DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asociatiile de locatari si puterea lor, derivat de la demolarea garajelor ilegale

asarban
post 13 Apr 2005, 11:32
Post #31

Membru autentic

Group: Banned

Faci ca mine: TAMBALAU precum ca in conf cu legislatia in vigoare asociatia e OIBLIGATA sa aiba cont curent deschis si virezi in cont si ma doare in pix de programul aleia.

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 11:38
Post #32

Membru autentic

Group: Members
From: galati

fosta noastra administratora era mai smechera; lasa anunt: sunt la..... vin in juma' de ora! ( juma de ora OK dar incepand de cand?).
vad totusi ca unii au probleme intr-adevar serioase in aceasta privinta. eu totusi am noroc cu asociatia din care vrand-nevrand fac parte neavand probleme majore si din acest motiv abordam discutia mai mult d.p.d.v. teoretic; ce-mi pare mie rau ca asemenea probleme vor fi greu de depasit; ma uitam la filmele americane: acolo ca sa intri intr-o locuinta la bloc nu numai ca trebuia sa te intelegi cu proprietarul dar trebuia sa primesti nota de trecere si de la ceilalti locatari; in felul asta se face o selectie care poate preveni ulterioarele potentiale probleme generate de acel viitor locatar sau, dupa caz, proprietar; astfel cu adevarat se formeaza o asociatie puternica pusa cu adevarat in slujba locatarilor/proprietarilor.

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 11:52
Post #33

Ex-membru DaciaClub

Cea mai mare inventie post-comunista se cheama "asociatia de proprietari". Sau mai bine zis, vrem sa scapam de belele (noi guvernanti), hai sa le facem o asociatie.

Mai oameni buni, daca ar exista contract direct, individual, intre mine si furnizorul de apa rece, caldura, gaze...asociatiile astea ar fi doar asa, hai ca avem un spatiu de inchiriat, liftul de intretinut, curatenie de facut.....si cam atit si nici n-ar mai fi ura, dusmanie si cite si mai cite intre locatari.

Dar nu...e mai frumos la gramada, e mai frumos sa nu ne doara capu pe noi regie....e mai frumos sa se certe intre ei, ca ala fura la apa sau se banuie ca el nu consuma ca noi, asa ca lasa-i sa se sfisie..in timp ce noi, canci servicii de calitate, bani frumosi de luat.

Daca lucrurile ar fi clare ca la Renel, Romtelecom, cablu, n-ar mai fi datornici sau daca ar fi, e treaba lor, dar sunt taiati de la aceste servicii.

Asa, cu asociatia este o frectie, X nu plateste si ia de taie la toata lumea si asteapta pina X va pierde in tribunal casa sau ce dreac se decide ca sa se plateasca.
Si atunci? EU de ce sa platesc salariu la Presedinte, administrator, mama si au unii niste pretentii, de-ti sta inima.

O fi la comun, dar sunt si alte alternative, pentru unele, nuuu sa ne prevalam ca daca asociatia nu vrea sa se dea caldura de la 1 octombrie, trebuie sa inghetatm cu totii, nu daca aociatia nu vrea centrale, trebuie sa ne conformam si cite si mai cite.

O asociatie trebuie sa se ocupe de ce tine de comun, nu de confortul meu interior.
Parerea mea care este......satul de discutiile de la mine din bloc unde in loc sa se discute probleme ce tin de scara, se discutau tot felul de aberatii, de la cum a obtinut aprobare X pentru o spalatorie eecologica de la blocul vecin si care polueaza si care trebuie dati in git pina la stabilirea salariilor Pres si Adm, ca "asa nu se mai poate".

