DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nu vor sa mi restituie permisul, dupa trecerea perioadei de suspendare 30 de zile

klaus
post 1 Feb 2010, 13:30
Post #31

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(adi_ar @ 1 Feb 2010, 13:18)
In contextul inexistentei "vinovatului moral", parerea mea este ca vinovat de producerea accidentului este colegul rcosmin si asta si pentru simplul motiv ca depasirea nu este interzisa in intersectii, cu exceptia celor nedirijate !!!
*

Dar pe treceri de pietoni si dungi continui este.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
elro
post 1 Feb 2010, 13:33
Post #32

Membru

Group: Members
From: Ct

In contextul inexistentei "vinovatului moral", parerea mea este ca vinovat de producerea accidentului este colegul rcosmin si asta si pentru simplul motiv ca depasirea nu este interzisa in intersectii, cu exceptia celor nedirijate !!!
*

Sa inteleg ca tu depasesti pe linie continua excl.gif si pe trecerea de pietoni?

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
adi_ar
post 1 Feb 2010, 13:35
Post #33

Membru autentic si conservator

From: Arad

Cosmine, cu riscul de a te supara pe mine, ca ai fost victima unor (alti) neindemanatici sau inconstienti este una dar in acest caz ai fost vinovat de producerea accidentului.
Dupa schita facuta de tine, depasirea s-a facut in intersectie asa ca fata nu avea nici macar vina de a fi depasit pe trecerea de pietoni sau sa fi incalcat marcajul cu linie continua !

Fata aia nu avea ce face decat sa depaseasca, daca este asa cum spui! De ce ai avea tu circumstanta atenuanta si ea nu ?!
Nici nu avem de unde sti cam ce soi era prietenul ei si ce avea (sau nu avea) in cap, asa ca nu-i nimic deosebit ca era socata iar faptul ca avea permis de 8 luni nu avea nici o relevanta.

Ce naiba, vorbim aici de vinovatia producerii accidentului! Fata putea sa vina si pe contrasens (fapta pentru care suporta consecintele), trebuia sa-i dai prioritate!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
chitsro
post 1 Feb 2010, 13:46
Post #34

Membru autentic

ok ,alte pareri on topic? .... ce pot face sa nu mai stau inca odata cu permisul suspendat...

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
adi_ar
post 1 Feb 2010, 13:47
Post #35

Dupa parerea mea, nimic!
Ai actionat neinformat iar acum platesti pretul pentru acest lucru!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
elro
post 1 Feb 2010, 14:00
Post #36

Membru

adi_ar, de ce sa ma supar pe tine biggrin.gif

Acum mi-am adus aminte,ca atunci cand stateam amadoi la politie,noi +politaiul...ala scria de zor...si ne intreaba daca avem obiectii,tipa zice ca nu,eu ii zic ce aveam pe suflet,ca ea a depasit pe linie continua+trecere de pietoni,politaiul imi arata el un artcol in care scria...nu mai tin minte,dar mi-a zis ca eu aveam STOP si treb. sa opresc(aici m-am enervat,pt ca eu respect indicatoarele,neoprirea in dreptul indicatorului STOP este ca si cum ai trece pe rosu,sunt constient de asta,dar cum sa imi spuna el ca nu am oprit sa ma asigur,cand eu am oprit)si legat de domnisoara a zis ceva,dar ca de alta data sa fie atenta huh.gif in fine am trecut peste asta,cand sa semnez procesul verbal...surpiza,si amenda si pesmisul suspendat 60 de zile wacko.gif atunci m-am enervat la maxim,dar mi-am pastrat calmul,a doua zi am platit amenda si a 3-a zi am facut contestatie.Dupa un an mi se da castig de cauza,dupa 2 luni fac recurs,si ce crezi ca ataseaza ei la recurs...poze cu indicatoarele rutiere+semnificatia lor radmasa.gif si printre altele mai scria ca sunt un pericol public pe soselele Patriei happy.gif si dupa inca un an,iar am primit castig de cauza si este hotarare definitiva.De ce a dutrat atat...pai poti sa ceri amanare,mai ceri timp sa iti cauti avocat(eu m-am reprezentat de 4 ori singur,dupa mi-am luat avocat..era de la munca)termenele astea mai usoare se dau din 2 in 2 luni...si uite asa ajungi la 2 ani cu un proces banal.

