Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
asgard1955 |
![]()
|
||
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|||
redu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 February 10 ![]() |
Stie cineva cand va incepe competitia in care va participa Duster-ul?
|
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
asgard1955 |
![]()
|
parca intre 15 si 28 martie.
This post has been edited by asgard1955: 10 Mar 2010, 19:31 |
--------------------
Dacia
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
redu |
![]()
|
Mersi de info. Intre 15-18 martie incepe sau atat dureaza?
10 Mar 2010, 19:30: Am gasit un articol in care spune. Va fi intre 15 si 28 martie http://www.informatiiauto.ro/dacia-duster-...oc-sid5747.html This post has been edited by redu: 10 Mar 2010, 19:30 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
asgard1955 |
![]()
|
QUOTE(redu @ 10 Mar 2010, 19:26) Am gresit putin. Intre 15-28 martie scrie aici: http://www.promotor.ro/sport-raliuri/artic...raliuri-5730941 |
--------------------
Dacia
|
|
redu |
![]()
|
Mersi de efort. Sunt foarte curios cum se vor descurca pe acolo, dar tare sper ca promotorul sa nu fie singurii care acopera acest eveniment. Poate aflam si noi informatii mai clare, concrete si de interes.
|
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
asgard1955 |
![]()
|
La noi nu stiu cine il acopera dar francezii sigur o fac. Cum am mai spus si iefi la categoria crossover este un singur viano 4 matic si in rest numai grupul renault.
|
--------------------
Dacia
|
|
iepure79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 20 February 10 ![]() |
am citit toate discutiile avute aici despre duster si vw T si fiecare aveti dreptate cu exceptia ca un etrier spate touareg nu e 1100roni ci doar si se poate proba pe internet nou este 670 ron si la sh raspuns de la dezmembrari 300 negociabil asa ca nu stiu ce sa zic dar tot la romanica ma gandesc si cred ca o sa ajut economia sa se trezeasca si totusi cand o sa vedem dusterul facand asa: http://masini.jbv.ro/stiri-auto/touareg-v1...-200-kmh-video/ .
![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 uite s-a flatulat mireasa
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cand o sa coste si Dusteru 70.000 ...
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
redu |
![]()
|
E posibil sa ma fi inselat in privinta pretului sau a masinii pt care tre sa scoti malaiul ala pt un etrier. Imi cer scuze daca am dezinformat. Sau poate pentru Touareg cu motor W12 o fi atata. Ma rog, tocmai asta era ideea de a ne documenta bine inainte de a achizitiona o masina. Acum Duster-ul nostru va fi pus la incercare pe bune si asta cred ca va oferi anumite informatii utile. Daca evenimentul nu va fi acoperit de amatori.
This post has been edited by redu: 10 Mar 2010, 20:18 |
--------------------
Renault
Scenic
2003, 1.9 dci Expression
|
|
asgard1955 |
![]()
|
QUOTE(iepure79 @ 10 Mar 2010, 20:03) am citit toate discutiile avute aici despre duster si vw T si fiecare aveti dreptate cu exceptia ca un etrier spate touareg nu e 1100roni ci doar si se poate proba pe internet nou este 670 ron si la sh raspuns de la dezmembrari 300 negociabil asa ca nu stiu ce sa zic dar tot la romanica ma gandesc si cred ca o sa ajut economia sa se trezeasca si totusi cand o sa vedem dusterul facand asa: http://masini.jbv.ro/stiri-auto/touareg-v1...-200-kmh-video/ . ![]() ![]() Cumpara ce iti place numai daca limita superioara a bugetului este egala cu valoarea unui duster nou si cu a touareg-ului second, e preferabila achizitionarea unei masini noi pentru a evita cheltuielile neprevazute. Daca bugetul este mai mare si nu se pune problema: impozitulul care din cate stiu eu e 900 lei/an la motor de 3000, asigurarea mai scumpa, rovinieta mai scumpa, etc si a eventualelor defectiuni care pot sa apara, intradevar touaregul e o masina super pentru cine o poate intretine si merita cumparata. Si eu visam pe viitor la un ML sh, dar mi-a trecut si probabil ca urmatoarea masina va fi un duster. 10 Mar 2010, 20:55: Se pare ca in unele showroom-uri a ajuns deja dusterul: http://www.dusterteam.com/viewtopic.php?p=418#p418 This post has been edited by asgard1955: 10 Mar 2010, 20:55 |
--------------------
Dacia
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Se pare ca a avut dreptate cineva pe aici care a spus ca Dusteru-l este destinat in special exportului , showroom-ul pare sa fie in Franta.
