Amenda, cu bicla prin parc
![]() ![]() ![]() |
Amenda, cu bicla prin parc
CRY 79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Trafic
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
- SB 10 KXF With under cover face.
|
|||
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
poti sa contesti pe forma; fapta descrisa in pv nu pare sa constituie contraventie; apoi, motivatia pt care nu ai semnat procesul verbal nu e motivatie (nu a stiut ca nu are voie cu bicleta si nu exista indicatoare?!), o motivatie este "refuza sa semneze", "a fugit", etc;
astea sunt singurele lucruri care se regasesc in 2/2001 si nu sunt respectate.merge contestata, tot e gratis. SUCCES! daca ai nevoie de ceva, cerere de chemare in judecata,etc. da mi un pm |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ajutati-ma sa inteleg: acum ceva timp nu se lauda Oprescu ca oamenii pot calca iarba prin parcuri si se pot plimba cu bicicletele ? Parca modificase chestia asta printr-o hotarare de consiliu ... Adica in alte tari gasesti peste tot puncte de inchiriat o bicicleta sa te plimbi cu ea peste tot ca sa lasi masina acasa sa nu poluezi si la noi te amendeaza comunitaru' ? Ce tara de kkt, scuzati expresia dar nu ma pot abtine ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sunteti absolut incredibili. O gramada din cei ce au scris pe aici au scris dupa ureche, fara nici o legatura cu legea sau fapta. Asa dupa cum le-a venit lor citirea in cafeaua de dimineata.
In primul rand HCML-ul ala se regaseste la http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteintern...int.php?f=26123 In anexa sunt si amenzile. La art. 3 DIN ANEXA scrie de contraventia intre 100 si 200 lei, iar la lit. c) de "deplasarea pe biciclete, tricicluri in afara traseelor special amenajate". Deci amenda maxima este 200 lei... Referitor la plata in 48 de ore, scrie in 2/2001 ca e posibila DACA E PREVAZUTA IN ACTUL NORMATIV (art. 16 al. 1 teza penultima). Ori in HCML 304 nu e prevazuta o astfel de posibilitate. Eu daca ar fi sa fac contestatie m-as uita cam la urmatoarele: - in pv e mentionata gresit incadrarea legala. Este art. 3 din ANEXA la HCML. - in HCML nu se interzice intrarea in parcuri cu bicicleta!!! Se spune (la art. 3, dar din HCML nu din anexa) ca "este permisa intrarea cu bicicleta, tricicluri in perimetru parcurilor si gradinilor pe traseele special amenajate si semnalizate in acest sens". Asa... Pai spune ceva ca "e interzis altfel"? - art. 3 din anexa este inaplicabil. Pentru ca acea contraventie se aplica pentru fapta de "deplasare cu bicicleta[...]in afara traseelor special amenajate". Scrie ca e vorba de parcuri? Pai HCML se refera la protectia "spatiilor verzi", in care sunt incluse si parcurile, si padurile, si rondurile de flori., si scuarurilor etc. Ori prin scuaruri sunt alei speciale de traversare care sunt prin scuaruri dar se aplica OUG 195/2002 cu circulatia... - conform art. 101 din OUG 195/2002 se aplica sanctiunea amenzii in clasa 3 pentru " 8. nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor si mopedelor;" La art. 161 din ROUG se interzice biciclistilor "k) sa circule pe aleile din parcuri sau din gradini publice, cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor". Deci pentru fapta incriminata deja exista un text de lege cu putere superioara. Ori un text de lege cu putere inferioara (HCML fata de OUG) care, pentru exact aceeasi fapta, da alta sanctiune, diferita, adauga la lege. In aceste situatii eu cred ca ar fi rezolvabila treaba, insa se va intra pe contencios administrativ cu anularea, cel putin partiala, a HCML-ului. In cazul dat, stiindu-i pe jegosii aia de comunitari din parcul tei, as veni cu un martor care era la distanta si care ar putea sa confirme faptul ca ma deplasam pe langa bicicleta ca veneam sa ma intalnescu cu el sa-mi repare pinioanele... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
S-a complicat si mai mult situatia, fie si doar prin faptul ca acolo, in PV, scrie negru pe...roz ca amenda pt fapta respectiva e de la 100 la 500ron.
Acum vad ca maximul e 200 ron. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' dar poate spune ca aia e amenda maxima din HCML. Oricum, nu cred ca e o cauza de anulare a PV-ului.
Insa nu pot sa nu observ varsta martorului: 72 ani. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Unde zice varsta aluia?
![]() Era unu' dintre gardieni, avea pana-n 40 de ani... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
in CNP-ul de jos. Incepe cu 138 - Adica nascut in `38
L.E. Bai ce frumos le zice nenea Klaus. Nu dai meditatii maestre? Mi-ar prinde si mie bine niste cunostiinte bazate pe partile astea juridice. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la 138..... chiar era vreun mos pe acolo sau au bagat ei din burta???