This post has been edited by bomicabomic: 13 Apr 2005, 11:58

--------------------
x x - x
+
chichi
post 13 Apr 2005, 11:54
Post #34

Membru

From: Braila

QUOTE(os @ 13 Apr 2005, 12:11)
Draga Chichi,

nu pun aici in discutie modul in care ti se adreseaza administratorul, ci fondul problemei: daca ai angajamente, trebuie sa le platesti. Punct. In mod normal, pentru restante ar trebui sa fii penalizat cu o dobīnda mai mare decīt cea a pietii (ca sa simti); daca īntīrzii prea tare sau daca nu poti plati inseamna ca de fapt nu-ti permiti locuinta cu pricina. De unde faci rost de bani e problema ta si nu a administratorului; problema lui e sa-ti ceara tie banii. Asadar cel putin partial dreptatea e de partea lui.
*

Frate, o fi cum spui tu... dar ar trebui mai intai sa existe niste reguli pe care sa le cunosc de dinainte, ca de exemplu la lumina: stiu ca daca nu platesc in 3-4 luni, imi taie curentul, deci trebuie sa ma incadrez... nu pe mine sa ma dea in judecata pentru 5 milioane, iar pe altul intr-o situatie similara ca a mea sa-l menajeze... De aceea, contest subiectivismul si autoritatea presedintelui asociatiei de locatari sau administratorului...

Nu conteaza motivul pentru care s-au acumulat acele datorii (care poate sunt foarte justificate din punctul meu de vedere), dar nu pot sa nu remarc aberatia: pai bine frate, sunt proprietar sau ce mama naibii sunt? Daca sunt proprietar, atunci cine spune ca administratorul sau tu poate judeca faptul ca-mi pot permite sau nu o locuinta? Eu cred ca nimeni nu are dreptul asta... ce se intampla aici nu este nici capitalism si nici comunism, este ceva mixt, care este dupa parerea mea, mult mai periculos... Dupa rationamentul si judecata ta, dreptul unei persoane de a locui intr-un apartament, ar trebui sa fie conditionat de venitul fiecaruia, cu alte cuvinte, bine ar fi sa aruncam toti somerii si pensionarii in strada, sa locuiasca in cutii de carton, ca au pensii de 2 milioane... sa lasam pe unii sa traiasca si pe altii sa moara... Nu este vina mea, ca sunt inginer in Romania pe salariu de 10 milioane si nu pe 250 milioane cum sunt cei din afara si ca vreau sa traiesc aici si nu vreau sa emigrez (pentru ca sunt convins ca ai replica pe buze... "pleaca afara"). Cred ca esti de acord cu mine (sau poate ca nu, pentru ca in Bucuresti, salariile pot ajunge si la 2000 euro... acolo ma duc, daca ma dau astia afara, pe bune), ca pot apare uneori si cheltuieli neprevazute absolut necesare si ca este necesar un minim de intelegere (ca sa nu spun umanitate...) fata de cei care, dintr-un motiv sau altul au probleme si nu pot plati momentan... Imagineaza-ti ca daca s-ar intampla sa-mi pierd locul de munca, sa mai am si un copil mic, iar administratorul sa faca pe viteazul cu mine, mor cu el de gat si alta nu si cand spun asta, gandeste-te ca in restul tarii, situatia nu este chiar atat de roza ca in capitala, unde nu mai cei care nu vor sa munceasca au salariu de 6 milioane si unde poate fi o problema gasirea unui loc de munca cat de cat platit...

Eu cred ca exista o mica exagerare in ceea ce ai afirmat tu si atata timp cat eu sunt proprietar in propria casa, administratorul nu poate decat sa-mi taie caldura si apa, dar nu are nici un drept sa-si dea cu parerea daca am sau nu dreptul sa locuiesc in "blocul lui" sau daca-mi pot permite sau nu o locuinta... mad.gif

This post has been edited by chichi: 13 Apr 2005, 11:57

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
Slider
post 13 Apr 2005, 11:55
Post #35

Membru autentic

From: Cernavoda

La noi (Cernavoda) asa sunt asociatiile de locatari cum zici tu. Fiecare isi plateste la Detacan - firma care se ocupa de apa rece/calda/caldura/gunoi cheltuielile. La asociatie numai curentul pe scara, femeia de serviciu.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 12:04
Post #36

Ex-membru DaciaClub

Da mai Slider. Numai la Bucuresti nu se poate.

