Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iepure79 @ 9 Mar 2010, 17:30) oameni buni! stiu ca o sa cititi si cred ca unii o sa ma critice alti o sa ramana indiferenti la cele ce voi scrie mai jos.... Hai sa ma dau cu parerea despre sh: - ia in calcul casco + rca + impozit anual (difera bine fata de duster) - taxa de prima inmatriculare? daca nu e cazul atunci cei 100k km sunt facuti in RO? (pt mine e un mic minus) - sa te gandesti cat o vei pastra - e posibil sa nu o poti vinde asa usor - pneuri noi? daca nu arunca un ochi la preturi (incepand cu 600-700Ron bucata) - garantia este limitata la motor/cutie pt 20k km sau din bara in bara? ![]() - un risc mare acum la SH-uri este sa-ti pice ceva electronica: un calculator mic te duce la 1000 euro, un senzor, o acadea... - daca ai 20k euro iti recomand vw, daca abia te scoti de un 16k cu credit mai bine dacie (din punctul meu de vedere sh + credit = naivitate) E doar o parere... |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
QUOTE(AdrianMC @ 9 Mar 2010, 22:42) Hai sa ma dau cu parerea despre sh: [...] Ai uitat un mic detaliu: E vorba de VW Toureg. N-are rost sa vorbesc aici de gramada de sisteme de siguranta pe care le are in plus, unul important fiind ABSPlus, brevetat de VW. Stiai ca are niste senzori in oglinzi care te avertizeaza daca exista pericol de acrosare la schimbarea benzii ? Stii ca Touareg are Adaptive Cruise Control ? Pe cand la Daciuta abia pe varianta de top poti lua ESP. De motoare nu mai vorbesc, ca nu are rost, Duster este iar in dezavantaj rau cu motorul lui de 110 CP. La Touareg motorul de 3.6 FSI si 280 CP are consumul din carte de 10l ! Presupun ca exterior, dar ce mai conteaza ... Stii ca are dif central Torsen si dif spate blocabil(optional pe 4XMotion), iar pe teren accidentat isi schimba automat setarile pentru ABS, EDS si ASR. Interiorul n-are iar rost sa il comparam ... Asa ca hai sa lasam RCA si cauciucurile, cine isi ia d-asta nu cred ca se uita la mizilicurile astea ... Nu iau apararea Touareg sh, spun doar ca nu se merita sa comparam Touareg cu Duster, din respect ... Si da, am mers destul de mult cu Touareg in conditii relativ grele, la tara, pe camp arat ... Varu-meu are 1500 ha teren arabil si le patruleaza numai cu Touareg-ul pentru verifica lucrarile ... This post has been edited by smailmiami: 9 Mar 2010, 23:40 |
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
![]() nu zice nimeni ca touaregul nu e masina buna, dar sa faci astfel de comparatii mi se pare total deplasat. Iar motorul de 110 cp diesel e perfect pt masina. Ce mi l-as fi dorit eu pe kangoo-ul meu 4x4. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
O fi si Toureg-ul asta vre-un OZN ce merge singur iar la 100.000 km deabia a iesit din rodaj , hai sa fim seriosi ,nu e chiar asa o diferenta , conteaza ce vrei de la o masina ,ce faci cu ea , cat esti dispus sa dai pe ea la achizitie si apoi cat esti dispus sa dai la intretinerea ei , totul se invarte in jurul banilor iar Duster o sa aive clienti lui .
|
--------------------
-
-
-
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu am comentat ceva evident. Normal ca nu prea exista comparatie intre ele. DAR am spus cate ceva despre pret pt ca acolo e problema.
