Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
daniM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
||
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|||
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ejsonat? AC? Sa le traga curentu'?
Utilitatile celelalte da, sunt necesare. Le trag si apa calda de la panoul solar. Pe post de TV o sa le agat niste tablete Windows cu sopcast. Pe urma ma mut eu acolo ![]() Eu nu vreau sa le dau drumu' in curte, o sa aiba doar spatiul lor inchis. Nu vreau nici sa-l hranesc pe vecinu' cu gaini care sar gardu'. Si nici potaia n-am chef sa se indestuleze cu carne sau oua, ca-i creste colesterolul. De pir nu scapi cu plivitul, oricat te chinui. E cea mai a dracu' buruiana pe care am vazut-o, creste si in nisip. Dar... mi-a zis cineva ca a erbicidat toamna cu doza dubla, iar primavara foarte devreme a imprastiat seminte de gazon, fara economie. Gazonul isi incepe vegetatia inaintea pirului si, daca a apucat sa-si ocupe spatiul, ai scapat. Vezi ca si gazonul trebuie tuns regulat, altfel arata ca dracu'. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(DannyY @ 9 Jul 2014, 14:28) Eu nu vreau sa le dau drumu' in curte, o sa aiba doar spatiul lor inchis. Nu vreau nici sa-l hranesc pe vecinu' cu gaini care sar gardu'. Si nici potaia n-am chef sa se indestuleze cu carne sau oua, ca-i creste colesterolul. De aia le zice pasari de curte.Ce faci tu e un chin pentru ele.Iepurii stau,chinchila stau;la gaini nu le e bine.Nu le poti tine intr-un spatiu de 40/40 oricat ar fi de amenajat.Le era mai bine daca imprejmuiai tot spatiul ala de la baza cu sarma,chiar daca erau inghesuite,hai te largeai cu 0,5 incolo,0,5 incoace,acopereai totul la 2m inaltime tot cu sarma ,daca zici de treaba cu vecinul,si era mult mai ok Saaaau..le lasi ala de dormit,si le mai faci un tarc in fata ,cat de mic This post has been edited by daniM: 9 Jul 2014, 14:40 |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Gaina trebuie sa aiba suficient loc ca s-o alerge cocosu'.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
daniM |
![]()
|
Ce a fost nasol ,cred ,la terenul asta e ca a fost parasit vreo patru ani.Ce e bine ca nu s-a intarit.Cand am intrat prima oara am zis ca-s in Jumanji.M-am ocoshit eu cu un trimmer Bosch cu fir de 12,m-am bagat intre urzici de doi metri,mi-am sfichiuit vreo doua pe spate si mi-a trecut.Am chemat un nene cu coasa si deja arata bine.Zic ca dau cu Roundup,dar asta e neselectiv,vecinul are gard de sarma ,si tare mi-e ca-i fac teren de fotbal
9 Jul 2014, 15:00: QUOTE(Markos @ 9 Jul 2014, 14:54) Cocosu-i da la buci pe loc,nu-i trebe spatiu.Pai daca le tine la hostel,sa le bage si Feisbuci,cacum se-ntalnesc? This post has been edited by daniM: 9 Jul 2014, 15:00 |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
..si nu se-mpiedica..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
daniM |
![]()
|
Pai ce-i?Udemereul cu Ponta?Se adapteaza,daca halim rosii cu tzugui putem fierbe si oua de gaini bulite pe loc
|
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.182 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pirul, buruiana-medicament, spaima agricultorilor dar si a celor care au o gradina mica, de cateva straturi, dezvolta in pamant o tulpina subterana, lunga, de cativa metri, numita rizom, care contine zaharuri, inulina, substante mucilaginoase, saponozide si uleiuri volatile, cu proprietati antimicrobiene, saruri de potasiu si siliciu, acid salicic, vitaminele A si B, substante folositoare in tratarea diferitor boli.
