Discuri de frana
![]() ![]() ![]() |
Discuri de frana
fuzzzy |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
|
||
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|||
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 6 Jun 2013, 20:27) Discuri 250 lei / set Placute 120 lei / set. Ai discuri pline? Daca totusi ai discuri ventilate, cauta Ferodo DDF1521 (sau Valeo 186727) si placute Ferodo FDB114. Scapi in aproximativ aceiasi bani, dar cu piese mult mai bune. |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nu cred ca exista Solenza / SupeRNova cu discuri pline.
Da, Ferodo voi lua, dar am intrebat asa, orientativ pt ca oricum trebuie sa fac distributia. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
QUOTE(MyKe89 @ 7 Jun 2013, 15:37) Ai discuri pline? Daca intrebarea imi era adresata mie, raspunsul este da. Daca nu, imi cer scuze for meddling.. ![]() |
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
@ Iulikk, Stiu ca s-au montat doua sisteme de franare pe SLZ (Bendix - idem DSN; Lucas - idem Logan) dar nu stiu daca s-au pastrat si discurile, de-aia intrebam.
![]() Spor la bani! This post has been edited by MyKe89: 7 Jun 2013, 15:53 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nush... da' Ferrariu din dotare are discuri ventilate.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
Pai da ca e din 2003 cu motorizare euro 2 , si eu tot ventilate am din octombrie 2003 , pline au fost pe euro 3 , pe cele fabricate in paralel cu loganu
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Clio 1.4 8v are discuri pline .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
supertorr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 October 11 From: Targoviste ![]() |
Vladut88 tin sa te contrazic .... Solenza mea este fabricata in decembrie 2004 si este euro 4 iar discurile de frana sunt ventilate.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005 CONFORT [B][COLOR=blue]Dacia Solenza 1.4MPI Confort 2005[/COLOR][/B]
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Depinde ce au avut pe banda.Am vazut si 2005 cu discuri ventilate.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
buge |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 3 July 05 ![]() |
solenza 2005 - discuri ventilate
la ultimul schimb de placute am observat o uzura neuniforma a discurilor. cel de pe dreapta mult mai uzat ca cel din stanga. la frane puternice masina mereu trage dreapta, unde s-a si uzat mai tare discul. as vrea sa rezolv problema, dar nu stiu de unde sa incep. ce parere aveti de discurile LPR sau Prompter? ms, This post has been edited by buge: 6 Jan 2014, 11:58 |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu discul e de vina ci etrierul de pe partea aia.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Ar trebui demontati etrierii, curatate penele si locasele pe care acestea culiseaza, locasele in care intra capetele placutelor de frana, tot port-etrierul in general. Cu ocazia asta verifici si cureti si pistonasele de frana + garniturile lor exterioare. La remontare poti unge cu foarte putina vaselina penele etrierilor si zona de pe etrier si port-etrier care vine in contact cu ele. Grija mare sa nu ajunga vaselina pe disc sau pe placute. Daca penele sunt foarte uzate, exista la magazinele de piese Dacia kituri de reparatie etrier (pene + sigurante). Atentie insa, calitatea difera, am vrut sa cumpar gasit anul trecut si am gasit niste mizerii, sigurante din sarma subtire si pene din aluminiu.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
La Daciile vechi penele alea erau numai din aluminiu si cred ca erau mai bune. Nu oxidau si nu prindeau atata mizerie ca cele de otel. Culisarea se facea mai bine, zic eu.
This post has been edited by cristio_79: 6 Jan 2014, 21:49 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mie mi-a zis un mecanic sa NU pun vaselina pe acele pene pentru ca in timp vaselina strange praf si faci mai mult rau decat bine.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Praful ca praful, dar alea se incalzesc foarte tare si fac din vaselina impregnata cu praf un adevarat adeziv care le blocheaza culisarea.
