Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Pai daca e pentru teren însorit nu trebuie udata, că de aia e pentru teren însorit ........
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am turfline sport hot, tot pentru foarte mult soare, dar in perioada asta ud si seara si dimineata altfel se usuca
Faptul ca rezista la soare nu inseamna ca traieste in sol uscat... Eu zic sa uzi abundent ca sa fie solul umed in permanenta pe o adancime de 10cm ( nu sa balteasca, sa fie umed) si poate isi revine Depinde cat de uscata totusi... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Am fost intr-un concediu in Grecia mai demult. Patronul hotelui era foarte vorbaret si povestea, la un moment dat, ca daca uita intr-o zi sa ude gradina, se usuca definitiv.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu am avut o perioadă sistemul de irigare defect. S-a uscat iarba pe unele porțiuni. În mod normal ud la fiecare 24h pentru 25 de minute.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 23 Jul 2022, 21:54) Nu ți-o zic cu răutate, ci doar pentru că cel mai probabil nici nu-ți dai seama. Vezi ca-n romana "pentru" ăla din fraza ta n-are ce căuta acolo, și topica propoziției este englezeasca. De-acolo vine și "pentru". Daca voiai să păstrezi ordinea british puteai spune "ud zilnic vreo/câte 25 de minute", sau puteai s-o lași românește "ud (câte/vreo) 25 de minute zilnic". Mie mi-a atras nevasta-mea atenția că fac aceeași greșeală, și de atunci îmi sare-n ochi când o văd. This post has been edited by tatabobu: 23 Jul 2022, 22:49 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Bine de stiut. Multumesc pentru observatie, desi nu ma vizeaza direct.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.966 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pe românește zic că n am timp sa ud iarba
Nici presiune la apă nu prea e , din diverse cauze. Eu stau la distanta mare de statia de pompare. Am un coleg ce a cumpărat aici in sat, individul a fost mult mai atent cand a cumpărat locul de casa, e aproape și de stația aia și de centrul comunei, are transport in comun, magazine pe lângă el. Eu sunt mai în porumb așa...lângă mine cresc unii porci, latră niste câini. Dar orice chedtie de genul poate fi privită că și învățătura de minte Deși sincer zic, urmatoarea casa nu va mai fi posibil sa o cumpăr sau construiesc în viitor |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Din fauna locala, prin batatura nimic, nimic? Urs, lup, mistret?
Am niste prieteni, au o casa, undeva pe varful dealului. Au o viata destul de "aglomerata" si au vrut sa locuiasca intr=o zona linistita. Imi povesteau, cel putin iarna cand este zapada, vin vulpitele langa casa, nu au gard la proprietate, Ziceau, ca este o adevarata placere sa te uiti la ele, cum se joaca in zapada si scot niste zgomote, ca niste chitcaituri. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.966 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Radian eu stau pe lângă Ploiesti, in strejnic.
Mai exact pe aici singura fauna sunt vulpițele cu 2 picioare. Și am văzut odată un iepure sălbatic |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Vulpea fura tot si pute de iti lacrimeaza ochii
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Tre' să termin un proiect mai vechi început în urmă cu 4 ani și incă nefinalizat din motive de distanță față de casă... e in București... Poate se pricepe cineva să facă o recomandare. Cu ce naiba pot să lipesc gresie pe o suprafață orizontală din cărămidă plină, ca să reziste la ciclurile de îngheț-dezgheț? E vorba de masa si suprafața din jurul cuptorului din imagine. Tot mă frământ dacă să tencuiesc înainte sau pot doar să umezesc bine și să folosesc un adeziv de exterior.
Attached thumbnail(s) 20180903_175403.jpg ( Size: 2.84mb ) Number of downloads: 303 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu ma pricep, da' parca n-as pune gresie in jurul gratarului, as lasa asa pt. ca din ce-am vazut prin bucatarie (la mine), gresia devine alunecoasa la stropii de grasime.
Dincolo de fasia de gazon, unde-i masa aia plianta, e alta poveste. Nu stiu travertinul sau ardezia cum se comporta, cred ca mai bine. Iepurele ala e primul vizitator al gratarului? ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
@maho mai citeste odata
![]() Fain cuptor roman. Cm 25 super fexibil. Problema nu e inghet/dezghet. Ciclul cald/rece cand faci pizza...ala crapa cimentul. La pizzaria de langa mine la fel arata..nu l au mai tencuit/faiantat. This post has been edited by wolfin: 24 Jul 2022, 13:39 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Nu se încălzește suprafața din jurul cupolei mai tare decât zilele astea de la căldură și soare, deci nu e un pericol. Proprietarul nu vrea să facă o pergolă acoperită, deci va sta în intemperii... blatul din dreapta l-am conceput să poată fi folosit pentru lucru, vreau să fie ușor de curățat. Evident că o să dau o pantă foarte mică spre exterior. Tre să rezolv problema placajului întâi, că dup-aia vreau să aplic o izolație suplimentară, tencuire și impermeabilizare. Cuptorul e folosit, doar că în perioadele de repaus stă acoperit cu o prelată urâtă. Și îmi stă pe creier că e un lucru început și neterminat, vreau musai să-mi iau o săptămână toamna asta să-l termin.
