motoare pe sn, montate
![]() ![]() ![]() |
motoare pe sn, montate
motorsport_2005 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|||
lucius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
merge
|
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
sunt multe care merg ... dar cu ce?
|
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
sa ii faci un tuning exterior sau interior ca sa iti placa mai mult cand te sui in ea e de intels dar mie unu mi se pare de-a dreptul aberant topicul asta. Adik la o masina de kkt din care partea buna este tocmai MOTORUL sa te apuci sa i-l schimbi .. nush ce sa zic dar cred ca unii se cam plictisesc. Daca aveai bani iti luai masina mai buna nu puneai intrebari stupide ca sa te bagi in seama. E satul alumea de ZMEi cu cielo nu mai e nevoie si de d`aia cu supernove.
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
cam asta voiam sa zic si eu in primul meu post in acest topic... de ce naiba sa schimbi motorul cand tocmei d-aia ai luat masina, nu de frumoasa si solida caroserie ce are...
![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
lucius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dadu221 @ 3 Aug 2005, 16:41) sa ii faci un tuning exterior sau interior ca sa iti placa mai mult cand te sui in ea e de intels dar mie unu mi se pare de-a dreptul aberant topicul asta. Adik la o masina de kkt din care partea buna este tocmai MOTORUL sa te apuci sa i-l schimbi .. nush ce sa zic dar cred ca unii se cam plictisesc. Daca aveai bani iti luai masina mai buna nu puneai intrebari stupide ca sa te bagi in seama. E satul alumea de ZMEi cu cielo nu mai e nevoie si de d`aia cu supernove. Cu prima ocazie cand ajung in Ploiesti iti arat ce se poate face din o "amarata" de Nova . |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
Mini-Teknikus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 15 June 05 ![]() |
Lucius, cand ne vedem pe o sosea sa vedem ce poate "amarata" ta de Nova si "kkt-ul" meu de SN?
![]() Apropos, ce cuplu ai? |
--------------------
Dacia
SuperNova
- b-15-vol Daca ai succes nu inseamna ca esti inteligent, ci doar ca o persoana inteligenta ti-a facut reclama...
|
|
lucius |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
Antrax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 8 January 05 ![]() |
Eu oricum nu schimb motoru de SN, totusi incerc sa mai scot ce pot din el. Asa ca dadu221 nu iti dau dreptate la faza cu cumparatu unei masini mai bune pt ca poate nu toata lumea are toti bani o data sa-i dea pe o masina mai buna si eu zic ca majoritatea au facut asa, adik au bagat asa incet bani in masina. Legat de ce poate o SN....poate foarte multe daca umbli putin la ea. Am prins drum cu serpentine unde m-am dat cu skoda octavia si nu se putea tine dupa mine pe curbe dar la drum drept....
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
- TN 08 UNB Dacia Super Nova 1,4 MPI. Membru RR
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
nu se putea tine cu tine pe curbe .. mwahahaa .. crezi ca nu conteaza si boul care e la butoane??? Si in incheiere amintesc faptul ca am subliniat ca atata timp cat ai luat o supernova nu prea ai bani si cu atat mai putin sa iti iei alt motor. Sunt total pentru ideea de imbunatatire putin cate putin nu sa dai io jtiu cat pe un motor si tu sa iti rozi de sub unghii si sa ai masina echipata cu cauciucuri montana si sa pui apa la sroptorile de la parbriz and stuff.
