DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

99 Pages « < 57 58 59 60 61 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am facut ditamai pocinogul! :(, Pierdut portofel cu: CI, CA, Permis, Card RATB

Richelieu
post 13 Nov 2010, 02:32
Post #1741

altă scursură umană

Group: Members
From: Scursureștii de Pădure

QUOTE(Filip @ 13 Nov 2010, 00:02)
Doar nu v-am lasat impresia ca as fi un "guru" al instalatiilor de climatizare... meseria asta se invata in ani buni de zile, si poti sa ai si 20 de ani de zile experienta ca tot trebuie sa te mai documentezi din cand in cand, ca sa faci fata cu depanarea noilor tipuri de aparate. Bine, vorbim si de instalatii industriale, nu numai de ce exista pentru uzul domestic.
*

Sa fim realisti! Filip invata mai mult decat un medic. Probabil va deveni doctor in aere.

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 13 Nov 2010, 02:44
Post #1742

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Flaturolog?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2010, 08:53
Post #1743

Membru autentic

QUOTE(xcss @ 13 Nov 2010, 01:02)
O fi Filip cum o fi... da' astfel de opinii enuntate superior de un cetatean care mai acu' un an si ceva se vaita ce prost sunt platiti comis-voiajorii (ah pardon, agentii comerciali, mobile sales manager sau cum dracu' le-o zice), care hamalea un Clio care era vai mama lui dupa propriile declaratii si pe care-l conducea ca un dement (tot dupa propriile declaratii), si care abia recent a mai dat cu botu' de niste marmelada, si-a tras Meganetrei si subit s-a trezit buricu' pamantului si mare guru mi se par cam deplasate. Asta ca sa fiu bland. Opinionated bitch se numeste boala asta wink.gif
*

Mie nu-mi convenea nivelul salarial de la mine din comuna si faptul ca nu gaseai nimic decent de munca. Pana m-am desteptat si eu si am realizat ca cel mai bine e sa nu stai sa te vaiti, ci sa cauti in alta parte ceva mai bun, daca la tine in sat nu se gaseste. Ceea ce am si facut.

Nu sunt de acord cu cei care se vaita ca "la tati ni-i greu", lucreaza pe te miri ce, dar nu ar pune mana pe o carte sa evolueze pe scara sociala.

Cat despre discutiile cu ce masina conduc, etc, astea nu cred ca isi au locul, cat timp lumea e mai obisnuita sa ma vada mai degraba cu bicicleta prin oras decat cu masina, cat timp eu consider ca nu merita sa o misc doar ca sa-mi tarai posteriorul si atat. Si nici nu conteaza ce am facut in trecut, atata timp cat am invatat ceva din asta. Daca e sa o luam asa, cu totii ne-am catarat prin copaci sau ne-am jucat in nisip la un moment dat. Eu unul nu imi aduc aminte sa fi jenat pe cineva in trafic cat am condus Clio, dovada ca in 8 ani n-am avut decat amenzi de viteza. Ca imi place viteza, e fix problema mea si nu cred ca afecteaza pe cineva.

Cat despre ceea ce face Filip, nu pot sa fiu de acord, atata timp cat a renuntat la studii pentru asta. Eu nu il vad pe el patron, dupa cum nu oricine poate fi.
Daca o facea ca sa-si plateasca studiile si sa aiba un ban in plus, felicitari, dar se pare ca nu e cazul.

This post has been edited by Laurentziu83: 13 Nov 2010, 08:56

--------------------
. . .
+
radian
post 13 Nov 2010, 10:02
Post #1744

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(bygy007 @ 13 Nov 2010, 01:14)
vreau su eu un exemplu de meserie banoasa fara facultate
*

- Comerciant tigari netimbrate,
- Plasator fetite,
- etc, etc, etc...

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
marksman
post 13 Nov 2010, 10:06
Post #1745

Post mortem nihil est

From: sat

Traficant de usturoi

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
radian
post 13 Nov 2010, 10:08
Post #1746

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Nu se pune, trebuie sa fii absolvent de filologie.

