DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Angajatori, salariati din comert si aiure, topic splitat de la Selgros sux!

romulus
post 14 Apr 2005, 10:44
Post #61

membru fost posesor de Dacie

Group: Members
From: Targu Mures

Madalina, daca erai in Tg Mures, nu ai fi oferit salariul asta. Ai avut experiente neplacute, asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Asa cum ai spus, depinde cat e dispus fiecare sa riste si sa munceasca. Revenind la subiect, asta nu ar trebui sa influenteze atitudinea angajatilor fata de client.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AIX
post 14 Apr 2005, 10:52
Post #62

quite a regular

From: Bucuresti

QUOTE(romulus @ 14 Apr 2005, 10:22)
Si? A rezolvat ceva cu asta? Spune si ce l-a determinat sa o faca. Pentru ca stiu persoane care si-ar fi pierdut postul-functia daca nu faceau o facultate. Si au facut-o . Cand au terminat-o au iesit la pensie...Si atunci? Unde e farmecul?
*

A facut-o deoarece, probabil, mereu si-a dorit asta (din diverse motive nu a reusit sa o faca in tinerete). A facut-o, chiar daca job-ul actual nu necesita acest lucru, insa s-a gandit ca-i deschide si mai mult orizontul, in cazul in care ar fi nevoit/ar dori sa-si gaseasca alt loc de munca.

QUOTE(madalina @ 14 Apr 2005, 10:31)
Sotului i-am propus sa vina la noi ca sef al pazei, pe 15  milioane. Nu vrea sa munceasca in aer liber. Astfel de oameni nu pot sa sufar....
*

Desi lucrez in telecomunicatii si in domeniu salariul respectiv e mic->mediu, in vremuri de restriste chiar as accepta un astfel de job, decat sa ma plang ca nu-mi mai ajung banii. Ca sunt satul si de monitoare, echipamente, telefoane.. smile.gif Aerul liber face tenul frumos si omul sanatos.

--------------------
. . .
+
madalina
post 14 Apr 2005, 10:59
Post #63

Membru autentic

Parintii mei nu sunt in Bucuresti, ci intr-un oras mult mai mic si mai neinsemnat decat Targu Mures, sarac, far posibilitati de dezvoltare, asta in special din cauza oamenilor, deoarece orice investitor a venit aplecat dupa cateva luni din cauza hotiei.

Iar tipul caruia i-am propus sa fie sef de paza lucreaza in cadrul jandarmeriei, pe 8.000.000 salariu. Nu a vrut salariu aproape dublu, dar ma barfeste peste tot ca sunt zgarcita ca nu-i ajut si pe ei cu bani....

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Devils
post 14 Apr 2005, 11:02
Post #64

Membru autentic

From: Targu-Mures

Oricum sfatul meu este sa nu iti faci de lucru (in sensul de afaceri) cu neamuri, desi in cazul tau, dupa cum observ, nu mai are importanta...:|, nasol.

This post has been edited by Devils: 14 Apr 2005, 11:02

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
OCEBE
post 14 Apr 2005, 11:13
Post #65

Membru autentic

From: galati

QUOTE(costi @ 13 Apr 2005, 15:05)
OCEBE am discutat problema ta in colectiv si am ajuns la concluzia ca alarma trebuia sa sune cind ti-ai luat "izmenele".
Cum pana mea ai iesit cu ele "in the first place"?
*

ca trebuia sa sune alarma de la bun inceput mi-e clar si mie;
de iesit prima oara am iesit in felul urmator: mi-am luat boarfele si factura de la casa, m-am oprit in fata portilor sa-mi verifice factura cu ce cumparasem si dupa ce mi-au stampilat factura am trecut dezinvolt ( ca de' , eram client=stapan cool.gif ) printre sesizoarele alea, s-au deschis portile singure (in timpul asta n-a tiuit nimic) si apoi am ajuns la parcare unde ma astepta mandretea mea de dacia 1300.
deci totul a fost clasic, fara vreo eschiva sau artificiu.