--------------------
+
adi_ar
post 1 Feb 2010, 14:06
Post #37

Pai nici nu ai de ce te supara! Nu-i vorba aici de calitatile sau corectitudinea ta in general (desi faza cu "fufa", "permis de 6-8 luni" etc. nu da bine).
Eu am fost putin contrariat de descrierea ta si apoi
QUOTE(rcosmin @ 31 Jan 2010, 13:33)
...domnule ca nu am oprit la semnalul STOP si am intrat in intersectie(nesemaforizata) fara sa ma asigur wacko.gif .De oprit am oprit,dar acolo era un idiot care stationa,sau vroia sa intoarca..nu am inteles ce a vrut sa faca,si imi obtura vizibilitatea(asta am declarat amandoi),asa ca am iesit cu botul masinii(era Matizul firmei) sa ma asigur...
*

Eu inteleg ca nu te-ai asigurat, daca:
,si in momentul acela o fufa care avea permisul de 6 luni,depasise pe linie continua, pe trecerea de pietoni si a intrat in aripa stanga fata+bara sleep.gif  pt ca fufa era mai tinerica,ce a zis organul..sa ma scoata pe mine vinovat.
*

Cat despre:
De cele mai multe ori la tribunal ei nu vin cu dovezi clare(poze,martori etc.) practic este cuvantul tau impotriva cuvantului lor...daca tu ai si martori si demonstrezi ca ai dreptate,castigi 100%
*

Cum spunea Klaus mai devreme: Dreptatea este oarba! Uneori si cei ce o aplica.

In toata povestea asta, daca ai reusit sa convingi judecatorul ca nu esti vinovat, ok, foarte bine dar nu-i "fair" s-o acuzi pe fata ca a depasit si de aceea a intrat in tine!

Hai noroc, sa n-avem parte de de-astea!

LE
Si NU, nu depasesc pe trecere sau peste linia continua decat daca un dobitoc se opreste acolo sa-si admire frizura! radmasa.gif

This post has been edited by adi_ar: 1 Feb 2010, 14:13

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
elro
post 1 Feb 2010, 14:13
Post #38

Membru

"s-o acuzi pe fata ca a depasit si de aceea a intrat in tine"...nu am vrut sa sune ca o acuz,am zis ca daca era si ea prudenta cand depasea pe linie continua+trecere de pietoni cu o viteza cu care sa evite orice coliziune(om,maisina,caine etc)nu se intampla nimic si eram toti fericiti icon_mrgreen.gif

<span class='edit'>1 Feb 2010, 14:18:</span>
Pt. colegul chitsro,i-ati un avocat,de preferat unul de la munca sau o cunostinta ceva...ca si preturi un astfel de proces este undeva intre 400 si 1000 ron,in functie de gravitatea faptei.

This post has been edited by rcosmin: 1 Feb 2010, 14:18

--------------------
+
chitsro
post 12 Feb 2010, 16:29
Post #39

Membru autentic

eu cred ca aceasta problema tine mai mult de procedurile politiei si nu cele de judecata, adica daca exista vreo modalitate din partea politiei sa mi se echivaleze perioada aia ... in fine mai ma interesez... sincer sa fiu nu prea am kef de procese...

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
Marian66
post 12 Feb 2010, 18:12
Post #40

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(b76bgaarh @ 1 Feb 2010, 14:00)
in intersectie este interzisa depasirea....

deci colegu nostru scapa nevinovat.... tanta a incal cat legea....
*

este foarte permisa, in intesectiile dirijate/semaforizate

QUOTE(klaus @ 1 Feb 2010, 14:30)
Dar pe treceri de pietoni si dungi continui este.
*

este, dar fufa era in intersectie cand l-a lovit pe colegul. ca inainte era o trecere de pietoni pe care a depasit e altceva. ea avea dreptul sa fie unde era in intersesctie, treaba ei cum a ajuns. daca un nene stationeaza pe un drum cu o banda pe sens pe o trecere de pietoni, ce facem, nu mai trecem ?

