Coca Cola- de ce ne place asa mult
![]() ![]() ![]() |
Coca Cola- de ce ne place asa mult
daciaclub-Mihai |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 8 November 03 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
berlina I can't sleep...im afraid of clowns
|
|||
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Am astfel de reactzii adverse doar din lipsa de tzigari, in rest nu are importantza prea mare ce zeama combin cu un fum de tzigare.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Mai bine nu. Eu am un coleg la fel cu Pepsi, bea in fiecare zi la lucru un bidon de 2 sau 2.5. Pana acum pare destul de normal, dar nu stiu ce culoare are ficatul lui. Nu am reusit sa il invat cu Pepsi blue.
Ca sa revin la topic, si eu am impresia ca unele bauturi consumate regulat creeaza un soi de dependenta, la Coca Cola cred ca dependenta este mai mult psihica, deci always si pe mai departe, dar sa nu bei chiar foarte multa. |
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca sunteti la curent cu unele dintre cele mai hazlii (dar adevarate) intimplari cu coca-cola. Prin anii 60-70 se zvonea ca acest produs are proprietati anticonceptionale- se spunea ca aplicat local are proprietati spermicide.
![]() ![]() ![]() In alta ordine de idei teoretic poate aparea un soi de dependenta la Coca Cola dar aceasta poate fi in realitate o dependenta fata de cofeina. :wink: |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
vezi ca facusem eu mai demult un thread legat tot de cola, tot aici la cafenea.
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
1. Acest topic a mai fost, rezultatul fiind un scandal monstru intre citiva memrii ai forumului;
2. Mihai, daca esti dependent de cola doar de un an, esti tatic! Eu bag cam 2 l. de posirca d-asta in mine zilnic, incepind cu 94-95 (la inceput mai putin) 3. DSops, Pepsi Blue are gust de sifon cu zahar, nimic altceva, nici macar gustul de spirt la care te astepti cind vezi culoarea. Nu stiu altii cum pot bea Pepsi ca mie-mi da arsuri.... 4. bflorian, ce ma intriga pe mine este faptul ca desi poporul american este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai proaste, needucate si stupide popoare de pe fata planetei, majoritatea studiilor de caz care implica resursele intelectuale, se desfasoara pe esantioane de populatie americana...... |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
QUOTE Nu stiu altii cum pot bea Pepsi ca mie-mi da arsuri.... Asa e! Credeam ca numai io patesc asta. M-a mancat in c*r sa-mi iau din Metro un bax de Pepsi Twist ca era la oferta, la 28.000 bidonu' de 2,5. De doua saptamani incerc sa-l termin si nu reusesc, unde pana acu' nu-mi ajungeau 2l/Coca cola pe zi. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Studiile se fac la americani pentru ca ei baga cei mai multi bani in cercetare (raportul intre numarul de cercetatori la 100 000 angajati este 2:1 fata de europa si cam 1:1 fata de Japonia - cu o populatie muult mai mica ). De aceea Comisia Europeana a hotarit sa finanteze pentru anii urmatori numai proiecte de cercetare in domenii in care Europa este in urma SUA (vezi nanotehnologiile). Iar eficienta folosirii fondurilor este mult in urma SUA...Si ca sa va mai zic una: Un alt obiectiv al Comisiei Europene este sa opreasca emigrarea creierelor europene in SUA/Japonia si sa le aduca pe cele plecate inapoi (vedeti deci ca fuga din Romania nu e ceva nou, ea se incadreaza in contextul larg al fugii din Europa - asta nu e valabil pentru culegatorii de capsuni ci pentru persoane calificate). Apropos: daca e cineva interesat in cercetare si vrea citeva ponturi fie pentru plecat in EU fie pentru finantare de proiecte aici sa-mi dea un semn!
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
daciaclub-Mihai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 8 November 03 From: Constanta ![]() |
BTW, a baut cineva bauturi mai americanesti precum Virgin Cola, DR Pepper?
Eu de la pepsi blue ... ![]() |
--------------------
Dacia
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
La americani au alt gust. La noi nu exista niste legi ca sa impiedice producatorii sa ne otraveasca.
Mi'a spus un prieten ca a facut un experiment: o bucata de carne sau ficat de porc lasata cateva zile intr'un pahar cu cola/pepsi or coca. Rezultatul era ca parea ciuruit, adica ceea ce se poate intampla cu un ficat de om solicitat de substante gen alcool etilic. Eu dupa ce beau cola am gura uscata, senzatie de sete, uneori nu imi potolesc setea cu o sticla mare. Dimineatza un gust amar de cola plus un soi de mahmureala. Aici intervine ficatul shi bila mea sensibila, pt ca daca ma imbat sunt terminat 2 zile ![]() Ca urmare consum apa minerala dorna/perla evit izvorul minunilor. Nu imi plac apele minerale sarate. Daca aveti copii va rog sa nu ii obisnuiti cu otravurile alea. Chiar shi sucurile alea supernaturale au nevoie de chimicale/conservanti, insa continutul mare de vitamina C=antioxidant puternic il fac mai sanatos pt organism, asta comparabil cu bauturile care nu necesita conservanti. |
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
SGN, permite-mi sa te corectez: coca-cola difera la gust in functie de RASA! Da, pentru tarile latine are un gust mai dulce, pentru Shengen + UK sunt mai amare, nu au acelasi gust, pentru asiatici iar este alt gust, etc......