QUOTE cine isi ia d-asta nu cred ca se uita la mizilicurile Mai exact cine isi ia de asta nouă. Dar dupa cum vezi @iepure vorbeste de SH si de pret. This post has been edited by AdrianMC: 10 Mar 2010, 00:30 |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
cristian corbu |
![]()
|
![]() bafta Group: Members Posts: 178 Joined: 4 January 10 From: ploiesti PH ![]() |
parerea mea este :1-pret aproape corect[comparativ cu concurenta,NU cu veniturile romanilor].2-aspect de nota: 10 fata,8-lateral,5-spate[blocurile optice disproportionate...] 7-8 interior si 8 -motorizari[pt. buzunarul nostru]
This post has been edited by cristian corbu: 10 Mar 2010, 00:06 |
--------------------
dacia
solenza
2003/confort
- ph 11ubu confort
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
QUOTE(CGDBZ @ 9 Mar 2010, 23:46) hai sa fim seriosi ,nu e chiar asa o diferenta Pai chiar asa, hai sa fim seriosi ... Presupun ca tu stii Touareg doar idin poze si ti se pare ca Dacia 1310 e super masina. Pe logica ta am putea sa ne facem treaba cu un cal si-o caruta: costuri reduse de intretinere, de exploatare, ca paste pe marginea santului, nu platesti RCA, CASCO ... Duster e imbatabil ca masina noua, dar exista alternative SH mult mai avantajoase. Si sa cumperi o masina SH nu e chiari inginerie spatiala, te duci cu ea la service, daca mai stii si un tinichigiu bun care s-o verifice sa nu fi fost lovita la lonjeroane sau alte elemente sensibile, poti cumpara un SH pana in 100kkm linistit. Acu fiecare cu damblaua lui, cine considera ca nu poate decat cu masina noua, treaba lui, dar eu consider ca masina noua isi pierde valoarea ametitor, iar cat dai pe revizii la masina noua faci SH-ul boboc. This post has been edited by smailmiami: 10 Mar 2010, 08:41 |
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
Touareg este unul dintre cele mai bune SUV-uri de pe piata, mai ales in off-road. Este realizat pe aceeasi platforma tehnica ca Porsche Cayenne si Audi Q7. Totusi, motorizarea 2.5 TDI nu este dintre cele mai apreciate, in ciuda celor 174 de caluti: nu este nici common rail si este in 5 cilindri (a se citi zgomot, vibratii, consum, noxe). Un Touareg "adevarat" este cel cu motor 3.0 TDI CR si suspensie pneumatica.
Cu toate acestea, daca ar fi sa aleg intre un Touareg SH cu 100.000 km si un Duster diesel nou, optiunea ar fi Duster fara nicio ezitare, din cauza costurilor de utilizare mult mai mici, mai ales ca o masina dupa 100.000 km poate necesita schimbarea unor piese, unele dintre ele deloc ieftine. Cu atat mai mult cu cat ca SUV-urile nu sunt cele mai menajate masini. Daca ar fi sa aleg totusi un SUV SH al concurentei, m-as uita la o masina mai apropiata ca dimensiuni de Duster (clasa compacta), cu un numar mai mic de kilometri si, daca este posibil, inca in garantie. Iar daca as vrea sa imi menajez si mai mult bugetul, as astepta pentru un Duster SH de cel mult un an vechime si maxim 15.000 km. This post has been edited by Michael: 10 Mar 2010, 09:40 |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7
|
|
redu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 February 10 ![]() |
Am mai dat sfatul asta cuiva si pana acum a zis ca imi multumeste si ca a facut o alegere buna. Poate pare prea analitic, dar cred ca merita efortul: cine vrea sa isi achizitioneze o masina sa isi puna pe foaie toate datele de intrare, toate criteriile, importanta lor si apoi sa caute. Am avea: pret achizitie, costuri intretinere, cate persoane vor folosi masina, cate iesiri in offroad voi avea, cat de greu e offroad-ul, cate persoane car de obicei cu cate bagaje, ma deranjeaza scartaituri si multe altele pe care fiecare si le gaseste singur.
