DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

123 Pages « < 95 96 97 98 99 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul vehicul de teren Dacia - Duster

Squirrel
post 15 Apr 2010, 10:53
Post #2881

Captain of Black Pearl™…

Group: Members
From: partea mea: Drum bun!

Au apãrut marocanii…Primele concluzii dupa testul cu Dacia Duster – dieselul este cea mai buna alegere.
    Cel mai surprinzator model de la Dacia de pana acum, ar fi descrierea pe scurt a lui Duster. Chiar daca din interior pare aproape identic cu un Sandero sau Logan, Duster are un comportament total diferit. ZF a testat in Romania in premiera pentru presa de specialitate noul SUV de la Dacia, Duster, in versiunile cu tractiune integrala si motorul pe benzina de 105 CP Euro 5 si modelul echipat cu motorul diesel de 1,5 litri dCi 85 CP si tractiune numai pe puntea fata.
    Daca la Sandero si Logan in continuare se mai pot observa "detalii" precum lipsa unui maner pentru hayonul portbagajului pe partea interioara, Duster poate concura de la acelasi nivel cu alte SUVuri din segmentul sau, avand ca avantaj nu numai pretul, ci si performantele si calitatea asamblarii.
    Cum iei loc la volanul lui Duster observi ca pielea de pe volan este de o calitate net superioara celei de pe Logan Prestige, lansat in 2006, iar tapiteria din piele nu este doar un simplu "moft" ci o dotare chiar utila daca ne gandim sa poate fi mai usor curatata decat una din textil. In plus, aceasta chiar daca este o piele "ecologica" este placuta la atingere si rezistenta.
    In mare parte comenzile sunt aranjate la fel ca intr-un Sandero. Comenzile pentru geamurile electrice sunt in continuare amplasate pe consola centrala (pentru cele fata) si intre scaune pentru cele din spate. Pe plansa de bord, mai exact in partea de jos a acesteia si-au facut acum loc comutatorul pentru sistemul de tractiune (Auto 4x4 pentru carosabil alunecos, 4x4 Lock - diferential central blocat, puterea este transmisa 50/50 intre rotile fata si spate, recomandabil in off-road sau pe drumuri cu zapada si 4x2, atunci cand tractiunea este numai pe puntea fata - solutie recomandata pe carosabil uscat, pentru a reduce consumul de combustibil). Aici trebuie subliniat ca sistemul de tractiune integrala este preluat de la Nissan, acelasi regasindu-se si pe modele precum Qashqai sau X-Trail.
    Tot la capitolul siguranta, alaturi de ESP pe lista de optionale pentru versiunea de top acum Duster este primul model Dacia care dispune de un sistem de avertizare in cazul in care soferul sau pasagerul fata nu si-au montat centurile de siguranta - subliniind inca o data ca sunt sanse mari ca Duster sa fie primul model Dacia care va primi 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP.
Interiorul respecta aceleasi standarde ca si celelalte modele Dacia - printre cele mai spatioase din segmentul sau. Spre exemplu, pe bancheta spate pot sta trei adulti chiar si la un drum lung, fara ca niciunul dintre ei sa nu sufere de claustrofobie. Iar potbagajul de aproape 500 de litri poate fi considerat chiar mai incapator decat cel de pe Logan sedan, daca luam in calcul accesul mult mai facil datorita hayonului.
    Prima data am ales sa testam motorizarea pe benzina cu tractiune integrala, de 1,6 litri si 105 CP, cuplata la o cutie de viteze cu sase trepte. Pe Logan aceeasi motorizare (care in acest caz respecta si "numai" normele de poluare Euro 4 si nu 5 cum este in cazul Duster) poate fi echipata numai cu o cutie cu cinci trepte.
    Daca in cazul Logan si Sandero trebuia sa ne multumim cu o precizie "acceptabila", cutia avand trepte lungi si uneori mai putin precise, in cazul lui Duster am fost surprinsi de o cutie de viteze cu o etajare foarte buna, exact ca cele care le gasim pe modelele Renault. Ceea ce a dezamagit usor a fost taria pedalei de ambreiaj, care era ceva mai moale decat ne-am fi dorit. Pe de alta parte, doamnele vor aprecia acest lucru. Avand in vedere ca masina testata era incarcata la capacitate maxima, motorul si-a facut pe deplin datoria. Performantele dinamice nu erau spectaculoase, dar se putea efectua fara dificultati prea mari o depasire. Desigur, in acest caz trebuie sa ne gandim ca si pretul de achizitie este unul mai mic fata de un diesel si ca trebuie sa existe si compromisuri.
    Tinuta de drum este probabil cea mai buna din intreaga gama Dacia. Rotile echipate cu anvelope late de 205 mm pe jante de 16 inchi si latimea putin mai mare a caroseriei ajuta ca masina sa fie mai stabila ca un Logan sedan, desi discutam de o masina cu o garda la sol de 21 cm.
    Surpriza a reprezentat-o dieselul de 85 CP. Desi are 20 CP in minus fata de benzina cuplul cu 50 Nm mai mare reprezinta o diferenta semnificativa. Masina se simte mult mai sprintena si raspunde mult mai repede la apasarea pedalei de acceleratie. In acelasi timp, in regim de teste, consumul mediu nu a depasit nivelul de 7,3 litri/100 km, in conditiile in care in masina erau patru persoane.
    Potrivit oficialilor Meridian Vest, aproape 80% dintre comenzile clientilor s-au indreptat catre motorizarile diesel. Asadar, alegerea acestora este motivata de faptul ca motorizarea de 1,5 litri dCi atat de 85 cat si 110 CP reprezinta o alegere mai buna, datorita cuplului motor mai mare.
In cursul zilei de astazi vom reveni cu un nou update dupa ce vom testa si motorizarea diesel de 110 CP pe traseul de offroad din Maroc.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4×4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicolaem
post 15 Apr 2010, 10:56
Post #2882