In scop medicinal, de la pir, se folosesc acesti rizomi, tulpini subterane, care se recolteaza primavara, dupa aratul terenului, dar si toamna. Inca din vechime, pirul este cunoscut pentru proprietatile sale diuretice, lucru confirmat si de catre medicina moderna. Prin diureza pe care o produce, pirul, sub forma de infuzie sau pulbere, amelioreaza bolile de rinichi si vezica, aduce o imbunatatire in guta, reumatism, diferite boli de piele, dermatoze, eczeme, celulita, si chiar boli de ficat, marind secretia biliara. Datorita siliciului din compozitie, pirul este considerat un tonic si remineralizant al sistemului osos. Pirul se recomanda si in caz de bronsite si raceli, deoarece produce transpiratie, favorizand, in acest fel, scaderea febrei si eliminarea toxinelor din organism. Infuzia din pin se prepara turnand o cana de apa clocotita peste una, doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de 10, 15 minute dupa care se strecoara si se bea cald, trei, patru cani pe zi, in caz de afectiuni respiratorii, intoxicatii, obezitate, dischinezie biliara, guta si reumatism. In lupta contra celulitei se poate face un amestec de pir cu cozi de cirese, cate 20 de grame din fiecare, la un litru de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga plantele, se lasa la infuzat 15 minute apoi se strecoara si se bea cald, neindulcit. Se recomanda cate doua cesti de ceai pe zi. Pulberea din rizomi de pir se obtine dand prin rasnita de cafea planta bine uscata si maruntita. Luata regulat, cate un varf de cutit inainte de fiecare masa, pulberea ajuta la eliminarea acidului uric din sange si la tratarea afectiunilor hepatice. Pulberea, cate o lingurita, de trei ori pe zi, se ia in lapte, apa sau supa, in curele de primavara ca depurativ si tonic general. Tinctiura de pir se obtine punand la macerat 10 grame de planta uscata in 250 ml de alcool de calitate. Dupa zece zile se filtreaza si amestecul obtinut se pastreaza la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. Se ia cate o lingurita de tnctiura inainte de fiecare masa in caz de ascita (apa la burta) sau colici renale si biliare. Sa avem sanatate! luat de pe http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/...de-leac-1095839 SI voi vreti sa omorati pirul... This post has been edited by dizzy: 9 Jul 2014, 15:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
daniM |
![]()
|
Da-mi adresa ,maine iti trimit un tir de pir de Fancurier!Sa ai sanatate!Sa dea Dumnezeu sa-l descarci fir cu fir,si pir cu pir!Na!
This post has been edited by daniM: 9 Jul 2014, 15:25 |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
Markos |
![]()
|
Deci mai bine deschizi Plafar.
This post has been edited by Markos: 9 Jul 2014, 15:23 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
daniM |
![]()
|
Pirfar
|
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.182 Joined: 11 February 04 ![]() |
Aleea Pirului nr. 4, sat. Piresti, jud. Piracau
Pirescu Pirvu ma cheama. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
daniM |
![]()
|
Atat
|
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
Plasa pentru tarcul gainilor,ar trebui sa folosesti cu ochiuri mici.Asta daca nu vrei sa iti violenteze gainile prea des, sobolanii ori dihorii.
|
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(daniM @ 9 Jul 2014, 14:39) De aia le zice pasari de curte.Ce faci tu e un chin pentru ele.Iepurii stau,chinchila stau;la gaini nu le e bine.Nu le poti tine intr-un spatiu de 40/40 oricat ar fi de amenajat.Le era mai bine daca imprejmuiai tot spatiul ala de la baza cu sarma,chiar daca erau inghesuite,hai te largeai cu 0,5 incolo,0,5 incoace,acopereai totul la 2m inaltime tot cu sarma ,daca zici de treaba cu vecinul,si era mult mai ok Saaaau..le lasi ala de dormit,si le mai faci un tarc in fata ,cat de mic Pai ala e doar dormitorul matrimonial, cu etaj si vedere la curte. Lemnele alea doua formeaza poarta de acces. Au spatiu destul, sa se lafaie si sa se impiedice cat vor: 4m x 1m in spatele magaziei, 2m x 2m sub cotet si 2m x 2m in fata lui. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
daniM |
![]()
|
Plasa pentru tarcul gainilor,ar trebui sa folosesti cu ochiuri mici.Asta daca nu vrei sa iti violenteze gainile prea des, sobolanii ori dihorii.