|
--------------------
-
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Sa nu imi spuneti ca acum ca romani sa simtiti jigniti ca nu este prezentat la noi?
![]() ![]() ![]() Bine, imaginile din link sunt din L'Atelier Renault. Cine a trecut pe acolo, stie cu ce se mananca. QUOTE(iepure79 @ 10 Mar 2010, 20:03) am citit toate discutiile avute aici despre duster si vw T si fiecare aveti dreptate cu exceptia ca un etrier spate touareg nu e 1100roni ci doar si se poate proba pe internet nou este 670 ron si la sh raspuns de la dezmembrari 300 negociabil Piese after-market se gasesc si pentru Dacia. Parcatul masinilor scumpe la poarta gropilor de gunoi (unii le zic dezmembrari) este un sport national.This post has been edited by IRONICK: 10 Mar 2010, 22:02 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
asgard1955 |
![]()
|
In primul rand :"money makes the world goes round" si in al doilea rand romanii se inchina la zeul: golf, 316, 318, etc. Dusterul nu mai e low cost, a spus-o chiar directorul dacia dar poate va inlocui zeii din Romania dupa ce va petrece cativa ani dincolo.
|
--------------------
Dacia
|
|
Boggy22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 3 September 06 ![]() |
Referitor la motorizarile considerate mici pe Duster. Relativ la masa nu sunt foarte mici. Nu te duci la curse cu el, dar nici plapande nu sunt(105 si 110cp, cel de 85 s-ar putea sa fie putin cam mic).
Un calcul simplu arata ca Dusterul are ~86 CP/Tona, Touareg-ul V6 are 108 CP/Tona, iar V10-le TDI are 116.5 CP/Tona. De preturi si taxe in plus nu mai vorbesc. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 1.5dci 106cp @ 125cp (320nM - pe dyno)
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(asgard1955 @ 10 Mar 2010, 21:15) dar poate va inlocui zeii din Romania dupa ce va petrece cativa ani dincolo Daca pleaca acolo, nu se mai intoarce. Prost sa fie daca se mai intoarce in halul asta de tara.This post has been edited by IRONICK: 10 Mar 2010, 21:59 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
@ironik: "Parcatul masinilor scumpe la poarta gropilor de gunoi (unii le zic dezmembrari) este un sport national"
Cum fac sa-ti dau o bere ? ![]() @Serje "Cand o sa coste si Dusteru 70.000 ... " O bere si pt "Matale" ! Referitor la comparatii .... as adauga ceva de pe adevarul.ro: This post has been edited by venusake: 10 Mar 2010, 22:36 Attached thumbnail(s) comparatii.jpg ( Size: 70.74k ) Number of downloads: 1175 |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
asgard1955 |
![]()
|
Participa cumva al treilea echipaj cu doua romance? "Profesionista" presa avem.
http://www.adevarul.es/stiri/romani-lume/d...ter-raliu-maroc |
--------------------
Dacia
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Stiti ce-i comic?
