CITATIE!
![]() ![]() ![]() |
CITATIE!
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
O sa va scriu pe seara mai EXACT ce au reprezentat cele 3 termene sa fie mai clar.
ASADAR pe site-ul portal.just.ro la dosarul in care sunt implicat nr. 6630/320/2009 (ca tot e public) se precizeaza asa: 07/07/2009 Inregistrarea dosarului 03/09/2009 Amânarea cauzei în temeiul Hotărârii Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Tg.Mureș din data de 31.08.2009; - Citarea părților lipsă. 29/10/2009 Acordarea unui termen de judecată pentru a da posibilitate petentului sa își angajeze un apărător care să-i reprezinte interesele procesuale în instanță; - dispune introducerea în cauză a asiguratorului SC GENERALI ASIGUARI SA-AGENTIA PLOIEȘTI și citarea acestuia pentru următorul termen de judecată; 04/02/2010 Citarea în calitate de intimat a celuilalt conducător auto implicat in accidentul rutier numitului EU - reluarea procedurii de citare cu societatea de asigurare a petentului SC GENERALI ASIGURARI SA -AGENTIA PLOIEȘTI; - citarea în calitate de intimat a celuilalt conducător auto implicat în accidentul rutier numitului EU. Urmatorul termen: 01/04/2010 Cred totusi ca o taraganeaza intentionat pe motivul sus amintit. Ne citeaza pe rand ![]() This post has been edited by mark``: 19 Feb 2010, 19:22 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(mark`` @ 19 Feb 2010, 01:00) Asa e, ce spune Politia nu poate fi decat adevarat si nu poate nimeni sa schimbe. De fapt, Politia e a patra putere in stat =)) Normal ca poate sa schimbe, d-aia a si aparut institutia contestatiei, sa se poate schimba. Nu spun ca e ceva de schimbat in cazul tau, doar ca posibilitatea exista. Du-te cu buletinul la judecatorie, ceri dosarul, vezi ce scrie prin dosar, daca e ceva important ceri voie sa faci niste copii. Daca nu e nimic alarmant, iei 2 coli de hartie si redactezi urmatoarele, pe care le depui la dosar: 1 buc. intampinare (ca la tine e primul termen): scrii exact ce s-a intamplat, cum ne-ai povestit si noua, a fost accidentul, ai primit citatia, n-ai facut nimic rau 1 buc. cerere de judecare in lipsa; vezi sa invoci un motiv serios, sa nu creada ca ii iei la misto; judecarea in lipsa e valabila doar pt urmatorul termen, deci daca se mai da unu tre sa faci alta cerere; asta ca sa nu fie motiv de amanare Daca in dosar e ceva alarmant, zi-ne! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Will do. Maine sper sa aflu mai multe.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
mark, poate ar fi bine sa le ceri colegilor care-s asa darnici cu sfaturile si un CV din care sa rezulte pregatirea lor juridica. Nu de alta, da' daca reusesti sa te faci de bafta urmand unele sfaturi binevoitoare, sa stii pe cine sa dai vina.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
mark`` |
![]()
|
N-o sa fac prostia sa nu ma prezint, daca la asta te referi, orice ar fi in dosarul ala. Oricum sper sa aflu maine, poimaine. Si daca nu aflu tot ma duc, deja mi-am luat zi libera de la lucru (cu 1 luna inainte), vreau numai sa fiti mai ingaduitori - mai seriosi. Nu sti ce inseamna stresu pana nu dai de asa ceva, sa ajungi intr-o instanta de judecata, sper numai sa ma tina nervii ca io dau cu unguru de pamant cand il vad...
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Xcss...esti avocat cumva? Ca sa inteleg si eu malitiozitatea asta "subtila"...