later edit: in ce fel de colectiv m-ati pus in discutie? blink.gif

This post has been edited by OCEBE: 14 Apr 2005, 11:16

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
romulus
post 14 Apr 2005, 11:18
Post #66

Acuma, madalina, scuza-ma, dar ce vrei sa scoti in evidenta? Ca patronii sunt buni si vor dar rahatu de clacas nu vrea? Nu toti patronii sunt buni ca tine. Si nu toti angajatii sunt puturosi. Unii chiar vor sa traiasca decent pe posibilitatile intelectuale si fizice care le au. Eu am liceul si scoala de maistrii mecanici industrie chimica. Locul meu de munca, nu este total in domeniul in care m-am pregatit, dar imi aduce satisfactii morale mari. Salariul este undeva aproape de nivelul superior de castig in zona. Am cunostintele necesare ca sa pot ocupa un asemenea post. Sincer, Decat sa lucrez pe bani poate mai multi decat aici dar sa fac ceva ce nu-mi place, prefer sa raman aici. Atunci cand lucrezi intr-un mediu placut si faci ce-ti place, faci cu placere si iese bine. Poate asta i-a determinat pe cei despre care ne-ai povestit sa nu lucreze la si cu tine. Poate ca si tu ai o parte de vina. Nu totdeauna banii pot cumpara omul. Poate lucrul la si sub comanda ta nu este placut si oamenii au ales sa renunte la bani in favoarea linistii lor. Fara suparare. Gandeste si cauta raspunsuri. A refuza un loc de munca bine platit nu inseamna neaparat lene. Poate fi si altceva.

--------------------
+
costi
post 14 Apr 2005, 11:33
Post #67

Membru autentic

Splitati naibii topicul ca nu se mai intelege nimic;

OCEBE an discutat cazul chilotilor "cu alarma" in cadrul "colectivului meu de munca".
Fetele au zis sa pui o poza ca purtatorii de boxerii (de chiloti adica) sint sexi ! smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 14 Apr 2005, 11:38
Post #68

Membru autentic

Daca cineva iti ofera o sansa si refuzi de ce vorbesti de rau aceeasi persoana?

Hai sa iti spun ce sefa "rea" sunt: imi oblig angajatii sa isi continue studiile, cei ce au liceul facut si dau la facultate, dar nu au posibilitati sa se pregateasca ii ajut eu cu bani sa faca meditatii, cine are o problema este ajutat de mine, daca sunt cu ei la ora pranzului, le cumpar eu masa de pranza, desi mnu mi-au cerut ei asta. le platesc transportul. A

seara vanzatoarea care pleaca de la mine mi-a spus ca sefa mai buna decat mine nu a intalnit, ca nu gaseste nicaieri salariu asa de bun, dar aici chiar trebuie sa munceasca.

Imi pare rau, dar sunt si foarte multi oameni lenesi.

Am si angajati ce lucreaza de la infintarea firmelor si numai ca nu au plecat ei, dar si-au adus si soti/sotii, frati, surori.

Stiu ca sunt si oamnei ce vor sa munceasca, dar un salariu mare nu este intotdeauna un antidot pentru lene.

This post has been edited by madalina: 14 Apr 2005, 11:46

--------------------
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 11:47
Post #69

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(madalina @ 14 Apr 2005, 10:31)
Eu cunosc oameni ce au facut bani frumosi in orase in foarte mici...
Problema este daca esti dispus sa risti si sa muncesti.

*

Madalina asa este. Dar daca firma unde ai jobul sau afacerea, pica, da faliment? Ce te faci? Iti iei catrafusele si pleci iar prin mari si zari.
Asta-i problema la Ro, alternativele in orase mici si medii. Nu sunt.

Iti spun eu, care dupa 5 ani de stat in Buzau (de acolo sunt eu si nevasta), ne-am mutat in Bucuresti, cu catel, purcel si cu chirie si am mai perigrinat prin "strainataturi" fiecare pe unde a apucat. De ce, toate astea? Pentru ca in domeniul meu si al lui nevasta-mea, joburile lipseau cu desavirsire sau erau prost platite. Salarii de la 500 euroi incolo, rar ai sa gasesti, poate doar la banci sau regii.

