Trage stanga, Loganul meu imi trage stanga
![]() ![]() ![]() |
Trage stanga, Loganul meu imi trage stanga
mephistone |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
- cameleon don't worry,be happy,feel good
|
|||
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
eu am tot 2100 km
![]() nu cred ca scapi fara o vizita la service ![]() |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
dar de ce ai observat la primul drum afara?
esti sigur ca trage , sau e doar o iluzie? incearca si in oras, pe drum drept seara, daca nu trage , atunci pace1 si sa nu fie vreo galma ceva pe vreun cauciuc , pe interior!sau vreo janta indoita!!! bafta! |
-------------------- fan VAG!
|
|
marafetu_80 |
![]()
|
![]() ZKR Power Group: Members Posts: 190 Joined: 17 November 04 From: Dr. Taberei Buc. ![]() |
Subscriu la cele spuse , verifica presiunea in cauciucuri si daca tot trage ,fuga la vulcanizare si echilibreaza rotile, poate a cazut un plumb ceva.
|
--------------------
ZKR
Egee 1.6MPI
2005/Preference Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Daca a cazut vreun plumb trepideaza directia. In cazul in care iti trage stanga inseamna ca este o problema de geometrie a trenului de rulare. Mergi in service si rezolva problema!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
GolfIII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 506 Joined: 5 April 04 ![]() |
Cu scuzele de rigoare ca repet ceea ce a spus Sony mai devreme intaresc si eu opinia lui ca galmele, plumbii etc, nu au nimic de-a face cu problema ta. Acest lucru se poate datora din urmatoarele motive: roata dezumflata, roata infranata sau geometrie incorect reglata (cel mai probabil)
P.S. cand faci un astfel de test este bine sa-l repeti si in sens invers (imediat, nu dupa cateva luni ![]() This post has been edited by GolfIII: 19 Apr 2005, 10:46 |
--------------------
Volkswagen
Golf III
1995
|
|
mephistone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
Am observat si in oras ca trage stanga dar nu e atat de suparator,afara pe drum drept tot trebuie sa corectez directia,mai bine zis sa-l tin volanul non-stop drept.Ma voi duce la service.
p.s:nu e problema de drum sau vant ca am sesizat problema asta de mai multe ori,oricum normal ca pe drum inclinat iti trage in ce parte e inclinat,dar am facut drumuri dus-intors de 300km si vantul nu avea cum sa-mi bata numai din dreapta. This post has been edited by mephistone: 19 Apr 2005, 10:51 |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
|
|
razvanescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 6 January 05 ![]() |
QUOTE(marafetu_80 @ 19 Apr 2005, 07:07) Subscriu la cele spuse , verifica presiunea in cauciucuri si daca tot trage ,fuga la vulcanizare si echilibreaza rotile, poate a cazut un plumb ceva. Cand trage intr-o parte este de la geometria rotilor, nu de la echilibrarea lor centrifugala. Geometria la roti se refera la paralelism, unghi de fuga, unghi de cadere, etc.Revin cu scuzele de rigoare pentru ca nu am vazut ca si Sony a dat explicatia mai inainte... This post has been edited by razvanescu: 19 Apr 2005, 14:22 |
--------------------
Logan Preference 1,6
|
|
nitu_danro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 April 05 ![]() |
Si la mine am observat ca trege dreapta...am verificat presiunea la roti si una a fost desmflata, dar nu am mai incercat sa fac test sa vad daca mai trage...sa ma duc daca mai trage sa fac geometria la roti?
|
--------------------
DACIA
Logan Laureate 1,4
- B40NDO
|
|
mephistone |
![]()
|
M-am programat la service pe luni,voi reveni atunci cu raspunul celor de la dacia,
pana atunci va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns. |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mephistone @ 18 Apr 2005, 19:23) Inainte de a ma duce la service va intreb pe voi daca a mai avut cineva o prob. din aceasta si de la ce credeti ca e. Am observat si eu asta la primul drum afara. Initial m-am enervat ca am sesizat la prima oprire ca nu e vant . Dupa ce ne-am urcat inapoi, din cauza copiilor care vroiau sa stea in alta parte, am schimbat pozitia pasagerilor si am observat ca tragea in partea celalta (dreapta) In cazul asta ma intreb: Incarcarea masinii (persoane bagaje) n-are cumva efect asupra directiei? |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am aceiasi problema(dar am )4000km ...am fost la service mi-au verificat presiunea in pneuri si au spus ca erau umflate inegal si de aici era problema!DUPA vizita in service cel putin in oras nu mai trage asa tare stanga insa in afara e la fel cum ai spus tu in 300 metri ajung pe contrasens!!!!O sa ma duc iarasi peste ei sa le demonstraez ca totusi trage stanga si sa verifice unghiul de fuga!!!!!