La parinti, la Buzau, toata scara are contoare de gaz, si mai toti au centrale.
Au contract incheiat cu aia de la gaze si cu aia de la apa rece si gata frate. Adio avizier, cu buline rosii si cu alte prostii. Doar atit, plata intretinere lift, curent scara si femeia de servici.
Si cind e ceva fff. important ex. ii ploua lu ala de la ultimul etaj, se string, discuta si rezolva problema.
Si nu se mai uita nimeni la ce consuma X, citi fac baie cu aceeasi apa, citi arunca apa din cada la WC-u si alte aberatii din astea, care pina la urma tin de cultura si banii fiecaruia.

--------------------
x x - x
+
os
post 13 Apr 2005, 12:08
Post #37

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Draga Chichi,

proprietar sau nu, socoteala este cīt se poate de simpla: ai ceva de platit pe care nu l-ai platit? Da. "Cineva" trebuie sa recupereze banii? Da. Cum? Pai, civilizat este in justitie. Dupa aia tu trebuie sa faci rost de bani, eventual prin vīnzarea locuintei (sau altfel, de unde scoti banii e treaba ta). Īntreruperea alimentarii cu apa/caldura are efecte pentru viitor, dar banii pe care īi datorezi vin din trecut (adica: deja ai consumat) si trebuiesc in continuare platiti.

Repet: proprietar sau nu, daca nu poti plati inseamna ca nu-ti permiti. Aici nu e vorba despre "dreptul de a locui", ci de "am din ce sa suport cheltuielile". Eu am dreptul sa locuiesc īntr-un palat, dar uite ca nu-mi permit (sa-l cumpar, nu-ti imagina ca am asa ceva in proprietate). Eu am dreptul sa am Maybach, da' n-am banii aia. Sa-ti mai dau exemple?

La celelalte puncte: cunosc relativ multi pensionari care de fapt nu-si permit sa suporte costurile curente ale locuintelor pe care le ocupa, dar refuza sa se mute in locuinte pe care si le-ar permite (de exemplu, lume care a cumparat *pe nimic* īn anii '90-'92 locuinte de 80-100 mp si peste, care acum sunt prea scumpe la incalzire. Dar un cuplu de pensionari poate locui foarte bine si īn 2 camere, nu in 5). Retine ca nu sustin mutarea in bidonville-uri ori -doamne fereste- in cavouri, ci adaptarea consumului īn oarece masura la venituri.

Sorry, dar nu pot avea alta parere.

This post has been edited by os: 13 Apr 2005, 12:12

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
chichi
post 13 Apr 2005, 12:12
Post #38

Membru

QUOTE(Slider @ 13 Apr 2005, 12:55)
La noi (Cernavoda) asa sunt asociatiile de locatari cum zici tu. Fiecare isi plateste la Detacan - firma care se ocupa de apa rece/calda/caldura/gunoi cheltuielile. La asociatie numai curentul pe scara, femeia de serviciu.
*

Mi se pare corect...

Problema noastra este ca avem o centrala termica comuna pe bloc (majoritatea a hotarat, minoritatea -eu si alti cativa, care voiam centrale termice de apartament- a trebui sa se supuna, ceea ce mi se pare o alta incalcare flagranta a drepturilor mele ca cetatean liber, chemati la sedinte si facuti cu ou si cu otet si luati la suturi ca de ce ne opunem, ca este mai bine asa... Pana aici, no comment! Dar unii cu mai multi bani si cu mai mare trecere pe la administrator, se duc si-i pretind acestuia caldura de 28-30 de grade in casa, de stau in pielea goala in mijlocul iernii si transpir, ca sa nu spun ca ma bronzez... smile.gif Apoi, cand in fiecare luna vine intretinerea in jur de 2 milioane cel putin, desi eu nu am vrut si nu am avut nevoie de atata caldura si m-as fi multumit si cu 18-20 grade in casa, eu trebuie sa platesc bulangeala aluia care nu se gandeste decat la confortul lui, iar cand o batranica sarmana i-a atras atentia ca este prea cald in casa si a trebuit sa deschida geamul, a venit si replica lui: "esti matale in calduri, de-aia"...

Cred ca singurele cheltuieli ce ar trebui incasate de acesta sa fie cele legate de scare blocului si atat... cred ca ar trebui sa se renunte la mentalitatea de "comun" de pana acum si ca ar trebui sa se anuleze sau sa se diminueze puterea de care se bucura in momentul de fata administratorii, caci in definitiv, nu sunt chiriasul lui, ci proprietar in casa mea...