Si nu te poti risca la nesfirsit. de la o anumita virsta, mai trebuie si stabilitate.

--------------------
x x - x
+
madalina
post 14 Apr 2005, 11:50
Post #70

Membru autentic

Parintii mei si-au facut propria firma la 43 de ani, riscand absolut tot ce aveau.

--------------------
+
romulus
post 14 Apr 2005, 11:54
Post #71

Nu am zis ca esti rea. Ghinionul tau ca ai gasit asa oameni. Dar, repet, nu este o regula. Nu inseamna ca toti sunt lenesi. Poate ca lucrand la tine nu au simtit ca fac ce-si doresc. Nu stiu. Dar de acuzat, nu te-am acuzat. Aaaa si faza cu mancarea... La noi in firma se mananca foarte des, platit de firma. (apropo, platesti din buzunarul tau masa?) Transport, se deconteaza un drum pe zi. De sarbatori am avut banchet organizat in cinstea noastra la unul din cele mai bune restaurante din Sovata. Cu transportul asigurat. Crezi ca daca nu mi-ar place ce fac, as sta aici pentru ca e biiiine, primesc mancare, sucuri (ca de astea am uitat sa-ti zic) ? Crezi ca as accepta sa lucrez in stres, fara conditii. Afla ca sunt la al 9-lea loc de munca. Si sunt sigur ca nu e ultimul. Cand nu o sa mai imi placa, probabil voi pleca. Daca o sa ma lase sa plec.

--------------------
+
bomicabomic
post 14 Apr 2005, 11:55
Post #72

Ex-membru DaciaClub

OK, Madalina, dar poate au riscat intr-un business unde erau specializati si unde nivelul investitiei nu se ridica la sume exorbitante.
Si eu poate vreau sa-mi fac un business in domeniul meu, dar numai bine, ca mi-ar trebui cel putin 500.000 de coco si numai bine ca nu-i am.

--------------------
x x - x
+
madalina
post 14 Apr 2005, 12:04
Post #73

Membru autentic

Da, le platesc din buzunarul meu. La angajare, am negociat ei si nu mi-a cerut nici-unul sa le asigur si masa de pranz.

Nu e o scuza intotdeauna ca facem lucru prost ca salariul e mic. Nu e o regula ca un patron nu ofera conditii de lucru. E normal sa castige patronul mai mult decat orice angajat, ca sunt banii lui investiti, eu infdiferent ca firmaare sau nu profit, trebuie sa le dau salariu, nu.

Sunt joburi prost platite, dar sunt si oameni ce nu vor sa munceasca, dar se plang ca nu au suficienti bani.

Cei angajati de mine au fost angajati in domeniile lor (contabilitate si industrie alimentara).

@Bomicabomic

Cam atat au avut nevoie si ai mei, dar aveau cam 10% din suma ei, iar restul au fost imprumutati de la banca, girand cu casa si masinile (2 dacii berline), masinile au fost apoi folosite pentru firma, nu am mai mers in concediu 5 ani dupa, in acel an eu si sora mea nu am cerut nimic caci stiam ca nu avem bani, am muncit toti, am avut si noroc, a contat faptul ca in domeniul respectiv tata lucra de cand a terminat facultatea, iar mama de 7 ani. tata are facultatea in domeniu, mama are o facultate dintr-un domeniu ce nu are nici-o legatura cu ce face.

This post has been edited by madalina: 14 Apr 2005, 12:10

--------------------
+
romulus
post 14 Apr 2005, 12:22
Post #74

Eu ies de aici ca asa putem sa o tinem si 5 ani. Madalina, ma bucur ca ai reusit. Iti doresc sa-ti mearga in continuare. Sincer, poate daca ai fi in Tg Mures si mi-ai oferi postul de sef de paza, la salariul care l-ai zis as accepta. Dar, sa stii ca numai pentru bani si nu pentru foarte mult timp. Sau cine stie, poate ar incepe sa-mi placa...

