DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> jurnal bord, skoda octavia FL 1.6 tdi dsg

C a t a l i n
post 18 Apr 2010, 20:16
Post #61

Group: Members

Ce inseamna pentru tine sa respecti numele forumului? wacko.gif Sa cenzurezi orice alte marci existente?

Ti-ar placea sa vezi la Jurnal de Bord doar Renault si Dacia, iar la fiecare topic deschis sa citesti doar replici de genul: "noua mea bijuterie" iar apoi cate 10 raspunsuri de aplaudac "bravo, s-o conduci 5 milioane de km sanatos", "sa putreziti impreuna" "sa n-ai parte de probleme" si tot asa?

Un forum ce se respecta e plin de informatii din TOT ce tine de domeniul tematic ales... Interzicand threaduri despre alte marci de masini se cenzureaza informatia, se ingradeste accesul la modele de comparatie...

Forumurile monomarca, dar mai ales cele mono-model sunt forumuri MOARTE... acolo nu citesti decat ce am amintit mai sus... unul da o basina, si sar 10 s-o miroasa... apoi istoria se repeta pe threadurile celor 10 aplaudaci...

DaciaClub e un forum aparte, atmosfera lui nu se compara cu a niciunui alt forum auto romanesc...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CRY 79
post 18 Apr 2010, 20:37
Post #62

Membru autentic

From: Sibiu

Da, bine. Tu ai citit ultimele cred 15 postari?

--------------------
Renault Trafic Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi - SB 10 KXF
With under cover face.
+
cosmin_2300
post 18 Apr 2010, 20:40
Post #63

Banned

From: București

QUOTE(C a t a l i n @ 18 Apr 2010, 20:16)
[...] iar apoi cate 10 raspunsuri de aplaudac "bravo, s-o conduci 5 milioane de km sanatos", "sa putreziti impreuna" [...]
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by cosmin_2300: 18 Apr 2010, 20:40

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
dack
post 18 Apr 2010, 20:47
Post #64

Membru cu atitudine

From: Bucuresti

Pai Catalin are dreptate, cam asa vreti sa arate topicurile din Jurnal de bord: noua mea Super Nova, Dacia break, troaca mea de 1300, Dacia break, Solenza rosie, Dacia break si tot asa... Numai lucruri interesante si utile, despre aceste modele Renault (?!)

Cry, nu te mai deranja sa scrii pe topicuri neadecvate. Desi am Renault, ma intereseaza motorul si cutia lui Marius si ma bucur ca scrie despre ele aici. Asa cum ar trebui sa facem toti. Incercati sa iesiti din cutie, totusi..

This post has been edited by dack: 18 Apr 2010, 20:49

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
aLecsunder
post 18 Apr 2010, 20:54
Post #65

Membru...

Sunt total de acord cu dack si catalin , e o masina relativ noua , un motor nou si o cutie despre care am auzit multe cuvinte de lauda. E constructiv pentru noi toti sa-si impartaseasca impresiile aici. Fac eu doua topic-uri despre Megane-urile mele . Cumva ati afla ceva nou ?

This post has been edited by aLecsunder: 18 Apr 2010, 20:56

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
argon
post 18 Apr 2010, 20:55
Post #66

Mesaj semiautomat

dar de cei ce au avut renault si fac alt topic luandu-si alta marca, si recunosc ca nu si-ar mai lua renault ce ziceti blush.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
slider2
post 18 Apr 2010, 20:57
Post #67

doar membru si atat

eu maine s-ar putea sa vand meganeul, unchiul meu a vandut meganeul 2, cu exceptia unui alt unchi cu solenza, n-as mai avea in familie nici un produs dacia-renault, asa ca ar trebui conform lui cry sa plec dupa forum??
imi pare rau, dar asta nu se va intampla...
am mai spus-o si o repet, din ce am vazut eu pana acum si am navigat pe destule forumuri monomarca, mai ales cand cautam sa iau masina, daciaclub este un forum foarte bun din punct de vedere al:
- organizarii
- numarului de useri
- timpului de raspuns la diferite intrebari
- lejeritatii de navigare
- umorului de la cafenea tongue.gif

chiar nu ma deranjeaza ca la jurnal de bord, sau in orice alta sectiune scriu si posesori de alte marci, ba din contra mi se pare chiar bun acest lucru, putandu-se efectua anumite comparatii...

