pe ce gip ati arunca banii?, adica o caruta 4x4
![]() ![]() ![]() |
pe ce gip ati arunca banii?, adica o caruta 4x4
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(C@talin @ 22 Jan 2010, 16:38) Asta daca uiti de Aro. Ca si masina de catarat pe coclauri... greu dai de una mai buna... Ca altfel ramaneau ciobanii din poiana cu ele in stana, pe post de cusca la caini... Am vazut la TV acu' ani buni, cand inca se producea ARO la noi, o emisiune gen promotor in care comparau diverse masini de teren. In afara de ARO , nu mai tin minte ce-o fost atunci in teste, dar n-au fost masini necunoscute (Un Opel si-un Nissan sigur). L-au facut praf pe saracul ARO la zgomot interior, distante de franare, acceleratie, de ziceai ca au ceva impotriva lui... Dupa care au trecut de pe asfalt pe coclauri... Unde ARO-ul iesea din mocirle, urca dealurile fluierand, dupa care se intorcea sa-i traga afara pe ailalti, ca se impotmolisera. Asa ca foarte sincer, alea facute in cehoslovacia chiar par interesante. Depinde cat costa cu tot cu inmatriculat la noi. Care stiti ceva de motorul ala Andoria? http://aro4x4.cz/english/technicky.php This post has been edited by bucatzel: 22 Jan 2010, 18:31 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
bai frate dar cum dracu a ajuns ARO sa se faca in cehia? De ce la aia merge si la noi nu?
@Agrig: multumesc de lamurire. This post has been edited by zax: 22 Jan 2010, 19:12 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.041 Joined: 23 July 09 ![]() |
Pai ARO a fost o masina facuta cu cap, dar datorita unora s-a batut joc de uzina, iar noi n-am tinut cont de potentialul masinilor, spre deosebire de Cehi. Am avut ceva bun si ne-am batut joc, asta e.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ar fi interesant de vazut un Aro d-asta facut in Cehia. Sunt curios daca ei le ansambleaza de la 0 sau au multe piese, inclusiv caroseriile, din ce-or mai fi apucat inainte de inchiderea uzinei. Ca daca ar fi facute de ei, cu tabla evident care sa nu fie ordinara si sa rugineasca in doi ani, cum se faceau in ultima perioada la noi, ar fi o treaba.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 438 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
Tare 4-runneru ala, ii pui jepeleu si rezolvi si consumul.
Intereseaza-te si de Discovery http://www.autovit.ro/vsdetalii.php?IDM=1716241 http://www.autovit.ro/vsdetalii.php?IDM=1688306 |
--------------------
Ex: Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cred ca glumesti cu GPL-ul. O sa consume cu un pic mai putin, si ma refer aici la lei per kilometru, nu se justifica la masini de genu' asta GPL, mai ales ca el n-o sa mearga zi de zi cu ea.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Din moment ce omul a zis ca nu va merge decat ocazional cu el, de ce sunteti asa de stresati de consum?
La ce dotari se vrea a avea gipanul, ma indoiesc ca se gaseste ceva cu motor sub 3 litri, diesel sau benzina. Si la o adica, ce mie 12%, ce mi-e 18%. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
C@talineeee, trage autobuzu la o parte, ca vine trenu'
aro.jpg ( Size: 11.45k ) Number of downloads: 1291 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
La 15.000 iei Hover CUV
![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
ia uite ce-l mai lauda asta aici
Totusi... hai sa nu luam partea cu aruncatul banilor chiar add literam ![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
Daca vrei diff-lock si cutie cu low-range uita-te si la Toyota Hilux, am inteles ca sunt si foarte fiabile.
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
- XX-xx-xxx
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
vw tuareg 3.0 v6 tdi.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Þuþea
|
|
C@talin |
![]()
|
soloooo
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(C@talin @ 22 Jan 2010, 18:13) scump g de intretinut ![]() ai mai putea sa te uiti la freelander ![]() foresteru si freelanderu nu misca in fata la G pe off road extrem, G-ul e taticu lor cand vine vorba de OFF ROAD, nu drumuri de tara.... oricum degeaba ma zbat ca n-o sa-mi iau eu nici in 3 vieti G class ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Eu zic ca Freelander e cea mai buna alegere (cel cu motor de 2000cc de bmw), cu niste mici minusuri fata de ceea ce vrei tu, in special diferentialul. Are tractiune permanenta pe toate rotile, dar nu cred ca e o problema majora. Freelander e o masina care nu te lasa la greu, dar nici de offroad extrem nu e.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
1938 cmc 112cp euro 3 consumu cam 11%.
e buna asa nici prea prea nici foarte foarte. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
11% consum combinat ?