This post has been edited by chichi: 13 Apr 2005, 12:15

--------------------
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 12:12
Post #39

Membru autentic

From: galati

in Galati e o struto-camila:
- de vreo trei ani s-a introdus "taxa pe habitat"; in aceasta taxa intra si prestatia de salubrizare pe care n-o mai platesti la asociatie;
- cine vrea contract individual cu distrigazul foarte bine: bransament separat contorizat si-ti faci contract cu distrigazul;
- apa calda/rece similar (soacra-mea are contract cu Apaterm-ul si plateste la aia nu la asociatie);
- caldura? pui contoare pe fiecare calorifer si faci contract cu Apatermul(aici nu-s prea sigur exact cum se face dar se poate face);
si atunci ce-mi mai ramane din relatia cu asociatia?
- curente: curent scara, lift, femeie serviciu si salariu administrator;
- ocazionale: reparatii acoperis, etc;
pai pentru atata lucru de ce nu pot face o intelegere in calitate de cetatean (nu membru) cu asociatia ca sunt de acord cu aceste cheltuieli angajate de societate si gata? de ce trebuie sa stau eu la mana unora carora li se rupa de interesul comun si-si vad numai de interesul propriu?

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
asarban
post 13 Apr 2005, 12:17
Post #40

Membru autentic

Ma...e dificil
Pentru ei a se muta din "casa lor" echivaleaza cu recunoasterea unui esec..ca au ajuns "dupa o munca de-o viata" sa nu se mai poata descurca..
Locul unde stau e unul safe, cunosc imprejurimile, frica de nou, de necunoscut ii paralizeaza...
A, ca nu se gandesc pragmatic ca ar putea vinde casa si cu diferenta de bani ar putea face multe...
Poate unii vor sa lase casa la copii sau nepoti, poate altii nu sunt atat de pragmatici..deh..ne ajunge si pe noi ...peste 10000 de ani..nu?
Cum spunea Nikos Kazantakis: "tineretea e salbatica si rea, are dinti de lup, si musca jupane!"

--------------------
+
Dyda
post 13 Apr 2005, 12:17
Post #41

Membru autentic

QUOTE(asarban @ 13 Apr 2005, 10:32)
Faci ca mine: TAMBALAU precum ca in conf cu legislatia in vigoare asociatia e OIBLIGATA sa aiba cont curent deschis si virezi in cont si ma doare in pix de programul aleia.
*

Fara acordul comitetului asociatiei , administratorul de cont nu primeste virament de la persoane fizice. Asemanator am procedat cu un locatar ce nu vroia sa plateasca diferentele de apa rece. In prima luna a platit la banca fara acele pierderi. Am facut adresa la BCR si am cerut cele afirmate mai sus . Omul s-a potolit

--------------------
Kox
+
AL
post 13 Apr 2005, 12:19
Post #42

Member

From: Bucuresti

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 11:27)
Dar ce faci cand administrator nu incaseaza banii decat dupa un anumit program dar nu-l respecta? Eu am restante de 2 luni pentru ca desi programul e de la 15 la 19, administratorul nostru sta de la 16 pana pe la 16:45. Asa ca sunt la zi pensionarii, iar restul locatarilor au restante...
*

ii trimiti prin mandat postal sau aflii contul asociatiei si-i versi acolo! ... apoi pretinzi chitanta prin scrisoare trimisa prin posta...in care anexezi copie dupa foaia de varsamant (in cont).

s-au vazut cazuri cand din motive subiective adminii de bloc nu au vrut sa primeasca banii de la anumiti locatari...pentru a-i forta sa ramana restantieri si sa-i dea in judecata si sa le scoata la vanzare apartamentele... la niste amarati de batrani care nu puteau reactiona mad.gif .... asta o o noua "afacere" aflata la limita legalitatii pentru ca e f greu de dovedit ca tu vrei sa platesti si nu poti si de luptat cu "sistemul".... alt exemplu este principiul "nu conteaza cat iti trece la plata, intai platesti si, in paralel, contesti".... exista admini care intentionat au "gresit" si au pretins sume de tipul 100 mil. lei... tu contesti, dar pana atunci trebuie sa platesti...nu ai de unde, 3 luni la rand ...resulta actionare in judecata...inr egim de urgenta ca vezi doamne se inchide apa si sufera tot blocul...
si apoi pe acesti amarati ramasi fara locuinta ii vedem pe la stiri si ne gandim: "si-au baut banii, asa le trebuie!" sau "si-au batut joc de ce aveau", asa le trebuie!... blush.gif