Tipul a vrut, culmea, touareg 3.0 tdi second, dar pt ca ar fi strans cureaua pt unul, pana la urma a optat pt un sorento mai nou, datorita costurilor de intretinere mai mici. Nu-l deranjeaza ca mai scartaie un plastic, dar are consum mai mic, nu conduce agresiv si e un sofer foarte atent, deci la siguranta nu are nevoie de toate sistemele (bine, poate da un dobitoc in tine stand la semafor, dar asta e un risc cu orice masina), in offroad iese de placere si masina a iesit din toate ipostazele in care a bagat-o el, etc. Ma rog, intelegeti ideea, trebuie sa stii la ce vrei sa folosesti masina si ce conteaza pt tine, iar apoi sa cauti foarte bine masina care s-ar incadra si apoi, la cumparare sa o verifici in detaliu. Daca te dau banii pe dinafara situatia se schimba. Iti iei un 4runner hybrid, e foarte bine dotat, super in offroad si esti "trendy" ca e hibrid. Si capeti cuplu instantaneu de motorul electric. |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
axx |
![]()
|
![]() membru... doar membru Group: Members Posts: 133 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
Totusi topicul se cheama totusi "Noul vehicul de teren Dacia - Duster". Poate ar fi bine sa incepem un alt topic, "Duster versus 4x4 SH", zic eu. Sa prezentam aici mai departe Duster si sa comentam ce are si ce nu are pe el, decat sa il comparam cu Tou... scuze,
![]() |
--------------------
Skoda
Superb
2017 Style
- IS 24 AXL
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
Hai sa lasam deoparte comparatii de genul Dacia 1310 vrs Bmw Duster vrs Toareg etc si sa vorbim doar de Duster ca pentru asta s-a deschis aceasta postare.Cui nu-i comvine sa deschida un topic de comparatii sau sa se mute frumusel pe forumul dedica WW-lui.Daca eram moderator va stergeam toate discutiile care nu au nici o legatura cu subiectul.
P.S Daca am timp sa caut pe alt forum 4x4 o sa va arat ce a patit domnul Toareg sau Tuareg mama lui la o folosire incorecta in 4x4.Pe scurt i s-a spart diferentialul. Revin cu poza sau cu adresa acelei pagini de pe forum. 10 Mar 2010, 11:29: Da am gasit aruncati o privire aici de curiozitate http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39942&page=6 si cu asta eu zic sa incetam a compara masini de 15 mii cu masini de 30 mii de iepuroi. This post has been edited by caphonne: 10 Mar 2010, 10:29 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
redu |
![]()
|
Oamneii astia par ca ar sti destul de multe despre Duster ( cel putin au multe topicuri) http://www.dusterteam.com/. Eu am uitat mai multa franceza decat am invatat. Daca cineva are rabdare si dorinta sa traduca.
Stiu ca pot traduce cu google dar traducerea mi se pare mai greu de inteles decat textul in franceza. Si ei folosesc dif expresii care nu sunt literare si goagal traduce dupa carte 10 Mar 2010, 10:54: 1. Da, topic-ul e Duster dar pt o perspectiva mai clara a unui produs trebuie sa cunosti si alte optiuni. Fara sa dedicam tot topic-ul acelor optiuni, bineinteles. 2. Submit ca Duster-ul e de 100 de ori mai aratos decat Outlander-ul cu facelift. Si Colt-ul cu facelift e la fel de nereusit ca Outlander-ul cu facelift This post has been edited by redu: 10 Mar 2010, 10:54 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(smailmiami @ 10 Mar 2010, 08:23) Pai chiar asa, hai sa fim seriosi ... Presupun ca tu stii Touareg doar idin poze si ti se pare ca Dacia 1310 e super masina. Pe logica ta am putea sa ne facem treaba cu un cal si-o caruta: costuri reduse de intretinere, de exploatare, ca paste pe marginea santului, nu platesti RCA, CASCO ... Duster e imbatabil ca masina noua, dar exista alternative SH mult mai avantajoase. Si sa cumperi o masina SH nu e chiari inginerie spatiala, te duci cu ea la service, daca mai stii si un tinichigiu bun care s-o verifice sa nu fi fost lovita la lonjeroane sau alte elemente sensibile, poti cumpara un SH pana in 100kkm linistit. Acu fiecare cu damblaua lui, cine considera ca nu poate decat cu masina noua, treaba lui, dar eu consider ca masina noua isi pierde valoarea ametitor, iar cat dai pe revizii la masina noua faci SH-ul boboc. Numai din diferenta de la RCA platesti vreo doua revizii la duster ... ca sa nu mai vorbim ca si la Touareg ii mai trebuie revizii, ii mai trebuie un casco (care mai mult ca sigur la Duster o sa fie mai ieftin) ... puse toate pe hartie ... Comparatia ta cu calul si caruta ... cam ... aiurea, pe principiul asta ar trebui toti sa umblam doar cu Audi si Mercedes. Normal ca Touareg-ul ii mult mai bun ... dar trebuie sa ti-l si permiti, nu conteaza prea mult pretul de achizitie, conteaza cat trebuie sa decartezi apoi in fiecare an. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
redu |
![]()
|
Eu am avut nevoie de o masina inalta, preferabil 4x4. Am ramas cu o masina inalta doar, dar fara 4x4. Ma batea gandul de un RX4, dar cineva m-a convins sa renunt din cauza cheltuielilor ulterioare. Ii multumesc, pt ca n-as fi reusit sa imi permit diferentele de cheltuieli, oricat de mici ar fi fost ele.
