DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ceva mai riscant pentru pietoni..., conform noului Cod rutier

LOVENDAL
post 12 Apr 2005, 22:47
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Soferii nu mai raspund pentru viata pietonilor care traverseaza aiurea

O prevedere importanta a noului Cod Rutier ce va intra in dezbaterea Senatului saptamana viitoare, il constituie faptul ca pietonul surprins si accidentat traversand prin loc nepermis poarta intreaga raspundere a accidentului. Pana acum, in astfel de situatii, conducatorul auto era tarat pe la politie, Parchet si instante chiar daca nu avea nici o vina, si deseori era obligat sa ajunga la o intelegere cu persoana vatamata pentru a scapa de acest calvar. Aceasta prevedere este inclusa de altfel si in regulamentele de circulatie ale multor tari vest-europene.

Sursa: Adevarul
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?pag...ticle_id=124450

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
free_fiber
post 12 Apr 2005, 23:03
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Parca asa e prin Rusia (daca tin bine minte), unde nici macar n-ai obligatia sa opresti. Ce sa mai; facem Carmagedon pe strazi... tongue.gif

Un bun exemplu care ar sustine aceasta lege este: noaptea, pe autostrada, se gaseste un betiv ce iese din carciuma de la km 36 sau 56 sa traverseze si.... inevitabilul se produce.

Acuma, la noi In Romania, pietoni traverseaza cam pe unde ii taie capul, cel putin in cartiere. Ar fi o mare treapta urcata daca s-ar reusi educarii acestora si aprobarea legii respective.

This post has been edited by free_fiber: 12 Apr 2005, 23:08

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
Sony
post 13 Apr 2005, 00:51
Post #3

Membru autentic

From: Ban Land

Nu cred ca se va reusi educarea lor! Multi nici nu constientizeaza pericolul la care se expun. Sunt de parere ca poate sa opreasca si fraierul ala cu rabla pe 4 roti ca sa treaca ei.
Zilele trecute trei adolescenti traversau strada pe rosu. Autobuzul se apropia, iar soferul acestuia a accelerat avand si mana infipta in claxon. Pustanii au marit pasul si apoi comentau: "Ia uite, bai, ce face bulangiul asta!"

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Ciombe
post 13 Apr 2005, 07:16
Post #4

Membru autentic

From: Arad

Pai e bine, mi-am luat utilaj mai solid care sa reziste la impact... blink.gif

Hmmm... s-a publicat cumva in Monitorul oficial chestia asta??? Pe bune, stie cineva ceva sigur???

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Vlad_solenza
post 13 Apr 2005, 07:21
Post #5

Membru incepator

La toți mitocanii care circulă pe străzi mai e mult până o să ajungem noi să avem trafic ca în vest.
Si cum ramine cu obligatia conducătorului auto să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol? Că asta poate să însemne și un bețiv pe autostradă, și un copil care fuge după o minge pe o oarecare arteră a Bucureștiului. Și între cei doi e o mare diferență!

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
madalina
post 13 Apr 2005, 07:28
Post #6

Membru autentic

@C iombe.

[quote=LOVENDAL,12 Apr 2005, 22:47]
O prevedere importanta a noului Cod Rutier ce va intra in dezbaterea Senatului saptamana viitoare, il constituie
url]
*

[/quote

daca citeai postul, nu mai intrebai...

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
MAS
post 13 Apr 2005, 08:09
Post #7

Le Bubulateur

QUOTE(Vlad_solenza @ 13 Apr 2005, 07:21)

Si cum ramine cu obligatia conducătorului auto să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol? Că asta poate să însemne și un bețiv pe autostradă, și un copil care fuge după o minge pe o oarecare arteră a Bucureștiului. Și între cei doi e o mare diferență!
*

