Test IQ, Adunarea numerelor
![]() ![]() ![]() |
Test IQ, Adunarea numerelor
george_scala_2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|||
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Oare cati dintre voi ar fi in stare sa rezolve problema aceea?
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
matematicienii ? programatorii ?
This post has been edited by george_scala_2004: 25 Mar 2010, 09:51 |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
nWo |
![]()
|
![]() new world order Group: Members Posts: 509 Joined: 16 February 09 From: Nord-Vest ![]() |
Uitati ce am primit azi pe mail, si cu ce imi bat capul dar nu gasesc raspunsul:
Trei turisti la receptia unui hotel cer o camera pentru toti trei. Receptionerul le spune ca pretul cemerei este de 30 de euro. Astfel, fiecare din cei trei pune cate 10 euro si platesc camera. Dupa o ora, receptionerul realizeaza ca facuse o gresala fiind ca pretul camerei era defapt 25 de euro. Se decide sa le dea restul de 5 euro celor trei, dar nu stia cum sa-i imparta in mod egal, asa ca s-a gandit ca daca tot nu a primit bacsis, isi ia el 2 euro din cei 5 si le da cate un euro la fiecare. Astfel fiecare turist a platit pana la urma 9 euro, iar receptionerul are un bacsis de 2 euro. Daca facem un calcul rezulta ca pretul cameri a fost de 27 de euro, iar 2 euro a luat receptioneru. Total 29 euro Unde este diferenta de un euro care lipseste pana la 30???? Imi cer scuze daca a mai fost postata problema, dar nu am vazut-o eu. This post has been edited by nWo: 25 Mar 2010, 10:13 |
--------------------
Patru
Zero
Sapte by Peugeot 2.0 HDI 136 CP - 2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pentru ca nu esti atent si te fura peisajul.
Turistii au platit 3x9 = 27E, din care camera e 25E si bacsisul 2E. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 25 Mar 2010, 10:20 |
--------------------
-
-
|
|
nWo |
![]()
|
![]() new world order Group: Members Posts: 509 Joined: 16 February 09 From: Nord-Vest ![]() |
Asa este, peisajul te fura si te gandesti tot timpul la 30 E, cand defapt sunt 27 E.
Ma gandeam eu ca nu mai lipseste din moment ce le-a dat inapoi la fiecare, plus ciubucul receptionerului. Da-mi voie sa te ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Patru
Zero
Sapte by Peugeot 2.0 HDI 136 CP - 2007
|
|
vizitatorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 10 May 09 ![]() |
Conjectura lui Poincaré, prima data enuntata de matematicianul francez Henri Poincaré in 1904, este aceea care spune ca daca intr-un spatiu inchis tridimensional orice arc de cerc inchis se poate micsora pana la un punct, acest spatiu este echivalent din punct de vedere topologic cu o sfera tridimensionala.
Rezolvare:un bat de chibrit are doua capete: capatul de sus si capatul de jos... capatul de sus al batului de chibrit are si el doua capete: capatul de sus al capatului de sus si capatul de jos al capatului de sus... capatul de jos al batului de chibrit are la randul lui doua capete: capatul de sus al capatului de jos si capatul de jos al capatului de jos... capatul de sus al capatului de sus... etc Astept banu'..... ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- B453SCU
|
|
madalin18 |
![]()
|
![]() Membru foarte nervos Group: Members Posts: 277 Joined: 16 April 09 ![]() |
Avem cinci case diferite, fiecare vopsita in alta culoare. In case locuiesc persoane de nationalitati diferite, care prefera bauturi diferite. Fiecare persoana are pe langa ea un anumit animal si fumeaza o anumita marca de tigari.
1. Englezul locuieste in casa rosie. 2. Suedezul are un caine. 3. Danezul bea ceai. 4. Casa verde este la stanga casei pictata in alb. 5. Persoana din casa verde bea cafea. 6. Persoana care fumeaza Pall Mall creste pasari. 7. Persoana din casa galbena fumeaza Dunhill. 8. Persoana din casa din mijloc bea lapte. 9. Norvegianul locuieste in prima casa. 10. Persoana care fumeaza Blend locuieste in casa vecina celei unde se cresc pisici. 11. Persoana care creste cai locuieste langa cel care fumeaza Dunhill. 12. Persoana care fumeaza Blue Master bea bere. 13. Germanul fumeaza Prince. 14. Norvegianul locuieste alaturi de casa vopsita in albastru. 15. Cel care fumeaza Blend este vecin cu persoana care nu bea decat apa. Intrebarea este cine are acvariul cu pesti. daca a mai fost scz:D |
--------------------
Dacia
logan
2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(madalin18 @ 25 Mar 2010, 19:30) Intrebarea este cine are acvariul cu pesti. chiar ma, o mai trai Giuseppe? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vizitatorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 10 May 09 ![]() |
verde,germania,cafea,acvariu,prince?
