DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> masini sh, pentru nevasta

bogdanelkva
post 8 Mar 2010, 14:32
Post #91

/\____/\____/\____/\

Group: Members
From: reghin

Faci cadouri la nevasta,fiind pe o mana cu soacra,deci!Aaaa? biggrin.gif

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 8 Mar 2010, 15:16
Post #92

Pressar

cacamasa ceva...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
Alydor
post 10 Mar 2010, 22:21
Post #93

Pressar

Revenind la topic.. care sunt pasii care trebuie urmati pentru inmatriculare? Pana la urma se inmatriculeaza pe numele meu, e mai complicat de facut contrac intre mine si soacra, umblat pe la dracu-n praznic... Stiu ca trebuie sa ma duc la primarie sa o declar... apoi... pas... habar nu am ce trebuie sa fac mai departe si cum. Stiu ca trebuie sa ajung si la RAR. Si cam atat... Poate avea cineva bunavointa sa imi explice ca la prosti, pas cu pas de ce acte am nevoie si unde? Cand fac asigurarea? Pe ce perioada? Am inteles ca trebuie sa o fac inainte sa ma duc la politie. Pot sa o fac pe un an de zile ? Ramane valabila daca se schimba numarul de masina? Masina are numere de GL

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
ATM
post 10 Mar 2010, 23:16
Post #94

