Grecia, în faliment
![]() ![]() ![]() |
Grecia, în faliment
Victoras2001 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
e machidon
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Τσαι δρεαθ...
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
iar urezi de bine....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Grecia ar trebui sa ia in considerare sa vanda o parte dintre insulele sale, ca o optiune pentru a reduce datoria, declara doi membri ai parlamentului german, citati de Reuters. Josef Schlarmann, membru al partidului Crestin-Democrt al cancelarului Angela Merkel si Frank Schaeffler, un expert in politica de finantare au declarat, joi, ca insulele de vanzare si alte active ar putea ajuta Grecia sa iasa din criza. "Cei aflati in insolventa trebuie sa vanda tot ceea ce au ca sa-si plateasca creditorii", a spus Schlarmann pentru ziarul Bild. "Grecia detine cladiri, companii si insule nelocuite, care ar putea fi utilizate pentru plata datoriei." mooye la nemti ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
am dat report!
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, cica nemtii au pus la punct o tehnologie prin care obtin energie din kkreze de capra.
Acum au ocazia sa puna mana pe materia prima si gata! ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ca grecu' nu e grec, asta e clar de ceva vreme, da' intrebarea e, clona cui e?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
asta inseamna globalizare ! uniformizare ! inclusiv in gindire ! iar parlamentarii aia nu vorbesc in nume lor, fiti siguri !
|
--------------------
...
...
...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi măi taică, dacă treaba e așa de groasă cum se scrie prin diverse fițuici care mai de care antirevoluționare, ori vând tot și scapă de datorie, ori îi iartă creditorii și continuă "dolce farniente" din ultimii zeci de ani...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
@george_scala_2004
Daca uniformizarea gandirii se face dupa cel mai bou dintre participantii la fenomenul globalizarii, dati-mi voie sa ma sterg undeva cu respectiva actiune. This post has been edited by vijelie: 4 Mar 2010, 14:15 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
De ce a sfarsit Grecia asa? Povestea esecului unei economii in care libertatea a insemnat “Sa faci orice iti doresti”
de Ilias Papageorgiadis QUOTE Astazi putem citi cu totii despre problemele economice ale Greciei. In fiecare zi, canalele media de top ale lumii au subiecte despre “tragedia greaca”, prezentand o tara in prag de faliment, indoindu-se de bunele intentii ale noului Guvern, care abordeaza problema doar la suprafata. Acceasi suprafata care “era in regula” pe parcursul anilor precedenti, in vreme ce tara se indrepta cu repeziciune spre epava care este astazi. Haideti sa incercam sa identificam realitatea care se ascunde sub aceasta fatada, pastrand mereu in minte faptul ca grecii si romanii se aseamana in proportie de 80% (dupa parerea mea). Si daca tragedia greaca nu trezeste Romania, intr-un deceniu (si nu in 3 ca in Grecia) situatia de aici va fi mult asemanatoare… Grecia s-a alaturat “Pietei Comune Europene” in 1979… Spre sfarsitul anilor ’70 (1979), cand fostul Prim Ministru al Greciei (mai traziu presedinte) Konstantinos Karamanlis a reusit sa includa Grecia in “Piata Comuna Europeana” (si anume – tradus din Greaca – denumirea Uniunii Europene in acea vreme). Nivelul datoriilor tarii se situa la 25 – 30% din Produsul Intern Brut (PIB), dar nivelul de trai era foarte scazut. Milioane de greci nu s-au bucurat la punerea bazelor unei societati “capitaliste” normale si invidiau un numar redus de cateva sute de mii, in marea lor majoritate comercianti, “oameni de afaceri” de toate felurile (care se ocupau cu ceea ce in romaneste se numesc “smecherii”). Clasa de mijloc in Grecia era “subtire” la acea vreme. Din sindroamele trecutului… Grecii au indurat multe in Primul si cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Razboiul Civil care a urmat a provocat mai multe daune dacat celelalte doua razboaie impotriva celorlati. Toate acestea au generat mai multe sindroame si frici intr-o societate care tocmai iesise in 1974 dintr-o Dictatura Militara dureroasa. Sentimentul de nedreptate, lacomia de a cheltui (ideal pe bunuri din import), nevoia fiecarui grec de a detine o casa PROPRIE, dorinta de a calatori, toate acestea se infiripasera in inimile oamenilor. Intr-un fel, toti erau indreptatiti. In vreme ce problemele isi facusera deja aparitita, oamenii preferau “adevarul absolut”, care era exprimat doar de liderul partidului politic din care faceau parte. Orice altceva era gresit, si le-a luat decenii sa realizeze ca au ajuns sa fie “surzi”… Cea mai mare greseala a Greciei: Libertatea inseamna “Sa faci orice iti doresti” Oamenii tind sa creada ca problema Greciei isi are bazele cu 3 – 5 sau 10 ani in urma. Nu si grecii care indraznesc sa recunoasca care este adevarul. Cea mai mare greseala a Greciei este ca datorita tuturor sindromurilor, a tuturor lucrurilor care ne-au lipsit, a tuturor problemelor prin care am trecut, a tuturor cuceritorilor care si-au dorit sa ne conduca, am dezvoltat o constiinta care ne-a dus la un rezultat total opus: am perceput “Libertatea” ca fiind dreptul nostru de a “face