--------------------
+
madalina
post 14 Apr 2005, 12:27
Post #75

Membru autentic

Eu cred ca as gasi ceva mult mai apropiat de domeniul tau. Sef de paza i-am oferit unui jandarm, care oricum face paza in jandarmerie.

Soferii sunt soferi profesionistii.

Cei ce prelucreaza pestele fie au mai lucrat in domeniu, fie in macelarie etc

Incerc sa angajez pe posturi numai oameni calificati - fie prin studii, fie prin experienta relevanta in domeniu.

Iar eu inca nu am reusit, parintii mei au reusit,. Eu conduc o firma, dar nu are nici-o legatura cu domeniul pe care il studiez.

Insa firma imi ofera libertatea de a face ceea ce imi doresc in viata, chiar daca nu am satisfactii materiale (acum sunt si stuidenta, ma ocup si de firma si mai lucrez si ong-uri in diverse proiecte - ca voluntar).

--------------------
+
kaspersky
post 14 Apr 2005, 13:02
Post #76

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(romulus @ 13 Apr 2005, 23:07)
Cel care termina acum o scoala si nu pote fi sustinut de familie, ce sanse are de succes? Prin munca cinstita?
*

Ai mei m-au tinut in facultate, in sensul ca banii veneau de acasa. La inceput eram de ala mai silitor, cu timpul m-am plictisit de scoala, asa ca trecuse pe planul 2! Ca idee mi-am picat si licenta. In momentul ala am zis ca nu mai accept nici un ajutor de la parinti.Am terminat cu scoala in iunie, in iulie am fost interviuri pt. job si in paralel faceam un curs de un soft mai dubios! In august deja lucram. In septembrie m-am mutat din camin. Conteaza sa vrei si sa ai incredere in tine!

This post has been edited by kaspersky: 14 Apr 2005, 13:08

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
romulus
post 14 Apr 2005, 15:22
Post #77

Ia uite mai.... Am plecat si ati inchis discutia... Chiar eu eram sufletul aici? Alte pareri nu mai are nimeni?

--------------------
+
Cib
post 14 Apr 2005, 15:57
Post #78

fost posesor de Solenza

From: Iasi

oameni buni in Ro se poate reusi, dar cu indeplinirea catorva conditii. Care? simplu:
1. sa fii foarte bun in ceea ce faci. Daca nu esti atunci nu poti avea pretentii
2. sa muncesti, nu insensul au mai trecut 8 ore si la 5 sa spargi usa, ci sa ai constiinta lucrului bine facut.
3. sa ai vointa si sa stii sa faci si sacrificii
4. sa lasi uneori mandria acasa

