Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu sunt cherry. Is niste soiuri exotice. Dar oricum or sa ramana de dimensiunea celortip cherry. Fiind in jardiniera nu au suficient pamant sa creasca mari.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ideea e sa nu le uzi mult. Sa le obligi sa faca radacini. Si sa nu fie dese.
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(wolfin @ 19 May 2023, 08:54) Multumesc pentru sfat, dar o zici din experienta sau este o presupunere? Recomandarea ta vine, oarecum, in contradictie cu ce stiam eu si din discutiile cu cei cu experienta in domeniu si din ce am mai gasit pe net. Cam toti zic ca rosia este o leguma tare setoasa si cam trebuie odata din belsug. Cel putin plantele din gradina, chiar si un litru de apa la fiecare boschet de tomate. Le ud zinic, cat sa fie pamantul umed. Prea dese nu sunt, in jardiniera sau la 15 cm distanta una de alta.Am aproape 30 de rasaduri, nu ar fi o tragedie sa incer ce-mi recomanzi pe un lot de cateva plante. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ar creste mai bine in niste bidoane de2 litri puse in jos.
Ar avea și mai mult loc sa creasca in jos și pe înălțime apoi în sus. Cam că aici https://youtu.be/AKrAefjDIZ8 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
radian |
![]()
|
Oare alea nu sunt soiuri curgatoare? Am avut anii trecuti si din acelea.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
wolfin |
![]()
|
ma refer la perioada de crestere. planta devine puturoasa si nu se mai extinde in pamant cu reprecusiuni pt rod. face frunze.
experienta si conform spuselor celor de la sera. cu rod si caldura .... da trebuiesc udate mai des. dar iara uit..la tine sunt in ghiveci..nu stiu cat se aplica 100% This post has been edited by wolfin: 19 May 2023, 09:45 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Am semanat porumbul acusi 2 saptamini si ne-am asteptat sa-l vedem rasarit, am vazut niste...gauri pe marea majoritate a parcelei...
IMG_20230516_162509283.jpg ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 331 ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
wolfin |
![]()
|
Samanta tratata? Daca da..n ar trebui sa se atinga de ea
|
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Trebuia să pui porumb ucrainian. Cică ăla nu dispare
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Din soiul Cernobal.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(axabrt @ 19 May 2023, 14:13) Este exact cum spuneti, Pionier, porumb saminta din Ucraina, tratat, rosu, nu e de la Cernobil cum zice colegul @bion, ala probabil nu disparea, dispareau ciorile si noi cei ce l-am semanat! ![]() Ala tratat pe vremuri cu Furadan scapa ca minca cioara ultimele ei 3 boabe. Asta e, daca se usuca pamintul miine punem altul, daca nu, speram ca luni va fi mai bine. This post has been edited by Agrig: 19 May 2023, 15:18 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Bre, ce dracu' e chestia portocalie de pe crengile macesului?
Seamana cu polenul, da' e clar ca-i o boala. A fost si anu' trecut, inclusiv pe unele fructe (macese), anu' asta am stropit pana acum de 3 ori la interval de 1-2 saptamani, inainte de inflorirea trandafirilor (si "domestici", aia acum incep sa se deschida, macesii mi-au inflorit zilele astea) cu o combinatie de Score + Mospilan. La afide si rugina pare sa fi avut efect, la asta nu. IMG_20230601_100856.jpg ( Size: 125.9k ) Number of downloads: 307 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Seamănă cu păduchii țestoși de la lămâiul meu, doar că ăia-s maro. L-am îmbăiat ieri frunză cu frunză cu o soluție de apă cu puțin spirt Mona, o linguriță de ulei și puțin detergent de vase. Văd că e mai bine azi, îmi era ciudă că e plin de flori și frunze tinere. Credeam că nu mai găsesc să pun o poză, dar ăștia se pare că au scăpat. I-am rezolvat acum.