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
asarban
post 13 Apr 2005, 12:19
Post #43

Membru autentic

S-a potolit pt ca e bou!
Eu depuneam banii la CEC in contul si la dispozitia Asociatiei si ma duceam la Executor Judecatoresc care OBLIGA ASOCIATIA SA primeasca banii!
E procedura liberarii de plata!
Depuneam la executor dovada ca am depus si GATA! Asteptam frumos pe fund sa ma dea in judecata ca sa scot si cheltuieli de judecata!
Asta e..daca lumea nu-si cunoaste drepturile!

--------------------
+
os
post 13 Apr 2005, 12:22
Post #44

asarban, chichi:
stim cu totii ca nu-i usor... dar astea sunt faptele si nu altele.

Dyda:
nu contest cele spuse de tine, dar asta e (pentru asociatie) o pozitie foarte subreda: adica tu vrei sa le dai banii si ei ii vor neaparat cash? De ce? Ori spala cumva bani? Ori vor cumva sa mīnareasca scriptele? Vezi dar ca administratia poate fi atacata dur daca nu-si da acordul.

--------------------
. . .
+
AL
post 13 Apr 2005, 12:28
Post #45

Member

QUOTE(chichi @ 13 Apr 2005, 12:12)
in definitiv, nu sunt chiriasul lui, ci proprietar in casa mea...

exact aici e greseala.... aici e influenta socializanta a blocului... de fapt nu suntem proprietari pe o casa ci doar pe o bacata dintr-un imibil....ceva care nu poate exista de sine statator... este un bun comun din care fiecare detine o particica ca proprietate iar ca folosinta detine drept exclusiv pe o parte (apartamentul) si drept in comun cu altii asupra partilor comune...scari, instalatii etc.

nimeni nu poate lua decizii exclusive la "patratica" lui... deci blocul nu este o forma de proprietate individuala reala... intotdeauna cel care beneficiaza de o asemenea "proprietate" nu o va putea folosid ecat cu restrictiile traiului in comun de tiop bloc, reglementat prin legi! ... apropos.... ziceai ca in cazul energiei electrice sunt reguli clare... si inc azul blocurilor sunt asemenea reguli...studiaza legislatia.. necunoasterea ei nu te absolva de raspunderi!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
driverx
post 13 Apr 2005, 12:31
Post #46

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 12:27)
Dar ce faci cand administrator nu incaseaza banii decat dupa un anumit program dar nu-l respecta? Eu am restante de 2 luni pentru ca desi programul e de la 15 la 19, administratorul nostru sta de la 16 pana pe la 16:45.
*

madalina

Se ia una bucata vecina pensionare de incredere si se dau banii la pensionara sa plateasca si pentru noi. Macar asa ne tinem ocupati cu traitu in Rumenia.

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 12:27)
Asa ca sunt la zi pensionarii, iar restul locatarilor au restante...
*

Concluzie: pensionarii o duc mai bine cool.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
chichi
post 13 Apr 2005, 12:32
Post #47

Membru

... Stai asa, ca am dat un refresh la memorie si mi-am mai adus aminte de ceva...