Eu stiu ca e undeva pe la 8%. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(SSilent @ 23 Jan 2010, 03:37) foresteru si freelanderu nu misca in fata la G pe off road extrem, G-ul e taticu lor cand vine vorba de OFF ROAD, nu drumuri de tara.... oricum degeaba ma zbat ca n-o sa-mi iau eu nici in 3 vieti G class ![]() ![]() nu mai copara mere cu pere ,G e in alta clasa concureaza cu defenderu de la land rover ![]() QUOTE(SilviuB @ 23 Jan 2010, 09:28) Eu zic ca Freelander e cea mai buna alegere (cel cu motor de 2000cc de bmw), cu niste mici minusuri fata de ceea ce vrei tu, in special diferentialul. Are tractiune permanenta pe toate rotile, dar nu cred ca e o problema majora. Freelander e o masina care nu te lasa la greu, dar nici de offroad extrem nu e. freelanderu are dif lock si reductor ![]() This post has been edited by C@talin: 24 Jan 2010, 17:49 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
oricum nici defenderu nu-i face fata, le-am vazut in actiune si defender si G (ala scurt decapotabil, ca ala mare cu 5 usi nu-i cine stie ce pe off road) si ghici care s-a descurcat mai bine
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
eu nu ma pricep asa bine la capitolul =16, dar din ce sugestii s-au dat pe aici eu as alege freelanderul. da g-ul sau defenderul e mai bun, dar e si mai scump, discovery la fel. subaru e una din marcile mele preferante, dar paduraru nu-i face fata eliberatorului
![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
C@talin |
![]()
|
bine zis
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pãdure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Asta-i de la mine de la munca. Land Cruiser din '96.
A vazut doar varfuri de munte (radio relee). Motor de 4.2. In August a implinit 444.444KM si inca merge (doar ca a inceput sa cam pape ulei - 2-3l intre schimburi - la un schimb intra 10l). Toti care au mers cu ea au fost impresionati de ce poate - in special il off-road. This post has been edited by catalin-g3: 24 Jan 2010, 20:17 Attached thumbnail(s) DSC00415.jpg ( Size: 92.88k ) Number of downloads: 955 |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei sã te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceatã!" - MAERSK |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cataline... daca mai zici ca o masina are reductor..asa dupa ureche... vin si te bat....
unde ai vazut tu reductor pe freelander...... zaxule... cum ramane cu x5??? vezi ca la ML au si pachet offroad... nu prea sa vandut ca na nu aveau nevoie pitzi de dorobanti.... dar e optional cu reductor si toate cele... This post has been edited by b76bgaarh: 24 Jan 2010, 20:32 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
http://www.wall-street.ro/articol/Auto/611...o-fara-TVA.html
Un prieten are un Musso cu care am fost pe multe coclauri si si-a facut treaba bine, pe sosea insa era puturos rau. La descrierea ta se potriveste doar Land Cruiser mai nou, dar trebuie sa castigi la loto. Snorkelul nu pre i-ti trebuie la drumurile noastre; este pentru locuri cu praf mult ca sa traga aer de mai sus unde este mai putin praf. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Chiar daca poate postul meu nici nu va fi citit si chiar daca nu mi-am permis pana acum un tot-teren, sunt muscat de fenomenul off-road dinainte sa fie la moda si de aceea imi permit sa-mi dau si eu putin cu parerea.