Asta e cea mai mare prostie trecuta in codul rutier... Aici legea este fooooaaaaaarrrte interpretabila... Prin timpenia asta nu-ti spune nici sa mergi cu 20 pe ora da nici cu 50... Daca ti se-ntampla ceva la 49 pe ora tot o belesti pentru ca cica " n-ai redus viteza pina la evitarea oricarui pericol"...
Ce faci intre blocuri in cartierele bucurestene pe timp de vara? Te dai jos din masina s-o impingi?!
Eu am patit iarna asa cu un copil: la mine la bloc e un dimb care da direct in strada, si acum vreo 2 ierni se dadeau copiii cu plasticu' pe el... Veneam si eu ca omu linistit, si norocul meu a fost ca m-am uitat printre masinile parcate si am vazut ca tocmai cobora dimbul un copil... Cu chiu cu vai am reusit sa opresc si dupa cateva secunde, copilul a intrat fix in roata mea de la masina... Va dati seama ce se-ntampla daca nu reuseam sa opresc masina pe ghetusul care se formase? Imi intra direct sub roti!
Culmea e ca mai era cu acei copii si un bunic care cica trebuia sa-i supravegheze... se uita ca boul si cand m-am luat de viata lui, nu stia ce am...
Daca nu reuseam sa opresc masina, fix la Politie ma ducea si ma saltau ca nu am redus viteza pina la evitarea oricarui pericol... Iar cretinul ala de batran nici macar nu l-a interesat sa se uite daca vine vreo masina... el statea la aer...
Ganditi-va daca era in locul meu cineva care nu cunostea zona si nu stia ca acolo se dau copiii pe derdelus, ce se-ntampla? Din cauza unor copii si a unui mos imbecil intra bietul om la inchisoare...
Cel mai bine e cum e in Turcia: frate a trecut pe rosu/loc nepermis: da peste el... cunosc pe cineva care a oprit si a lasat pietonul sa treaca prin loc nepermis si politia turca l-a amendat spunandu-i :" ce faci dom'le? din cauza unui idiot vrei sa faci un carambol???"
Cel mai bine e asa fratilor...
A trecut aiurea, ARDE-L pe madarfakar!!!!

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
tase
post 13 Apr 2005, 08:20
Post #8

Membru incepator

From: Timisoara

doamne ajuta!!! daca se voteaza si ajunge lege, personal ma duc cu jumatatea de porc si 40 de litri de vin de recas la ala de-a clocit-o.

ca mi-s satul de toti hidrocefalii care traverseaza pe rosu de parca au semipareza si cind ii claxonezi te recompenseaza cu o flegma pe parbriz.

plus ca nu stiu ce se intimpla in alte parti dar in timisoara mai nou e moda sa se circule pe mijlocul drumului. trotuarul e pentru fraieri, cred.
saptamina trecuta era o proasta cu un copil de vreo trei ani de mina, ea la bordura, copchilu' catre mijlocul drumului. trotuar lat, frumos, pustiu.
drum cu gropi si nisip de asta-iarna. ea cu plodu' pe drum. frinez linga ea, o claxonez si-i arat trotuarul. sa vezi dom'ne ce s-a turat, ca adica cum
imi permit io un putzoi sa-i fac observatie ei, femeie matura si cu copil. am intrebat-o de ce circula pe drum cind trotuarul e liber si intr-o stare
evident mai buna. raspunsul: "pai nu e circulatie". fa, du-te sa-ti transplanteze macar un cerebel in rate, daca de creier second-hand n-ai bani.

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
LOVENDAL
post 13 Apr 2005, 08:33
Post #9

Membru autentic

QUOTE(MAS @ 13 Apr 2005, 09:09)
"...Cel mai bine e asa fratilor... A trecut aiurea, ARDE-L pe madarfakar!!!!"
*

Da tu mai ai ceva constiinta ?? Calci asa un om cu masina ca asa vrea muschii tai, doar pt.ca traverseaza aiurea strada ? Desigur, prevederea asta e buna in cazul in care cineva iti apare in mod neasteptat pe strada si nu mai poti face nimic ca sa-l eviti..si-l accidentezi din greseala...Dar nici asa, sa te apuci sa intri in oameni doar pt.ca unii mai traverseaza aiurea strada. Trebuie sa mai ai si putina constiinta..ca totusi e vorba de oameni aici !!