This post has been edited by slider2: 18 Apr 2010, 20:58

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
dack
post 18 Apr 2010, 21:03
Post #68

Membru cu atitudine

E alegerea lor, Argon. Eu si acum, dupa 3 ani, de cate ori ma urc in Megane, ma bucur ca e masina mea. Asta nu inseamna ca nu mi-as lua si alta marca. Totul e sa incercam sa fim obiectivi.. Mai sunt si ghinionisti care nimeresc o masina cu probleme si e greu sa le schimbi perceptia.. Ce nu inteleg ei e ca acest lucru se poate intampla cu orice marca.

Am mai zis, Renault are locul pe care il are intre producatorii auto, nu este top, dar nici printre ultimii.. De aceea, extremistii din ambele tabere imi repugna.

This post has been edited by dack: 18 Apr 2010, 21:04

--------------------
Riding on the wind.
+
argon
post 18 Apr 2010, 21:08
Post #69

Mesaj semiautomat

ma refeream la cei ce au trecut la fauve, nu la Fiat.

glumesc si io, nu te supara icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
dack
post 18 Apr 2010, 21:13
Post #70

Membru cu atitudine

Nu ma supar smile.gif.
Te-as da cu el, daca as avea ocazia, ca sa vezi despre ce e vorba.. Pentru ca prejudecati nu exista numai fata de Renault - sunt si fata de mizeriile de la Fiat, troacele coreene, ba chiar fata de Opel, "masina saracilor, in Germania!". Nu e chiar asa. NU MAI E chiar asa.

In plus, daca dai mai mai mult pe o masina, pentru ca un VW este in general mai scump, nu crezi ca ar trebui sa se justifice in calitatea superioara a masinii, totusi? Ar fi culmea sa aiba succes fiind scumpe si proaste, zice logica.

This post has been edited by dack: 18 Apr 2010, 21:24

--------------------
Riding on the wind.
+
CRY 79
post 18 Apr 2010, 22:02
Post #71

Membru autentic

Mai oameni buni, sa-mi fie cu iertare, eu nu vreau sa intelegeti ca e interzis sa mai scrieti sau sa dispareti de tot de pe forum. Am spus ca daca nu ai avut nici in clin nici in maneca cu forumul asta, cum cred dupa cum se vede ca nici initiatorul nu a avut, iti cumperi BMW (exemplu, dar sunt si cu bmw) si vii si deschizi un topic sa vedem noi ce scula ti-ai luat tu. Si mai rau, cum spunea si ,,argon,, mai vrei cu dedesubturi sa arati ca tu conduci un Bentley, pe cand noi fraiereii am ramas tot la Reno.
Da, daca am avut caruta de Reno si m-a gasit nebuneala scriind aici, bineanteles ca nu imi va interzice nimeni sa o fac si in continuare. Dar unii parca o fac si sa arate ca ,,in sfarsit au scapat de Reno,,, ca altfel nu inteleg.
Iar tu ,,dack,, poti iesi din cutie si poti citi si pe alte forumuri cum fac si eu, sa te poti documenta despre motoare si cutii de viteze, nu trebuie sa incepem sa cumparam piese de VW de pe forumul Reno. Parerea mea.

--------------------
With under cover face.
+
dack
post 18 Apr 2010, 22:07
Post #72

Membru cu atitudine

Pai da, pentru ca eu vreau sa imi iau cutia asta de viteze, ca piesa de schimb si sa o pun pe Megane sau Stilo. Nu ai inteles mare lucru... No problemo. Dar mai scrie pe tema asta, devine amuzant.