E compatibil CM25 cu cărămida și gresia? 'Ai de capu' meu, acum am văzut cât costă! Eu n-am trecut vreodată de CM 9, 11 și 17 ![]() This post has been edited by Victorine: 24 Jul 2022, 13:52 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Cm 25 merge si pe lemn
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 23 Jul 2022, 22:48) Nu ți-o zic cu răutate, ci doar pentru că cel mai probabil nici nu-ți dai seama. Vezi ca-n romana "pentru" ăla din fraza ta n-are ce căuta acolo, și topica propoziției este englezeasca. De-acolo vine și "pentru". Daca voiai să păstrezi ordinea british puteai spune "ud zilnic vreo/câte 25 de minute", sau puteai s-o lași românește "ud (câte/vreo) 25 de minute zilnic". Mie mi-a atras nevasta-mea atenția că fac aceeași greșeală, și de atunci îmi sare-n ochi când o văd. Nici nu mai știu, le amestec între română, engleză, franceză. QUOTE(axabrt @ 24 Jul 2022, 08:07) Pe românește zic că n am timp sa ud iarba Nici presiune la apă nu prea e , din diverse cauze. Timp n-am nici eu, de asta am automat pentru irigare. Presiunea o fac eu, că trag apa din puț cu hidrofor. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Noua limba romana varianta corporatista. Romgleza.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Când îți petreci minim 8 ore pe zi citind, scriind și vorbind în engleză, e normal să amesteci cuvinte cu limba maternă.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(Victorine @ 24 Jul 2022, 13:49) E compatibil CM25 cu cărămida și gresia? 'Ai de capu' meu, acum am văzut cât costă! Eu n-am trecut vreodată de CM 9, 11 și 17 ![]() Eu am pus cu CM17 gresie in baia de la tara, peste gresia veche lucioasă acum vreo 5 ani și nu am avut nicio problemă. Am luat atunci și o amorsa de la Mapei care avea rolul să facă rugoasă suprafața pe care urma să placăm. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Victorine |
![]()
|
Și mie mi se pare că CM 17 ar fi suficient având clasa de aderență C2 și flexibilitate S1, nu mi se pare că ar trebui ceva cu S2. Singura îngrijorare ar fi legată de stratul suport din cărămidă, pe care-l consider unul slab, dar cred că o să folosesc o amorsă și o să am grijă la petrecerile straturilor de sus în jos ca să previn infiltrațiile.
This post has been edited by Victorine: 25 Jul 2022, 07:04 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
S ar putea sa ai surprize in timp, cum e pusa caramida acolo.
Sa nu crape gresia. This post has been edited by bgdrenault: 25 Jul 2022, 07:57 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Victorine |
![]()
|
Singurul motiv de crăpat, așa cum văd acum lucrurile, ar fi infiltrațiile de apă până la cărămidă și ciclurile de îngheț-dezgheț. O să vedem în timp cum rezistă.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Nu i pune un acoperis macar la partea din fata?
Oratania cu urechi asteapta inaugurarea? |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
Victorine |
![]()
|
După mine nu ajută un acoperiș doar în față, ar trebui peste tot ansamblul. I-am sugerat o pergolă drăguță dar cu o învelitoare continuă, nu doar pentru umbră, deasupra intregului spațiu din spatele casei unde e cuptorul, să poți lua masa afară și când e vremea mai nasoală, pentru că se stă mult acolo în jurul cuptorului, cand vine lumea toți se adună acolo. Am făcut acolo câteva Revelioane și alte întâmplări cu mai mulți participanți și știu bine. Dar nu vrea.
Urecheatul a stat tot în picioarele mele cât am lucrat. Attached thumbnail(s) 20180829_090445.jpg ( Size: 1.53mb ) Number of downloads: 251 20180828_101814.jpg ( Size: 2.22mb ) Number of downloads: 243 20180830_155945.jpg ( Size: 2.74mb ) Number of downloads: 243 20180902_195131.jpg ( Size: 382.48k ) Number of downloads: 238 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cat imi iei sa imi faci si mie un din asta?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
axabrt |
![]()
|
Meseriaș că meseriaș dar as fi curios ce a folosit că să lipească cărămizile alea ? Mă gândesc că trebuie un mortar special.
Și oare pe gura aia de cos mai trebuie pusă vreo ușa ceva ? Diametrul la cos cum a fost gândit. Mi se pare cam mare, mă gândesc că se pierde ceva căldură pe acolo . |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.065 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
La cupola de foc caramida refractara si mortar refractar, se gasesc ambele in comert.
This post has been edited by Agrig: 25 Jul 2022, 12:44 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
Victorine |
![]()
|
Merci Merced pentru compliment, e bine primit și apreciat. E un proiect de suflet, tocmai de-aia vreau să-l închei. E posibil să mai fac unul aici la Timișoara, tot în familie, sper să iasă mai bine, pentru că ăla a fost primul și am învățat multe de-atunci. Nu știu dacă ai fi dispus să dai cât aș cere eu, plus materialele... Dar dacă vrei să te apuci, îți pot spune tot ce știu, mă iei 3 zile la tine acolo la casa de la țară și te ajut să-ți faci singur. Vin și cu scule. Gratis pentru tine. Doar să te hotărăști.
Axa, vezi ce-a scris Agrig. Tubul de șamotă de la coș are Fi=160mm, dar decupajul de ieșire a fumului are o secțiune echivalentă ceva mai mică. Evident că iese și căldură cu fumul, dar principiul constructiv e cu acumulare în boltă și vatră, e un clopot dacă vrei. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
Pana la cuptor, o sa vreau sa fac un gratar din ala mai clasic asa, dar si eu am proiectul de suflet sa transform o anexa pe care nu apucase taica-meu sa o termine si care s-a cam degradat(desi structura pare ok asa, la prima vedere) in jumatate magazie, jumatate foisor unde sa am si loc de gratar. Faza cu cuptorul e smecherie smecherie, dar nu stiu de ce am impresia ca nu l-as folosi asa de des. Sau daca as face-o, m-as intoarce repede la 120 de kg.
Sa vedem daca reusesc eu sa ma apuc de chestia asta anul asta, as mai fi stat putin sa mai strang bani si sa sper ca poate se mai tempereaza preturile astea, desi in jos nu cred ca se mai duc... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:10 |