QUOTE(mephistone @ 18 Apr 2005, 20:23) Am Loganul de aproape o luna,am 2100km facuti,sunt foarte multumit de masina atat ca am observat la primul drum afara ca-mi trage stanga,las volanul(pe drum orizontal) si o ia in stanga,daca o las asa in 200m sunt complet pe banda cealalta(contrasens). M-am gandit eu ca o fi de la presunea din cauciucuri,m-am dus si am dezumflat rotile pana la valorile indicate pe usa :fata 1.9bar spate 2.1bar,erau cat de cat egale(cele din stanga cu cele din dreapta)... la fel,imi trage stanga. Inainte de a ma duce la service va intreb pe voi daca a mai avut cineva o prob. din aceasta si de la ce credeti ca e. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
mephistone: vezi ca presiunea pentru motorul de 1.4 este de 2.0 bari si pe fata si pe spate...aia cu 1.9 si 2.1 e pentru motoarele de 1.6 si tu nu ai asa ceva...
e ciudata treaba ca trage stanga dar du-te in service... la mine tragea dreapta, am pus jante de aluminiu si merge perfect drept acum...ciudata treaba... |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
A mea trăgea dreapta și s-a rezolvat cu o geometrie la Meridian...
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
inconturnabil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 July 04 ![]() |
QUOTE(tazzz @ 20 Apr 2005, 21:20) mephistone: vezi ca presiunea pentru motorul de 1.4 este de 2.0 bari si pe fata si pe spate...aia cu 1.9 si 2.1 e pentru motoarele de 1.6 si tu nu ai asa ceva... Presiunea in pneuri este in functie de dimensiunile acestora : 165/80/ R14 : fata 2.0 ;spate 2.0 185/65/R15 : fata 1.9; spate 2.1 |
--------------------
ALFA ROMEO
GIULIETTA
2011
|
|
mephistone |
![]()
|
Am fost la service,mi-au schimbat rotile intre ele pe fata si am plecat cu tipul de acolo la drum,parerea lui a fost ca nu trage(acum ar trebui sa traga dreapta) si ca daca vreau pot sa ma programez pentru verificarea unghiului... ,eu am luat-o apoi la o tura si intradevar nu mi se pare ca mai trage,putin se simte acum ca vrea spre dreapta dar nu mai e deranjant,astept sa fac un drum afara... si mai vad peste vreo 5000km daca se amplifica,eu ma bucur ca nu e din geometrie si ca s-ar putea sa fie din roata (din moment ce are tendinta sa traga dreapta).
p.s.:Nu am incredere deloc in serviceuri si n-as vrea sa-mi tot vina nea gheorghe de acolo cu tot felul de solutii ingenioase si sa-mi f. masina DECI ,UN NOU VENIT IN CATEGORIA "ASA FACE TOATE". |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
|
|
nick2ufree |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 9 November 04 ![]() |
Nu face prostia sa iesi cu ea pe afara si sa te plimbi prea mult . Cred ca ar trebuii sa ii verifici unghiul de fuga si repede, chiar daca e noua s-ar putea sa fi luat o groapa mai zravan sau mai stiu eu ce. Eu mi-am terminat deja doua anvelope din cauze inca necunoscute. Prima oara am zis ca e de la unghi ca imi tragea stanga si dupa ce am facut unghiul am mers bine mersii nu prea a mai tras pana acum o luna(adica vreo 3 luni de la unghi) cand am descoperit ca iarasi are probleme si mi-a tocit iar anvelopa. Mai bine pentru siguranta ta si pentru ca sa nu dai dupa aia pe alte chestii cum sunt anvelopele mai bine faci un control mic.
|
--------------------
dacia
super nova
- B 00 XXX
|
|
oli_h |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 May 05 From: Timisoara ![]() |
geometria asta a rotilor se poate regla pe garantie sau contra cost? ca si a mea trage dreapta
|
--------------------
Dacia
Logan
- TM
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Eu tin presiunea de 2 la ambele...indiferent de gume si motorizare (de parca mi-as schimba in fiecare zi motorul).
Exista sansa ca una dintre roti sa fie infrinata. Consuma mai mult? Trage greu? Chestie patita: a intrat un rest de siguranta din service intre placuta de frina si disc...si tragea de se rusina si trabantul de el. Chestia patita doi: Pe spate, unul dintre tamburi ramineau blocati (nou nout...). Tragea rau dreapta (daca nu ma lasa neuronul) si era infrinata rau. Sa nu fie si la mataluta o chestie de genul asta |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
Anakin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti/Vitan ![]() |
Am patit si eu sa traga un pic dreapta si la verificarea presiunii am observat ca era ceva mai slaba decit cea din stinga.Am bagat presiune sa o mai umflu si acum toate 4 au aceeasi presiune cu care am luat-o de la dealer(3!),ca daca le las mai moi merge mai greu directia si consuma un pic mai mult,cel putin eu asa am observat.