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
Lexy
post 13 Apr 2005, 08:36
Post #10

Just ME

Sunt perfect de acord cu legea asta si ar fi bine daca s-ar vota!Ca prea s-a obisnuit romanul: las' ca nu da ala cu fierul peste mine.
Pai bey fraiere poate boul cu fierul nu poate sa opreasca/n-are frane/etc...nehh ce conteaza..traversam domne pe unde ni se rasare!

Votez pro daca se pune! smile.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
romulus
post 13 Apr 2005, 08:38
Post #11

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Sa vezi vanatoare de pietoni... Care mai de care de la trabant la hummer pandind cate un amarat care pune piciorul pe carosabil si zbaaangggg una cu bara de protectie. Apoi sa vezi topicuri gen "l-am proiectat pe unu la 30 m. Un zbor coool" sau "al dracului ca m-a vazut si l-am ratat"
Hai sa fim seriosi. Asta ne va proteja oarecum in cazul ca-ti apare careva in fata masinii si nu poti opri in timp util.
LE... sa nu uitam ca si noi devenim pietoni odata coborati din masina, sa nu uitam ca si noi o mai luam razna peste aratura. Voi nu ati patit niciodata sa trageti pe dreapta si sa fugiti la chioscul de peste drum, sau la posta sau mai stiu eu unde...

This post has been edited by romulus: 13 Apr 2005, 08:40

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
driverx
post 13 Apr 2005, 08:45
Post #12

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(free_fiber @ 13 Apr 2005, 00:03)
Parca asa e prin Rusia (daca tin bine minte), unde nici macar n-ai obligatia sa opresti. Ce sa mai; facem Carmagedon pe strazi... tongue.gif
*

In Rusia e putin mai mult. Acolo nu esti tras la raspundere nici de il omori. In Rumenia nu stiu ce sa zic. Deci in Rusia, chiar poti face Carmageddon la greu, in Romania nu cred.

In Romania, daca pedestrians nu traverseaza pe unde trebuie, vina va fi a lui si va purta intreaga responsabilitate. Daca moare prostu, tot cred ca iti monteaza niste grilaje pe fata.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Lexy
post 13 Apr 2005, 08:48
Post #13

Just ME

Singurul de aici care o sa faca vanatoare de pietoni de aici o sa fie Ciombe laugh.gif ...era o gluma,daca am ofensat scuze!
Nu e vorba de vanatoare...e vorba ca s-a mai ridicat din responsabilitatea conducatorului auto si i s-a pus si pe umarul pietonului!Atata tot!

PS:Am avut ocazia sapt trecuta sa prind o segventa din emisiunea lui D Negru pietoni vs soferi.
O baba:De ce nu acordati prioritate la pietonii pe trecere???
Guta: Ptr ca mergeti ca melcii!

Cat nu-l pot suferi eu pe el la faza asta am ras copios LolLolLo.gif

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 08:53
Post #14

Membru autentic

From: galati

ce ma "amuza" pe mine sunt situatiile in care vad pe carosabil unul care se plimba de parca ar fi pe trotuar, il claxonez si el, in lene, intoarce capul sa vada cine sau ce-l claxoneaza?! pai ce sa fie? o masina ca astea au obiceiul sa mearga pe strada ce altceva? dupa asta , sictirit c-a fost deranjat (deh, doar o masina) isi vede mai departe neabatut de drumul lui si mai face o fandare inspre masina cand ajung in dreptul lui cica ca ma sperie! pai astia ar merita maturati ca popicele!!!!

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
dantes
post 13 Apr 2005, 08:54
Post #15

Membru

From: Tzaranoaia

Eu unul sunt perfect de acord si sustin articolul respectiv. De ce? Ptr. ca am un caz pe un prieten care acum mai ca intra la puscarie...