Ha, acum am vazut - "iti cumperi BMW (exemplu, dar sunt si cu bmw) si vii si deschizi un topic sa vedem noi ce scula ti-ai luat tu."

De aici rezida un pic de frustrare, daca e sa ma intrebi pe mine.. Daca tu, ca posesor de Megane, te simti inferior din aceasta cauza, e problema ta. Sunt niste masini..

This post has been edited by dack: 18 Apr 2010, 22:21

--------------------
Riding on the wind.
+
CRY 79
post 18 Apr 2010, 22:13
Post #73

Membru autentic

[quote=C a t a l i n,18 Apr 2010, 21:16]

Un forum ce se respecta e plin de informatii din TOT ce tine de domeniul tematic ales... Interzicand threaduri despre alte marci de masini se cenzureaza informatia, se ingradeste accesul la modele de comparatie...

Forumurile monomarca, dar mai ales cele mono-model sunt forumuri MOARTE... acolo nu citesti decat ce am amintit mai sus... unul da o basina, si sar 10 s-o miroasa... apoi istoria se repeta pe threadurile celor 10 aplaudaci...

[quote=C a t a l i n,18 Apr 2010, 21:16]

Tot cam aia e si in cazul nostru, posesori de Reno. Adica, daca vii si iti faci jurnal cu un Bentley, noi ce am putea sa iti recomandam decat sa stam si sa mirosim b..inile pe care tu le tragi. Nu crezi ca pe alte forumuri sunt mult mai multi in masura sa dea recomandari?

--------------------
With under cover face.
+
dack
post 18 Apr 2010, 22:22
Post #74

Membru cu atitudine

Dl. Argon - nu ati putea sterge toate aceste comentarii inutile pentru a lasa curat jurnalul omului? Poate ca unii vor sa citeasca despre masina..

--------------------
Riding on the wind.
+
slider2
post 18 Apr 2010, 22:28
Post #75

doar membru si atat

pai ar putea sa le stearga chiar initiatorul, ca aici este si el moderator...

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
aLecsunder
post 18 Apr 2010, 22:32
Post #76

Membru...

CRY 79, initiatorul acestui topic nu a dorit ajutor in anumite probleme ci doar sa prezinte o masina a concurentei cu un nou motor . Octavia e o masina extrem de tentanta pentru oricine are acest buget , adica si pentru unii din noi. Prefer sa citesc aici opiniile sale decat sa ma duc la Wv forum sa citesc opinii la fel de subiective ca si ale unora de aici cand vine vorba de Renault.

This post has been edited by aLecsunder: 18 Apr 2010, 22:33

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
CRY 79
post 18 Apr 2010, 22:49
Post #77

Membru autentic

ok, ok, ok, greseala mea ca am inceput polemica, inca o data scuze lui marius, sa puna si el niste poze si sa mai detalieze. Am si eu un coleg cu acelasi motor, nu stiu prea multe, dar o sa intreb (oonnnn tooopiccccc biggrin.gif biggrin.gif )

--------------------
With under cover face.
+
tatimeu
post 19 Apr 2010, 09:03
Post #78

Membru autentic

dupa cum vad eu acest forum are trei sectiuni importante si anume:
1. Renault-Probleme fregvente, utilizare si reparatii
2. Renault Diverse
3. Alte discutii.