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Au astia de la Coca Cola in Franta o chestie misto. Scot din cind in cind Coca Cola cu arome. Coca Cola cu vanilie de anul asta e naspa rau de tot ca e prea dulce (cred ca e vorba de apa in zahar in bautura aia). Dar e si o chestie misto: au Cherry Coke care e cu gust de cirese si e meseriasa cind e rece de tot si o bei dupa o masa grasa. Nu e foarte dulce totusi asta, asa ca sunt multi care mai variaza Classic cu Cherry.
Confirm si diferenta de gust intre Romania si Franta, dar si diferenta de gust dintre Coca Cola in cutie sau bidon de plastic (mai ieftina si mai scirboasa) si Coca Cola in sticle de sticla (mai scumpa si mai buna)... In rest Pepsi cu lamaie, yaks! Despre dependenta de Cola si eu am remarcat ca sunt multi care fumeaza mult si beau si multa cola (in general in informatica)... Mai mult nu pot spune. Decit poate ca exista o metoda sigura prin care devii dependent de Coca Cola, atunci cind o bei in fiecare zi cu: pe jumatate din pahar vodka, o felie de lamaie si trei cuburi de gheata... ![]() |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
EEN |
![]()
|
Olanda, Belgia, Suedia, Portugalia, Germania, Elvetia: nu am sesizat nici o diferenta intre Coca cola de la ei si cea de acasa. Cea cu vanilie nu-mi place nici mie . Chery cola am baut prima data in Ungaria si apoi in tarile de mai sus- imi place intr-adevar mult mai mult (poate pentru ca e un gust nou?). Dr Peper am baut in UE si imi place mai putin decit Cery cola. Am baut in Portugalia un soi de cola (cu cirese?) facuta in America de Sud- BESTIALA!!!!!!!!!! Are o cutie verde cu o cireasa desenata pe ea (cum sunt ciresele de la masinile din cazinouri- cele in care bagi un ban si tregi de maneta). Daca stie cineva cum o cheama poate imi sune si mie...Am vazut si coca-cola fara zahar si fara cofenina! Parca Gold Coca cola ( nu am incercat).
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Cola fara cofeina sau cola fara zahar sau cola fara zahar si fara cofeina sunt trei produse care au exact acelasi gust ca friptura de porc fara carne sau ca tuica fara alcool. Ai un gust de plastic in gura de zici ca ai baut polietilena lichida. Mie personal imi intoarce matele pe dos...
![]() Daca imi permiteti un picut de off-topic, am in Franta 4 bauturi preferate (in plus de Coca Cola bineinteles) si care sunt putin cunoscute in Romania: -"DANAO" de la Danone care este un suc de fructe cu un pic de lapte astfel incit ai gustul de fructe, dar fara aciditatea din sucurile naturale (acum un an cind eram eu prin Romania ultima oara nu aparuse in Carrefour) -berea "panache" care este ori in sticla, ori o prepari tu si care contine cam asa: un pic de sirop concentrat (piersica, zmeura etc.) cam de un deget pe fundul unei halbe, un sfert de halba de Sprite sau 7UP si restul bere; totul amestecat da o chestie bestiala dupa parerea mea care nu ma omor dupa gustul amar al berii decit la ocazii de mici sau grilluri -"ginger ale" care in Franta este vinduta sub marca "Canada Dry" care este un fel de Sprite sau 7UP dar muuult mai bun pentru ca reda gustul cojii de lamiie -"Smirnoff Ice" si/sau "Boomerang" si/sau "Two Dogs" care sunt mixuri intre limonada si vodca sau limonada si bere dupa o reteta rusa in primul caz ![]() Bun, si ca sa va zic tot adevarul, mai e si Absolut Vodka Madarin, dar la preturile din Franta (15 euro sticla de trei sferturi), se bea mai rar... :roll: |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
daciaclub-Mihai |
![]()
|
in concluzie si in franta se bea cola la greu
![]() |
--------------------
Dacia
|
|
EEN |
![]()
|
QUOTE berea \"panache\" care este ori in sticla, ori o prepari tu si care contine cam asa: un pic de sirop concentrat (piersica, zmeura etc.) cam de un deget pe fundul unei halbe, un sfert de halba de Sprite sau 7UP si restul bere; totul amestecat da o chestie bestiala dupa parerea mea care nu ma omor dupa gustul amar al berii decit la ocazii de mici sau grilluri In multe locuri am vazut bere mai dulce cu arome suplimentare (cirese, struguri, zmeura). Am vazut ca femeile o prefera. Ma intreb cind se va gasi si la noi .... ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
BX_master |
![]()
|
Sa nu credeti fazele alea cu vinul la francezi. Mofturi, panarame. Oamenii seriosi tot tarie pilesc si pe aici. (By the way, la ura pe care o au francezii pe americani si invers e totusi bizar ca daca il intrebi pe un francez ce tarie trage la masea cu precadere, raspunsul ultra majoritar va fi "whisky"... :? Vodca vine pe un loc doi mult in spate. )
|
|
|
Marty |
![]()
|
Whisky e bautura englezeasca, asta pentru tine
![]() Nu ma crezi, intreaba cunoscatorii declarati! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Marty, acum serios, dar intodeauna e ceva de invatat din posturile tale!