Intre mine si cel de deasupra mea, se vedea umezeala pe peretele blocului... Administratorul, nu, ca este de la mine buba... l-am intrebat daca s-a uitat la ala de sus si daca a verificat, daca este sigur... el, ca da... I-am zis ca-l las sa-mi sparga peretele, cu conditia ca el sa achite intreaga reparatie. M-am ales cu o promisiune, mi-a facut ditamai gaura -pe unde intrau gandacii si sobolanii, nevoie mare-, ca sa ajunga la concluzia ca de la vecinul de sus era problema, numai ca ala nu voia sa-si sparga gresia, lasa-l pe asta mai tanar sa-si demoleze apartamentul, numai ca tot l-a pandit ghinionul si tot a spart. M-a plimbat cu reparatia in cauza, tot atat de mult pe cat il plimb eu acum cu intretinerea si pentru ca apartamentul nu mai era locuibil, a trebuit sa scot bani din buzunar ca sa achit reparatiile cu pricina, sa fac deratizare, sa astup gaura (am angajat oameni pentru asta), sa dau cu o mana de var... Ar fi trebuit sa-l pun sa-mi dea in inscris ca asociatia imi va suporta reparatia (pentru ca in apartament, eu sunt proprietar) si sa-l dau si eu in judecata pe nesimtit...

Datoria o voi plati, nu mai mult de 2 milioane pe luna, iar ce mai ramane voi achita din CAR-ul pe care-l voi lua in vara. Stiu ca datoriile trebuiesc platite in final, dar si cel care pretinde acesti bani, trebuie sa-si revizuiasca modul in care cere acesti bani si viziunea asupra drepturilor mele ca proprietar in acel bloc...

--------------------
+
os
post 13 Apr 2005, 12:40
Post #48

Iata cum viata te (si ne) invata: *nimic* verbal nu-i valabil. Asemenea īntelegeri se fac īn scris (si daca se poate īn asa fel īncīt sa fie legal valabile). Chiar daca nu ajungi la judecata, retinerea īn a īncalca o īntelegere scrisa este psihologic mult mai mare decīt īn cazul unei "verba volant".

This post has been edited by os: 13 Apr 2005, 12:40

--------------------
. . .
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 12:40
Post #49

Ex-membru DaciaClub

Mare adevar ai spus Al. Ala de unde am luat eu apart. s-a aflat in situatia spusa de tine.
Avea datorii la intretinere, pentru ca Asociatia n-a vrut sa-i detalieze costurile cu intretinerea. S-a suparat si n-a mai vrut sa plateasca, s-au dat in judecati unii cu altii treaba lor.
Cine vroia sa-i ia casa la pret de nimic, adica la 6000 de para si el avea datorie de 600, asta prin 2001, taman unul din bloc.

OK, asta si-a achitat datoria, s-a stins litigiu si la 3 luni l-a pus la vinzare. Bun, l-am luat eu, dar idiotii din bloc traiesc si acum cu impresia ca eu i-am platit datoria, ca deh, ma avertizase Pres care-i treaba cu apartamentul ala . Si de aici.....un intreg cosmar pe capul meu in primele luni.
Primul soc la prima intretinere : mi-au bagat pe git 300 mc de apa rece consumata de ala in luna care a stat in alea 30 de zile. Au venit cu martori, ca se auzea cum curge apa non-stop etc.
Nestiind cam ce si cum stau cu banii, mi-au propus varianta in rate fara penalizari etc.
Le-am platit in ziua aia si le-am zis sa nu mai calce pe la mine cu astfel de treburi. Am bagat apometre ca si asta era unul din motive, desi pe scara mai erau vreo 7 fara si.......dupa 3 luni surpriza.......iar aveam la apa rece o circa de plata.
Ii iau de miini ii bag cu nasu-n in apometre si...raspuns, "stiti mai sunt 3 pensionari fara apometre.....si....nu pot plati si...ne-am gindit....
Valea fratilor , le zic.....si sa nu va mai prind p'acilea.....

Bun, mi-am luat masina.....locuri neplatite de nimeni, am pus-o si eu....unde vazusem ca nu parca nimeni, in cele 3 luni de stat acolo.
Surpriza, a doua zi...."e locul meu, nu mai am masina, dar poate-mi iau".
Sa fii sanatos ii zic, si o las acolo. A doua zi, plina de laturi.
O mai las vreo saptamina, pina mi-a tras cu cuiul pe ea. Ma duc la ala il iau de git.....la sedinta, hop asociatia pe capul meu.
Bun, o mut......in alta parte.....hop altul cu locul lui.
Culmea rau, locuri girla, dar toti aveau locuri dar n-aveau masini.