acest topic dupa umila mea parere (nu ca ar conta pentru unii) e la Alte Discutii.
Nu sunteti interesati de Alte discutii - nu mai invartiti rotita mausului aiurea, limitati-va la prima sectiune- si acolo sunt trase destule gaze- aveti ce mirosii si apauda.
Pentru noi drepturile conferite de administratorii acestui forum nu sunt limitate numai la prima sectiune. Gasesti multe lucruri interesante, iar pe unii chiar ii intereseaza ce se scrie si aici la Jurnal de Bord (dacia sport, logan, cielo, motociclete ,Espero.......)
Intradevar suntem o natie foarte spurcata daca inca dupa atatia ani nu am invatat sa facem compromisuri- atunci cand trebuie, sa fim mai ingaduitori- atunci cand trebuie, sa fim mai toleranti, sa cautam si sa gasim lucruri bune de unde sa invatam cate ceva si de la altii...... Ma opresc aici in asteptarea si a altor povesti despre masina.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
marius21
post 19 Apr 2010, 09:23
Post #79

Membru incepator

Buna dimineata,

In primul rand rand cer scuze ca nu am avut timp sa postez cateva poza in weekend, asa cum am spus intr-un post anterior. O sa incerc in cursul acestei sapt.
Raspuns pentru CRY: consider ca diferentele intre marci s-au aplatizat foarte mult ( Renault, Fiat etc au crescut foarte mult in calitate iar masinile germane, japoneze au scazut). Asa cum am spus am luat in considerare foarte serios si Megane Sport Tourer, mai ales ca pana in acel moment conduceam acelasi ansamblu motor-cutie de viteza. Din nici un post de-al meu nu a reiesit ce afacere proasta as fi facut daca as fi ales tot Renault ( sau vice-versa ce inspiratie divina am avut cand am ales Skoda). Am spus ca alegerea a fost una subiectiva ( sotia mea in general nu este fan break si prin urmare nu ia placut masina).

--------------------
Skoda/Renault Octavia 3/Captur 2016 1.6TDI Style/2016 0.9Tce Life - B XX XXX
+
spy_oh_joy1389
post 19 Apr 2010, 09:35
Post #80

Megane zen și un mare plimbăreț

nu mai lua in seama criticile inutile. povesteste-ne de masina, asta conteaza. ce consum mediu ai scos pana acum?

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
dodox
post 19 Apr 2010, 14:58
Post #81

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

De acord cu spy, cum se comporta DSG-ul? Si poze daca se poate.
Recunosc ca O2 e una din preferintele mele ptr o masina noua, la fel si M3 Tourer dar nu inteleg de ce Renault nu vinde motoare diesel cu Euro5 in Romania.

--------------------
Renault Megane Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier - SB-XX-XXX
+
dack
post 19 Apr 2010, 15:16
Post #82

Membru cu atitudine

Probabil din cauze de costuri, Dodox..

La fel cum nici eu nu inteleg de ce la noi Clio3 nu are o motorizare absolut misto pe benzina, adica 1.2 turbo de 100 Cp. 1.4 aspirat e cam ramas in urma si la performante si la consum.

--------------------
Riding on the wind.
+
marius21
post 19 Apr 2010, 15:30
Post #83

Membru incepator

Consumul aferent unei distante de aprox 900 km este de 5.0 l/100km cu o viteza medie de 39km/h mers lejer ( fara depasiri la limita, fara a brusca masina). Consumul este cel afisat de CB si a fost aprox 70% extraurban.
Miercuri o sa am o deplasare de aprox 600km si o sa pot sa va spun consumul exclusiv extraurban.
Legat de DSG, modul D de deplasare nu agreeaza mersul in forta. Luna viitoare, cad o sa am mai mult de 5000km de km o sa rulez si in treapta S.
Un aspect interesant: cum am mai spus cutia tine turatia foarte jos atunci cand nu este necesara o forta de tractiune prea mare. Avantajul este ca nici dupa 2400 km uleiul nu este innegrit ( pentru o distanta etalon de parcurs motorul se invarte de mai putine ori fata de situatia cand masina este echipata cu cutie manuala). Sper sa nu existe si un revers ''al medaliei''.