This post has been edited by Victorine: 1 Jun 2023, 17:24 Attached thumbnail(s) Screenshot_20230601_182006_Gallery.jpg ( Size: 1.1mb ) Number of downloads: 295 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
La măceșii mei e ceva ca polenul, nu insecte sau echivalent. Destul de consistent, nu "se ia" la atingere ușoară. Un portocaliu aproape fosforescent.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Dacă nu te uiți atent și nu ești avizat, ßi despre ăia ai zice că-s niște formațiuni naturale pe ramuri sau pe frunze, mai ales că stau de-a lingul pețiolului sau pe nervura principală, cel mai adesea pe dos. Sunt foarte bine camuflați. Ăștia par niste pete uscate, dar dacă îi apeși cu unghia vezi că sint suculenți.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Rupe o crenguță și du-te la o farmacie fitosanitară, o să te îndrume ei.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
Agrig |
![]()
|
Bine ca nu-i pe parbriz, mai au si albinele diaree...
![]() Probabil acolo a fost un bondar |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Și-a pus cineva obloane glisante pe fațadă? Prin vest am văzut, am găsit și sistemul de rulare, se importă și la noi, dar ăia care îl aduc zic că ei nu montează, pentru că nu există cerere. La Ikea am văzut ceva, dar părea realizat artizanal, pentru prezentarea unei idei de amenajare, cei de acolo mi-au zis că nu cunosc detalii dar în mod sigur ceea ce au ei nu este făcut cu elemente din magazin.
This post has been edited by marksman: 3 Jun 2023, 15:52 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ca sa ai protectie economie etc. cumperi un siloz din ala de tabla ondulata si il pui ca un clopot pe palat. Case solved
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
wolfin |
![]()
|
cine a dormit la pranz si e odihnit...are idei
|
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
Pai se poate pune , găsești de exemplu aici de exemplu caută pe google
Grunther tore Daca ăștia pot să închidă cu rulouri un hangar de avion, cred că se descurcă cu fațada ta. Dar o sa usture Rău This post has been edited by axabrt: 3 Jun 2023, 19:41 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
E vorba de obloane pentru geamuri, nu pentru fațade. Evident că sistemul de culisare vine montat pe fațadă și există diverse șine de ghidare, de culisare, de mascare, ca sistemul să fie fixat solid pe fațadă și să aibă un aspect plăcut, nu de improvizație.
QUOTE(bion @ 3 Jun 2023, 17:39) Ca sa ai protectie economie etc. cumperi un siloz din ala de tabla ondulata si il pui ca un clopot pe palat. Case solved ![]() Proști rău nemții, franțuzii și elvețienii că s-au chinuit cu sistemele alea de culisare și ghidare. Poate le vindem patentul curpapirului eco, Cocean . |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
wolfin |
![]()
|
Sisteme de culisare gasesti.
Moderne sau medievale etc ca aspect Problma se pune la lemn. Poate te ajuta usile lamelare. Cele din leroy de ex merg taiate. |
--------------------
pegas
3120
|
|
Habba |
![]()
|
![]() Vizionar Group: Members Posts: 564 Joined: 24 January 17 ![]() |
QUOTE(marksman @ 3 Jun 2023, 15:48) Și-a pus cineva obloane glisante pe fațadă? Prin vest am văzut, am găsit și sistemul de rulare, se importă și la noi, dar ăia care îl aduc zic că ei nu montează, pentru că nu există cerere. La Ikea am văzut ceva, dar părea realizat artizanal, pentru prezentarea unei idei de amenajare, cei de acolo mi-au zis că nu cunosc detalii dar în mod sigur ceea ce au ei nu este făcut cu elemente din magazin. Rulouri de exterior nu te coafează? E mai puțin estetic, mai ales dacă nu ai prevăzut spațiu caseteil în golul de geam, dar se pot monta și ulterior. Pentru mine sunt foarte eficiente, am avut montate la fiecare apartament in care am locuit în ultimii mai bine de zece ani. Nu concep fără. Și sunt de mai multe feluri și materiale, inclusiv aluminiu, există și reglaj electric sau automat în funcție de temperatură, luminozitate, etc. Am pus la un apartament în Cluj, de la firma Rollstar. Ii recomand, foarte serioși. Dacă te coafează soluția, caută-le siteul și vezi ce oferă. Au și alte sisteme. |
--------------------
ex Dacia
Logan
2005, Laureate 1.4mpi-K7J Drugs are bad, mkay?