Eu la 14 ani am plecat de acasa si am facut Liceul Militar de la Breaza. Am vrut sa ma fac aviator atunci cand am terminat cls a XIi-a Numai ca altii nu au vrut, asa ca m-am resemnat si a trebuit sa pic la ofiteri ca sa pot pleca in civilie. Altfel plateam cheltuielile din liceu. Am stat un an pe bara. Intre timp am facut scoala de soferi profesionisti la Buzau, am luat permisul si am muncit cu camionul tatalui meu. Am dat la Facultate si am picat. Tata mi-a spus ca imi plateste prima taxa apoi ma descurc. In semestrul I anul I am avut note mari. La CAntemir in Bucuresti. Apoi m-am angajat. Am fost spalator de masini, mecanic, agent de vanzari directe, sofer, samd. Job-uri care imi asigurau traiul zilnic si cheltuielile, inclusiv txa si examene la facultate. Am reusit si mi-am gasit un job stabil. Asistent de marketing pt o tipografie. Faceam de toate. Apoi am organizat pentru altcineva o firma de protectie si paza monitorizare si interventie in Bucuresti. Dupa 6 luni cand totul era ok am primit un sut in fund. Eram anul IV la fac. Mi-am dat licenta si am si luat-o. Apoi am reusit sa gasesc un job ca coordonator de proiect la un ziar care voia sa scoata ghiduri vis a vis de restaurante. Apoi m-am angajat la o firma ca agent de vanzari. Consumabile tipografice. In 6 luni am devenit director de vanzari. Am lucrat acolo pe bani putini pana in 2003 octombrie. Eram terminat de oboseala, nu aveam zi nu aveam noapte. Au fost luni in care am facut 12.000 km(conduceam numai eu) numai in tara. Apoi m-am mutat de la Buc in Iasi unde mi se oferise un job. Dupa cateva luni mi-am dat seama ca luasem o teapa, asa ca dupa 7 luni am plecat la alta firma. Sunt cautat in continuare pentru ca in tipografie am un nume (care nu tine de nume similare sau alte rude). Acum vand hartie si cartoane tipografice pentru o firma din Bucuresti Filiala Iasi si am si o afacere. Care e la inceput. DAr o sa o fac sa mearga.
Ideea e ca de cate ori am primit suturi m-am ridicat si am mers mai departe. Nu am familie, dar asta nu e o realizare. Poate mi-ar fi placut sa am si eu un pusti care sa fie urmasul meu, o sotie si cineva care sa ma astepte acasa. Plec dimineata si ma intorc seara nu se stie cat de tarziu. toate acestea pentru a reusi
Exista multi care se uita la mine cu invidie si rautate ca ma descurc cat de cat bine. AU fost vorbe ca ma ocup de droguri si fetite... Usor de zis... E usor sa vezi numai partile bune ale succesului fara sa gandesti la ce a facut omul acela ca sa ajunga acolo.
DAca v-ati resemnat nu o sa va scoata nimeni din situatia in care sunteti. Nu vine nimic pe tava. Daca vrei sa fii cineva trebuie sa faci totul pana pici si un pic mai mult. Daca nu vrei sa faci asta multumeste-te cu ce ai.
Am 28 ani pentru cine se intreaba

This post has been edited by Cib: 15 Apr 2005, 09:41

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
costi
post 14 Apr 2005, 17:27
Post #79

Membru autentic

Nu am icon cu scosu' palariei ca l-as folosi pt Cib si Madalina.

--------------------
DSN/SLZ
+
Devils
post 14 Apr 2005, 21:48
Post #80

Membru autentic

From: Targu-Mures

Tot respectul pentru voi si sa va mearga bine si pentru Cib .... toate la timpul lor...

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
liviu_lb
post 15 Apr 2005, 16:23
Post #81

Membru incepator

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 08:30)
NU ai inteles! Nu produsul este expirat, ci promotia.Adica produsul are termen de valabilitate 2 ani, dar are capac verde cu bulinute roz si pana pe 15 februarie poti castiga nu stiu ce daca duci 3 capace. Dupa 15 februarie, produsul este in termenul de valabilitate, nu este impropriu consumului uman, dar nu mai poti solicita premiul...
*

Eu am castigat un radio Coca-Cola la 2 saptamani dupa ce se incheia promotia. sad.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
AIX
post 15 Apr 2005, 16:34
Post #82

quite a regular

Greseala ta ca te-ai uitat in capac..

--------------------
. . .
+
bomicabomic
post 15 Apr 2005, 17:29
Post #83

Ex-membru DaciaClub

Domnu Liviu-lb, ce naiba, aici se discuta despre angajatori si angajati, nu despre promotii la Coca-Cola. happy.gif dry.gif
Postul ala a ramas de la splitarea celui cu Selgros.

This post has been edited by bomicabomic: 15 Apr 2005, 17:30

--------------------
x x - x
+
liviu_lb
post 18 Apr 2005, 08:22
Post #84

Membru incepator

QUOTE(bomicabomic @ 15 Apr 2005, 18:29)
Domnu Liviu-lb, ce naiba, aici se discuta despre angajatori si angajati, nu despre promotii la Coca-Cola. happy.gif  dry.gif
Postul ala a ramas de la splitarea celui cu Selgros.
*

Scuze. M-a luat valul. rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 04:01
Forum Renault