Si pe forumul acesta dar si pe alte forumuri sau in comentariile din presa online toata lumea compara Duster-ul cu Touaregul sau X5-ul. Bine, evident ca majoritatea spun ca "ce de cacao e Dusterul..." fara sa fi vazut mai mult de o poza, ce sa mai vorbim de drive-test si altele. Insa extrem de putina lume incearca sa faca comparatii cu marci mai apropiate ca pret ; Suzuki, Fiat, Skoda etc... Cine isi mai aduce aminte de la aparitia Loganului : exact acelasi fenomen- toata lumea dezbatea pe tema logan vs. BMW (eventual ursulet). Culmea e ca desi internetul e la indemana oricui, majoritatea adeptilor nemtoaicelor SH nu pun mana sa citesaca si forumurile celorlalte marci sa vada ca nici alea nu sunt modele de fiabilitate. Mi-aduc aminte pe la inceputul Loganului, pe forumurile VW se dadeau aia se dadeau de ceasu mortii ca le cadeau injectoarele, pierdeau ulei si ramaneau fara frane, iar pe la noi erau in voga topicuri de genu "vopseaua de logan atrage praful" |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
Azi am mai intalnit cativa care au o singura "mare problema" cand e vorba de masini:
"Sa o cheme oricum, dar nu DACIA" I-as impusca! Nu e Dacia, si produsele romanesti, model de perfectiune, dar ...... e buba mare la mansarda unora (dreptu-i, .... partial justificata) |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma uit la vestitul ix35, si remarc o treaba: diferenta intre portbagaj normal/scaune rabatate este de 845 L, in timp ce la duster este de 1125 (aprox. ca si la celelalte din lista, sedici nu se pune). Ma intreb cat spatiu o fi pe locurile din spate ale lui ix35 in conditiile astea ...
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(venusake @ 10 Mar 2010, 22:31) @ironik: "Parcatul masinilor scumpe la poarta gropilor de gunoi (unii le zic dezmembrari) este un sport national" Cum fac sa-ti dau o bere ? ![]() @Serje "Cand o sa coste si Dusteru 70.000 ... " O bere si pt "Matale" ! Referitor la comparatii .... as adauga ceva de pe adevarul.ro: un lucru interesant. desi nu e cel mai mare din lista ta dpdv al lungimii (dusterul are 4,31m) ampatamentul e cel mai mare la dacie(2,67m la duster fata de 2,60m la tiguan , 2,56m la rav4 si 2,64 m la ix35), raportat la o lungime de 4,42 m la tiguan, 4,41m la rav4 si 4,41m la ix35... Se creaza astfel premisele unui spatiu interior destul de bun raportat la concurenta |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(undemerg @ 10 Mar 2010, 22:56) Ma uit la vestitul ix35, si remarc o treaba: diferenta intre portbagaj normal/scaune rabatate este de 845 L, in timp ce la duster este de 1125 (aprox. ca si la celelalte din lista, sedici nu se pune). La Duster nu se pune si rabatarea scaunului din fata? Ix35-ul are niste montanti C mai inclinati. Are niste oale de roti intrate mai mult in interior, deh suspensie mult mai complicata. Are distanta mai mare intre sine scaunelor din fata si sezut. Are un spatar mai ergonomic, inclusiv cotiera cu suport de pahare.This post has been edited by IRONICK: 10 Mar 2010, 23:17 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 11 Mar 2010, 00:11) La Duster nu se pune si rabatarea scaunului din fata? Ix35-ul are niste montanti C mai inclinati. Are niste oale de roti intrate mai mult in interior, deh suspensie mult mai complicata. Are distanta mai mare intre sine scaunelor din fata si sezut. Are un spatar mai ergonomic, inclusiv cotiera cu suport de pahare. 