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
e bine de evitat in general gaurirea tamplariei
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
wolfin |
![]()
|
Atunci sa manance cozonac daca n are paine.
https://m.youtube.com/watch?v=tqvhEs-KarY This post has been edited by wolfin: 4 Jun 2023, 17:47 |
--------------------
pegas
3120
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(Habba @ 4 Jun 2023, 11:22) Rulouri de exterior nu te coafează? E mai puțin estetic, mai ales dacă nu ai prevăzut spațiu caseteil în golul de geam, dar se pot monta și ulterior. Pentru mine sunt foarte eficiente, am avut montate la fiecare apartament in care am locuit în ultimii mai bine de zece ani. Nu concep fără. Și sunt de mai multe feluri și materiale, inclusiv aluminiu, există și reglaj electric sau automat în funcție de temperatură, luminozitate, etc. Am pus la un apartament în Cluj, de la firma Rollstar. Ii recomand, foarte serioși. Dacă te coafează soluția, caută-le siteul și vezi ce oferă. Au și alte sisteme. Când am cumpărat casa nu am avut spațiu de manevră (financiar) și nici fizic (termopanele erau deja montate - ulterior am constatat că erau și montate prost). Am schimbat după doi ani termopanele "originale", care fuseseră făcute într-un garaj și montate prost, oricum nu aveam spațiu și pentru casetă de rulouri, nici bani pentru jaluzele în termopan (da, mi s-a propus, atunci apăruseră la noi și ar fi dublat prețul tâmplăriei). După îndelungi căutări și măsurători, concluzia a fost că singura soluție este oblonul orizontal. Nu vreau să dau găuri în tâmplărie, am experiența soră-mii care a montat rulou exterior și i-au găurit profilele pentru a trece sfoara. Până atunci nu avea probleme cu termopanele, de atunci îi transpiră geamul pe interior. QUOTE(bgdrenault @ 4 Jun 2023, 16:55) De asta vreau obloane orizontale culisante. Bine, teoretic se poate găuri profilul dacă ulterior se montează un tub care închide spațiul dintre găuri și prin care se trece sfoara. Asta am văzut într-un clip de la polonezi, la noi nu interesează pe nimeni. QUOTE(wolfin @ 4 Jun 2023, 17:46) Din ce mi-au zis cei care mi-au montat tâmplăria, nu se pot adăuga ulterior pe tâmplărie existentă. Mi-au explicat și de ce, dar nu mai știu. This post has been edited by marksman: 4 Jun 2023, 19:23 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
wolfin |
![]()
|
La mine, cand au montat jaluzelele alu caseta ext. Au gaurit profilul. Dar au pus ..de fapt era premontat un tub flexibil din sarma otelita.
In principiu profilul nu e etans...trebuiecsa se scurga apa. La sora ta @marks probabil au zgariat/intepat garnitura geamului Cand zici interior te referi intre sticle sau in casa? Ma gandesc This post has been edited by wolfin: 4 Jun 2023, 19:32 |
--------------------
pegas
3120
|
|
marksman |
![]()
|
În casă.
Profilul are mai multe camere. Aia de la exterior, pe unde se scurge apa, da, e găurită. Restul camerelor ar trebui să fie etanșe, dar se găuresc pentru fixare. Cea mai bună prindere e aia pe cleme, pe zidărie (nu în ea), în izolația exterioară. În felul ăsta nu se găurește profilul, singura comunicare directă cu mediul ambiental e camera exterioară prin care se scurge apa. La noi în țară am văzut montajul ăsta doar de două ori. This post has been edited by marksman: 4 Jun 2023, 20:03 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:50 |