Lucius si mini-teknikus mai bine spuneti ce ati facut la masini , cat v-a costat si care is rezultatele ca poate mai dati idei si la altii mai putini descurcareti (eventual poze) |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
lucius |
![]()
|
Motor Renault 9 turbo , intercooler marit , traseu turbo inox , bujii Bosch Platinum , fise siliconice cu grafit , discuri frana fata marite ventilate , discuri frana spate , amortizoare sport fata spate , struth bar intre amortizoare fata - spate , scaune sparco , evacuare inox fara nici o toba , jante 15" , 195/45/15 fata si 205/50/15 spate . Investitie ? Putin cate putin. Oricum nu mult. La un moment dat vroiam sa o vand pe la 4000-4500 euro si ofeream si motorul original bonus . Performante ? Calibra 2000 cmc 16v stock nu sta langa mine , deci undeva pe la 150 cai + - 10 cai. Precizez ca merg cu presiune in turbo 1 bar fata de 0.79 stock .
|
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
Antrax |
![]()
|
Da asa este dadu221, conteaza si boul care o conduce dar poate ca nu toata lumea este asa buna ca tine la volan precum incerci tu sa ne convingi pe noi aici. Si daca tu o sa reusesti vreodata sa te ti cu o masina care nu are nimic modificat la suspensie dupa una care este mult mai rigida si se tine mult mai bine in curbe sa ma anunti ca atunci eu iti fac statuie
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
lucius |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 4 Aug 2005, 20:36) Incredibil , nu ? Nu era cazul sa ma iei la misto inainte sa te documentezi. Motorul meu scoate 114 cai stock. Un motor turbo (indiferent de producator) urca repede in cai prin marirea presiunii de supraalimentare . |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
Mini-Teknikus |
![]()
|
Dacia SuperNova, motor renault 1.4l 8v,, cutie viteze stock, supraalimentare compresor, traseu supraalimentare inox, galerie evacuare marita, traseu evacuare inox Borla direct-flow diametru 57, filtru aer K&N, airbox BOSCH cu admisie directa diametru 250, bujii BOSCH Turbo, suspensii sport, tren rulare O.Z + Bridgestone Potenza 185/60/R14. 130 cp +- 10, cuplu 180Nm +-10.
Masina nu sufera nici o modificare vizuala. Multumesc Lucius pentru detalii ![]() This post has been edited by Mini-Teknikus: 5 Aug 2005, 19:19 |
--------------------
Dacia
SuperNova
- b-15-vol Daca ai succes nu inseamna ca esti inteligent, ci doar ca o persoana inteligenta ti-a facut reclama...
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(lucius @ 5 Aug 2005, 08:18) Incredibil , nu ? Nu era cazul sa ma iei la misto inainte sa te documentezi. Motorul meu scoate 114 cai stock. Un motor turbo (indiferent de producator) urca repede in cai prin marirea presiunii de supraalimentare . Stiam ca motorul Renault 9 turbo are cca 115 cp...dar de aici pana la 150/160 cp e cale lunga ![]() ![]() This post has been edited by LOVENDAL: 5 Aug 2005, 15:11 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
dadu221 |
![]()
|
ooops antrax se pare ca cineva sufera de combustie spontana . pacatele mele departe de a ma considera un as al volanului. Nu-i bai ca doar fiecare e indreotatit sa inteleaga ce vrea. Io imi mentin parerea .. TOPIC IDIOT! iar daca initiatorul isi va schiomba vreaodata motorul de pe masina io mi-o tai .. si nu ma refer la masina
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
Antrax |
![]()
|
Poi tu ori stai la sat ori traiesti in alt secol. Tu nu ai mai vazut dacie cu motorul schimbat?? Si de ce initiatorul topicului nu isi poate schimba motorul??? De exemplu lucius cum a putut sa-si schimbe motorul?? Pe deasupra si merge super bine. Cati nu au pus pe dacie motorul de R5 TURBO??Asa ca....
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
Mini-Teknikus |
![]()
|
Ma simt nevoit sa-i dau dreptate lui lucius. Unui motor supraalimentat stock i se poate mari puterea considerabil doar prin simpla ajustare a presiunii de supraalimentare.