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
Merced
post 13 Nov 2010, 11:30
Post #1747

om al munților

QUOTE(bygy007 @ 13 Nov 2010, 01:14)
vreau su eu un exemplu de meserie banoasa fara facultate
*

Eu cunosc vreo trei insi care lucreaza ca programatori prin capitala, au vreo 3000 de lei salariu si facultatea a fost o etapa prin viata lor, dupa vreo doi ani au lasat-o definitiv. Mai cunosc un nebun care-i acum seful parcului auto a unei firme de publicitate, si ala s-a angajat prin anul I, iar in anul III a renuntat definitiv. Castiga tot cam asa.
Altul lucreaza tot in IT, ofera asistenta telefonica in germana, ia vreo 2500 de lei.

Si d-astia cu "dirty jobs", pai bine a zis cineva. Cred ca in orice domeniu, daca esti cu adevarat bun, castigi bani. Eu ma gandesc la zugravul cu care am renovat prin casa acum doua veri, ca a lucrat o luna si vreo trei-patru zile, cam 8 ore pe zi, deci cam ca la un job obisnuit, dar normal, fara weekend, fara sarbatori, etc. si la final s-a ales cu vreo 3300 de lei parca. Asta pentru ca am facut eu pe salahoru' lui pentru un discount.

Ca asa cunosc oameni d-aia cu "doua facultati si master" care ori n-au de lucru de loc, ori care lucreaza pe 450 de lei, salariu de full time si se vaita ca nu gasesc in alta parte.
De ce oare?

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
bygy007
post 13 Nov 2010, 11:55
Post #1748

Membru autentic

From: BUCURESTI

pai meseria lui filip o invat in maxim 2 luni blush.gif nu mi se pare foarte grea , electrica stiu ( sa leg firele la aparat ) , 2 tevi stiu sa le mufez sau sa le lipesc , de depanari e usor , la electronica ma descurc (placi electronice etc) da de obicei la astea se repara prin inlocuire am vazut ca unele instalatii mai performante (multivalva) se foloseste laptopul aia nu e o problema si unde lucrez sint obligat sa invat anumite programe de diagnosticare asa ca invat repede wink.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
Merced
post 13 Nov 2010, 12:03
Post #1749

om al munților

Da' cine a zis ca meseria lui Filip e la fel de bine platita? 04.gif
Cam in toate exemplele date de mine mai sus(ma rog, mai putin zugravu' care oricum la baza era morar, si de zugraveli s-a apucat de vreo zece ani) a existat o pasiune din copilarie, mai ales in alea de IT si in mare parte au fost autodidacti.

--------------------
it's a kind of peace.
+
C@talin
post 13 Nov 2010, 12:15
Post #1750

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

acuma in it daca nu ai pile degeaba,nu te mai baga nimeni in seama cu toate facultatile si doctoratele.

ca e si normal,io fac o firma de it gen emag.o sa-mi chem amici acolo nu straini. si tot asa.cand mai creste aia chiama alti amici rude .etc etc

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
ady77
post 13 Nov 2010, 12:18
Post #1751

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Markos @ 12 Nov 2010, 19:55)
Sony nu-s bune?
*

Is banate icon_mrgreen.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Merced
post 13 Nov 2010, 12:22
Post #1752

om al munților

Ai poate un pic de dreptate, macar pana te faci "cunoscut" iti trebuie noroc sau o pila ceva. Dar e cale lunga pana la angajarea exclusiv a cunoscutilor. Daca habar n-are ce-l pun eu sa faca, de ce sa il angajez?
Despre cei din IT pe care i-am dat ca exemple, iti pot spune ca au fost la interviuri chemati dupa ce si-au pus CV-uri pe diverse site-uri cu job-uri, ala care e acum seful parcului auto a inceput "de jos", verifica panouri publicitare prin tot Bucurestiul intr-un Tico icon_mrgreen.gif , si a avansat usor-usor, deci n-a avut pile nici el.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 13 Nov 2010, 12:54
Post #1753