Ca o completare, chiar daca nu se va strica aproape niciodata, un etrier pe spate la Touareg, ca tot vb de el, am auzit ca la dealer are un pret de 11.000 RON. De aici insa ne putem face o impresie despre alte costuri. Inclusiv cele aferente schimburilor de ulei, filtre, etc. Eu cred ca e mai putin important sa ai banii pt a cumpara o masina, ci mai important e sa ai banii pt a o intretine. |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
idea e ca la duster ai garantie inca si esti obligat sa te duci in service sa dai bani calumea,asa cu un sh poti sa te duci la servisuri mai modeste unde iese acelasi lucru mai ieftin .
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Chiar obligat nu esti ... poti renunta la garantie si nu te opreste nimeni
![]() Si cu tot cu reviziile in reprezentanta ... io cred ca la Duster o sa iesi mai ieftin ... decat la avioanele de care se vorbeste aici. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(redu @ 10 Mar 2010, 11:50) Oamneii astia par ca ar sti destul de multe despre Duster ( cel putin au multe topicuri) http://www.dusterteam.com/. Eu am uitat mai multa franceza decat am invatat. Daca cineva are rabdare si dorinta sa traduca. Stiu ca pot traduce cu google dar traducerea mi se pare mai greu de inteles decat textul in franceza. Si ei folosesc dif expresii care nu sunt literare si goagal traduce dupa carte <span class='edit'>10 Mar 2010, 10:54:</span> 1. Da, topic-ul e Duster dar pt o perspectiva mai clara a unui produs trebuie sa cunosti si alte optiuni. Fara sa dedicam tot topic-ul acelor optiuni, bineinteles. 2. Submit ca Duster-ul e de 100 de ori mai aratos decat Outlander-ul cu facelift. Si Colt-ul cu facelift e la fel de nereusit ca Outlander-ul cu facelift E hai ca asta e culmea, acum si Dusterul e mai frumos ca Outlander-ul chiar si cu facelift. Coltul cu facelift da e ciudat. Daca vrem sa ne laudam masina nationala, care e ok la ce ofera, sa nu o dam acum in comparatii cu alte masini. Acum o sa aud ca Dusterul e mai tare ca Land Rover Defender, da e mai tare la confort, Defender nu are nimic de confort pe el. Sau ca Dusterul e mai tare decat Porsche Cayenne, da e mai tare la consum, ca 1.5 DCI nu se compara nici macar cu 3.0 TDI. This post has been edited by 2dor: 10 Mar 2010, 12:39 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Serje |
![]()
|
Era vorba de cum arata din fata ... si decat ala ii mai fain si trabantu' si lastunu' si chiar Multipla, nu cred sa existe ceva mai aiurea decat ala.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
posibil bre da io raman la subaru forester cu consum de 15
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
subscriu, outlander-ul cu facelift e oribil, prefer oricand duster dpdv al design-ului (exterior), dar clar e vorba de gusturi aici. Oricum, din ce am vazut marea majoritate sunt de acord ca duster-ul arata ok
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
Serje |
![]()
|
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Observ ca ESP-ul nu se poate pune si pe versiunea 4Ś2 cu motorizarea 1.5dci 110 CP , cel putin asa reiese din configuratorul Dacia ; de ce oare ?