|
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
buge |
![]()
|
se foloseste vaselina grafitata
eu am schimbat placutele la o reprezentatna dacia si mecanicu a dat cu vaselina pe respectivele pene |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am vazut asta la service Dacia, unde am ajuns cu un etrier care incingea. Mecanicul respectiv a pus vaselina pe penele noi (pe care le am si acum). Eu unul am fost mereu multumit de felul in care a lucrat (curat, fara sa dea cu ciocanul, tipicar). De atunci nu am mai avut probleme cu frane dezechilibrate. La fiecare verificare a placutelor (cam la 6 luni, la inceputul iernii si la iesirea din iarna) pun un strat subtire de vaselina pe pene si nu am avut niciodata dificultati in a demonta etrierii. Acum, fiecare face cum crede. Foarte posibil ca, umbland la frane doar la revizii sau la ITP, sa se adune praf cu gramada
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Depinde si cat de "tare" se folosesc franele. Daca cobori transfagarasanul vara mai in forta, nu stiu daca vaselina indiferent de marca si tip tine la temperaturi de sute de grade mult timp. Daca se circula mai mult in oras cu viteze reduse, franari usoare atunci nu ai probleme. Si eu tot numai la Dacia service merg si acolo "parerile" sunt impartite, dar din comoditate baietii dau cu spray de vaselina "speciala" sau "universala". Altfel ar trebui sa frece bine si sa indrepte suprafetele imperfecte.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
gotronic eu pe raposata dacie am avut penele la etrieri din metal si culmea am dat cu vaselina de cupru la fiecare demontare,rezultat,etrieru nu a fost niciodata blocat in pene si masina nu a mers niciodata infranata,si am fost si pe transfagarasan de cateva ori si franele erau tot la locu lor,fara discuri fierbinti sau cu mirosuri de ferodou de la placute
asa ca recomand ca penele de etrieri sa fie curatate cu peria de sarma(o data pe an),curatat si etrieru unde culiseaza penele inclusiv unde se aseaza placutele,si cateva grame de vaselina nu strica ,ba din contra ca sa ajunga penele de etrier la sute de grade discurile de frana ar fi rosii ca la masinile de raliu |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Si eu sunt de acord ca putina vaselina nu strica,mai ales ca la introducerea penelor vaselina in plus este data afara iar cand e sa le dai jos iasa mult mai usor.Cam in 2006 cand am schimbat primul rand de placute tin minte ca am batut in pene ca sa iasa de m-am plictisit,erau ruginite si aproape sudate de etrier.De atunci,cand le dau jos,le curat cu peria de sarma,putin la polizor,putina vaselina si pac-pac,la loc.
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
Danut 88 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 26 February 11 From: Popesti-Leordeni ![]() |
In manualul de reparatie al Daciei 1310 scrie ca acele pene se ung cu putina vaselina. La modelele astea noi in loc de pene culisante, ai culisante cu surub in care gasesti vaselina. Deci...
|
--------------------
Dacia
Logan /exSolenza /ex1310
2007 /2003 Scala/1999 L
- IF __ PTR/IF 05 SYZ/
|
|
gotronic |
![]()
|
Eu nu am vazut manualul de reparatii la Solenza, dar din fabrica nu cred ca pun vaselina, sau cel putin la primul schimbat de placate nu am observant. Este drept ca in noiembrie cand mi-am schimbat discurile de frana (din nou si din cauza mea ca am uitat sa schimb placutele la timp si am mers metal pe metal fara sa simt ceva ), mecanicul mi-a dat cu spray de vaselina cu cupru. (avea culoare rosiatica ca un fel de bronz roscat, nu stiu cum ii zice). M-am "lasat pe mana" lui.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Iliealexandru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 November 12 ![]() |
O recomandare va rog din diferite motive s-au ovalizat discurile nush care a fost cauza dupa o sapt doua in care nu sa mers cu masina neavand anvelope potrivite pt iarna ... cu placute noi ferodo fsl 114 la un momentdat a inceput volanul sa trepideze, doresc sa pun ferodo DDF1521 discuri dar am observat mai multe pareri din partea voastra intre FSl 114 si FDB 114 doresc sa pun ceva calitativ putin mai scump cei drept dar asta este avand in vedere ca este vorba de franare. O zi buna.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- B39yzx
|
|
Iulikk |
![]()
|
Pentru Solenza sunt de ajuns discurile DDF1521 si placutele FSL114.
La ce sistem de franare are Solenza, nu stiu daca vei simti diferenta intre placutele FSL si FDB. This post has been edited by Iulikk: 2 Feb 2014, 14:18 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Iliealexandru |
![]()
|
Da am inteles ideea este ca tind sa cred ca de la placutele de frana pe care le luasem s-au ovalizat discurile asa brusc... din cauza asta imi este frica sa mai pun placutele astea fsl, ma gandesc ca cele fdb sunt mai bune. de la 40 ron la 118 ron e diferenta ma gandesc ca si de calitate...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- B39yzx
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 2 Feb 2014, 14:18) O sa se simta la intervalul de inlocuire a discurilor. ![]() This post has been edited by Maskatu: 2 Feb 2014, 18:17 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Iliealexandru |
![]()
|
Ce iti este si cu masinile astea multe trb sa mai schimbi... plus asigurare care te rupe etc. O sa incerc totusi combinatia cu placutele FDB sper sa nu afecteze discul.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- B39yzx
|
|
buge |
![]()
|
ce marca sunt discurile cu care a venit masina din fabrica?
|
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:56 |