Bujii Solenza, De origine sau altele ?
![]() ![]() ![]() |
Bujii Solenza, De origine sau altele ?
ramsen |
![]()
|
||
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|||
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
sa postezi cum se comporta masina si daca ai simtit vreo diferenta la consum..
si sa ne spui si fabricantul bujiilor |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
miocrl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 12 April 05 From: Timisoara ![]() |
am cautat cu search un tutorial de schimbare bujii, dar nu am gasit asa ceva. poate stiti voi de un topic cu tutoriale sau poate imi dati niste indicatii pt DIY
mersi |
--------------------
Solenza
Scala
- acum am nr TM 10 BNT
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
sint multumit de ele...fatza de ce bujii aveam pe masina merg mult mai bine...adika se simte cind bag piciorul in acceleratie...tot de Renault sint...de la cine le-am luat si-a pus bujii cu 3 electrozi...bujiile mele de Renault neschimbate din 2004 mai aveam fff putin pe ele virf,sa zic 1 mm,si din cauza asta le-am schimbat...deci sint multumit
aaa...la consum nu se cunoaste mare lucru,dar in schimb la demaraj da...nu mai este putin lenesa ,are zviculala in ea... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(miocrl @ 21 Jan 2010, 09:28) am cautat cu search un tutorial de schimbare bujii, dar nu am gasit asa ceva. poate stiti voi de un topic cu tutoriale sau poate imi dati niste indicatii pt DIY mersi Cu motorul rece scoti pe rand vechea si pui noua, cat sa strangi scrie pe ambalajul lor, de obicei 180-270 de grade de cand nu mai merge la mana(dar numai la prima montare, ca se presupune ca le mai scoti cand le inlocuiesti data viitoare) |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
miocrl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 12 April 05 From: Timisoara ![]() |
la dacia 1300 stiam tot.. acum la asta.. nu am prea deschis capota asa ca nu stiu nici unde sunt bujiile sau cum se scot cu ce cheie..
cam asta ma intereseaza pot sa faca asta singur in spatele blocului sau imi trebuie cine stie ce chei speciale |
--------------------
Solenza
Scala
- acum am nr TM 10 BNT
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca deschizi capota le vezi, sunt in fata nu pe lateral, se scot ca la 1300, dar parami-se cheia e mai mica, adica de 16.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei sa faci singur operatiunea, treci inainte pe la o vulcanizare, scoate fisele de pe bujii (pe rand, cate una) si sufla bine locasele cu aer comprimat. Poti folosi la fel de bine in acest scop un aspirator cu furtunul conectat la retur. Ai sa fii uimit cat praf si mizerie se strange acolo (daca nu cureti inainte, la demontarea bujiei mizeria cade in cilindri). Argon are dreptate, trebuie cheie de bujii "mica". Ai grija ce cumperi, sunt ieftine dar proaste (eu am reusit sa rup coada la una de bina ce e, mai ales ca bujiile au prostul obicei sa se intepeneasca mai ales daca nu au fost schimbate demult).
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
argon |
![]()
|
eu recomand cap de tubulara special de bujii, e ca o tubulara normala dar mai lunga, si se infige exact la fel in clicket/prelungitorul acestuia dupa caz. Eu am dat 10 ron pe unul de 16, si o trusa de tubulare are toata lumea. Am trecut la solutia asta dupa ce am indoit o cheie de bujii din Real fara ca bujiile vechi sa se clinteasca.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pe ambalaj sunt trecute instructiuni cu privire la strangerea corecta. Pentru suflat praful care se strange in jurul bujiilor poti folosi cu succes un simplu pai si plamanii din dotare
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
da, dar cu un pai de baut sau o teava ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
miocrl |
![]()
|
mersi de sfat
o sa pun poze ![]() |
--------------------
Solenza
Scala
- acum am nr TM 10 BNT
|
|
Anahi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 13 January 10 ![]() |
Intr-adevar..am auzit si eu ca cele pentru export sunt mult mai bune
|
--------------------
sdsdas
wewe
2000
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Despre bujiile Bosch cu 2 electrozi ce parere aveti? Am gasit cu 14 lei bucata. Se merita?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
uragan |
![]()
|
Mi se par foarte scumpe , la noi in Mioveni cele BOSCH cu 2 electrozi pentru Solenza sunt la 6 Ron / bucata .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
asa ieftine sunt? m-ai facut curios. i-a sa intreb si eu p aici prin ialomita
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
uragan |
![]()
|
Da , serios .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
un material foarte util:
http://www.ngkntk.co.uk/working/ngkflash/menu.html?lang=en |
--------------------
...