Pai sa va zic...Vine omu la mine, pleaca spre cta., iar in fundulea parca un betiv a iesit de la carciuma, iluminat stradal nu (era noapte), trecere de pietoni mult mai incolo, si iluminata... Omul meu avea pana in 50km/h, ala beat mort, s-a aruncat efectiv in fata masinii...Asta a franat dar deja era tarziu..Betivu murise in drum spre spital (lovit la cap)

Pai stai sa vezi..ca asta se intampla acum 4 ani!!! Si inca e in procese si alea alea...nici acum nu e solutionat!
Intrebarea mea...De ce? Ptr. ca nu bause (fapt confirmat si de IML), avea viteza legala, mergea regulamentar...
Pai si ce pana mea daca unu vrea sa se omoare, iar familia nu stie asta, te baga la puscarie!

Nu sunt de acord cu vanatoarea de pietoni, DAR sa respecte trecerile de pietoni, si semaforul ptr. acestia!!! Si NU sa ma faca pe mine ca sofer vinovat ca ala se arunca printre masini, si nu pot evita!

Strada e pentru masini, Trotuarul ptr. pietoni. (punct)!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
costi
post 13 Apr 2005, 09:04
Post #16

Membru autentic

Eu in general ii evit si-i las sa treaca si daca sint pe rosu.. asta e... fire miloasa
Dar nu pot sa nu spun ca si eu stiu un caz in care un betiv s-a lasat pe spate , fiind pe refugiul de tramvai si a cazut pe capota unei Dacii. Nu a murit dar prietenul a avut de tras o vreme !
La fel cu stradutele din cartier unde se circula numai pe carosabil (e adevarat ca sint si masini pe trotuare) si fara atentie. Merg ca boii'n brazda, trebuie sa-i ocolesti tu !
Apoi imi aduc aminte cum fiind intr-o delegatie afara am stat la un stop de pe straduta laterala si necirculata de se facuse coada. Nici macar nu le-a trecut prin cap sa treaca.

--------------------
DSN/SLZ
+
RIon
post 13 Apr 2005, 09:15
Post #17

pasionat

From: CJ

E foarte bine.. era cazul, ca mi se parea absurda reglementarea anterioara.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
kaspersky
post 13 Apr 2005, 09:17
Post #18

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

@OCEBE pt. specimenele descrise de tine faci in felul urmator: cind ajungi linga ele pui frina tare, cu scrisnet de roti. Sa vezi ce sar baietii de pe carosabil zici ca-s ninje smile.gif.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Vlad_solenza
post 13 Apr 2005, 09:29
Post #19

Membru incepator

Daca legea se interpreteaza la modul "Ia uite-l pe nemernicul ăla, cum are tupeu să meargă pe carosabil că intru în el și fac praf", mai bine NU. Și nu vorbesc de persoanele participante la discuție, ci de șmecherii (aia cu Boss pe lunetă, sau mai știu eu ce) care vor percepe acest lucru ca un act de mare vitejie, curaj și onoare.
Legea se referă strict la ce spunea Dantes sau Mas. Acuma dacă o să vezi un bătrânel care l-a prins roșu pe trecere ce faci ? Doar n-o să-l lipești de asfalt!

"@OCEBE pt. specimenele descrise de tine faci in felul urmator: cind ajungi linga ele pui frina tare, cu scrisnet de roti. Sa vezi ce sar baietii de pe carosabil zici ca-s ninje ."
- Stiu pe cineva care a făcut chestia asta și femeia în cauza în loc să sară de pe carosabil i-a sărit fix pe capotă (pt, că nu auzea cu o ureche). S-a lăsat urât, cu scandal etc etc...până la urmă pentru ce? o satisfacție meschină!

This post has been edited by Vlad_solenza: 13 Apr 2005, 09:32

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
romulus
post 13 Apr 2005, 09:30
Post #20

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

kaspersky, merita sa uzezi cauciucurile in plus si inutil, pentru ei?