Scriem din experienta...din ce am trait, din ce ni s-a intamplat, din ce am citit... Necunoasterea legii nu absolva de vina, nu? Si daca punem mana pe lege si o citim, sa vedem exact etapele de parcurs, procedurile de judecata, termenii folositi in instanta e rau, nu-i asa? Trebuie musai cineva cu CV...si cu onorariu mare ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(xcss @ 21 Feb 2010, 23:23) mark, poate ar fi bine sa le ceri colegilor care-s asa darnici cu sfaturile si un CV din care sa rezulte pregatirea lor juridica. Nu de alta, da' daca reusesti sa te faci de bafta urmand unele sfaturi binevoitoare, sa stii pe cine sa dai vina. mi se pare ca esti putin obraznic cu remarca asta. cine nu are incredere in sfaturile primite pe aici sa nu le mai ceara. chiar o sa propun ca la topicul asta sa fie acces numai cu plata, prin sms sau paypal, ca sa fie ca la avocati; daca vreti sfaturi de la persoane cu pregatire juridica, sa le primiti in aceleasi conditii. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
mark`` |
![]()
|
Colectez eu onorariul
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 21 Feb 2010, 19:57) 1 buc. cerere de judecare in lipsa; vezi sa invoci un motiv serios, sa nu creada ca ii iei la misto; judecarea in lipsa e valabila doar pt urmatorul termen, deci daca se mai da unu tre sa faci alta cerere; asta ca sa nu fie motiv de amanare ![]() De unde pana unde trebuie invocat motiv pentru judecarea in lipsa? Si de unde pana unde trebuie cerere la fiecare termen pentru judecarea in lipsa? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mark`` |
![]()
|
Am fost saptamana asta la Judecatorie din nou, scuze ca nu v-am raspuns mai repede. Am plecat cu lectia invatata si i-am atras atentia doamnei de la arhiva ca sunt intimat si sa faca bine sa imi dea dosarul spre studiere. S-a uitat si n-a avut ce zice, mi-a dat dosarul. Am observat ca e subtire rau, am zis ooo las ca nu-i bai
![]() - anularea PV de contraventie seria **** din 29.06.2009 ca fiind nelegal ( ![]() - in subsidiar, in situatia in care veti considera ca nefondata plagerea subsemnatului (bine ca recunoaste ![]() - anularea sanctiunii complementare de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehiculul (altfel spus preety please don`t take my driver license) Ei si mai baga el dupa motivele astea chestii trestii si alte mancaruri care sa sustina cele reclamate insa nu-s prea adevarate. Spunea ca trebuia sa prevad faptul ca el vrea sa se incadreze la intrarea pe principala si sa-l las sa treaca. Daca eram mai prevazator si nu eram un pustan la volan cum ma facea el (am 27 ani by the way) putea evita accidentul. M-o pufnit un ras, atunci chiar ca ma gandeam din nou ca pacat ca nu l-am pleznit mai tare. A fost citat si politistul care a facut procesul verbal la unul dintre termene si a declarat exact ce zic si eu: am incercat evitarea in ultimul moment astfel ajungand pe linia continua de pe axul drumului fara sa franez deoarece nu l-am putut vedea pe el din cauza unei dube aflata pe banda I, neavand de altfel conform legii obligativitatea de a ma asigura daca cineva vrea sa intre pe principala sau nu pt ca aveam prioritate. Cu alte cuvinte a sustinut ce a scris in procesul verbal, ceea ce sustin si voi sustine si eu in instanta. PV l-a semnat si el, ca nu mai eram sigur daca l-a semnat sau nu. Si in rest ce sa zic, cam asta-i tot. Habar n-aveti ce bine am rasuflat dupa ce am aflat toate astea...Sa vedem ce o mai fi de aici in colo. |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Marian66 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Madriann |
![]()
|
QUOTE(mark`` @ 26 Feb 2010, 18:02) - in subsidiar, in situatia in care veti considera ca nefondata plagerea subsemnatului (bine ca recunoaste ![]() Ca la piata ![]() ![]() Noutati? |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
mark`` |
![]()
|
Nu, noutati vor fi dupa 1 aprilie cand ma duc la termen.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Nu uita sa depui intampinare, asta daca nu ai facut-o deja.