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
klaus |
![]()
|
1. Alt gardian nu putea fi martor (art. 19 al. 2 OUG 2/2001)
2. In cnp: 1380806400158. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
am si eu o intrebare- pe procesul verbal este trecut in stanga sus sector 4 si pe tine te-au oprit in sector 2 - este normal? eu cred ca lucrul asta trebuie sa il urmaresti si daca respectivul chiar avea voie sa dea amenzi acolo. bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
klaus |
![]()
|
In stanga sus este sediul politiei comunitare, care e una pe capitala.
Parerea mea e ca nu risca baietii sa dea o amenda unde nu au competenta, ca apoi devine abuz in serviciu. Dar ascultati la mine, aia din Tei sunt niste jegosi ordinari. Am mai ajutat pe cineva cu o amenda nesimtita luata acolo. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(BZN @ 27 Apr 2010, 13:48) Ala care a scris PV-ul are 41 de ani. ![]() Printre atatea legi incalcite, eu tot nu pricep cum e posibil sa lase la latidudinea unor analfabeti cuantumul amenzii care se cuvine contravenientului. In functie de ce fapt stabileste daca sa-mi dea 100 sau 200 de lei? Vorbesc de biciclisti. 27 Apr 2010, 15:18: QUOTE(klaus @ 27 Apr 2010, 12:03) Sunteti absolut incredibili. O gramada din cei ce au scris pe aici au scris dupa ureche, fara nici o legatura cu legea sau fapta. Asa dupa cum le-a venit lor citirea in cafeaua de dimineata. Asta ca sa treaca timpul pana apareai cu lamuririle de rigoare. Daca asa ne-ai invatat... ![]() This post has been edited by Victoras2001: 27 Apr 2010, 14:18 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
klaus |
![]()
|
Pai daca mergi linistit pe alee, 100 ron.
Daca rânesti cu bicicleta in straturile de flori, 200 roni |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Teoretic.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Parca l-au oprit pe un mos sa semneze... dar nu mai stiu sigur si ca i-au cerut buletinu', nici atat... Lecitina scrie pe mine...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Trebuia sa-i spui "Ne intalnim la proces, tataie. Te voi cita negresit". N-ai fost pe felie de data asta din niciun punct de vedere.
![]() Ca o paranteza, eu petru asa ceva ii scuipam p-aia. In niciun caz n-as fi acceptat sa fiu martor. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Recunosc ca am fost prostu' prostilor, dar jur ca mi s-a parut o gluma initial...
Da' inc-o faza... venise unu' trecut asa de 50 de ani, era cu niste copii, de fapt s-a-ntors din drum si a inceput sa-l praduiasca pe unu' cu cainii, de fapt huski care era undeva pe o alee laturalnica. Lu; ala chiar ca imi venea sa-i dau o flegma... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
aleksanders |
![]()
|
vis- dar semne exista? - eu ma gandesc ca sunt f multe alei care dau in parc si e posibil sa nu existe acele semne peste tot- mergi fa o poza cu respectiva intrare- contestatie si sigur lamuresti treaba
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai pe unde am intrat, nu sunt semne...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
aleksanders |
![]()
|
poza- si apoi la ei la sediu sa anuleze amenda
- daca nu le poti spune ca in instanta o sa ceri daune pentru timp pierdut si alergatura cauzata de ei |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si sa inteleg ca prin parc nu ai voie sa treci nici pe langa bicicleta? Nu de alta dar ma cam pandesc si pe mine
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
aleksanders |
![]()
|
eu chiar nu lasam asa lucrurile- si daca tot trebuia sa platesc acea amenda cred ca imi luam 1 saptamana amenda si staeam zi de zi sa le fac poze cum beau bere in timpul programului, cum o freaca aiurea........ parlitii astia de comunitari si-au cam luat lumea in cap....... orice analfabet ajunge acuma sa se cheme "politist" comunitar
This post has been edited by aleksanders: 27 Apr 2010, 15:29 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai sunt fostii gardieni publici. Adica scursurile societatii. Aia de se impuscau zilnic in gura din greseala. Pana la urma le-au ridicat dreptul de port arma, ca scazuse vizibil populatia tarii. Cine nu-si gasea de munca nici macar la descarcat TIR-uri, acolo era primit cu bratele deschise, ca n-aveau oameni. E, acum au.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.476 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Schmba-ti numele in Archibald
Georges Ulysses Prototopopoviciu, si n-o sa mai ai probleme cu amenzile restul vietii. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
corect! readucem aminte ascultatorilor nostri ca numai instanta poate anula sau comuta sanctiuni dispuse prin pvc, acest lucru nemaifiind in sfera de activitate a organului care a dispus sanctiunea. e si normal intr un fel, pt ca inseamna ca organul a gresit, si trebuie deci cineva mai sus sa constate asta.
vis, pana la urma, contesti, DA? |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai astept sa vad ce spuneti...
Contest, dar in ce consta contestatia asta? Ce scriu/zic acolo? 27 Apr 2010, 18:10: Adicatelea scriu ce-i in postu' lu' klaus? This post has been edited by vis-a-vis: 27 Apr 2010, 17:10 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th May 2025 - 12:55 |