Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Deci înteleg ca în 2010 septembrie castigul mediu brut e de cca 1.500 de lei (am scazut 25%), iar stimulente pa-pa. Corect?
Boierie nene ![]() QUOTE Potrivit unui comunicat al MFP, salariile angajatilor din Ministerul Finantelor Publice se claseaza pe ultimul loc in sistemul bugetar. "Pana in luna iulie 2010 salariul unui angajat al Ministerului Finantelor Publice era compus din salariul de baza plus stimulente, care, conform legii, se acordau in functie de reultatele fiecarui angajat. In timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecarui angajat", se arata in comunicat. Intrebarea e cine naiba mai lucreaza în ministerul ala, pe banii astia? This post has been edited by Markos: 13 Oct 2010, 18:59 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-792457...or-serviciu.htm
Stimulente se dau doar pentru depasirea sarcinilor de serviciu. absolut corect. nu ca pina acum...la gramada... This post has been edited by george_scala_2004: 14 Oct 2010, 06:35 |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
asa se umple afofis de stimulente, am înteles.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
nu toti lucreaza la fisc, pe partea de control.
în plus, vorbim despre un salar mediu brut de 1.500 pe luna. daca eliminam din calcul de la director în sus (astia oricum au surse de venit "neortodoxe"), cam la ce medie ajungem? o mie de lei brut pe luna? |
--------------------
Reno
Megan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca pe langa director ii mai scazi si pe cei 2, 3 sefuti, iti ramane o medie mult mai apropiata de realitate (pe la 500, 600 lei, net).
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai, la treaba:
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...ie2010_ANRP.pdf |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
vijelio, cica Guvernul nu se amesteca în rahatul asta, io de ce m-as baga?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 13 Oct 2010, 19:49) În plus, angajații nu plătesc de exemplu contribuții de șomaj pentru aceste venituri, iar până în 2008, nu au plătit niciun fel de contribuții." Intrebarea mea e: aia de la Capital platesc contributie de somaj la prime si la sporuri? Sau platesc doar la salariul brut de baza? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Functionarii protestatari de la Finante: Exista fonduri pentru stimulente, noi aducem aceste venituri la buget. "Am sapte masterate si castig sub 600 lei. Venitul mi-a scazut cu 80%."
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...l-scazut-80.htm daca are 7 masterate ![]() dar tare imi e teama ca masteratele alea sint facute la plezneala, sa dea bine la cv, pe la vreo facultate obscura, fara nici o valoare reala ! totusi, explicatia ar fi ca pe linga stimulente s-or mai lipi si altele... va amintiti de madam ridzi, nu ? si dinsa avea un cv impresionant de facultati, masterate, doctorate, colocvii, seminarii, ateliere de lucru, vizite de lucru, etc. zicea cineva un lucru destept: un om pregatit este acela care stie totul despre tot pina ajunge sa nu mai stie nimic ! http://hymerion.ro/2010/10/14/sa-nu-ne-imp...ateva-idei.html ![]() 14 Oct 2010, 10:13: hai ca s-au decis si ce de la anofm sa puna de o greva... http://www.hotnews.ro/stiri-esential-79262...intre-greva.htm 14 Oct 2010, 13:19: si casele de sanatate... http://ziarero.antena3.ro/1287048515-Angaj..._cu_finantistii This post has been edited by george_scala_2004: 14 Oct 2010, 12:19 |
--------------------
...
...
...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Imi place aia cu angajatii postei care sunt suparati si se solidarizeaza si ei.
Pai parca vroia Vantu sa-i ia. Iaca nu i-a luat, si ei sunt in strada. Aia a lu' Vantu nu. O fi mai bine la Vantu decat la stat... Deci cine o fi mai bun manager? Vantu sau suparatii pe el de-s acu' la guvernare? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da' ăia de la guvernare-s menegeri sau guvernanți?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
In viziunea romanilor, manager bun = ala care da bani mai multi la oameni.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
Manager bun = ala de asigura eficienta activitatii si are si angajatii motivati sa munceasca.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(klaus @ 14 Oct 2010, 13:50) O fi mai bine la Vantu decat la stat... Da? http://www.reportervirtual.ro/2010/08/grev...ey-channel.html LE: Inca unu : http://www.reportervirtual.ro/2010/08/scri...al-lui-sov.html This post has been edited by FLP: 14 Oct 2010, 13:01 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
si eu sunt bugetar dar totusi aveau salarii bune la finante pana sa i omoare cu stimulentele. normal ar fi sa aiba o salarizare mai exacta si sa nu abereze cu stimulente la oricare ci doar la cei care merg in control. si alea sa fie cumpatate, nu sa-i incurajeze sa rupa tot.
ei amendeaza din prima pe toata lumea. eu stiu ca perfect nu poti sa ai documentele si daca e ceva not ok sa te avertizeze si cu termen de rezolvare. vedeti ce am primit ca spam pe email... This post has been edited by rue: 14 Oct 2010, 14:23 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
Eu raman la parerea ca Sebi ala chiar si-a dorit sa faca ceva bun prin MF. A, ca-l lua gura pe dinainte si declara tot felul de tampenii prin presa (ca am iesit din recesiune, ca începe cruciada împotriva usturoiului), asta asa e, n-am uitat. Macar dadea dovada de ceva umor si de ceva personalitate. Acum au pus în locul lui o carpa ialomiteana
![]() image-2010-10-14-7929004-41-ordinul-prin-care-sebastian-vladescu-amenda-distributia-stimulentelor.jpg This post has been edited by Markos: 14 Oct 2010, 21:01 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
man, nu e e ialomitean ! este din brasov, mai precis bran.
http://www.adevarul.ro/actualitate/politic...100902_0004.doc |
--------------------
...