This post has been edited by vizitatorul: 25 Mar 2010, 20:12 |
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- B453SCU
|
|
madalin18 |
![]()
|
![]() Membru foarte nervos Group: Members Posts: 277 Joined: 16 April 09 ![]() |
dap
25 Mar 2010, 20:40: dap This post has been edited by madalin18: 25 Mar 2010, 20:40 |
--------------------
Dacia
logan
2010
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Din partea mea, pentru vacanța de Paște, trei probleme:
1. Împărțiți un cerc în patru, folosind doar compasul. 2. Desenați un unghi drept folosindu-vă doar de riglă și compas. 3. Într-un atelier mecanic, o foaie e tablă este tăiată la dimensiuni. Cum verficăm dacă forma este pătrat sau dreptunghi (nu se abate spre paralelogram sau trapez)? |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
3.
- ca sa nu fie trapez trebuie ca laturile opuse sa fie egale - ca sa nu fie paralelogram trebuie ca diagonalele sa fie egale 2. - se traseaza o dreapta si se aleg doua puncte pe ea - se pune varful compasului (cu aceeasi descidere) in cele doua puncte si se traseaza doua cercuri. Deschiderea compasului trebuie sa fie mai mare decat jumatatea distantei dintre puncte pentru ca cercurile sa se intersecteze - cercurile se intersecteaza in doua puncte. Se unesc cele doua puncte printr-o dreapta perpenticulara pe prima Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 2 Apr 2010, 20:55 |
--------------------
-
-
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
3. e suficient să măsori diagonalele
![]() 2. presupune că ai o bucată de material cu margini neregulate... trebuie să tai din ea un pătrat sau un dreptunghi... This post has been edited by YO4RLP: 2 Apr 2010, 20:58 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu e ai dreptate. Putem avea un trapez isoscel. Iti atasez si desen pentru a intelege mai bine.
Bafta! Attached thumbnail(s) aa.JPG ( Size: 4.28k ) Number of downloads: 417 |
--------------------
-
-
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
La aceasta care e raspunsul si de ce? ( Nu am raspunsul corect, deci nu stiu nici eu sigur care e si de ce)
Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 78.78k ) Number of downloads: 389 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
koldun |
![]()
|
[attachmentid=1627614425]
Cred ca B. De ce? Posibil raspuns: linia 1: 3 bete-4 bete-4 bete linia 2: 3 bete-6 bete-6 bete linia 3: 3 bete-5 bete-5 bete ( B ) Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Asa m-am gandit si eu, doar ca nu prea sunt convins ca e bine. Nu de alta, dar asa coloana 1 pare cam degeaba.
![]() Tot asa am gasit rezolvarea si la urmatorul, "ignorand" unele patrate si am zis ca e B. ![]() Attached thumbnail(s) 2.jpg ( Size: 71.82k ) Number of downloads: 315 |
--------------------
facebook
groups
|
|
koldun |
![]()
|
Aici cred ca e A!
Succese! ![]() LE: Destinde-te putin incercand sa il faci pe asta: [attachmentid=1627614430] Uneste toate punctele cu o singura linie franta (4 segmente) fara sa treci de doua ori printr-un punct. ![]() This post has been edited by koldun: 19 Apr 2010, 12:26 |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
rezolvare.jpg ( Size: 9.54k )
Number of downloads: 68
Initial o fost linie franta, dar o calcat-o trenul... This post has been edited by bucatzel: 19 Apr 2010, 12:38 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
koldun |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
eXtenSion |
![]()
|
Koldun, de ce zici ca e A?
![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by eXtenSion: 19 Apr 2010, 13:18 |
--------------------
facebook
groups
|
|
koldun |
![]()
|
Poate nu e musai sa te iei si dupa o "logica a asezarii" betelor! Nu stiu...
La ultima am avut asa: 3-3-4 3-4-4 4-4-5 ( A ) Repet: CRED ca e asa. Stai sa mai arunce si altii cate o privire pe aici. ![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() ![]() ![]() This post has been edited by eXtenSion: 19 Apr 2010, 17:38 |
--------------------
facebook
groups
|
|
bz_26_zzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 15 March 07 From: Buzau / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(george_scala_2004 @ 25 Mar 2010, 09:56) in tema: Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari http://www.hotnews.ro/stiri-esential-70648...lion-dolari.htm oare citi dintre noi am fi in stare de un asemenea gest ? ![]() ![]() ![]() isi mentine refuzul: http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-matemat...ari-899697.html |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 06:12 |