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
Charlton
post 13 Apr 2005, 09:30
Post #21

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Sunt de acord cu acest articol de lege , dar ar fi bine daca inainte de trecerea de pietoni sa se toarne niste denivelari pentru reducerea vitezei, deoarece multi soferi nu prea reduc viteza , mai ales in zona scolilor.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
cosmin_m
post 13 Apr 2005, 09:33
Post #22

Membru autentic

Hehe ... daca ai ABS nu merge, dar se poate improviza cu turare motor in gol + claxoane disperate.
Ce de reflexe neconditionate. Mare grija insa sa nu se sperie pe capota altei masini.

Sa nu uitam insa ca la noi, printre stradute, trotuarele, daca exista ( sunt zone unde asa ceva nu exista) sunt complet blocate de masini. Nu de mult a fost un topic in care se plangea un forumist ca isi ia amenda ca a parcat jumatate pe trotuar, jumatate pe spatiul verde.
Sa nu cadem in extremism, si sa privim putin lucrurile si prin ochii pietonilor. Noi soferii suntem suparati pe primarie ca nu face locuri de parcare si parcam pe trotuar, apoi ne suparam pe pietoni ba ca ne zgaraie masina, ba ca circula pe carosabil cand trotuarul este plin...
Si ontopic: nu vad nimic de detectoarele radar ... ce s-o fi intamplat, le legalizeaza sau nu ?

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
os
post 13 Apr 2005, 09:43
Post #23

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

interesanta este comparatia între reactiile la thread-ul "cît de pacatosi suntem" si reactiile de aici...

Stimati coforumisti: daca ne punem de acord ca acceptam viata umana ca pe o valoare suprema(*) atunci reactiile de genul "ia-i gîtul!" sunt complet deplasate. Cu alte cuvinte:

In opinia mea, viata si integritatea corporala (inclusiv a altora, sa nu uitam ca si noi suntem, pentru altii, "altii") sunt mai importante decît nervii mei, timpul pe care-l pierd (hai sa fim seriosi, cît de mult timp se pierde?) si in general orice altceva.

Deci, dragii mei: NU.

Desigur aici mai trebuie multa educatie de toate partile, dar nu pot fi de acord cu (macar o parte din) opiniile postate de Ciombe, MAS, tase, Lexy, dantes si desigur si altii.

Lexy: da'daca ti se aplica tie aceasta atitudine atunci cînd mergeai cu in-lines pe carosabil (pe unde nu aveai voie)? Mai era OK?

(*) stiu unele discutii daca-i mai de pret viata -care-i trecatoare - sau demnitatea, care-i perena.

This post has been edited by os: 13 Apr 2005, 09:55

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
madalina
post 13 Apr 2005, 09:46
Post #24

Membru autentic

os, ai partial drep[tate. Nu e normal sa te plimbi ani de zile prin tribunale pentru ca un om beat crita ti-a sarit intr-un metru in fata masinii, dar nici sa nu faci tot posibilul sa-l eviti.

Eu, personal, daca as lovi pe cineva, cu atat mai mult mortal, as avea probleme cu propria constiinta, chiar daca as sti ca nu este vina mea si ca am facut tot posibilul sa il evit.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Vlad_solenza
post 13 Apr 2005, 09:55
Post #25

Membru incepator

"Eu, personal, daca as lovi pe cineva, cu atat mai mult mortal, as avea probleme cu propria constiinta, chiar daca as sti ca nu este vina mea si ca am facut tot posibilul sa il evit."

Păi așa ar fi normal, dar dacă gândești la modul "astia ar merita maturati ca popicele!!!!" ce te faci atunci
Personal recunosc că și eu am mers pe carosabil din diferite motive, sau am trecut pe roșu etc. Nu cred că sunt singurul!