Gasesti modele pe net. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
mark`` |
![]()
|
Intampinare? De ce? Si la ce foloseste? Eu am vorbit cu 2 avocati dar nici unul nu mi-a spus de asa ceva. Mi-au spus sa ma duc doar la termen si sa declar ce m-or intreba.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Cel mai bine asculti de ei...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Madriann |
![]()
|
QUOTE(mark`` @ 8 Mar 2010, 15:19) Intampinare? De ce? Si la ce foloseste? Eu am vorbit cu 2 avocati dar nici unul nu mi-a spus de asa ceva. Mi-au spus sa ma duc doar la termen si sa declar ce m-or intreba. Eu cred ca avocatii tai nu au observat ca esti intimat - probabil ti-au dat sfaturile crezand ca esti citat ca martor/intervenient. Studiind dosarul si prezentandu-te la termen, se poate considera ca ai avut timp sa iti pregatesti apararea. Fiind intimat, in afara de eventualele intrebari puse de judecator (99% nu te va intreba nimic, iti va acorda doar cuvantul pe fond, e deja al 3-lea termen, probabil ultimul), e bine sa nu te bazezi pe inspiratia de moment. Judecatorul iti va acorda doar cateva minute sa-ti prezinti apararea, nu are rabdare, te va intrerupe des ("treceti peste", "asta nu e relevant", "altceva in afara de ce este deja la dosar" s.a.m.d.)....de asta e bine sa ai la tine aceste CONCLUZII SCRISE, in care sa iti expui in scris si detaliat punctul de vedere referitor la pretentiile reclamantului si cererile sale materiale. SAU Depuneai la dosar asa zisa intampinare (cam aceleasi lucruri de mai sus), invocand art. 242 Cod Proced. Civila, in cazul in care nu vroiai sa mergi la proces. Parerea mea e sa discuti cu avocatii tai si sa mergi pregatit...e foarte usor sa "te pierzi" cu un judecator putin iritat (in cazul meu, deja trantise cateva "in pronuntare" - lipsa parti, amendase unul pentru ca nu a inchis telefonul mobil si daduse afara 2 avocati si 7 frati, la o succesiune unde nu venise al 8-lea ![]() Iti pot trimite pe mail concluziile mele, sa iti faci o idee.... |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
mark, imi pare rau sa citesc ca ai astfel de probleme cand tu esti nevinovat (evident, daca ai spus tot adevarul), dar colegul xcss nu ti-a sugerat decat sa consulti un avocat, fata-n fata, la obiect, nu sa tot intrebi pe forumuri.
Pe net se spun multe, iar cei care s-au ofensat, s-au ofensat fara motiv. Nu v-a reprosat nimeni nimic ca incercati sa-l ajutati pe om, din contra, e onorabil, dar cel mai bine este sa trateze serios problema, cu avocati, cu dosarul in fata, etc... Cat poti spune pe un forum, chiar si daca esti avocat cu acte in regula? Din pacate asta cu judecata se intampla si la case mai mari, e un drept democratic care este de multe ori folosit in scopuri abuzive, dar asta e. Nu pot sa nu remarc totusi subtila xenofobie "Dau cu ungurul de pamant" de parca daca era roman sau francez nu putea sa-ti faca astfel de mizerii. Oricum, nu-mi lua postul in nume de rau, bafta multa si sa speram ca scapi cu bine. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
mark`` |
![]()
|
Da, nu-i nici o problema, puteti spune ce ganditi nu ma supar. Nu am de ce sa ascund nimic pt ca pur ai simplu asa s-a intamplat totul. Cand am luat dosarul mi-am facut niste notite pe baza lui si daca ziceti ca e bine o sa-mi astern niste concluzii pe hartie astfel ca, atunci cand voi merge la instanta sa relatez rapid si succint tot ce s-a intamplat. Din pacate tot ce cuprinde dosarul nu-l poate ajuta cu nimic pe contravenient decat daca are pile la magistratura si se intampla ca judecatorul sa fie platit de el, atunci poate sa anuleze Procesul Verbal si sa raman gol golut in fata lui fara vreo proba, pe cand el sa iasa in castig de cauza (carnet luat inapoi + eu sa platesc toate pagubele) prin faptul ca avea pe prietena in masina folosind-o ca martor. Oricum la politie ea simpatizase cu mine pe cand el fusese un magar, normal, pt ca nu am cazut la intelegere cu el. INSA, daca n-a mituit judecatorul e posibil s-o imbulineze si mai rau pt ca acesta poate considera ca iroseste inutil timpul sau si al curtii cu prostii de genu asta care nu duc nicaieri si ii tranteste inca o amenda...
This post has been edited by mark``: 9 Mar 2010, 10:46 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Madriann |
![]()
|
Stai linistit, nu are ce sa "imbulineze"...in cel mai rau caz (pentru el) i se respinge plangerea...asta e tot.
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
mark`` |
![]()
|
Acuma m-ati pus pe ganduri, am intrebat si pe avocat.net si va intreb si pe voi: trebuie sa depun la dosar o intampinare? Pe citatie nu se mentioneaza nimic de acest lucru. N-am chef sa ajung acolo si sa-mi spuna ca trebuia sa depun o intampinare si sa amane iar judecata 15 zile. Nu vreau sa mai dau pe acolo. Repet sunt chemat in calitate de intimat pe citatie, nu martor.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Madriann |
![]()
|
NU!