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
chitsro
post 17 Feb 2010, 13:28
Post #41

Membru autentic

am primit azi un mail de la udriste:

Referitor la e-mail-ul dumneavoastră adresat conducerii Brigăzii Rutiere, vă comunicăm următoarele:
Conform art. 118 din O.U.G. 195/2002 republicată plângerea suspendă executarea amenzilor și a sancțiunilor contravenționale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești.
În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență pentru a preda permisul de conducere.

practic mi au spus legea care o stiam , eu i am intrebat daca as putea sa fac ceva sa ekivaleze acea perioada... in fine..

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
Duyu
post 17 Feb 2010, 14:24
Post #42

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Din pacate nu prea ai ce sa faci...

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
DannyY
post 17 Feb 2010, 14:40
Post #43

Marele plictisit

*

Nu exista interdictie de depasire in situatia prezentata...

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
namidee
post 17 Feb 2010, 16:29
Post #44

Membru autentic

From: Frankfurt

QUOTE(chitsro @ 17 Feb 2010, 13:28)
am primit azi un mail de la udriste:

Referitor la e-mail-ul dumneavoastră adresat conducerii Brigăzii Rutiere, vă comunicăm următoarele:
Conform art. 118 din O.U.G. 195/2002 republicată plângerea suspendă executarea amenzilor și a sancțiunilor contravenționale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești.
În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență pentru a preda permisul de conducere.
practic mi au spus legea care o stiam , eu i am intrebat daca as putea sa fac ceva sa ekivaleze acea perioada... in fine..
*

Din pacate, nici nu cred ca poti sa ceri mai mult pentru ca, teoretic, chiar daca permisul era la ei, tu ai fi putut sa circuli cu masina iar daca te-ar fi prins era doar o contraventie (pentru uitat actele acasa, nu pentru condus cu permisul suspendat). Imagineaza-ti ca toti am face urmatoarele: avem permisul suspendat, il lasam la ei dar actionam in judecata, nu ne ridicam permisul dar circulam cu masina (contraventie daca te prinde politia - permisul e "nesuspendat" cat timp se judeca), dupa care (daca nu suntem prinsi, evident) ne ducem cu lacrimi in ochi la ei ca de fapt nu voiam sa dam in judecata si sa ne dea permisul inapoi. Practic, suspendarea de facto nu exista!

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
chitsro
post 17 Feb 2010, 22:17
Post #45

Membru autentic

nu stiu cat de adevarat e chestia asta pentru ca :
pe data de 26 ianuarie(cu o zi inainte de expirare celor 30 de zile) am fst la politie sa intreb ce se intmpla, ei mi au spus ca in baza lor de date figurez ca pe 27 expira acea perioada si sa vin a 2 a zi sa ridic permisul ...
iar a 2 a zi cand am fst sa l ridic cica a aparut si contestatia buclucasa ...deci mai mult ca sigur daca as fi circulat si ma prindeau direct dosar penal...cel putin daca mi spuneau pe 26 stiam o treaba ...nu mai zic ca am facut de 2 ori drumul la bucuresti pentru ca prima oara nu era cerere de grefa buna ...cica... in fine ,sunt foarte dezgustat de politia romana ...nu neaparat ca am patit faza cu permisul , ci pentru ca te trateaza ca pe niste gunoaie...

ps: primult terment e pe 14 aprilie , mai am pana atunci sa vad ce fac:)

This post has been edited by chitsro: 17 Feb 2010, 22:21

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
klaus
post 17 Feb 2010, 23:33
Post #46

步步

QUOTE(chitsro @ 17 Feb 2010, 22:17)
iar a 2 a zi cand am fst sa l ridic cica a aparut si contestatia buclucasa ...deci mai mult ca sigur daca as fi circulat si ma prindeau direct dosar penal...
*
coffee_spitsk.gif

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Victoras2001
post 17 Feb 2010, 23:44
Post #47

Membru autentic

QUOTE(chitsro @ 17 Feb 2010, 13:28)
*

Pai tu ce credeai? C-o sa afli de la ei? Chiar daca ai fi putut face ceva, desi n-aveai ce, nu statea un functionar plictisit, care se intreaba toata ziua de ce nu l-a facut pe el ma-sa lu' Messi, sa-ti caute tie in lege portite de scapare.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Marian66
post 17 Feb 2010, 23:53
Post #48