1948 Tucker Torpedo

From: Bucuresti

Alydor, din ce stiu eu (deocamdata las la o parte treaba cu soacra, zic la general):
-fisa de inmatriculare (cea mai mare bataie de cap din toate). In mod normal asta ar trebui sa ti-o dea partial completata vanzatorul. Jos se trece vanzatorul, adica fostul proprietar din acte, si sa aiba stampila de la fiscul vanzatorului (alergatura pentru stampila asta trebuie s-o faca vanzatorul, nu tu). Sus se trece cumparatorul si se duce cumparatorul la fiscul lui, sa puna si aia stampila (adica declari masina la fisc). .Fisa e preferabil sa fie batuta la masina, dar se accepta si scris de mana, da' citet. Probat de mine acum 2 zile.
In cazul in care vanzatorul e persoana juridica, in loc de stampila de la fiscul lui (daca i-e lene sa se duca sa-l stampileze) se poate depune, impreuna cu fisa de inmatriculare si in loc de stampila fiscului, si certificatul de atestare fiscala al firmei vanzatoare, in copie sau (mai rar) original. Daca-i copie, bine ar fi sa aiba stampila vanzatorului cu ea si notatia" conform cu originalul". Certificatul asta tot vanzatorul ar trebui sa ti-l dea. ATENTIE ca daca intr-adevar fisa de inmatriculare nu are stampila fiscului vanzatorului, acest certificat de atestare fiscala iti este necesar atat la fiscul tau si la politie. Deci fa minim o copie xerox dupa el. La fiscul tau ti se va cere si o copie dupa factura+carte identitate vehicul,care raman la ei, deci fa copii si dupa astea.
-completare cerere de inmatriculare , vad ca la Brasov ii zice cerere de transfer, ala-l gasesti si pe net, printezi, completezi, vezi link Prefectura Brasov mai jos.
-placile vechi de inmatriculare, te prezinti practic cu ele la ghiseul politie cand depui actele iar aia ti le taie/indoaie si te pun sa le arunci la gunoi. In perioada asta si pana iti iei noile numere, Fiesta nu va avea dreptul sa circule, deci preferabil sa te duci la politie nu cu Fiesta, ci cu masina ta .
-factura de cumparare (de la vanzator catre cumparator adica), in original si copie xerox. Evident ca daca tu faci contract de c/v cu soacra, trebe sa prezinti atat factura in care tu esti cumparator, cat si contractul in care tu esti vanzator.
-talonul vechi pentru ca 1. politia verifica sa fie ITP valabil iar 2. pe spatele talonului, firma vanzatoare trebuie sa treaca numele cumparatorului, plus sa puna o stampila si sa scrie "instrainat la data de"...si trece data facturii. In cazul in care ITP e si expirat, trebe facut si ITP. Alti bani, alta bataie de cap.
-certificat de autenticitate de la RAR. Identificarea costa 95.05 RON TVA inclus. Cel putin in Bucuresti se face cu programare, te duci cu masina, cartea de identitate in original, talonul , buletinul tau, completezi si acolo o cerere de activitate RAR (linkul mai jos). Certificatul de autenticitate albastru, format A4, se elibereaza de obicei in 45 de minute, e valabil 30 de zile, deci n-o lungi. Se verifica doar seriile sasiului si motorului, si fac oamenii poze cu o camera pe un bat flexibil. Daca masina e intr-o stare macar acceptabila (sa n-aiba gauri cat pumnul in caroserie) si daca are ITP valabil, nu se leaga nimeni de starea tehnica.
-RCA pe numele cumparatorului care va fi trecut in talon, trebuie s-o prezinti la ghiseul de inmatriculari deci DA, trebuie facuta inainte de a te duce la politie. Trebuie sa fie valabila min 6 luni. NU mai stiu exact cum e acuma, daca se face continuitate sau nu la RCA, dar vezi ca daca nu-ti face continuitate, atunci RCA va intra in vigoare dupa 2-3 zile de la data intocmirii (deci fa-l si tu macar cu 2 zile inainte sa te duci la politie). Si sa ai copie si la asta cand te duci la ghiseul politiei.
-cartea de identitate a vehiculului, original si copie xerox
-buletin/CI proprietar (sau ma rog, cel care depune actele), original si copie
-taxa de inmatriculare 52 lei, taxa de talon 37 lei, taxa pentru placile de inmatriculare (40 lei daca is numere la rand, vreo 80 lei daca is numere preferentiale, si daca alegi preferentiale bine ar fi sa te duci pregatit la ghiseu cu ceva combinatii dinainte alese, ca ala nici de-al dracu nu sta sa te gandesti pe loc). Vezi pe unde se platesc, ca nu stiu daca in tara e la fel ca in Bucale. Din ce iti pot zice eu, in Bucuresti cea de 52 RON se plateste la posta, cea de 37 RON la CEC (sau BCR , se pare), cea pentru placi direct la ghiseul de inmatriculari al politiei. Vezi de asemena ca bulangiii de la politie iti opresc originalele chitantelor de 37 si 52 lei (nu inteleg de ce, e o tampenie dar ma rog...). Deci, daca vrei sa ai ulterior dovada ca ai platit taxele astea, fa-ti copii xerox. Chitanta pentru numere ramane in original la tine. Daca vrei nr preferential, va trebui sa completezi direct la ghiseu un formular suplimentar care ti-l da politaiul, o nimica toata.
Toata alergatura si hartogaraia asta e foarte preferabil sa le faca proprietarul trecut pe factura, fisa de inmatriculare etc. deci cel pe care va fi inscrisa masina. DACA tii intre-adevar sa o treci pe numele soacrei, si vrei sa faci tu alergatura, trebuie sa: 1 faci contract de vanzare-cumparare cu ea (dar asta implica si o a 2a fisa de inmatriculare, intre tine si ea, nu e suficienta prima fisa care ti-o da vanzatorul, intre el si tine!) si trebui sa soacra sa iti faca procura legalizata LA NOTAR sa te ocupi tu de inmatriculare. Si recomandabil sa ai o copie dupa CI ei.
(parere personala, era infinit mai simplu sa mergi direct cu soacra cand ai cumparat-o si sa faci factura pe numele ei. Scapai de o dublare inutila a muncii la fisc)