Simt ca topicul a depasit de mult pragul minim de audienta. Poate gasim vreum moderator amabil care sa-l inchida. Multumesc |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
lucius |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 5 Aug 2005, 14:21) Stiam ca motorul Renault 9 turbo are cca 115 cp...dar de aici pana la 150/160 cp e cale lunga ![]() ![]() Tu chiar nu vrei sa intelegi ca pana la un punct la mine vin caii cu cheia de 10 ? Si la propriu si la figurat . Asa ca ... mai usor cu afirmatiile , te rog ! Vorbesti in necunostinta de cauza ! |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(lucius @ 5 Aug 2005, 23:59) Tu chiar nu vrei sa intelegi ca pana la un punct la mine vin caii cu cheia de 10 ? Si la propriu si la figurat . Asa ca ... mai usor cu afirmatiile , te rog ! Vorbesti in necunostinta de cauza ! Nu..doresc doar sa-ti trag atentia ca tu faci niste afirmatii hazardate. In momentul in care ai sa poti masura exact caii putere printr-o metoda stiintifica sau printr-un dispozitiv care face acest lucru, atunci am sa te cred. Pana atunci ramane doar vorbe in vant sa afirmi ca ai 160 cp. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
lucius |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 6 Aug 2005, 10:20) Nu..doresc doar sa-ti trag atentia ca tu faci niste afirmatii hazardate. In momentul in care ai sa poti masura exact caii putere printr-o metoda stiintifica sau printr-un dispozitiv care face acest lucru, atunci am sa te cred. Pana atunci ramane doar vorbe in vant sa afirmi ca ai 160 cp. Imi pare rau sa te dezamagesc dar am facut acest test pe un dinamometru cu frana la Master Tuner ! Daca ai citit cu atentie ai fi vazut ca am spus ca am 150 cai +- 10 . +- 10 pentru ca eu depind de o variabila - temperatura de afara . La 12 ziua la 40 grade trage intr-un fel si pe racoare in alt fel. Si am o mare rugaminte la tine. Nu mai vorbi aiurea de masina MEA daca nu ai vazut-o macar 1 data cum merge . Eu ma dau cu glof 3 vr6 si sunt la MAXIM 2 masini in spate . Consider ca post-urile tale sunt rautaciose si nu au nici o baza . |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
OK..Daca ne arati in copie rezultatul testului cu dinamometru cu frana pe care l-ai facut la Master tuner atunci o sa te credem:)
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
dadu221 |
![]()
|
Antrax, vezi calucius are nova . daca a avut si motor de 1,6 .. apai ala si papa cu nemiluita si nici bun nu am auzit ca ar fi fost . Poate se hotaraste si lucius sa puna poze cu masina lui pe topicul "ce imbunatatiri ati facut ..."
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
lucius |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 6 Aug 2005, 13:07) OK..Daca ne arati in copie rezultatul testului cu dinamometru cu frana pe care l-ai facut la Master tuner atunci o sa te credem:) Mai intai de toate tin sa iti spun ca ai probleme : vorbesti de tine la persoana a 2-a plural . In al doilea rand nu trebuie sa demonstrez nimic nimanui. Cine nu crede e invitat sa vina cu o masina de 140-150 cai stock si sa vedem ce se intampla . Si pentru a reveni la problema cu crezutul ... eu sunt convins ca habar nu ai cu ce se mananca motoarele turbo ..sau daca stau bine sa ma gandesc motoarele in general. Probabil in opinia ta dacia mea are acum 3 radiatoare de apa . |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
lucius |
![]()
|
poze