Forumist

Laurentiu, uite sa-ti dau un exemplu, patronul meu e inginer - politehnica, cred, si chiar si acum, dupa atatea zeci de ani, tot mai sta sa se documenteze cu carti de electronica, manuale detaliate ale diverselor instalatii industriale de climatizare etc. Studiaza in continuare, nici vorba de: am facut o facultate... gata imi ajunge, stau la caldurica. Cine spune ca in meseria asta nu poti sa avansezi se inseala. A bine, daca unuia ii place sa monteze aparate de AC si nu vrea sa invete nimic in plus, foarte bine: mereu va fi de munca pentru el... sa vezi la ce scandal am asistat azi: se reabilita un bloc si trebuiau toti cei cu unitati exterioare sa le demonteze, pentru ca veneau cei cu polistirenul, si trebuiau sa aiba peretele gol. Si nu vroiau oamenii sa si le dea jos, ca cica e cheltuiala mare (circa 100 ron laugh.gif). Mereu mereu va fi de munca si la nivelul asta de jos. Dar nu zice nimeni ca nu poti sa te pregatesti in plus, nu te opreste nimeni. N-ai nevoie de o diploma ca sa pui mana pe o carte.

Si chestia asta cu: am facut o facultate, gata am loc asigurat la caldurica nu e chiar asa. O facultate nu e musai sa te excluda de la munca fizica... daca esti inginer de santier de exemplu, trebuie sa stii si tu sa bati un cui, chiar sa te implici la nevoie, ar trebui teoretic sa fii mai priceput si PRACTIC si teoretic decat toti meseriasii pe care-i ai in echipa. Sa stii si cum se toarna betonul, cum se fac armaturile, sa stii si finisaje, sa te pricepi la instalatii electrice etc etc. Si sa te implici si fizic acolo, la nevoie, nu doar sa dai indicatii. Bine, nu faci tu treaba acolo, dar pui mana sa vezi daca-i bine sau nu. etc... sa fii in stare sa instruiesti pe unul daca nu stie cum se face o treaba... ca poate e muncitor necalificat si nu stie... nu e chiar asa de simplu cum lasa unii sa para.

This post has been edited by Filip: 13 Nov 2010, 13:01

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
Markos
post 13 Nov 2010, 16:51
Post #1754

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Nov 2010, 08:53)
lumea e mai obisnuita sa ma vada mai degraba cu bicicleta prin oras decat cu masina

pai mi se pare normal, din moment ce ti-au saltat permisul.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2010, 19:43
Post #1755

Membru autentic

QUOTE(Filip @ 13 Nov 2010, 12:54)
Laurentiu, uite sa-ti dau un exemplu, patronul meu e inginer - politehnica, cred, si chiar si acum, dupa atatea zeci de ani, tot mai sta sa se documenteze cu carti de electronica, manuale detaliate ale diverselor instalatii industriale de climatizare etc. Studiaza in continuare, nici vorba de: am facut o facultate... gata imi ajunge, stau la caldurica. Cine spune ca in meseria asta nu poti sa avansezi se inseala. A bine, daca unuia ii place sa monteze aparate de AC si nu vrea sa invete nimic in plus, foarte bine: mereu va fi de munca pentru el... sa vezi la ce scandal am asistat azi: se reabilita un bloc si trebuiau toti cei cu unitati exterioare sa le demonteze, pentru ca veneau cei cu polistirenul, si trebuiau sa aiba peretele gol. Si nu vroiau oamenii sa si le dea jos, ca cica e cheltuiala mare (circa 100 ron laugh.gif).  Mereu mereu va fi de munca si la nivelul asta de jos. Dar nu zice nimeni ca nu poti sa te pregatesti in plus, nu te opreste nimeni. N-ai nevoie de o diploma ca sa pui mana pe o carte.
*

Eh, acu vad ca incepi sa gandesti normal. smile.gif Prima data lasai impresia ca muncesti doar pentru a arata ca aduci si tu bani in casa, nu doar tatal tau.