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
kaspersky
post 13 Apr 2005, 10:00
Post #26

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Hmmm, eu am lovit un betiv, nu tare, usor! Nu am reusit sa-l evit, in momentul in care s-a oprit masina l-am atins si pe el! Ma consider nevinovat, n-am nici o problema de constiinta! Insa de pe urma greselii unui idiot (si cu concursul unor organe (de alea cu cascheta) timpite) am pierdut la timp si bani de nu-i adevarat. Cred ca de aici mi se trage faza cu speriatul pietonilor care traverseaza neregulamentar, poate se invata odata ca si ei sint in pericol cind o fac!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Vlad_solenza
post 13 Apr 2005, 10:06
Post #27

Membru incepator

Păi și chestiile alea cu cașchetă sunt vinovate. Câți dintre voi ați luat amendă ca pieton? Eu unul n-am auzit pe nimeni. Dacă ar înăspri amenzile și n-ar mai fi preocupați numai de luat șpagă, ci și de traficul pietonal, s-ar reduce considerabil situațiile astea.
De ex., ca șofer nu treci din principiu pe roșu, chiar dacă e liberă intersecția, ca pieton, e o chestie frecventă. Civilizație bazată numai pe bun simț nu există nicăieri, trebuie să existe și o forță de constrângere

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
GABY IS BACK !
post 13 Apr 2005, 10:20
Post #28

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Si eu sunt de acord cu legea asta.
Ar putea sa adauge un articol prin care sa oblige pietonul sa repare si masina, ca doar e vinovat de accident. tongue.gif
Daca mai are curaj sa circule, sa-si faca RCA laugh.gif

This post has been edited by GABY IS BACK !: 13 Apr 2005, 10:20

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 10:20
Post #29

Ex-membru DaciaClub

Bine spus Vlad.
Legile care se fac la noi au mari lacune.
Esti liber sa treci pe rosu, ca sofer, si nu se ia nimeni de tine daca nu produci accident. Dar nimeni nu s-a gindit, ca aceasta masura, e interpretata de unii ca ceva care li se cuvine si se baga in intersectie cind vrea muschiul lor, de pe orice banda etc.
Pai pana mea, la faptul ca " aceasta masura" blocheaza traficul, creeaza ambuteiaje si stress nu s-a gindit nimeni.

La fel si asta cu pietonii. De acord e un pas, dar pasul cel mare este facut cind platesc amenzi sa-i usture. Ca el oricum va trece pe unde vrea muschiul lui si eu oricum il evit, n-oi fi nebun sa dau in el, ca asa zice legea. Ca legea e interpretabila, a se vedea la "busiri" banale, cum se face dreptatea, si din faza ca eu am avut legea de partea mea, ajung sa fiu tirit prin tribunale, ca eu m-am bazat pe art X, dar la art. Y scrie altceva si eu aveam obligatia Z.

Gata ma opresc ca as scrie km, pe tema legilor facute cu koor-ul in tara asta.

Cel mai bine e sa cascam ochii, ca pina la D-zeu ne maninca sfintii.

--------------------
x x - x
+
MAS
post 13 Apr 2005, 10:23
Post #30

Le Bubulateur

QUOTE(LOVENDAL @ 13 Apr 2005, 08:33)
Da tu mai ai ceva constiinta ?? Calci asa un om cu masina ca asa vrea muschii tai, doar pt.ca traverseaza aiurea strada ? Desigur, prevederea asta e buna in cazul in care cineva iti apare in mod neasteptat pe strada si nu mai poti face nimic ca sa-l eviti..si-l accidentezi din greseala...Dar nici asa, sa te apuci sa intri in oameni doar pt.ca unii mai traverseaza aiurea strada. Trebuie sa mai ai si putina constiinta..ca totusi e vorba de oameni aici !!
*

Bai eu nu zic acuma ca daca se da legea, sa ne apucam sa fugarim bietii pietoni pe strada, ca doar nu suntem la carmageddon... dar asa o sa mai aiba si ei grija pe unde se traverseaza... gandeste-te cu cita frica ai umbla pe strada daca ai sti ca portul de arma e permis, si sa vezi ce frumos ar mai vorbi oamenii unii cu altii, stiind ca cine stie, poate ala din fata lui scoate gun-ul la el... Asa si cu pietonii... sa vezi cu cata bagare de seama ar traversa, si n-ar mai trece ca boii

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 15:30
Forum Renault