Un off-roader (ca dealtfel orice masina, dar in special asta) trebuie examinat de la roti spre partea de sus. Off-roaderele sunt de cateva tipuri. Off-roadere heavy-duty, cu axe rigide si fata si spate, cu suspensii cu amplitudine mare, pe foi de arc sau arcuri elicoidale, ori combinatie. Pentru confort si capacitatea mare de trecere de preferat sunt arcurile elicoidale. La aceasta categorie avem cativa reprezentanti. Mercedesul G klasse, asa cum bine zicea colegu' Ssilent. Avantajul major al acestei masini este ca vine din fabrica cu transmisie heavy-duty si 3 diferentiale blocabile. Ca sa pregatesi un G de off-road extrem iti mai trebuiesc doar gume dedicate si suspensia inaltata. AMG-ul nustiu daca merita bagat in teren, el fiind predestinat mai mult soselei, insa alegerea mea ar fi dieselul V8 de 4 litri si 250 de cai. Tractiunea este 4x4 permanent iar de confort la volan nici nu incape discutie. Toyota Land Cruiser HZJ este urmatorul reprezentant de seama. Modelel vechi sunt pe foi de arc, cele mai noi au pe puntea fata arcuri elicoidale. Transmisie heavy-duty si diferential blocabil pe spate. Preferata mea este versiunea HZJ 76 diesel L6 de 4 litri care inca se mai fabrica in special pentru piata araba dar si din Africa de Sud ori Australia. toyota_land_cruiser_hzj76.jpg Cel mai de luat in calcul la aceasta categorie, datorita specificatiilor, cerintelor tale si mai ales al pretului, este Nissanul Patrol. Multi bogatasi si-l iau pe post de SUV. Are ecartament generos si spatiul interior e pe masura. Suspensie pe arcuri elicoidale, diferential blocabil pe spate, si la modelele mai noi, bara antiruliu decuplabila pe spate. Asta permite amplitudini generoase ale puntii spate in teren. In zona de SH a 15 mii de euro, e masina pe care as lua-o fara sa mai stau pe ganduri in locul tau. In Land Rover si in Jeep nu am incredere in variantele standard, insa Jeep are avantajul motoarelor mari si puternice si o piata americana after-market off-road care permite alegerea unor componente extreme pentru modelele acestei firme. Din Jeep ies niste off-roadere extreme cu care restul firmelor nu prea pot concura. La aceasta clasa mai mentionez Suzuki cu reprezentantii sai, Samurai si Jimny. Samuraiul preparat corespunzator da clasa multor off-roadere mai mari, iar Jimny are avantajul suspensiei pe arcuri elicoidale. Motorul mic de 1.3 litri face din Jimny o masina de mers la munca zi de zi si un off-roader veritabil in weekend. Cine rade de Samurai sau de Jimny chiar nu merita atentia mea la capitolul off-road. Urmeaza clasa intermediara, a off-roadelor ce au si veleitati stradale. Cum siguranta a devenit o obsesie in ultimile decade si tot-terenurile au trebuit sa se adapteze situatiei si sa isi imbunatateasca tinuta de drum pe sosele. Pentru ca nu era prea greu sa rastorni un tot-teren cu punti rigide, fabricantii au trecut in masa la fabricarea lor cu suspensie independenta pe fata, in general paralelogram deformabil. In teren insa au de suferit, amplitudinea suspensiei scade si apar componente expuse... planetare, pivoti, etc. Aici sunt multi reprezentanti de luat in calcul. Mitsubishi Pajero modelele mai vechi, Nissan Terrano, Toyota 4Runner (care n-o s-o prea gasesti), dar si pick-upurile Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Nissan Navara. La clasa asta as alege Hiluxul sau L200 (imi place rau cum arata). Navara n-are diferential interaxial. Cand cuplezi fata e ca la dacia papuc 4x4, cand virezi pe uscat simti ca fata franeaza si spatele accelereaza. In teren alunecos e binevenita solutia, insa sa cuplezi fata pe uscat, e naspa rau. Mai sunt asa off-roaderele cu suspensie independenta la toate cele 4 roti. In afara de Hummerul H1 care are o configuratie speciala, planetarele venind f sus fata de axa rotii, pe un cuplaj de roti dintate, cele 3 diferentiale thorsen si latimea impresionanta raportata la inaltime... restul nu-s decat niste tot-terenuri doar cu numele, ele facand trecerea la clasa SUV-urilor. Range Roverul ala e o caterinca de off-road, el fiind predestinat soselelor. La capitolul intretinere, daca vrei sa faci o treaba corespunzatoare, trebuie sa scoti cateva mii bune de euro din buzunar. Asta nu e un sport ieftin si ar trebui apelat la cei mai priceputi in domeniu pe care-i gasesti pe forumurile dedicate. This post has been edited by vis-a-vis: 24 Jan 2010, 22:11 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 04:29 |