum e!? sincer recomand varianta pe benzina 1.6 16v. dizal nu se merita decat daca faci peste 20.000 km pe an, plus ca sunt destule loganuri pe motorina cu probleme. acum nu stiu cum stau astea euro 4 la capitolu injectoare si pompa de injectie. @dizzy diferenta la impozit si asigurare dintre un 1.4 si 1.5 dci sau 1.6 nu cred ca e mai mare de 30-40 de lei pe an! sincer pe mine la anul prin vara - toamna, cand s-ar putea sa-mi iau masina proprie, ma cam bate gandul la unul, dar sh. la banii la care iei un logan ph2 1.6 16v, nu prea te lipesti de alta masina cu aceleasi dotari, motor, km, an fabricatie, intretinere ieftina. are loganul dezavantajele lui, dar unele se pot corija usor... This post has been edited by slider2: 24 Dec 2009, 00:11 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.698 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Personal, daca ar fi sa-mi mai cumpar Logan (ph2 m-a dezamagit) as opta pentru 1.6 16v. N-am incredere in 1.5 dCi.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
@Marian66 ai AC la solnita? crezi ca motoru ala de 1.4 mai are snaga in el cu AC dat drumu? eu nu prea cred!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Depinde ce vrei. Eu unul m-am convins, 1,6 16v e cel mai bun compromis in cazul Dacia.
Daca nu esti "pensionar" sau curier. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(andreiutzu @ 24 Dec 2009, 01:34) @Marian66 ai AC la solnita? crezi ca motoru ala de 1.4 mai are snaga in el cu AC dat drumu? eu nu prea cred! nu ![]() ![]() oricum, constrans de mai multe, undeva spre sfarsitul lui ianuarie, o sa-mi iau logan pe motorina. edit: SH! daca aveam 8-9 mii de euro va dati seama ca direct in golf 5 ma suiam. o sa deschid atunci un topic, strict dpdv al motoarelor, fara sa vb despre dotari This post has been edited by Marian66: 26 Dec 2009, 21:55 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Lasa bre sa intre bani la buget...plateste si el taxa de prima inmatriculare.
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 26 Dec 2009, 21:23) nu ![]() ![]() oricum, constrans de mai multe, undeva spre sfarsitul lui ianuarie, o sa-mi iau logan pe motorina. edit: SH! daca aveam 8-9 mii de euro va dati seama ca direct in golf 5 ma suiam. o sa deschid atunci un topic, strict dpdv al motoarelor, fara sa vb despre dotari intr-adevar mare diferenta.... logan ph1 1.6 16v are 1080kg fara sofer, deci sa zicem un 1150kg. facem un mic calcul 1050kg/75cp = 14 kg/cp (solenza), 1150kg/105cp = 10,95 kg/cp.... intr-adevar zboara solenza pe langa logan... ![]() faci mai mult de 25000km/an cu masina?? atunci ia-ti dci, daca nu stai in banca ta si ia-ti un otto, nu te mai lasa fascinat de consumul ala asa mic, ca treaba nu sta chiar asa... intreaba-l pe bzn ca el a facut trecerea de la dci la 16v, si acum nu mai vrea diesel... legat de golf, no comment This post has been edited by slider2: 26 Dec 2009, 22:06 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Marian66 |
![]()
|
am saptamani cand fac de doua ori plinul la solenza. in medie fac cam 450km pe sapt, pt cam si zile cand efectiv nu ies din casa. asta inseamna cam 20-23 de mii pe ani, eu zic ca merita.