Membru autentic

am mai explicat de ce figurai cu el suspendat: contestatia nu era implementata in sistemul lor (expresie de la politisti, nu de la mine); daca te prindeau, te duceai la sectie si lamureai, nu era balamuc mare ... in final. legal puteai sa circuli, dar politia nu "stia" lucrul asta.
e foarte simplu, nu stiu de ce se tot revine atat pe tema asta

--------------------
+
Victoras2001
post 18 Feb 2010, 00:13
Post #49

Membru autentic

Ba "stia". Da o doare-n dos de tine. Ti-am spus. Ei se gandesc de ce nu s-au nascut Messi, iar ele de ce nu s-a casatorit Messi cu ele. Asta le ocupa tot timpul.
In viitor ramane sa va aparati pielea singuri. Un om informat este un om puternic.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Adi86
post 15 Mar 2010, 16:22
Post #50

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

Dupa ce trece perioada de suspendare, e obligatoriu sa se ridice permisul imediat? Eu il am suspendat pe 30 de zile (maine inceteaza suspendarea) dar din pacate nu pot sa ma duc dupa el (e la politia Arad).
As vrea sa stiu daca pot circula (bineinteles imi asum raspunderea pt. lipsa actului si platesc amenda daca cumva ma opreste politia). Daca cumva ma opreste politia si verifica prin statie nu voi aparea cu permisul suspendat, nu?

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
b76bgaarh
post 15 Mar 2010, 17:02
Post #51

Membru autentic

permisul tau ar trebuii sa fie la bucuresti.... ele nu se ridica unde a fost luat... sau ai domiciliu de arad?????

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Marian66
post 15 Mar 2010, 17:08
Post #52

Membru autentic

cine ti-a eliberat si unde ai domiciliul? daca rasp e Bucuresti la amandoua, o sa vina permisul la Bucuresti

--------------------
+
klaus
post 15 Mar 2010, 17:46
Post #53

步步

QUOTE(Adi86 @ 15 Mar 2010, 16:22)
As vrea sa stiu daca pot circula (bineinteles imi asum raspunderea pt. lipsa actului si platesc amenda daca cumva ma opreste politia). Daca cumva ma opreste politia si verifica prin statie nu voi aparea cu permisul suspendat, nu?
*

Nu, nu apari, insa trebuie sa fii sigur de data la care inceteaza suspendarea, si din ziua aia poti circula, chiar daca nu ti-ai ridicat permisul.
Dar verifica perioada, ca pentru o zi-doua nu merita sa risti un dosar penal, fie el si cu suspendare.

--------------------
+
Adi86
post 15 Mar 2010, 18:09
Post #54

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

Ar fi trebuit sa specific, adresa de domiciliu e Arad. blush.gif - my bad.
Am sunat la permise si maine as putea sa-l ridic. Dar o sa mai dureze putin pana fac procura si pana trimit actele iar apoi pana imi ajunge permisul in Bucuresti. Asta ar fi fost motivul pt. care vroiam sa stiu daca se poate circula de indata ce inceteaza suspendarea. Nici eu nu vrea sa ma risc pt. cateva zile... sad.gif

L.E: am verificat, ieri a fost ultima zi de suspendare...mi-a fost rusine sa intreb daca pot circula fara act blush.gif
Normal, dreptul de a conduce il am doar ca nu pot demonstra (in lipsa actului). Drept urmare se pedepseste doar cu amenda?

This post has been edited by Adi86: 16 Mar 2010, 13:14

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
chitsro
post 30 Mar 2010, 15:15
Post #55

Membru autentic

pe 14 aprilie am proces, am consultat si un avocat , se pare ca daca nu castig o sa mai stau inca o data pe bara...in cazul in care mai are altcineva alta idee sa mi spuna!

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
klaus
post 30 Mar 2010, 17:46
Post #56

步步

Am niste indoieli ca vei mai sta "inca o data". Vei sta pe bara, pur si simplu. Ca ai stat tu voluntar cand aveai drept sa conduci, aia nu se pune ca "stat pe bara".

