DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> se arde siguranta, de la pozitii

tr04www
post 4 Jun 2010, 21:23
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

nu cred ca am scurt la blocul de lumini.mai ales ca faza scurta si cea lunga functioneaza normal

--------------------
Renault Talisman Intense 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 4 Jun 2010, 21:37
Post #32

Membru autentic

From: BUCURESTI

nu inteleg de ce nu ati aplicat metoda descrisa de mine , este cea mai simpla , nu mai ardeti sigurante si gasiti defecul mult mai repede daca e scurt se aprinde normal , daca nu se aprinde slab sau deloc , celelalte becuri ar trebui sa se aprinda

nu stiu cum este la super nova (parca) dar ideea este ca trebuie separata fata de spate , apoi partea de bord , , urmarit unde firele trec prin gauri din tabla (unde exista ca in timp sa se roada izolatia)

This post has been edited by bygy007: 4 Jun 2010, 21:49

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 18.33k ) Number of downloads: 560

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
tr04www
post 4 Jun 2010, 21:40
Post #33

Membru autentic

bygy007 nu am incercat metoda descrisa deoarece m-am gandit ca gasesc defectul mai repede si nu ard asa multe sigurante.oricum un set de sigurante nu e asa scump.

--------------------
+
bygy007
post 4 Jun 2010, 21:49
Post #34

Membru autentic

From: BUCURESTI

si ce ai gasit??

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
danciusergiu84
post 4 Jun 2010, 22:56
Post #35

Membru autentic

asta e, becul iti spune cum misti de firele problema care-i faza, dar trebuie facut un mic artificiu...

--------------------
ex Dacia ex Nova GTi 2000
+
x_dadu
post 5 Jun 2010, 06:32
Post #36

Membru

From: Pecineaga (CT)

metoda lui bygy007 este cea de urmat, se foloseste si in altfel de depanari electrice/electronice, ca la scurt circuit curentul care este foarte mare sa aprinda un bec si sa nu se arda componente. Becul prin insasi puterea sa va limita curentul in circuit. Credeti ca electricianul auto are cate o punga de sigurante pentru fiecare !

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2021 Confort
+
fiderzen
post 5 Jun 2010, 08:23
Post #37

Membru autentic

From: bucuresti-militari

mai poti verifica instalatia electrica din haion (lumini numar in principal)...la fosta mea supernova se frecase cateva fire din haion si +ul facea masa pe caroserie si ardea siguranta....am schimbat instalatia din haion si am rezolvat problema smile.gif (mai verifica si placile pe care vin becurile de la stopurile din spate, ca pot fi oxidate circuitele si fac scurt si alea...)

--------------------
BMW e36 320i sedan
+
tr04www
post 5 Jun 2010, 08:44
Post #38

Membru autentic

am verificat lampile de la numar, ba chiar am scos firele din ele.am incercat si cu placutele scoase din circuit si tot degeaba.acum dupa ce am umblat la contactele becului de la scrumiera(alea se miscau pe acolo, poate chiar se atingeau si faceau scurt) nu a mai ars siguranta.ramane de vazut pt cat timp.daca de acolo era adevarata problema

--------------------
+
Cezar Dita
post 27 Jul 2010, 18:36
Post #39

Membru incepator

Am si eu o problema similara cu a voastra. Stergatoarele nu mi se mai opreau si functionau numai pe viteza medie, cea din mijloc, indiferent pe care treapta comutam. Am tinut o perioada comutatorul intre trepte si stergatoarele nu se mai miscau. Dupa un timp am inceput iar sa ma joc pe cele trei trepte; treapta 2 si 3 isi revenise la normal, insa treapta 1 nu mai functiona deloc. In plus luminile de pe bord se stinsesera, iar siguranta de 5 de la pozitii era arsa. Cum bag o alta siguranta, se arde instantaneu. Ce ma indrumati sa fac? Multumesc

--------------------
Dacia Super Nova 2002
+
DragosP
post 27 Jul 2010, 19:00
Post #40

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Să cauți scurtcircuitul din zonă.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Luciann
post 28 Jul 2010, 20:07
Post #41

Membru incepator

@tr04www - Problema cu scrumiera am avut-o si eu, am miscat firul ala intr-o pozitie si acum e ok. Vezi ca sigurantele astea "made in china" care se gasesc la orice magazin nu se ard deloc asa ca ai grija ...