![]() |
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
BX_master |
![]()
|
Domnu' Marty, sa imi fie iertata ignoranta in domeniu. Oricum, in ciuda inadvertentei mele la nivel terminologic ( :!: ), va rog sa retineti ca posirca cu pricina e apreciata pina si in tara Beaujolais-ului sau a Camembert-ului.
Anyways, sa stii ca incerc sa imi completez lacunele din vocabular cu experienta papilelor gustative. Sa ne traiti! :wink: |
|
|
Marty |
![]()
|
Era vorba de provenienta bauturii, nicidecum de etimologia cuvintului! Whisky este o bautura provenita din Anglia si dus in State de colonisti. Cum americanii nu suporta sa consume produse provenite de la alte natii, au facut ei o combinatie, au modificat ceva la procesul de distilare/compozitie si voila noua bautura. Oricum, eu sunt un prieten foarte apropiat a lu' John Daniel's :wink:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE Whisky e bautura englezeasca, asta pentru tine ![]() De cind fac englezii whisky??? :shock: :shock: :shock: :shock: Eu stiam ca irlandezii si scotienii, asta pentru tine :wink: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
EEN |
![]()
|
...fac si Romanii!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE De cind fac englezii whisky??? :shock: :shock: :shock: :shock: Eu stiam ca irlandezii si scotienii, asta pentru tine :wink: Tu nu te-ai plictisit sa ai dreptate ? ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Back to the roots... Am baut eu (EU) Dr. Pepper in USA, e o posirca. Am baut si Cherry Coke la ei - posirca... Nu stii care e mai naspa. Dulce si cu unica lor aroma, care aduce a bubble gum sau ce naiba, nu stiu (n-am stat asa de mult chiar). Cherry Coke, dar, atentie! si Coca Cola cea de toate zilele la unguri - mult (MUUUULT) mai buna decat ce bei la noi. Concluziile le trageti singuri. In alte tari nu pot spune ca nu am baut.
Morala la americani - aia oricum iti umplu jumate de pahar mare cu gheata si doar restul e bautura, asa ca poate nu simt nici un gust de cat de anesteziati is de la rece. Si se mai si dilueaza dulcele ala... Dintre bauturile fara zahar imi place Coca Cola Light. Pepsi cu indulcitor mi se pare nasol. Dar si la Cola Light, e f. f. important cat e de proaspat (sa mor io daca nu am luat si vechi si ala e de aruncat) si din ce tura prinzi. Si poate si de cat iti este de sete... Dar, o chestie faina, am mancat ceva numit "Ginger" (nu e lamaie, no way!). Are gust ca si Ginger Beer care-ati baut, numai ca mai puternic. Consistenta - ca si sfecla rosie... |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
vanila coke in japonia vara asta. pentru simplu motiv ca erau cuti de 500 ml la pret de 330ml
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
parca era jack daniels...
marty de cand esti expert in alcool, hehe... ia zi in ce bautura sa-ti platesc carligele alea?hehe |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
QUOTE parca era jack daniels... De cind il cunosc eu.... imi permit sa-i spun oricum! (yes, de cind asteptam sa fiu spiritual spunind gluma asta copiata din "Parfum de femeie"!!!) |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
De cand?
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
hai k nu mai stau sa citesc tot, eu nu sunt fumator zilnik eu mai fumez o tigare ocazionat sau cand am draci pe mine cu toate ca nu am voie k sufar de astm si nu simt dependenta de tigari + cafeaua care sunt chiar dependent de ea cu toate k nici d asta n am voie ca am probl cu inima dar ce sa mai zic dee cola k nu consum chiar deloc asta decand am luat decizia sa mai slabesc k aveam probl cu coloana si de 3-4 ani nu am mai pus gura pa cola
Asarban dixit! _______________________________ Credeam ca totusi citesti tot, noi asa facem din respect pentru ceilalti care se chinuie sa scrie ceva....inteligibil! Macar aici te-as ruga sa te uiti cu muuuuulta atentie! http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=3007 PS Chiar trebuie sa te uiti aici! |
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:51 |