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(Valman @ 15 Apr 2010, 12:25)
- Ha ha ia razi tu la alta masa.
- Care "ne" ? Vad ca esti singurul fara cunostinte de lb. engleza.
*

Dar oare cum ar fi ca tu sa-ti versi ironiile acide la alta masa ? Chiar asa care e masina aia ruseasca veche ?

Iar termenul "englezesc" este folosit total aiurea si intr-adevar necesita o traducere adaptata contextului.

--------------------
Dacia DSN Confort - B-...
+
Valman
post 15 Apr 2010, 10:59
Post #2883

B, C, CE, D

- Dar oare cum ar fi sa vezi de unde au inceput ironiile ? Ia-l de mana pe celalalt si invatati putina istorie auto.
- Ai facut engleza dupa bloc ? Termenul e corect folosit. In context descriu un obiect, domnu' judecator, profesor de engleza si istoric auto.

This post has been edited by Valman: 15 Apr 2010, 10:59

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
IRONICK
post 15 Apr 2010, 10:59
Post #2884

-

From: Romania

In mare parte comenzile sunt aranjate la fel ca intr-un Sandero
Dooohhhh ... dam, dam

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
nicolaem
post 15 Apr 2010, 11:11
Post #2885

Membru incepator

QUOTE(Valman @ 15 Apr 2010, 12:59)
- Dar oare cum ar fi sa vezi de unde au inceput ironiile ? Ia-l de mana pe celalalt si invatati putina istorie auto. 
- Ai facut engleza dupa bloc ? Termenul e corect folosit. In context descriu un obiect, domnu' judecator, profesor de engleza si istoric auto.
*

Ce-i drept, nu ma intereseaza ironiile voastre, dar chestia cu rasul la alta masa mi s-a parut total aiurea. La fel si comparatia cu auto rusesc vechi. Se pare ca domnia ta esti deficitar la capitolul istorie auto din moment ce nu ai putut sa dai un exemplu concret de asemenea model rusesc vechi ! Personal am vazut pe strada cateva modele si mi s-au parut OK.

In legatura cu bulky si engleza de bloc: la fel ca si la primul punct, nu te-ai milostivit sa dai o traducere pentru a vedea si noi ce ai vrut sa zici exact. Conform Webster "bulky" inseamna maret, corpolent, avand volum mare. Deci sa inteleg ca Dusterul ti s-a parut masiv si urias. Ma mir fiindca altii se plangeau cum ca ar fi prea mic, dar gusturile nu se discuta.
Cu stima.