totusi, daca colegii cu dci pot dezvolta subiectul ... slider2, nu mai compara extremele, 1.4 mpi cu 1.6 16v, ca e o diferenta de banuti intre ele care conteaza; ia-le pe toate trei, si o sa vezi ca intre 1.4 si 1.6 nu prea e nicio diferenta (eu mai mult la astea doua m-am referit) |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
slider2 |
![]()
|
QUOTE(Marian66 @ 22 Dec 2009, 21:23) eu am condus toate loganele pe benzina, si in comparatie cu solenza mi se par toate in oras ca zici ca pleci cu frana de mana trasa. QUOTE(Marian66 @ 27 Dec 2009, 18:51) prin "toate" nu cred ca faceai referire "mai mult" la 1.4 si 1.6. oricum intre cele 2 in cauza sunt diferente, doar ca la un condus normal, calm prin oras, nu prea se simt... eu am calculat diferentele intre 1.4 si 1.6 16v, ca eu logan doar cu acest motor mi-as lua... QUOTE(Marian66 @ 27 Dec 2009, 18:51) am saptamani cand fac de doua ori plinul la solenza. in medie fac cam 450km pe sapt, pt cam si zile cand efectiv nu ies din casa. asta inseamna cam 20-23 de mii pe ani, eu zic ca merita. totusi, daca colegii cu dci pot dezvolta subiectul ... 450km/saptamana x 4 saptamani = 1800km/luna x 12 luni = 21600km/an... mda cam merita un diesel la km astia pe an, doar sa ai grija de el, sa schimbi consumabilele la timp si sa nu bagi motorina de la baieti... This post has been edited by slider2: 27 Dec 2009, 19:12 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Marian66 |
![]()
|
pai aici ar fi frumos sa ne ajute un coleg cu dci, sa ne spuna si noua CE si la CAT se schimba la el, sa ne facem o idee cand e bun de cumparatl a SH. sper sa nu se supere colegul ca "deturnez" putin topicul, dar ca sa nu facem o caruta de topicuri despre cumparaturi mai intreb si eu pe aici.
PS: da, parca nu e de lepadat nici 1.6 16v, am vazut destule pe la 5000 ok si la km si la dotari, il tin in carti |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
slider2 |
![]()
|
din ce stiu eu trebuie sa fii foarte atent la dci sh, ca au cam avut probleme. recomandarea mea sa-i faci un tester neaparat, pentru ca iti spune toate bubele care le are...
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
Marian66 |
![]()
|
am tot auzit, am citit si cu filtrul de motorina, si cu pilitura ...
mai mult nu stiu ce si cand se schimba (injectoare, distributie, etc.), adica "reviziile scumpe" |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 27 Dec 2009, 18:51) Gresesti cind spui asa ceva, ba chiar ma faci sa cred ca nu ai mers cu aceste motorizari, nu este difrenta mare sa zici ca 1,6 te baga in scaun, dar are in plus exact cei lipseste la 1,4... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Marian66 |
![]()
|
la drum lung da. in oras, nu (gen demaraj/plecat de la semafor). am zis ca nu e diferenta in contextul in care vorbeam de cumparat masina noua pt oras si doua iesiri la iarba verde.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adiya |
![]()
|
QUOTE(Marian66 @ 27 Dec 2009, 20:19) pai aici ar fi frumos sa ne ajute un coleg cu dci, sa ne spuna si noua CE si la CAT se schimba la el, sa ne facem o idee cand e bun de cumparatl a SH. sper sa nu se supere colegul ca "deturnez" putin topicul, dar ca sa nu facem o caruta de topicuri despre cumparaturi mai intreb si eu pe aici. PS: da, parca nu e de lepadat nici 1.6 16v, am vazut destule pe la 5000 ok si la km si la dotari, il tin in carti Revizie 10000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer. Revizie 20000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru motorina. Revizie 30000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer, placute frana. Revizie 40000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru motorina Revizie 50000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer. Revizie 60000 km - ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru motorina, placute frana, distributie (sau la 4 ani), curea accesorii. De aici ciclul se repeta. Nu-i mai purta de grija colegului ce a deschis topicul. Am eu o banuiala ca nu e interesat de subiect ![]() This post has been edited by adiya: 28 Dec 2009, 10:12 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La modelele pe benzina, placutele de frana se schimba cand se uzeaza
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Iar la diesel, pompa și injectoarele, când apare pilitura.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th May 2025 - 12:25 |