Pasii cronologici , presupunand ca is facuti direct de proprietar, is astia: 1. te duci la vanzator, sa iti dea fisa de inmatriculare (si eventual certif de autenticitate fiscala, dupa caz, vezi mai sus)+factura de cumparare in original (+chitanta, daca ai platit cash, desi asta nu ti-o cere politia)+Ci auto+talonul cu stampila vanzatorului si numele tau pe spate+ cheile. Plus bineinteles rovigneta, care ramane valabila. Asigurarea in schimb NU.
1bis-daca vrei sa treci soacra drept proprietar, faci contract de c/v cu ea
2. faci asigurare RCA pe numele tau (sau al soacrei, depinde cine va fi trecut pe talon)
2bis - daca tu faci alergatura, treci pe la notar pentru imputernicire de la soacra pentru tine
2bis-bis. daca n-ai ITP valabil, fa-l.
3.faci identificare RAR
4. alergi pe la fisc sa iti puna aia stampila pe fisa de inmatriculare. Posibil sa iti ceara sa completezi acolo si o declaratie de impunere. Eu ce am inmatriculat acum, am inmatriculat pe firma, si a trebuit s-o fac. NU stiu daca se face si la persoane fizice, dar ma rog, e un formular landscape pe care-l completezi la fata locului in 2 exemplare, au ei foi acolo (ITL 05 sau 105 parca-i zice).
4bis, daca soacra e in schema, te vei duce practic la fisc cu 2 fise (cum am zis, 1. de la vanzator pentru tine pe pozitia de cumparator, si 2. de la tine ca vanzator, catre soacra, cumparator).
5. multe copii xerox si te rogi sa nu uiti de nici una.
6. te duci la inmatriculari la politia ta sa depui actele.
7. daca , atunci cand is actele gata, nu se prezinta proprietarul sa le ridice ci un imputernicit, trebuie si o delegatie de la proprietar catre ala de ridica actele. Ca altfel nu poti sa le iei fara, doar proprietarul poate. La mine a fost simplu, ca a fost facuta de la firma pentru mine. NU stiu daca imputernicirea pe care o faci tu cu soacra la notar e buna si pentru asta (eventual treci acolo " se elibereaza prezenta pentru a servi autoritatilor competente SI PENTRU A RIDICA DOCUMENTATIA SI PLACILE DE INMATRICULARE DE LA SEDIUL POLITIEI, ca sa vada cap de creta clar...)

Linkuri:
http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...i-auto/264.html
aici gasesti ce am scirs si eu mai sus, dar mai pe scurt si nu foarte explicit, dar ai link de download cerere de inmatriculare si fisa de inmatriculare
http://www.rarom.ro/RO/article--Cum%20fac%...ui%20--123.html
site rar, unde ai formularul de cerere activitate RAR

Ai si link catre cei din Brasov, unde vad ca apare si cererea de transfer de proprietate, plus explicatiile lor.
http://www.prefecturabrasov.ro/pVanzarea--...vehicul_132.php
Sper sa ajute toate astea.

This post has been edited by ATM: 11 Mar 2010, 00:00

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
Alydor
post 11 Mar 2010, 08:33
Post #95

Pressar

Multumim foarte important biggrin.gif Ramane sa ma duc saptamana asta sau cealalta cel tarziu sa fac formele si sa o inmantriculez.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
corbex
post 11 Mar 2010, 10:51
Post #96

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Gindindu-ma la circoteca care apare cu ocazia inmatricularii unei masini SH, nu stiu daca nu cumva-i mai lesne sa-ti iei o nevasta SH....Nici n-ar mai conta de cite ori a mai fost inmatriculata inaintea ta radmasa.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Alydor
post 11 Mar 2010, 13:31
Post #97

Pressar

am o nevasta luata de noua. Nu a trebuit sa umblu dupa second-handuri

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
TheFastOne
post 11 Mar 2010, 13:57
Post #98

Membru cu TDI

From: Brasov

Ceea ce este cel mai important, mi-am intrebat si eu socrul despre asta. Are garantie ? blink.gif

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
kato
post 11 Mar 2010, 14:58
Post #99

Membru autentic

From: barlad

QUOTE(TheFastOne @ 11 Mar 2010, 14:57)
Ceea ce este cel mai important, mi-am intrebat si eu socrul despre asta. Are garantie ?  blink.gif
*

pai dupa cel putin 18 ani (banuiesc ca e majora) ce garantie mai vrei? blush.gif

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 14:04
Forum Renault