Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
zizo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 8 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sony @ 18 Oct 2005, 19:12) Mi-am luat stergatoarele: Bosch Aero Twin de 550/500 mm. Sony, a trebuit sa schimbi si bratele stergatoarelor? Personal, unde am gasit Bosch AEROTWIN (AUSBURG) nu aveau un sistem de prindere compatibil cu cel de pe Logan. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 Laureate 4x4 DCI
- B XX XXX
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Sony @ 19 Oct 2005, 08:37) Daca ai stergatoare bune nu prea mai ramane apa acolo si nu te deranjeaza. Stergatoarele originale lucreaza in contratimp in acea zona. Sa-mi fie cu pardon, eu cred ca stergatoare bune inseamna ca cel din dreapta colecteaza totul mai bine de pe parbriz pe cursa ascendenta si lasa acolo sus mai multa apa, pe care stergatoarea din stanga (sofer) nu o poate sterge ca nu ajunge in cadrul acelui triunghi suficient de sus.Ce contratimp ? Cum se pot misca altfel bratele decat cu stergatoarele originale ? ![]() This post has been edited by GunX: 22 Oct 2005, 10:52 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Cand am spus contratimp m-am referit la faptul ca stergatorul 1 ia apa stergatorului 2, dar o lasa pe cea adusa de el. Si invers, bineinteles.
Stergatoarele mele au sistem de prindere compatibil cu bratele de la Logan. Desi par mai ciudate, de fixeaza perfect. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Cand pui o poza sa vedem si noi minunea?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
zizo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 8 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit stergatoare Bosch AEROTWIN cu sistem de prindere compatibil cu cel de pe Logan. (nu necesita schimbarea bratelor).
Dealer Bosch pe str. Vespasian (venind pe Calea Plevnei din directia Stefan Furtuna => a 2-a strada dreapta dupa intersectia cu str. Witing, reper la inceputul strazii Sama service roti => cum se intra pe strada 50 m pe partea dreapta) Dimensiune 550/500 (raman cam 4 mm intre) Cod produs A551S Pret = 115 RON Trebuie facuta comanda(eu am luat ultima bucata). Mai au si 600/4xx (nu merg decat decalate) Legat de sitemul de prindere "mai ciudat"..consta in faptul ca au o aparatoare rabatabila ce acopera integral sistemul de prindere pe brat. Impresie: Foarte "aratoase" si sterg excelent. This post has been edited by zizo: 28 Oct 2005, 13:19 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 Laureate 4x4 DCI
- B XX XXX
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Exact. "Foarte aratoase" este un dezavantaj teribil daca nu ai garaj
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
Sony |
![]()
|
QUOTE(M@nuel @ 28 Oct 2005, 13:09) Camera de la telefonul meu este prea slaba. Imi pare rau ca nu pot posta niste poze! ![]() QUOTE(GunX @ 28 Oct 2005, 15:06) Niste jante aratoase atrag atentia mai tare decat niste biete stergatoare. Ce ar trebui sa facem? Sa nu ne mai punem stergatoare pentru a nu fi furate? Stergatoarele mele stau linistite pe masina, in timp ce vecinei mele i-a disparut o lamela din aceea "originala". |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
un stergator se fura mai repede decat o janta..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
GunX |
![]()
|
Cu o roata lipsa te poti prezenta la Politie/CASCO fara sa starnesti rasete.
This post has been edited by GunX: 28 Oct 2005, 18:32 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
diesel2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 9 February 04 From: Galati ![]() |
acum, la masinile noi lamele sunt schimbate. Sterg foarte bine, nu mai fac zgomot, sunt grafitate si foarte subtiri.
|
--------------------
Toyota Auris
1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007
...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
oare intra cineva de la ei pe forum si citeste problemele care sunt?bine ar fi sa fie asa...