|
--------------------
Dacia
Logan cameleon
- B 51 ATO Forta sa fie cu voi
|
|
laca820 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 August 05 From: de undeva ![]() |
verifica daca presiunea in roti sa fie aceesi in toate si mie imi tragea stanga rau de tot aproape ca facea o curba singura dar cum am bagat aceeasi presiune in toate nu mai am nici o problema
|
--------------------
dacia 1310
Opel Astra G
dacia '97 si opel '02
- BC 04 UKR BC 11 LAC
|
|
laca820 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 August 05 From: de undeva ![]() |
sau verifica sa nu fie blocati cilindrii de frana de acolo din roata
|
--------------------
dacia 1310
Opel Astra G
dacia '97 si opel '02
- BC 04 UKR BC 11 LAC
|
|
Pacala |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 August 05 From: București / Mărgeanului Avenue ![]() |
Și mie mi s-a întâmplat cu trasul spre stânga. Când mă întorceam de la mare am sesizat. Oprit la prima stație de alimentare, verificat presiunea în roți. Roata față, dreapta avea 2.5 bari în loc de 2.0 . Nu mai am probleme. Rulaj: 2200 Km.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- B-91-CPA
|
|
Ettore |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 5 August 05 ![]() |
La mine trage un pic dreapta (de la natura), oricum nu mi se pare deranjant la cca 5-600 metri ar schimba banda. Primul lucru pe care l-as face daca ar trage mei puternic, dupa ce verifica presiunea, as inversa rotile (stanga cu dreapta). Mi se pare justificat ce a facut dealerul in cazul initiatorului thread-ului. In plus am vazut ca masina este ffffff sensibila la vant (din orice directie ar batea el). Deci ar fi b ine sa te asiguri ca nu e vorba de vant inainte de a merge la service. O concluzie cat mai exacta se poate trage daca imediat te si intorci pe ACEEASI banda si vezi in ce parte trage. Teoretic drumul se face cu creasta pe mijloc - gen acoperis (adica benzile sunt inclinate spre marginea drumului si deci ar trage in mod normal un pic dreapta).
|
--------------------
Cu mandrie LOGAN 1.4
LOGAN 1.4 Laureate
- Prv. Sorry
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
![]() This post has been edited by Slider: 17 Aug 2005, 10:15 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Guardy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 April 05 ![]() |
Si mie imi trage putin dreapta dar ma gandesc ca este de la inlinatia drumului. Cand am verificat presiunea in roti imediat ce am luat masina avea 2.5, este indicat sa o las asa sau pe 2.0 ?
|
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique
2007
- PH-24 gga
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Este bine sa lasi presiunea la valorile date de constructor. Daca sunt prea umflate atunci se uzeaza doar centrul partii de rulare. Nu mai zic de faptul ca vei simti mult mai tare orice piatra / denivelatura de pe drum. Asta pentru ca un cauciuc prea umflat nu mai preia din socuri. Nu mai zic de franarea necorespunzatoare.
Asa ca... grija cat de multi bari bagati. Rotile trebuie sa fie relativ reci cand faci presiunea. Adica nu vii de pe autostrada cu 140 si franezi brusc si apoi sa bagi 2 bari. Nu ar fi bine.... Daca totusi esti in situatia aia de obicei se baga cam cu 0.3 mai mult, deci 2.3. This post has been edited by i96nds: 17 Aug 2005, 13:57 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Guardy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 April 05 ![]() |
Mersi, insa si asa mi se par cam desumflate, ma gandesc totusi ca aparatul de presiune de la Mol nu indica prea bine. Presiunea am verificat-o dupa ce am rulat maxim 2 Km de acasa pana la benzinarie. Cred ca mai bine ma duc la o vulcanizare. Fratele meu abia si-a luat masina, tot Logan ambiance si tot 2,5 avea in cauciucuri.
|
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique
2007
- PH-24 gga
|
|
Ettore |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 5 August 05 ![]() |
QUOTE(Slider @ 17 Aug 2005, 10:15) ![]() Era un mod mai dulce de a spune ca poate are ceva probleme. Teoretic da te intorci pe contrasens, daca esti barbat! ![]() |
--------------------
Cu mandrie LOGAN 1.4
LOGAN 1.4 Laureate
- Prv. Sorry
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(anakin) acum toate 4 au aceeasi presiune cu care am luat-o de la dealer(3!),ca daca le las mai moi merge mai greu directia si consuma un pic mai mult,cel putin eu asa am observat mai fratilor, daca la voi conteaza 0.1% la consum mai mult decat distanta de franare - tineti 3 in roti, cui ii trebuie sa franeze. Altfel, ar fi bine sa bagati presiunea indicata de constructor (dar la rece - ca daca e cald aerul, presiunea va fi mai mare). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:00 |