--------------------
+
asgard1955
post 15 Apr 2010, 11:13
Post #2886

membru

From: BH

--------------------
Dacia Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre 2011
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
Valman
post 15 Apr 2010, 11:18
Post #2887

B, C, CE, D

QUOTE(nicolaem @ 15 Apr 2010, 11:11)
- ...chestia cu rasul la alta masa mi s-a parut total aiurea.
- La fel si comparatia cu auto rusesc vechi.
- Se pare ca domnia ta esti deficitar la capitolul istorie auto din moment ce nu ai putut sa dai un exemplu concret de asemenea model rusesc vechi !
- Personal am vazut pe strada cateva modele si mi s-au parut OK.
- In legatura cu bulky si engleza de bloc: la fel ca si la primul punct, nu te-ai milostivit sa dai o traducere pentru a vedea si noi ce ai vrut sa zici exact.
- Deci sa inteleg ca Dusterul ti s-a parut masiv si urias.

- Si mie mi s-a parut aiurea rasul ignorant din postul caruia i-am raspuns.
- Ba de loc. Cauta modele auto vechi de provenienta rusa.
- Se pare ca n-am chef sa fac educatie ignorantilor chinuiti de smecherie.
- Aberezi. Nu mai sunt in circulatie de zeci de ani.
- Nu traduc fleacuri. Cine stie ce inseamna si despre ce era vorba nu intampina dificultati de traducere.
- Prin design nu prin dimensiuni.

This post has been edited by Valman: 15 Apr 2010, 11:20

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
IRONICK
post 15 Apr 2010, 11:23
Post #2888

-

QUOTE(asgard1955 @ 15 Apr 2010, 12:13)
...
Asta-i cucoana care zicea ca masina este de senzatie.

--------------------
+
Squirrel
post 15 Apr 2010, 11:40
Post #2889

Captain of Black Pearl™…

Fiecare cu senzaþia lui.

--------------------
+
nicolaem
post 15 Apr 2010, 11:43
Post #2890

Membru incepator

QUOTE(Valman @ 15 Apr 2010, 13:18)
...
*

Imi pare rau frate dar se pare ca ai o zi prosta.

--------------------
+
Valman
post 15 Apr 2010, 11:46
Post #2891

B, C, CE, D

Ba deloc. Doar ca nu-mi plac smecherii in niciuna din zile. smile.gif
Mi-am exprimat o opinie subiectiva iar un neica nimeni (nu tu) s-a gasit sa ma ia la rost. Si l-am ars. Atat. smile.gif

This post has been edited by Valman: 15 Apr 2010, 11:47

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
TAW
post 15 Apr 2010, 12:15
Post #2892

membru asociatiarenault

From: Bacau

Uiteeee...D-na de la Auto Bara a copiat "maniera" de prezentare de la Conventie, si in special microfonul. Un micut Fabrice Cambolive... Mai lipsea sa spuna "take-off"...

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
caphonne
post 15 Apr 2010, 12:21
Post #2893

Membru autentic

From: Buc. Drumul taberei si Berceni

QUOTE(Valman @ 15 Apr 2010, 12:46)
Ba deloc. Doar ca nu-mi plac smecherii in niciuna din zile. smile.gif
Mi-am exprimat o opinie subiectiva iar un neica nimeni (nu tu) s-a gasit sa ma ia la rost. Si l-am ars. Atat. smile.gif
*

Mai ai si alte remarci la adresa mea?Ma cunosti de undeva sa afirmi cele scrise mai sus?
Eu doar ti-am cerut sa imi arati masina ruseasca cu care compari Dusterul si cu asta am incheiat discutia.
O zi buna.

--------------------
Dacia Supernova 2003 Rapsodie rosu imperial
Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
+
TAW
post 15 Apr 2010, 12:29
Post #2894

membru asociatiarenault

QUOTE(Valman @ 15 Apr 2010, 12:18)
......
- Ba de loc. Cauta modele auto vechi de provenienta rusa.
......
- Aberezi. Nu mai sunt in circulatie de zeci de ani.
......
*

Personal cu care ti se pare ca seamana mai mult, cu uaziku' sau cu vaziku'? Si te inseli, 4x4 rusesti ai sa mai gasesti destule, inclusiv in tarile vestice, multe ex. CA.