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
Mda... am masina de trei luni, si nu pot sa zic ca stergatoarele au apucat sa se uzeze. Dar totusi dupa un drum mai lung cu ploaie non-stop m-am enervat prea tare pe stergatoarele originale care lasau urme si scartaiau cand nu era apa suficienta pe parbriz, asa ca le-am masurat frumusel (aprox 50cm) si am cumparat altele, si anume BOSCH 501 (cred ca 501 se refera la dimensiunea in mm). Oricum pe cutie scria Renault Kangoo, asa ca le-am luat cu incredere.
Vreau sa spun ca am fost net impresionat de diferenta! Calitatea germana e calitate germana: nu scartaie, oricat de putina apa ar fi pe parbriz, si nu lasa urme. Avand in vedere ca siguranta in trafic e un aspect foarte important, eu consider ca la capitolul stergatoare nu prea are rost sa faci economie. In plus conduc si mai linistit de cand nu ma mai streseaza stergatoarele. Schimbati-le cu incredere! |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(mitzaciobanu @ 3 Nov 2005, 19:05) Mda... am masina de trei luni, si nu pot sa zic ca stergatoarele au apucat sa se uzeze. Dar totusi dupa un drum mai lung cu ploaie non-stop m-am enervat prea tare pe stergatoarele originale care lasau urme si scartaiau cand nu era apa suficienta pe parbriz, asa ca le-am masurat frumusel (aprox 50cm) si am cumparat altele, si anume BOSCH 501 (cred ca 501 se refera la dimensiunea in mm). Oricum pe cutie scria Renault Kangoo, asa ca le-am luat cu incredere. Vreau sa spun ca am fost net impresionat de diferenta! Calitatea germana e calitate germana: nu scartaie, oricat de putina apa ar fi pe parbriz, si nu lasa urme. Avand in vedere ca siguranta in trafic e un aspect foarte important, eu consider ca la capitolul stergatoare nu prea are rost sa faci economie. In plus conduc si mai linistit de cand nu ma mai streseaza stergatoarele. Schimbati-le cu incredere! De unde le-ai luat si cu cat? Merci anticipat |
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
Din nefericire le-am luat din Franta, din Carrefour... dar n-au costat o avere: 11 euro amandoua. Incearca si tu prin vreo benzinarie...
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Stergatoare Bosch Twin 550/500 la 57 RON la un magazin din reteaua Bosch in Pantelimon. Super meseriase, mi le-a pus nenea din magazin ca sa vada daca se potrivesc si abia pe urma le-am platit. Cel din stanga are si spoiler incorporat.
Pe site-ul Bosch pare ca ar fi oferta la AeroTwin (care e altceva decat Twin pe care le am eu) la 90 si ceva RON. Cod-ul de produs este 551S, dar era ultima cutie (scrie ca e pentru Renault Megane, Peugeot, Hyundai, Honda etc). |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
am reusit sa elimin triunghiul problema (de pe care se scurge picatura chinezeasca) fara sa fac modificari pe masina. am cumparat doua seturi de stergatoare, unul de 55 cm si unul de 45 cm, daca va puneti stergatoare cu dimensiunile astea problema e aproape rezolvata, ca sa o elimin complet a fost nevoie sa urc varful stergastorului din dreapta cam cu 3 cm. nu se vede enervant din masina si nu imi afecteaza mai deloc vizibilitatea. daca vreti va pun poze mai deseara. daca are de gand cineva sa adopte ideia mea, sa caute pt partea soferului stergatoare si mai mari, de 56-57-58 cm, in stilul asta trebuie ridicat mai putin sau deloc varful de la stergatorul dreapta.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
GunX |
![]()
|
daca erai atent la ce a zis klaus, si cu 60cm la sofer si 45cm la pasager a trebuit sa ridice bratul din dreapta...