...
...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 13 Oct 2010, 20:22) Daca pe langa director ii mai scazi si pe cei 2, 3 sefuti, iti ramane o medie mult mai apropiata de realitate (pe la 500, 600 lei, net). Dupa datele de la statistica (institutia aia pe care o citeaza Garett cu toata increderea), salariul mediu la finante (per total cei treizeci si mai multi de mii) a fost de 2100, fara stimulente. Cu stimulente cu tot, vreo 4 mii si mai multe sute. Il citati pe al de la sindicat ca pe un cristos, care nu minte, nu injura, nu inseala si nu fura. Si un paznic in parc cistiga mai mult de 600. Ati inceput sa primiti scrisori d'alea cu restante la impozit? Ei, sumele alea, calculate total aiurea (verificate pe bune, in citeva cazuri) sint luate in calcul la "stimulente". Deci baietii inventeaza datorii, dau amenzi (citez un bou din Zgarda financiara: "Nu ma pot intoarce la sediu fara amenda"-auzi argument !) si iau 3-4 salarii stimulente. Pai cum sa nu vrea sa-l linseze pe ministru, cind vrea sa le ia boieria? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-79289...an-vladescu.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-79299...m-disperati.htm http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7928849...ant-finante.htm o intrebare de pe forumul hotnews: pentru perioada de pina in 2008 cind pentru stimulente nu se plateau contributii si impozite dna nu se pot sesiza pentru evaziune fiscala ??? |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 15 Oct 2010, 09:02) Dupa datele de la statistica (institutia aia pe care o citeaza Garett cu toata increderea), salariul mediu la finante (per total cei treizeci si mai multi de mii) a fost de 2100, fara stimulente. în ce an? brut sau net? fii mai precisa, ce naiba. This post has been edited by Markos: 15 Oct 2010, 09:12 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
per primele 6 luni. Sau anul trecut. N-am fost atent.
Dar or sa iasa grevistii spontani cu fluturasii de salariu in mina si ma vor contrazice ![]() This post has been edited by corbex: 15 Oct 2010, 10:09 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
probabil ca cei 2100 erau cu 75% (pentru lucru cu fonduri UE inclusi).
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(corbex @ 15 Oct 2010, 08:02) Pai hotaraste-te: - ori institutia aia pe care o citez eu prezinta incredere vis-a-vis de salariile "finantistilor", si atunci prezinta incredere si cand zice ca PIB-ul nostru este sub cel al bulgarilor - ori institutia respectiva nu prezinta incredere cand zice de PIB, si in cazul asta de ce ar prezenta incredere in cazul salariilor de la finante? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 15 Oct 2010, 10:58) per primele 6 luni. Sau anul trecut. N-am fost atent. pai de ce n-ai fost atent? se poate? a pus vijelie mai pus informatia. e salariul mediu brut de anul trecut. acum e indexat cu -25%. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...afara-legii.htm
exact ce spuneam mai sus...evaziune fiscala in floare tocmai la cei platiti pentru a lupta impotriva evaziunii ! ![]() un comentariu de pe hotnews: QUOTE (stimulente + investitii)mfp/an=6,75mld€=5%pib (Vineri, 15 octombrie 2010, 10:39) de la tv adunate [anonim] mfp=33000 salariati.in minister=2500 de salariati(cf spuse ministru la tv). calcul stimulente mfp/an. colectat impozite prin mfp=32% din pib=32% din 140mld = 45 mld € (stimul+investitii)=15% din colectat=15% din 45mld = 6,75 mld € investitii mfp=70%din (stimul+investitii)=70% din 6,75=4,72 mld € stimulente=30% din (stimul+investitii) =30% din 6,75=2 mld € chiar cu legile care admit stimulentele, calculul care ar da stimulente mfp=2 mld €/an este gresit, deoarece din cei 32% colectati din pib, nu toti s-ar datora abilitatilor de colectare ale inspectorilor mfp, ci o mare parte este platita voluntar de catre contribuabili. practic, mfp numai pt propriile stimulente si investitii, ia 6,75/140=5% din pib. acum ceva timp am citit un material in care sepunea ca pentru ceea ce colecteaza ministerul finantelor prin toate institutiile din ograda proprie cam 15 - 20% din suma totala o reprezinta cheltuielile de administrare. acum, in lumina ultimelor evenimente, imi pare ca suma aia este mica ! http://ziarero.antena3.ro/1287134465-Angaj...si_ingrijitorii ![]() ![]() http://ziarero.antena3.ro/1287128809-Vasil...tele_de_la_Fisc ![]() http://www.ziare.com/emil-boc/premier/surs...promise-1048857 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by george_scala_2004: 15 Oct 2010, 11:47 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 01:14 |