--------------------
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
IRONICK
post 15 Apr 2010, 12:58
Post #2895

-

QUOTE(TAW @ 15 Apr 2010, 13:15)
Uiteeee...D-na de la Auto Bara a copiat "maniera" de prezentare
*
Pai si cu domnitu' (ca sa nu zic altfel ...) ce facem?

--------------------
+
TAW
post 15 Apr 2010, 13:45
Post #2896

membru asociatiarenault

Nu am putut ca sa imi permit...smile.gif...

--------------------
+
bradone
post 15 Apr 2010, 13:55
Post #2897

Membru autentic

Am observat ca in portbagaj, in dreapta jos, plasticul nu se imbina cu chederul. Chestia e ca am vazut la doua masini. Sa fie o "problema" din ciclul asa face toate?

Poza mai tarziu...

--------------------
skoda octavia II 2008
+
nicolaem
post 15 Apr 2010, 13:56
Post #2898

Membru incepator

Cam liniste pe aici !

O fi lumea in showroom-uri la portile deschise. Asteptam pareri !

--------------------
+
minny
post 15 Apr 2010, 14:32
Post #2899

Membru porcos

Interesant ce zic francezii de la Turbo:

Dacia Duster 1.6 16V 105 ch

A l'instar de Rémy, le petit rat vedette du dessin animé Ratatouille, le Dacia Duster apporte la preuve que l'excellence peut surgir de n'importe où… y compris d'un élément aux origines plus que modestes. Au point qu'à Turbo.fr, nous en avons déjà fait notre favori pour le titre de Voiture de l'Année 2011 !

This post has been edited by minny: 15 Apr 2010, 14:33

--------------------
------ ------ ------
+
b76bgaarh
post 15 Apr 2010, 15:05
Post #2900

Membru autentic

pana la urma motorul asta 1,616v e de megan I sau de megan II (cu fulie)

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Squirrel
post 15 Apr 2010, 15:06
Post #2901

Captain of Black Pearl™…

Dacã zic francezii cã este aºa de bunã varianta pe benzinã…sunt ca ºi convins wink.gif

--------------------
+
TAW
post 15 Apr 2010, 15:28
Post #2902

membru asociatiarenault

E fara fudulie defazoare...wink.gif

--------------------
+
IRONICK
post 15 Apr 2010, 15:30
Post #2903

-

japonezii merg pe acealasi principiu, dar la aia nu se defazeaza fudulia la fel ca la reno ...

--------------------
+
redu
post 15 Apr 2010, 15:59
Post #2904

Membru

As vrea sa aduc o completare (cred ca nu am fost clar) la un post de ieri ref la roata de rezerva pe haion: dispozitivul ala suplimentar nu s-ar prinde de haion, pt ca ala se ridica, nu se deschide si telescoapele nu ar face fata daca ar fi montat direct pe haion. Dispozitivul cu roata cu tot trebuie deschis ca o usa normala si apoi s-ar putea deschide si haionul in sus. Iar dispozitivul se prinde de bara de protectie, aripa, etc.

Ref la prime impresii Duster: nu am fost personal, dar din povestite parerile sunt cam la fel: in general un pas in plus fata de gama actuala, dar unele lucruri de bun simt puteau fi mai bine facute. Exemple au cam fost si pe aici gen imbinari plastice, gaura intre plastice si caroserie, pozitionare incomoda la diferite butoane si alte chestii de genul: la varianta de top jantele de aluminiu sunt optionale, lucru care mie mi se pare un pic cam aiurea.

Oricum fiecare cu parerea lui. Poate viitori posesori vor lamuri mai bine situatia. Si un test-drive personal bineinteles.

--------------------
Renault Scenic 2003, 1.9 dci Expression
+
C@talin
post 15 Apr 2010, 16:02
Post #2905

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(b76bgaarh @ 15 Apr 2010, 16:05)
pana la urma motorul asta 1,616v e de megan I sau de megan II (cu fulie)
*

oricum mai bine dci decat 16 v cu vechile lui probleme rolleyes.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
mmxii
post 15 Apr 2010, 16:10
Post #2906

Membru Daco-Roman

From: Bruxelles

Pana la urma ce pompa are dCi110 de pe Duster ?