Patronul tau intotdeauna se va documenta, intrucat oricum acum cateva zeci de ani nici nu se stia ce-i ala aparat de aer conditionat si deci nu invatase despre ele.
De invatat oricum inveti pana cu o zi inainte de a-ti pune neamurile mainile pe piept, nu iti face griji, important e sa inveti si de placere, nu doar de nevoie.
Eu unul am lucrat o perioada in domeniul auto, pe parte de service, insa, din cauza ca aveam diploma de stiinte economice si nu de inginer, am fost nevoit sa plec, deoarece nu mai puteam avansa si nu doream sa raman pe acelasi post pana la adanci batraneti cu toate ca diploma ar fi fost doar o hartie de aruncat intr-un dosar, eu deja oricum invatasem ce era nevoie pentru un nivel superior. Sa ma apuc de a doua facultate, si inca tehnica, ar fi fost imposibil in paralel cu serviciul pe care il aveam, asa ca am preferat sa ies din domeniu, si sa reintru in cel economic, care ma atrage mai putin, insa am alte sanse de a evolua.
De aceea sfatul meu este sa te apuci totusi de o facultate, preferabil tehnica in cazul tau, pentru ca, daca vrei sa te perfectionezi pe domeniul asta, nu se stie niciodata cand ti se va oferi ocazia sa lucrezi pe bani buni in domeniu si vei fi refuzat pentru ca lipsesc nenorocitele alea de studii, exact cum am patit si eu.

@Markos: intotdeauna am cautat sa nu fiu dependent de masina, ca nu se stie niciodata. Cu masina la servici m-am deplasat doar atunci cand aveam nevoie, altmiteri foloseam transportul in comun, indiferent daca aveam permis sau nu, si asa voi face si in continuare. Si in Bucuresti am cautat sa stau cat mai aproape de metrou, sa nu fiu dependent de masina.

Iar dupa ce imi recuperez permisul, fii sigur ca nu mi-l mai ia nimeni nici cu armata sovietica. tongue.gif

--------------------
. . .
+
corbex
post 13 Nov 2010, 19:51
Post #1756

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Caucioace de iarna la bicicleta ti-ai luat?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2010, 19:52
Post #1757

Membru autentic

Da cum sa nu, merg si vara cu ele. tongue.gif
Au fost de 10 ori mai ieftine decat alea de pe Megan. radmasa.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 13 Nov 2010, 19:56

--------------------
. . .
+
Filip
post 13 Nov 2010, 19:54
Post #1758

Forumist

QUOTE(Richelieu @ 13 Nov 2010, 02:32)
Sa fim realisti! Filip invata mai mult decat un medic. Probabil va deveni doctor in aere.
*

Radem noi radem, dar, pe langa faptul ca un medic - chirurg sa zicem - invata toata in toata cariera, si este direct raspunzator pentru ceea ce face, trebuie sa mai aiba si o rezistenta la stres si oboseala peste medie, pentru ca unele operatii dureaza chiar si peste 10 ore. De asta ce mai spuneti? Sunt multi care incep sa se vaicareasca daca intr-o zi au fost nevoiti sa stea cu 30-40 min. peste program...

--------------------
+
corbex
post 13 Nov 2010, 19:58
Post #1759

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(Filip @ 13 Nov 2010, 20:54)
Radem noi radem, dar, pe langa faptul ca un medic - chirurg sa zicem - invata toata in toata cariera, si este direct raspunzator pentru ceea ce face,
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
In afara de ala care a taiat o scula, mai stii alt chirurg care sa fi raspuns pentru felul in care si-a folosit drujba?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2010, 19:58
Post #1760

Membru autentic

Depinde si de ce serviciu ai. Daca ai o atmosfera ok si iti place ceea ce faci, stai cu placere peste program.
Daca ai un serviciu naspa, mai ai si un sef care te freaca la melodie incontinuu, satisfactii nema, conditii naspa, te uiti incontinuu la ceas.

--------------------
. . .
+
Markos
post 13 Nov 2010, 21:59
Post #1761

fost programator

From: Scursurești Vale

Laurentziule, vrei sa fii mentorul meu? wub.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
bygy007
post 13 Nov 2010, 23:55
Post #1762

Membru autentic

QUOTE(Filip @ 2 Oct 2010, 14:29)
La lipsa de freon simptomele sunt de obicei tevile de cupru inghetate.
*

filipe e adevarat ce spui? blush.gif din cite stiu eu este exact procesul invers , dar nu tare si merge compresorul ca nebunul nu?