Daca exista prin zona! Decat sa le bag termopan ca DannnyY,le iau badigard,dar sa dea cu batzu' sa nu faca noaptea shhh!shhhhh!ca ma deranjeaza Sau sa-i zic lui Tony ca la mine e sursa de tzatze de pui de KFC.Nici Legiunea Straina nu intra acolo This post has been edited by daniM: 9 Jul 2014, 16:32 |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.257 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Sau te muti in Oltenia, acolo un pom e suficient drept dormitor pt. oratanii, inclusiv iarna.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
daniM ia legatura cu colegul nostru DannyY, sa iti imprumute gainile pentru o perioada de 2-3 luni. Daca lasi gainile unde ai pirul in 2-3 luni o sa arate ca un teren arid, fara fir de iarba/pir/buruiana.
DannyY - Pentru peseri cel mai bine este sa aiba loc de alergat, scurmat, cotzait. Daca nu, o sa ai niste gaini stresate. Gainile proprietate personala (vo 25 la numar si inca cam tot atatea in devenire) au loc sa alerge prin curte (8m X 10m) si sura (15m X 8m). Boierie ! Singura problema e cand trebuie sa le numar oole... Ca se oua pe unde apuca, fara discriminare. Partea cea mai nasoala e ca din cand in cand, primava, se oua te miri pe unde si raman closca. Si doar ma trezesc cu 1-2-9-10 pui prin sura... Ca nu sta nimeni sa le faca inventarul cand intra sa se culce... Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
daniM |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 9 Jul 2014, 17:13) daniM ia legatura cu colegul nostru DannyY, sa iti imprumute gainile pentru o perioada de 2-3 luni. Daca lasi gainile unde ai pirul in 2-3 luni o sa arate ca un teren arid, fara fir de iarba/pir/buruiana. Nenea,mai am o casa;la sat ,cu 60 de gaini,de aia -i dau sfaturi la tiz cu hostelu,o sa pun si poze.Singurul animal care mai poate ceva la pir sau alte buruieni e capra,si nu FranK Capra,capra,aia rade tot. Nu,singurul remediu cred ca e motosapa care are palete si ia DREPT la 15 tzanti,luat de 2 ori la doua saptamani,dat cu ierbicid puternic si semanat prin septembrie This post has been edited by daniM: 9 Jul 2014, 17:29 |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
pai ia-ti o capra atunci !
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
daniM |
![]()
|
Vorba lui Pruteanu:Aia nu-i o solutie!
Iau si un tap daca-l mulge Tony |
--------------------
.
.
- Skoda Octavia
.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Bre, dar toti v-ati facut agricultori? Deja ma ispititi sa-mi iau ceva animaluri, pe langa aia trei catei! CDeocamdata am primit ca sugestii capre, gaini, porci, iepuri. Urmeaza o vaca, un hipopotam si-un elefant!
QUOTE(Alydor @ 9 Jul 2014, 18:55) Fii mai precis: bipeda ori patrupeda? |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DannyY |
![]()
|
Care-i diferenta?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DannyY |
![]()
|
Replica matale seamana cu o basina in mijlocul unui concert de Mozart. Ai sa-mi permiti, sper, sa te bag undeva, pe lista de 'Ignore'.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
Markos |
![]()
|
Consultant de căcat, glumă de căcat.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 10 Jul 2014, 00:12) Replica matale seamana cu o basina in mijlocul unui concert de Mozart. Ai sa-mi permiti, sper, sa te bag undeva, pe lista de 'Ignore'. Scuze. A iesit o magarie. Io am vrut sa spun altceva, daca citesti si emoticoanele: "vrei sa mori, intreaba-ti soata". Era fix o gluma mai veche. PS Ignora-ma linistit! 10 Jul 2014, 01:59: QUOTE(Markos @ 10 Jul 2014, 00:27) In schimb tu... un rafinat si-un delicat! ![]() This post has been edited by dacis: 10 Jul 2014, 00:59 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th September 2025 - 18:05 |