--------------------
+
chitsro
post 31 Mar 2010, 15:51
Post #57

Membru autentic

Tu vrei sa iasa in evidenta ca perioada in care nu am avut permis am stat eu din proprie initiativa, poate nu ai stat niciodata fara permis sa vezi cum e, si nu iti doresc , eu vreau doar sa mi se faca dreptate si sa nu raman din nou pieton .In loc sa mi spuna alternative majoritatea forumustilor imi spun ca am fost prost informat si rad ca o sa mai stau inca o luna pe bara in cazul in care o sa pierd proceslu ! halal forum

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
namidee
post 31 Mar 2010, 17:02
Post #58

Membru autentic

From: Frankfurt

Eu cred ca tu nu vrei sa pricepi ca, din punct de vedere strict legal (si judecatorii ar trebui sa aiba obiceiul sa dea verdicte pe texte de lege), Klaus are dreptate. In momentul in care ai depus ocntestatia permisul devine din nou valabil, indiferent daca-ti misti posteriorul pana la politie sa-l ridici sau nu. Cred ca singurul tau argument in justitie ar putea fi "am fost bleg, n-am stiut", dar ma indoiesc ca un judecator cu capul cat de cat pe umeri l-ar lua in considerare din doua motive: 1) nu cred sa existe text de lege care sa spuna "in cazul in care X e bleg se anuleaza PV-ul" si 2) ar deschide un precedent mult prea periculos. In locul tau as incerca sa aman procesul pana la concediu si sa predai atunci permisul NUMAI dupa ce-ai renuntat la actiunea in justitie.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
Marian66
post 31 Mar 2010, 17:30
Post #59

Membru autentic

QUOTE(chitsro @ 30 Mar 2010, 16:15)
pe 14 aprilie am proces, am consultat si un avocat , se pare ca daca nu castig o sa mai stau inca o data pe bara...in cazul in care mai are altcineva alta idee  sa mi spuna!
*

QUOTE(chitsro @ 31 Mar 2010, 16:51)
In loc sa mi spuna alternative majoritatea forumustilor imi spun ca am fost prost informat si  rad ca o sa mai stau inca o luna pe bara in cazul in care o sa pierd proceslu ! halal forum
*

pai eu vad ca forumistii iti spun ce ti a spus si avocatul, de ce te mai legi de noi? smile.gif

--------------------
+
klaus
post 31 Mar 2010, 18:35
Post #60

步步

QUOTE(chitsro @ 31 Mar 2010, 15:51)
Tu vrei sa iasa in evidenta ca perioada in care nu am avut permis am stat eu din proprie initiativa, poate nu ai stat niciodata fara permis sa vezi cum e, si nu iti doresc , eu vreau doar sa  mi se faca dreptate si sa nu raman din nou pieton .In loc sa mi spuna alternative majoritatea forumustilor imi spun ca am fost prost informat si  rad ca o sa mai stau inca o luna pe bara in cazul in care o sa pierd proceslu ! halal forum
*

In primul rand, eu nu inteleg ce alternative ai dori sa ti se spuna? Ca deja le stii: castigi ramai bine mersi cu permisul, pierzi stai la odihna si tratament.
In al doilea rand, te rog sa ma crezi ca eu nu rad ca o sa mai stai o luna pe bara. Eu ma tavalesc pe jos de ras. Pentru ca asa se intampla cand te iei "dupa ureche" si crezi ca ce ai citit in 3 fraze pe net e realitatea in fapt. Odata si odata trebuia si tu sa te dumiresti ca traiesti totusi intr-o lume reala, nu virtuala, si ca nu tot ce zboara se si mananca
In al treilea rand, poate nu ar fi rau sa-ti imaginezi o sala de tribunal, un proces penal, in care acuzatul zice "onorata instanta, stimate presedinte, va rog sa nu imi aplicati pedeapsa cu inchisoarea pentru ca din proprie intiativa in astia 2 ani de cand sunt judecat am stat doar la mine in beci in conditii de puscarie, si va rog sa echivalati sezutul in beci la mine cu puscaria legala". Bun, si acum te uiti imprejur in sala. Ia zi, cati din cei prezenti sunt pe jos de ras?

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th May 2025 - 01:13
Forum Renault