This post has been edited by bygy007: 13 Nov 2010, 23:56

--------------------
+
Filip
post 14 Nov 2010, 01:27
Post #1763

Forumist

Mai nu stiu exact procesul, nu pot sa explic tehnic de ce, insa in cazul lipsei de freon apare gheata in vaporizator ("radiatorul" unitatii interioare). Cu toate pocniturile si haraielile de rigoare (ajunge turbina aia din unitate sa se haraie de gheata). In mod normal, vaporizatorul trebuie sa fie rece, sa faca condens ~ 2litri pe ora, depinde de aparat, insa nu trebuie sa inghete. Daca ai gheata pe vaporizator, clar e semn ca trebuie sa masori presiunea freonului cu un manometru.

--------------------
+
Richelieu
post 14 Nov 2010, 11:06
Post #1764

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

Daca nu poti explica tehnic e mai bine sa taci, dar stim cu totii ca tu nu poti sa taci nici mort.

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
Filip
post 14 Nov 2010, 12:27
Post #1765

Forumist

He he he... smile.gif radmasa.gif tongue.gif

--------------------
+
bygy007
post 14 Nov 2010, 12:33
Post #1766

Membru autentic

pokey_eye.gif o intrebare unde se afla vaporizatorul , afara sau in interior?

--------------------
+
Filip
post 14 Nov 2010, 12:40
Post #1767

Forumist

E... "radiatorul" ala din unitatea interioara (montata pe peretii camerei). Practic unitatea interioara isi "trage" aer prin partea de sus, cu ajutorul unei turbine, si il trece prin vaporizator (care atunci cand aparatul functioneaza este rece si trebuie sa faca condens, nu sa inghete), astfel aerul suflat devine si el mai rece.

Ntz ntz ntz... radmasa.gif se pare ca Richelieu nu intelege conceptul de baza al unui forum: priceput, nepriceput, trebuie sa-ti dai cu parerea despre orice. Ca d-asta e forum, sa comunicam ideile (in cazul meu sa deversez aberatiile). 04.gif

This post has been edited by Filip: 14 Nov 2010, 12:40

--------------------
+
bygy007
post 14 Nov 2010, 12:51
Post #1768

Membru autentic

da vad ca ai invatat ceva , dar nu imi explic fenomenul de gheata la lipsa freon , mai degraba altceva defect (senzor ceva ) inseamna ca raceste prea tare , am facut si eu un curs de 2 ore despre instalatiile de aer conditionat dar asta cu gheata nu apare

This post has been edited by bygy007: 14 Nov 2010, 12:53

--------------------
+
Filip
post 14 Nov 2010, 12:56
Post #1769

Forumist

Nu stiu acuma, n-am stat sa studiez inca (promit ca o voi face), m-am axat pe alte lucruri. Toate la timpul lor. smile.gif
Cand am inceput lucrul nici nu stiam cum se fixeaza consolele pt. unitatea exterioara, nu stiam ce-i ala diblu etc. etc. radmasa.gif Va dati seama, daca am fost tinut numai in puf... ce pretentie sa ai! radmasa.gif

This post has been edited by Filip: 14 Nov 2010, 12:57

--------------------
+
M.C.
post 14 Nov 2010, 14:11
Post #1770

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Ar fi mai bine sa mai studiezi un pic diferenta dintre o turbina si un ventilator,si dupa aia sa vorbesti!

<span class='edit'>14 Nov 2010, 16:13:</span>
QUOTE(Filip @ 14 Nov 2010, 14:40)
Practic unitatea interioara isi "trage" aer prin partea de sus, cu ajutorul unei turbine, si il trece prin vaporizator (care atunci cand aparatul functioneaza este rece si trebuie sa faca condens, nu sa inghete), astfel aerul suflat devine si el mai rece.

*

This post has been edited by M.C.: 14 Nov 2010, 14:13

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
99 Pages « < 57 58 59 60 61 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 18:07
Forum Renault