Ma duc la coana Pres, ii zic vreo citeva de duh si...de vreun an s-au potolit.

So, asociatia este fix zeroooo, urmareste interesele, "vechilor".

--------------------
x x - x
+
madalina
post 13 Apr 2005, 12:44
Post #50

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 13 Apr 2005, 12:31)
madalina

Se ia una bucata vecina pensionare de incredere si se dau banii la pensionara sa plateasca si pentru noi. Macar asa ne tinem ocupati cu traitu in Rumenia.
*

Nu se aplica solutia asta pentru ca am apelat intr-o luna si 6 luni dupa nu am mai scapat de baba. Se simtea indreptatita sa vina la orice ora la usa mea, sa stie cand vin, cand plec, cand am musafiri, cand nu, daca am cuparat ceva in ziua respectiva, ce am mancat, cu pasta m-am spalat pe dinti....

Pana n-am zbierat la ea cand a depasit orice limita spunandu-mi ca o femeie imbracata in pantaloni sport si tricou este indecenta (eu fiind imbracata astfel in acel moment, nu s-a potolit)

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
driverx
post 13 Apr 2005, 12:55
Post #51

--- Membru cu ralanti ---

Nu ai ales bine animalu'

Stiu cum is genu asta. Vecina de sus mai obisnuia sa intre direct in casa la noi daca usa era descuiata. Nu stiu de ce. Probabil ca suntem vecini implica ca poate sa confunde apartamentele sau ca are drepturi egale in cele doua apartamente. Dupa capul ei. Dar am pus-o la punct, subtil, dar s-a simtit baba. Ma bucur ca nu mai imi incearca usa, ci suna inainte smile.gif

Eu stii ce as face in locul tau? Ca si eu am avut problema fix asta. Pe la ora 20-21, ma postez frumos la usa lui, sun, il chem, il pun sa faca chitanta. Acum si la ora 20 il gasesc in uscatorie si se poate plati lejer cheltuielile.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
madalina
post 13 Apr 2005, 12:56
Post #52

Membru autentic

Dar nu mai locuieste in bloc.

--------------------
+
os
post 13 Apr 2005, 13:01
Post #53

Madalina,
viramentul nu-i o solutie? (vezi postarile lui asarban). Ai avea numai avantaje (sau aproape).

--------------------
. . .
+
madalina
post 13 Apr 2005, 13:04
Post #54

Membru autentic

Ba da, dar trebuie sa aflu contul, iar pentru a afla contul trebuie sa dau de administrator.

--------------------
+
asarban
post 13 Apr 2005, 13:06
Post #55

Membru autentic

NOT QUITE!
Conturile le gasesti ori la Primaria de Sector ori la Adm Fin ori la Judecatorie!

--------------------
+
madalina
post 13 Apr 2005, 13:10
Post #56

Membru autentic

Intre 4 monstrii, mai bine ii las administratorului un bilet in cutia postala sa-mi lase numarul de cont tot in cutia postala...

--------------------
+
Dyda
post 13 Apr 2005, 13:15
Post #57

Membru autentic

Si tot la admin vei ajunge pentru ai da o copie dupa foaia de varsamint.

--------------------
Kox
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 13:18
Post #58

Ex-membru DaciaClub

Ma gindesc cind s-o plati cu cardul cum va fi. biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
x x - x
+
os
post 13 Apr 2005, 13:19
Post #59

QUOTE(Dyda @ 13 Apr 2005, 14:15)
Si tot la admin vei ajunge pentru ai da o copie dupa foaia de varsamint.
*

Pentru ce? Nu-mi ajunge sa am dovada (cum ca s-au virat banii) de la banca?

--------------------
. . .
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 13:22
Post #60

Ex-membru DaciaClub

Din acelasi motiv pentru care dupa ce ai platit o amenda ca te-a prins radaru, trebuie sa trimiti prin posta sau personal, dovada ca ai achitat-o.

Adicatelea.....tot la tablitza si plaivaz am ramas. Tehnologia asta noua, nu se lipeste de unii, nici sa-i pici cu ceara.

This post has been edited by bomicabomic: 13 Apr 2005, 13:23

--------------------
x x - x
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 11:45
Forum Renault