Furnizorul a reproiectat-o pentru a putea functiona cu rombiodiesel85 (85% diesel / 15% apa)?

This post has been edited by mmxii: 15 Apr 2010, 16:10

--------------------
ACME Categoria B MMVIII - fara numar
+
dorinescu
post 15 Apr 2010, 16:56
Post #2907

Membru incepator

salutare .am fost la tet drive astazi am condus un duster 1.5 dci 85cp 4x2 ,parearea personala este ca masina nu isi merita banii si in afara de pozitia mai inalta fata de logan nu mi sa parut cu nimik diferita, am fost foarte incantat la lansarea acestui nou model dar doar din cele auzite,calitate proasta la imbinari ce am vazut in showroom pe undeva la plasticul din portbagaj pe partea dreapta o lipitura cu un mastic foarte prost facuta si foarte vizibila, aripa fata stanga cu usa fata stanga distanta inegala si multe altele. masina vazuta la simpotrans bucuresti brun cajou.

This post has been edited by dorinescu: 15 Apr 2010, 17:37

--------------------
logan ambition dci 2006 - b-..-uca
+
Manuel
post 15 Apr 2010, 17:04
Post #2908

Membru autentic

From: VASLUI

Un punct, o virgula, ceva?

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
dorinescu
post 15 Apr 2010, 17:30
Post #2909

Membru incepator

scuze dar eram putin grabit am vrut doar sa imi exprim parerea despre test drive-ul pe care l-am facut cu dacia duster si nu m-am gandit ca se tine cont de orice chestie aici pe forum, ma gandeam ca se discuta strict despre masina in sine si nu despre ortografie.

This post has been edited by dorinescu: 15 Apr 2010, 17:35

--------------------
logan ambition dci 2006 - b-..-uca
+
iepure79
post 15 Apr 2010, 17:40
Post #2910

Membru incepator

He he ! am facut si eu marele test drive ! mai exact am mers 1,5 km cu ambiance 1,5 dci 85 cp ca daca vreau 110 si 4x4 sa ma duc duminica. test pe sosea! super buna fara macar o groapa! ce noroc! daca ar fi sa va spun ce mi-a placut ? nu stiu ca nu m-am lamurit ! sigur au avut si ei mai mare grija la plasticele de pe bord! dar chestia aia care imita lemnul este de cenzurat ca si culoare si calitate. mie nu-mi place. dealerul a spus ca numai mie mi se pare asa!in schimb cheia de deschidere din interior a usi este dintr-un plastic super ieftin !haion spate imbracat in plastic doar 2/3 din el ! ca sa fie ieftin! trebuie sa recunosc ca este mai bine finisat decat orice produs dacia pana acum! am plecat in test drive--confort mai bun ca in logan ? da ceva ,ceva! cutie de viteze INEXACTA !!!! rau de tot !daca ati facut test ati vazut si voi ! motor mult mai silentios . Manevrabilitate nu stiu ce sa zic ca in 1,5 km nu imi pot da seama!
Am terminat testul si delerul ma pus sa completez chestionarul ! per total de la 1 la 4 eu ii dau 3 cu indulgenta!
Dealerul a incercat sa ma faca sa inteleg ca masina asta nu SUV este chiar un 4x4 adevarat! radmasa.gif tare?nu? dar tot el mi-a spus ca intra in competitie directa cu sportage si tucson ( suv-uri nu? ) in momentul in care l-am intrebat de ce intra in competitie cu suv-uri daca el nu este un suv ci un 4x4 a inceput sa o balbaie! asa ca intelegeti ce vreti! intrebare daca fac comanda acum cand il primesc? in iunie la sf lunii!
ca si concluzie trebuie sa va spun ce mi-a placut intr-adevar la duster! pozitia inalta de condus , vizibilitatea in oglinzile laterale si de ce nu design-ul mult mai reusit a martorilor de bord ! dar asta nu trebuie sa fie factorul decisiv in a va face sa-l cumparati ! dacia da ieftin masina si totusi asta nu e! dar la piese te termina!

--------------------
dacia logan 2006
uite s-a flatulat mireasa
+
123 Pages « < 95 96 97 98 99 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 13:13
Forum Renault