off-topic : pentru cei ce nu au loc de "super" masina mea si de logica mea ii rog a se abtina a mai face comentarii , eu nu am comentat nimic la adresa persoanei lor nu findca nu-i cunosc si nu stiu cum gandesc si ce masini detin , conduc sau au condus ci pentru ca acest topic nu este pentru asa ceva. Scuze de off-topic This post has been edited by CGDBZ: 10 Mar 2010, 13:21 |
--------------------
-
-
-
|
|
tag21 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 4 February 10 ![]() |
Domnilor, treaba este clara ... dusterul arata bine si e ok si la pret, mai ales cele din sfera de 'jos'
![]() Altfel ce sa zic, dupa ce am vazut si filmuletul unde masina era 'undercover' chiar ma declar multumit de ceea ce poate. Nu cred ca o voi 'forja' vreodata mai tare in viata reala ! Daca va fi si fiabila ca un Logan e iarasi ok. Alternative pt masini noi de genul ei sunt putine ... Niva si Jimny mult prea mici (iar la drum lung e jale) SX4 e iarasi destul de mic si nu ma omor dupa el ... Dusterul are nisa lui, clar ... sa il vad si pe viu si sa ma sui in el ... I can hardly wait ! ![]() ps: de acord cu toti cei care au spus ca nu merita efortul sa compari dusterul cu touaregul, sunt lumi total diferite. Oricum nu m-am omorit nici dupa touareg vreodata ... sincer. Daca ar fi fost vorba de un Discovery 3 ... well, asta imi place ![]() ![]() le: am uitat ceva: musai as da 210E pe garantia extinsa de 2 ani. si inca ceva ... cind ma uit la ce oferte sunt pe piata la masini noi (vezi Fiat de ex si altii ) chiar ca Dusterul pare masina scumpa la banii pe care ii cere ... This post has been edited by tag21: 10 Mar 2010, 13:29 |
--------------------
Toyota
Corolla
D4D Excellence Dacia Duster (again) Duster 1.6 16v 4x4 ... made in "Sparta" :))
|
|
C@talin |
![]()
|
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Boggy22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 3 September 06 ![]() |
Referitor la jantele de tabla. Sa inteleg ca exista doua tipuri, cele normale, prezente in majoritatea imaginilor de aici(cele mai "normale", cu multe gaurele), si cele stilizate, postate anterior in imaginea de mai jos. Din ce inteleg eu de la informatiile oferite de configuratorul Dacia, cele stilizate sunt "standard" pe Laureate. Mie imi plac cum arata astea stilizate, probabil chiar mai mult decat cele din aliaj.
This post has been edited by ValBo: 10 Mar 2010, 17:31 Attached thumbnail(s) index.phpasda.jpg ( Size: 221.19k ) Number of downloads: 1465 2010_Dacia_Duster_0.jpg ( Size: 47.77k ) Number of downloads: 1513 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 1.5dci 106cp @ 125cp (320nM - pe dyno)
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
QUOTE(ValBo @ 10 Mar 2010, 17:29) Referitor la jantele de tabla. Sa inteleg ca exista doua tipuri, cele normale, prezente in majoritatea imaginilor de aici(cele mai "normale", cu multe gaurele), si cele stilizate, postate anterior in imaginea de mai jos. Din ce inteleg eu de la informatiile oferite de configuratorul Dacia, cele stilizate sunt "standard" pe Laureate. Mie imi plac cum arata astea stilizate, probabil chiar mai mult decat cele din aliaj. Corect. 45 poze pentru download de la Geneva: http://daciagroup.com/saloane-auto/dacia-l...artie-2010.html |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
Boggy22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 3 September 06 ![]() |
Pe ce versiuni sunt blocurile optice negre?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 1.5dci 106cp @ 125cp (320nM - pe dyno)
|
|
blackisch |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 10 March 10 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:08 |