1. La duster nu se pune rabatarea scaunului din fata. 2. Deh, nu poti avea si coef. aerodinamic bun si spatiu interior mare. 3. Adevarul e ca m-am uitat acum la sistemul ala "complicat" de la ix35, caruia ii trebuie ditamai spatiul in oale ... in sus nu se duce decat un amortizor si un arc, nimic altceva. O fi de la faptul ca are discuri de frana pe spate, state of the art ![]() 4. Aia cu sinele si sezut n-am prea priceput-o. Iar spatarul ergonomic si cotiera nu prea vad ce legatura au cu spatiul din spate. Eventual, daca te referi la cotiera spate, cred ca vrei sa zici ca nu intra garantat decat 2 persoane, si-atunci litrajul/persoana la locurile din spate e mai mare ![]() Nu vreau sa combat ix35-ul, o fi avand si el avantaje ca doar nu degeaba sunt multi carora le place, doar ca spatiul nu este cu siguranta un argument in favoarea lui. Iar solutiile tehnice adoptate nu sunt in nici un caz un motiv pentru lipsa acestui spatiu, ci doar chestii legate de design. Hai ca iar o dam in diverse, sa ramanem la Duster. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
IRONICK |
![]()
|
Doar amortizorul se duce in sus, arcul se sprijina de lonjeron. Puntea spate nu este ca la Duster, ix35 are cadru de care sunt prinse bratele suspensiei (nu la fel de slabanoage ca ala Duster). Referitor la spatar, ergonomic+cotiera=stau foarte bine doua persoane. Roata de rezerva este in habitaclu chiar si la versiunea 4x2, si nici nu este inconjurata de polistiren. Sinele+sezutul=spatiu mai mare la picioare. Nu am masurat, dar ochiometric pare mai mult.
This post has been edited by IRONICK: 10 Mar 2010, 23:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
undemerg |
![]()
|
Mda, ma rog, aduci argumente care combat exact ceea ce sustii... Atata timp cat doar amortizorul se duce in sus, de ce trebuie oale mai pronuntate? Ce treaba au oalele cu cadrul sau bratele suspensiei? Diferenta dintre cele doua dimensiuni nu are legatura cu pozitionarea rotii de rezerva, ci cu litrajul spatiului locurilor din spate. Din asta se trage acea diferenta, indiferent ca portbagajul are 1 sau 1000 litri in mod normal.
Cert e ca (cel putin in opinia mea) Dacia cu Duster a reusit din nou sa obtina ceea ce si-a dorit: o masina decenta ca dotari, imbatabila in clasa sa, atat ca spatiu cat si ca pret. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
IRONICK |
![]()
|
La Duster suspensia este dezvoltata pe verticala, ix35 o are dezvoltata pe orizontala si sacrifica inaltimea spatiului de incarcare pe verticala. Amortizoare se duc in sus, dar spre centru. Lonjeroane mai inalte, nivelul portbagajului mai sus, la nivelul liniei hayonului. Nivelul "balamalelor" spatarului este mai sus. Astfel cand se rabateaza spatarul, se obtine un spatiu mai mic. Comparatia cea mai buna este din ruleta, asa din vorbe este greu de explicat. La Dacia intodeauna a contat spatiu si au reusit de fiecare data sa il obtina, chiar si in detrimentul confortului.
PS. Acolo la Duster este trecuta si greutatea aiurea, 1320kg ... This post has been edited by IRONICK: 11 Mar 2010, 00:56 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
undemerg |
![]()
|
Ai dreptate probabil, dar tot nu vad legatura spatiului din portbagaj cu ceea ce am spus eu... Repet: Am spus: avand in vedere ca diferenta intre rabatat si nerabatat este mult mai mica la ix35 fata de duster, rezulta ca spatiul locurilor din spate este mai mic. Adica spatiul ce se aduna la volumul portbagajului este mai mic, fara nici o legatura cu portbagajul in sine. Asta am vrut sa subliniez. Ca e mai mic la locurile din spate ix35 fata de duster, cel putin ochiometric, calculat dupa volum.
In acelasi timp, acel tabel mai are si alte greseli, pe langa masa duster-ului, asa ca nu stiu cata incredere poti avea in datele respective. De ex., volumul portbagajului lui Duster 4x4 nu este in nici un caz 475L, ci 400L, inaltimea qashqai-ului nu este de 165 cm, ci de 160.5, etc. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:04 |