Attached thumbnail(s) IMG_0411.JPG ( Size: 436.85k ) Number of downloads: 322 sabts2198.jpg ( Size: 565.83k ) Number of downloads: 237 IMG_0807.jpg ( Size: 340.87k ) Number of downloads: 207 |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(lucius @ 6 Aug 2005, 22:11) Mai intai de toate tin sa iti spun ca ai probleme : vorbesti de tine la persoana a 2-a plural . In al doilea rand nu trebuie sa demonstrez nimic nimanui. Cine nu crede e invitat sa vina cu o masina de 140-150 cai stock si sa vedem ce se intampla . Si pentru a reveni la problema cu crezutul ... eu sunt convins ca habar nu ai cu ce se mananca motoarele turbo ..sau daca stau bine sa ma gandesc motoarele in general. Probabil in opinia ta dacia mea are acum 3 radiatoare de apa . Dragul meu lucius...eu nu vream decat sa-mi arati dovada ca ai acei 140-160 cp cu care tot te lauzi. Vad ca nu ai venit cu nimic decat cu afirmatiile tale, asa ca nu am sa te cred. Scuza-ma, dar m-am tot saturat sa aud tot felul de afirmatii de genul acesta ca am cu Dacia mea Nova nu stiu cate sute de cp, ca nu stiu ce Porsche abia se tinea dupa mine etc. etc. Deci in momentul in care ai sa-mi arati scanat rezultatul acelui test cu care tu afirmi ca l-ai facut, am sa te cred si am sa-mi cer si scuze fata de tine ca am fost "Toma necredinciosul". Pana atunci, e doar o afirmatie de a ta, pe care da-mi voie sa nu o cred deocamdata. Si ma opresc aici aceasta polemica. Apropo, am vorbit la plural, pentru ca sunt sigur ca poate si altii vor sa vada rezultatele acelui test pe care zici ca l-ai facut. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
lucius |
![]()
|
Chiar eram curios daca ti se aprinde un bec la "dinamometru cu frana" . Nu s-a aprins . Puterea exprimata de un dinamometru cu frana este cea reala ? Puterea exprimata este mai mare decat cea din talon in cazul unei masini stock ? Sau mai mica ? Sau identica ? Dupa ce imi raspunzi voi posta si testul . Daca raspunzi corect . Daca nu raspunzi corect nu mai are rost.
|
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
Am sa-ti mai repet inca odata, desi eu cred ca asa de greu de inteles nu este:
Nu eu trebuie sa-ti explic testul ala de care vorbeai, ci TU, ca tu te-ai laudat ca l-ai facut si ti-ai masurat puterea motorului. Eu n-am facut un asemenea test pe Meganul meu, si sincer nu stiu exact procedura cum se face. Dar ma pot documenta pe Internet si pot afla pana la urma. De aceea, te-am rugat, daca poti si ai posibilitatea aceasta sa-mi scanezi rezultatele testului si sa-l explici tu mai bine (ca tu esti mai in tema in aceasta privinta). Nu doar eu, dar cred ca si altii ar fi interesati de un asemenea test si e bine de aflat, mai ales ca tu spui ca l-ai facut. Si cu ocazia aceasta ai parea si tu mai credibil in ochii mei, nu doar afirmand ca o Calibra nu ti-a putut face fata... |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
lucius |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 7 Aug 2005, 12:10) Am sa-ti mai repet inca odata, desi eu cred ca asa de greu de inteles nu este: Nu eu trebuie sa-ti explic testul ala de care vorbeai, ci TU, ca tu te-ai laudat ca l-ai facut si ti-ai masurat puterea motorului. Eu n-am facut un asemenea test pe Meganul meu, si sincer nu stiu exact procedura cum se face. Dar ma pot documenta pe Internet si pot afla pana la urma. De aceea, te-am rugat, daca poti si ai posibilitatea aceasta sa-mi scanezi rezultatele testului si sa-l explici tu mai bine (ca tu esti mai in tema in aceasta privinta). Nu doar eu, dar cred ca si altii ar fi interesati de un asemenea test si e bine de aflat, mai ales ca tu spui ca l-ai facut. Si cu ocazia aceasta ai parea si tu mai credibil in ochii mei, nu doar afirmand ca o Calibra nu ti-a putut face fata... Consider aceasta discutie incheiata . Nu am motive sa o mai continui. Am spus ce modificari am facut , am pus si poze . Asta era ideea. Daca tu nu crezi nu e problema mea. Eu stiu ce masina am iar cine nu crede e liber sa vina langa mine si sa afle pe pielea lui. Daca iti mai spuneam si ca in maxim o luna o duc la aprox 180 cai mureai . |
--------------------
Dacia
Nova GTT
1999
- GTG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 23:31 |