...
...
|
|
cristian corbu |
![]()
|
![]() bafta Group: Members Posts: 178 Joined: 4 January 10 From: ploiesti PH ![]() |
eu am luat asa ceva din carrefour. poate va foloseste. eu inca nu le-am montat dar mi s-au parut tentante....[19.9ron/set] germane, special pt skoda,vw,renault etc./4 electrozi(apropo de discutii loganul de 1,4 venea din fabrica cu bujii cu 2 electrozi)/pro si contra tuturor parerilor in forum.eu le montez peste vreo 2500 km.
15 Mar 2010, 00:41: despre bosh:,, cred ca sunt bune.''...pune-le tu si spune-ne si noua apoi....eu am fol. bosh dar pe alta masina si am fost multumit... This post has been edited by cristian corbu: 14 Mar 2010, 23:41 Attached thumbnail(s) div_009.jpg ( Size: 29.21k ) Number of downloads: 487 div_010.jpg ( Size: 32.87k ) Number of downloads: 518 div_011.jpg ( Size: 31.32k ) Number of downloads: 470 div_012.jpg ( Size: 21.25k ) Number of downloads: 466 div_013.jpg ( Size: 25.07k ) Number of downloads: 489 |
--------------------
dacia
solenza
2003/confort
- ph 11ubu confort
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
ramsen |
![]()
|
am auzit la cineva ca a pus pe slz din astea cu 4 electrozi si nu i-a mers motorul bine...si-a cumparat bujii cu 2 electrozi si ii merge beton masina...si eu tot cu 2 electrozi am pe slz si se comporta bine
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
si eu am incercat un set de bujii de logan cu 2 electrozi , cele originale si pot sa zic ca merg mult mai bine ca ngk , acum ramane sa vad la consum:D
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
ramsen |
![]()
|
eu zic ca la consum se simt...dar in schimb la mersul motorului sint bestial de bune
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
radlog |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 23 March 07 ![]() |
Ramsen,in ce fel se simt bujiile astea la consum?
Ovidiu,te astept si pe tine cu noutati! This post has been edited by radlog: 15 Mar 2010, 21:27 |
--------------------
dacia
logan
2005 1.4 ambiance
- IS ** *** am dacie...nu ma plictisesc niciodata
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
deci pana la urma de care punem pentru un consum mai mic,si nu pentru performante sportive?personal cele de uzina au aproape 30k de km si nu au zis nici pas,nu au dat niciodata in nas,iar consumul e in parametrii.dar nu cred ca sunt atat de potrivite pentru oras,aici consumul creste..deci,de care sa punem-cu unul sau 2 electrozi-de uzina sau ngk-5ez sau 6 ez?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
bkr6ez am avut pana acum cateva zile.consumu e bun cu ele in sensul ca in afara mers 90-100 am avut consum de 5,3-5,4 iar in oras nu am calculat. Cu astea astea cu 2 electrozi e mai nervoasa masina si consumu o sa l calculez cat de curand
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
salut,
am gasit ieri bujii de origine cu 1 7700500155_.jpg ( Size: 34.83k ) Number of downloads: 203 si cu 2 electrozi 7700500168_.jpg ( Size: 64.65k ) Number of downloads: 187 . la un magazin cele cu 1 electrod costau 8,5 lei ![]() ![]() care ar fi mai bune: cele cu 1 sau cele cu 2 electrozi ? de ce ? eu ma gindeam ca, la acelasi pret, se gasesc ngk bkr6ez. numai bine, This post has been edited by george_scala_2004: 16 Mar 2010, 08:20 |
--------------------
...
...
...
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
eu cele din dreapta le am, exact acelasi cod.parerea mea e ca ori iei dinastea , ori eyquem pt ca ngk nu si au justificat pretul, nu sunt cu mult peste eyquem, defapt nu simti nici o diferenta.
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 19:17 |