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie ridicat stergatorul din dreapta,pentru ca are aceeasi cursa ca si inainte.E mult mai simplu si mai usor de modificat cursa stergatorului la logan,decat la clio,pentru ca e alt mecanism,iar parghia din dreapta e din nascare mai mare decat cea din stanga(si locasul mecanismului e cu mult mai mare),asa cum ar fi trebuit sa fie si la noi. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai sa te uit la toate posturile stimabilului coforumist (asa, doua cate sunt), ai sa observi ca mentioneaza o cladire prin vitan. Ma intreb, de ce oare?
Sa se lase de un ban, sa nu se lase...? naiba, daca tot faceti reclama, fiti si voi mai subtili, ... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
si pan ala urma?... dupa 7 pagini de discutii eu tot nu pot ajunge la o concluzie.... sa vina cei care au gasit SOLUTIA cu cate un post complet... poze, explicatii, preturi, dimensiuni etc.... nu numai cu faptul ca au rezolvat sau ca a "modificat ceva"....
chiar cred ca trebuie sa le schimb si eu.... dar la cat de impartite sunt parerile pe aici cred ca raman tot cu astea.... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dar nu vrei tu sa-i ajuti pe ceilalti cititori de pe aici si sa faci tu un rezumat cu posturile celor care au gasit cate o solutie (numai eu stiu 3 solutii clare)?
Ce zici, ar fi un gest la fel de altruist din partea ta ca si cel pe care il ceri din partea celorlalti? Multumesc anticipat! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut la toata lumea!!!
Revin cu o rugaminte si o intrebare in acelasi timp, mai veche.... A-ti vazut pe undeva acele nuci(bucsi) din plastic care fac legatura intre bratele stergatoarelor? Multumesc anticipat... This post has been edited by catalin1paul: 15 Nov 2005, 09:48 Attached thumbnail(s) bucsa2.jpg ( Size: 40.77k ) Number of downloads: 751 |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 9 Nov 2005, 23:49) Dar nu vrei tu sa-i ajuti pe ceilalti cititori de pe aici si sa faci tu un rezumat cu posturile celor care au gasit cate o solutie (numai eu stiu 3 solutii clare)? Ce zici, ar fi un gest la fel de altruist din partea ta ca si cel pe care il ceri din partea celorlalti? Multumesc anticipat! Eu imi pun Aero Twin de la Bosch, de 550 / 500 (chiar daca sunt scumpe). Dupa toate discutiile voastre am ajuns la concluzia ca astea merita cel mai mult (sper sa nu mi le fure nimeni, ca pana acum n-am vazut dimineata masini cu stergatoare lipsa) . Referitor la "triunghiului bermudelor" cea mai simpla solutie mi se pare cea a lui nea Sony, si anume: ridicarea stergatorului pasagerului 3-6 cm mai sus. Si varianta lui Tedy e ok (explicatiile lui in pagina 3 si 4). El a umblat la stergatoare la mecanism (pt. ca stergatorul pasagerului sa aiba o cursa mai lunga). Solutia lui este cea mai buna , dar mie mi-e frica sa ma bag, ca sa nu imi comenteze baietii de la service ca nu mai am garantie ( care la mine e doar de 1 an juma) daca se arde vreun motoras de la stergatoare. In privita celor de la Dacia cel mai elegant ar fi fost sa puna stergatoarele suprapuse, ca la 307. This post has been edited by Cypher4laguna: 16 Nov 2005, 17:56 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
klaus |
![]()
|
Eu nu am umblat la tije, cred ca ma confunzi
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marianz8 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 5 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bosch 530mm.Pret 360.000lei(metro).Sterg foarte bine, nu inlatura problema "triunghiului".Un stergator "piesa de origine" costa la reprezentanta 314.000lei, f mult dupa parerea mea.
|
--------------------
Dacia
LGN Ambiance
- B-xx-yyy
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Ti-au incaput de 530 mm?Din pacate la Metro TM nu am gasit doar de 500 si 550,ceea ce erau prea mari,asa ca am cumparat de 500,marimea celor originale.Las' ca-s bune...
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 18:50 |