In cazul in care te prezinti acolo, e bine sa ai la indemana CONCLUZII SCRISE privitoare la dosar si la pozitia ta vis-a-vis de plangere. Cand spun CONCLUZII SCRISE, ma refer la un document cu acest titlu si cu datele tale personale, in doua exemplare, semnat pe fiecare pagina de tine....nu la un carnetel de notite. This post has been edited by Madriann: 9 Mar 2010, 11:54 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
mark`` |
![]()
|
Ok, thanx!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Depunerea intampinarii este in interesul tau, nu te poate obliga nimeni sa faci nimic, totusi, e vorba de civil aici. Problema e ca daca nu ai intampinare atunci, practic, consimti ca nu ai aparare la cererile si capetele de acuzare ale reclamantului.
Intampinarea e reglementata de art. 115-118 Cod Procedura Civila (da search pe google). Citeste p-acolo ca nu e mare filosofie. Depune-o cu cel putin 5 zile inainte de termen. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Marian66 |
![]()
|
e bine sa trimiti intampinare, cum am zis si mai sus in postul #33 (observ ca a citit p**a), o data pt ca spui ceva la care te gandesti acasa, linistit, la o cafea, si a doua oara pt ca poate nu ajungi la termen, si ce ai scris in intampinare ramane. plus ca judecatorul citeste cam tot ce e in intampinare (bine, sa nu scrii Shogunu p acolo)
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
.. deoarece, ca la orice proces, ''impresia artistica" conteaza. E altceva sa balbai ceva in fata judecatorului si e altceva sa ai frumos intampinarea la dosar care demonstreaza ca te-a si interesat cursul procesului si ai "staruit" in a-ti demonstra punctul de vedere (care este just in cazul de fata).
Ai modele din belsug pe net, mai mult de 2 pg aerisite nu ai nevoie sa scrii, relateaza motivele de fapt succint si insistant pe partile importante. Daca vrei sa fii riguros cauta in legislatia rutiera exact articolele care reglementeaza situatia ta de fapt si evidentiaza corelatia situatiei de fapt cu cea de drept si evidentiaza cu TU aveai in mod evident dreptate, fapt consfiintit si de organul de politie. This post has been edited by Executron: 10 Mar 2010, 01:07 |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Un pic mai off: sfintirea si consfintirea se fac cu un singur "i"
![]() Si un pic mai on: Mark are voie sa ceara "daune" pentru faptul ca este chemat in instanta in mod nejustificat, rapindu-i-se din timp, probabil isi ia niste concediu de la locul de munca si altele, ocazionandu-i-se cheltuieli de deplasare, consultanta juridica etc? A, era sa uit: i se genereaza lui Mark emotii, o stare de neliniste, stres, care pot fi daunatoare din punct de vedere medical... Sunt curios, daca stie cineva... poate sa ceara? Adica ungurul face ce vrea el in tara asta? Cheama la tribunal pe cine are chef? Nu mi se pare normal... sa nu scapati nici o clipa din vedere faptul ca ingamfatul acela nu vrea nicidecum o "judecata dreapta", ci vrea "razbunare" pentru ca asa a promis ca va face... Mark, amenintarea aceea a ungurului a mai auzit-o cineva? Politistul presupun ca nu:) ... Smecherul asta cu bmw ar fi cazul sa afle ca in hungaria se poate merge si cu trenul... daca nu putea sa astepte 90 de zile, si trebuia "neaparat" sa plece din tara... This post has been edited by supremeon: 26 Mar 2010, 23:17 |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
mark`` |
![]()
|
Cred ca esti primul care pune punctul pe i. Poate de asta ai si inceput reply-ul cu o fraza ce scoate in evidenta litera i
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Executron |
![]()
|
@supremeom Corect, cu un "i". Mea culpa.
ONTOPIC : Cheltuielile de judecata care includ costurile de deplasare ale sale (probate prin chitante de benzina, autobuz etc), costurile de deplasare ale martorilor precum si toate cheltuielile ocazionate de consultanta juridica vor fi platite de partea care a "pierdut" procesul. Asa e si normal sa fie. Nu cred ca se poate in discutie problema daunelor morale. Daca ar fi asa cum spune supremeom atunci in orice proces ar exista daune morale pt stresul pe care l-a provocat partea care pierde partii care a castigat. Insasi existenta daunelor morale, vie vorba intre noi, e dezbatuta in doctrina. In ceea ce priveste ipoteza motivatiei unice a reclamantului, aceea de "razbunare" e f. trasa de par, va dati seama. Totusi exista notiunea de "abuz de drept", considerata a fi exercitarea unui drept nu pentru "scopuri proprii", ci doar pentru a produce celeilalte parti o paguba. In mod evident, nu se poate aplica asupra spetei noastre. |
--------------------
VW Passat
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th May 2025 - 23:08 |