--------------------
+
marius21
post 30 Apr 2010, 20:12
Post #84

Membru incepator

Buna seara,

Asa cum am promis revin cu poze ( chiar daca cu intarziere)
Masina are acum aprox 4700km. Consumul mediu 4.9-5.1 preponderent extrauban. Un lucru ciudat: dupa ce cuplez in marsalier si masina incepe sa se deplaseze, la apasarea pedalei de frana se aude un pacanit ( doar la prima apasare a pedalei de frana). In rest nu am nimic de reprosat

Attached thumbnail(s)
skoda1.JPG ( Size: 65.17k ) Number of downloads: 1223
skoda2.JPG ( Size: 60.59k ) Number of downloads: 1333
skoda3.JPG ( Size: 65.29k ) Number of downloads: 1347
skoda4.JPG ( Size: 69.19k ) Number of downloads: 1368
skoda5.JPG ( Size: 231k ) Number of downloads: 1366
skoda6.JPG ( Size: 243.8k ) Number of downloads: 481

--------------------
+
alexutz23
post 1 May 2010, 16:39
Post #85

Membru autentic

From: Iasi

Farurile o fac sa arate ca S classe wub.gif
Ce imi place la masina asta este ca pare foarte discreta, nu e o masina de fite,exclusivista

--------------------
VW Golf 4 2001 1.4 16v
+
marius21
post 16 Aug 2010, 18:44
Post #86

Membru incepator

Buna seara,

Intre timp am facut revizia de 15000 km care a costat 560 ron ( tinand cont de drumurile noastre prafuite am schimbat si filtrul de aer si cel de polen).
In alta ordine de idei am fost nevoit sa completez pana la schimb cu aprox 400 ml de ulei.
Consumul este conform asteptarilor ( minimul extraurban a fost de 3,7 l/100km Bucuresti-Constanta prima suta de km pentru ca nu am mai rezistat sa merg cu 90-100 km/h)
Foarte probabil masina va intra o perioada ''in conservare'' in sensul ca nu voi mai parcurge 4000-4500 km pe luna , ci doar maxim 1000 km/luna

--------------------
+
kodrix
post 16 Aug 2010, 20:15
Post #87

Membru tanar

QUOTE(marius21 @ 30 Apr 2010, 20:12)
dupa ce cuplez in marsalier si masina incepe sa se deplaseze, la apasarea pedalei de frana se aude un pacanit ( doar la prima apasare a pedalei de frana). In rest nu am nimic de reprosat
*

Stai linistit ca asa face toate ... atat timp cat placutele de frana sunt noi.
Fain DSG-ul! wub.gif

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
+
balanel
post 16 Aug 2010, 21:45
Post #88

Transmisie automata - confort si siguranta.

Bai voi ati luat-o pe campii? Ce aveti cu omul, daca si-a luat masina de alta marca decat din grupul Reno si si-o prezinta aici? Asta inseamna ca s-a simtit bine alaturi de comunitate, si doreste sa continue sa activeze aici.

In rest, ii doresc sa o stapaneasca cu placere si sa se bucure de ea, desi eu personal consider ca e un pas inapoi fata de Tiida.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
dumid
post 16 Aug 2010, 22:13
Post #89

Membru autentic

Toate turbinele pt grupul VAG sunt facute la Bucuresti din 2004 de catre Honeywell. La fel si pt Daimler Chrysler, Renault ,Perkins, Scania,etc.

--------------------
5461 1997 2012
+
cdadan
post 16 Aug 2010, 22:23
Post #90

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(balanel @ 16 Aug 2010, 22:45)
consider ca e un pas inapoi fata de Tiida.
*

Buna dimineata,

In cateva aspecte ( tapiterie, gadgeturi, sunetul de inchidere al usilor) Tiida sta mai bine.
Designul si stabilitatea sunt puncte la care Octavia e superioara.
Masa masinilor este aproape identica.

Per total consider ca este un pas inainte, insa nu unul foarte mare.

This post has been edited by marius21: 17 Aug 2010, 07:24

--------------------
pegas de dame 1986
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 01:42
Forum Renault