@Cezar Dita - Incearca cu alt temporizator.

This post has been edited by Luciann: 28 Jul 2010, 20:10

--------------------
Dacia SuperNova 2003 / Confort - B-24-DDG
+
Koffy
post 15 Sep 2010, 17:16
Post #42

Membru autentic

From: Bucuresti-Militari

Am si eu o problema la Supernova mea ce tine de electrica. Sa va povestesc mai in detaliu: acum o saptamana nu se mai aprindea becul de la pozitii pe spate. Asa ca un amic de-al meu a umblat pe acolo si a pus mufa aceea de vine pe placa cu becuri invers. Toate bune si frumoase dar pozitii numai aveam deloc nic fata nici spate. Siguranta de la pozitii se ardea intr-una(cred ca am schimbat 10 sigurante;) Ieri am incercat sa intorc mufa sa vad daca se schimba ceva. Acum nu se ma arde siguranta de la pozitii. Dar in schimb cand actionez butonul de avarii se aprind toate luminile in afara de mars ariere (pozitii, faza scurta, farana, lumini bord) si clipesc precum becurile intermitente. Iar la actionarea franei se aprind semnal dreapta, pozitii, lumini interior. Sper sa gasesc o solutie pentru ca imi este imposibil sa ma deplasez cu masina in starea aceasta.

Va multumesc pentru timpul pierdut cu citirea acestui "roman" scris de mine!

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Clima - B 20 SVG
+
serviccom
post 15 Sep 2010, 21:17
Post #43

Unii parca au doua maini stangi!

From: Wolverhampton

Pentru a vedea daca ai curent undeva, nu e nevoie sa pui plusul la masa sa vezi daca face plici, sunt si alte metode. Prietenul ala al tau habar avea cu ce se mananca pe acolo, dar totusi si-a bagat nasul, iar cand nu stii si iti bagi nasul mai strici cate ceva. Mergi la cineva care se pricepe la asta si sa vada care e problema, trebuiesc facute verificari pe acolo, nu se poate spune exact de unde e.

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
+
Koffy
post 20 Sep 2010, 17:58
Post #44

Membru autentic

Cine poate sa ma ajute si pe mine cu problema asta chinuitoare? Am verificat lampa dreapta spate nu este nimic in scurt. Chiar nu am idee de ce ard sigurantele. Pentru ca acum se arde si cea de pe frana si cea de la semnale ? Cred ca am irosit 15-20 de sigurante:( pls help.

--------------------
+
caphonne
post 20 Sep 2010, 18:29
Post #45

Membru autentic

From: Buc. Drumul taberei si Berceni

Ai schimbat becuri pe undeva?Eu am patit ceva asemanator si din neatentie plus ceva beri la bord inversasem becurile din spate intre ele.Am mai scris odata.Cand puneam frana mi se aprindeau pozitile radmasa.gif si la fel imi ardcea siguranta.Deci adu-ti aminte ce ai schimbat si pe unde.

--------------------
Dacia Supernova 2003 Rapsodie rosu imperial
Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
+
Koffy
post 20 Sep 2010, 21:18
Post #46

Membru autentic

cand a umblat "agamita" asta mi-a pus un bec cu un filament pe poziti si frana in loc sa puna un bec cu doua filamente. plus ca s-au topit firele ce duc la lampe. mi-a dat de lucru si de scos niste banuti din buzunar aiurea. AdrianSavu multumesc frumos inca odata pentru ajutor.

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 19:10
Forum Renault