orice, oricand, fara a cere cuiva permisiunea, fara sa ne pese de legi, este dreptul nostru de a actiona liber”. Acest lucru a fost curand transformat in: “Drepturile mele” “Este dreptul meu sa muncesc, asa ca vreu sa muncesc pentru Stat. Sau daca muncesc in domeniul privat, ar trebui sa nu ii fie usor sefului sa ma concedieze, fie ca muncesc bine sau nu. Vreau sa muncesc chiar daca sunt sau nu calificat… Nu ai voie sa imi controlezi munca, daca lucrez pentru Stat. Nu imi viola drepturile, sunt liber sa muncesc cum si cand vreau. De asemenea vreau multi bani, in caz contrar voi face greva si voi bloca intreg sistemul. Inutil sa mentionez faptul ca daca muncesc pentru Stat nimeni nu ar trebui sa aiba dreptul sa ma dea afara, am nevoie de siguranta. Si nu in cele din urma, chiar si atunci cand sunt prins ca fur, sau comit alte ilegalitati, nu ar trebui sa fiu concediat, pentru ca nu este corect, imi violeaza drepturile si nu imi permite sa imi mai intretin familia”. (Rezultatul: Aproximativ 1.000.000 de greci lucreaza pentru Stat, avand salarii mult mai ridicate decat in domeniul privat. Productivitatea lor este foarte scazuta, dar restul oamenilor platesc la nesfarsit miliarde de euro pntru a intretine aceasta “armata” si “drepturile” lor. De aceea toti ceilalti au dorit sa intre in sistemul de Stat, sa… se alature petrecerii). “Cum imi platesc taxele” “Nu ar trebui sa platesc taxe, o sa platesc cat vreau eu, atunci cand ma prinzi”. Sunt sute de mii de greci care o duc foarte bine, si nu declara nimic de decenii. Pretind ca fac acest lucru datorita multitudinii de colectori de taxe: “Te voi taxa cat vreau eu, stiu ca esti vinovat de la inceput”. Astfel ca atunci cand un grec a avut posibilitatea sa evite taxarea a fost mandru sa o faca pentru ca… 1. Stia ca va fi santajat oricum. 2. Statul Grec nu a apreciat niciodata cinstea finaciala a cuiva. 3. Nivelul serviciilor sociale oferite de Stat a fost intodeauna redus, nejustificand costurile ridicate. (Rezultatul: Grecii au evitat taxarea cat de mult au putut si intreg sistemul de colectare a taxelor a fost construit pe baze gresite, ceea ce i-a suparat pe platitorii de taxe greci si mai mult). http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...iti-doresti.htm |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(george_scala_2004 @ 4 Mar 2010, 14:23) de Ilias Papageorgiadis asta'i unchiu Ilias ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
E adevarat ca in Grecia numai aia cu facultate stiu sa scrie?
Eu am avut cativa colegi de facultate greci, saracii de ei se incurcau in numarat dolarii ca sa ia examenele. ![]() Cica in tara lor ajungeai mare cu facultate terminata in Romania. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Să muară bibi, zici că-i RO!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Macar noi nu ne spargem in figuri gen cat de tari am fost acum n mii de ani.
This post has been edited by vijelie: 4 Mar 2010, 14:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
ei nu chiar. daca romanii ar fi ca grecii...nu si-ar face guvernul si parlamentul de cap...pe cind la greci...orica miscare nepopulara (dovada chiar manifestatiile de astazi) provoaca iesiri in strada, ciocniri cu politia (amintiti-va incidentele parca de anul trecut cind a fost impuscat un pusti de vreo 16 ani - demonstratiile nu au incetat decit dupa foarte mult timp !).
romanii...comenteaza pe forumuri si...cam atit...iesit in strada ? nici macar mitingurile sindicale nu aduna mai mult de 10.000 de oameni...si asta doar pentru citeva ore... |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
Ce acum n mii de ani mah? Voi cand o sa castigati CE la fotbal? Aud?..
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
Sau cand Bucurestiul va fi Capitala Europeana a Baietilor Epilati?
Atena e vestita. @george_scala_2004 Pentri acei lideri sindicali DE STAT sa iesi TU in strada, bre, io prefer sa muncesc la privat. This post has been edited by vijelie: 4 Mar 2010, 14:35 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
nu am de ce sa ies pentru unii neschimbati de 20 de ani...plini de bani, implicati in tot felul de interese mai apropiate sau mai departate de interesele muncitorilor...
ma refeream, de fapt, la blazarea care a cuprins intreaga tara...la lipsa de reactie... dar, sa revenim... http://khris.ro/index.php/02/2010/trei-tar...tugalia-spania/ http://khris.ro/index.php/02/2010/de-ce-gr...se-prabuseasca/ http://online.wsj.com/article/SB2000142405...t=Google+Reader http://hymerion.ro/2010/03/04/anunt-umanit...esc-grecia.html http://romaniadeieri.blogspot.com/2010/02/...pe-datorie.html http://stoica.hotnews.ro/in-cautarea-formulei-magice.html This post has been edited by george_scala_2004: 4 Mar 2010, 14:44 |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ma eu propun sa ii luati lu asta mic posibilitatea de a pune linkuri.... doar pt o zi.......
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
vijelie |
![]()
|
Nici pe 29 februarie nu se poate abtine
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Markos |
![]()
|
cine ma? george_link_scala?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
Giorgios
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu stiu. Sa-l intrebam.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 10:51 |