Am facut ditamai pocinogul! :(, Pierdut portofel cu: CI, CA, Permis, Card RATB
![]() ![]() ![]() |
Am facut ditamai pocinogul! :(, Pierdut portofel cu: CI, CA, Permis, Card RATB
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Mai, radeti voi, dar omul ala a spus un adevar.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
din inima ?
Mare pocinog mai fac unii - mananca prea sarat si ii ataca la inima. |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
nu-i ataca la inima, da li se scurge sangele in .... cap
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Filip |
![]()
|
Am visat azi-noapte ca turbase catelul meu si vroia sa ma muste. Numai ca era cumva la bloc, si ma alerga pe scari!
![]() |
--------------------
Renault
|
|
Filip |
![]()
|
As vrea sa explic colegului nostru kxz folosind un raspuns mai vechi, dat de mine unui user de pe softpedia (user ce n-ar fi meritat nici macar sa-mi arunc un ochi pe aberatiile lui - fie vorba intre noi), asta ca sa nu mai fie atat de "socat" sa ma puna la bula daciotului, pentru o explicatie perfect valabila, insa neargumentata.
Deci, userul acela a dat un citat din Nietzsche, citat ce mi-a sarit in ochi prin cat de departe de adevar poate fi: "Creștinismul a luat apărarea a tot ceea ce este slab, josnic, neizbutit, a făcut un ideal din împotrivirea față de instinctele de conservare, ale vieții puternice, ba chiar a corupt dreapta judecată a firilor celor mai puternice din punct de vedere intelectual, propovăduindu-le că valorile superioare ale intelectualității nu-s decât păcate, rătăciri și ispite." La care eu am raspuns: Fals. Invataturile din Noul Testament sunt valabile. Natura existentei umane este explicata prin alegorie. Uite sa-ti dau un exemplu concret. Am pe perete in bucatarie un calendar Crestin Ortodox, pe langa cel clasic, e d-ala de rupi o foaie in fiecare zi. Pe 15 ianuarie vad acolo la "Intelepciunea zilei:" - " Smerenia este cea mai credincioasa chezasie pentru un virtuos in fata caderii. Cel smerit nu cade niciodata. Unde ar putea sa cada acela care se afla mai jos decat toti?" (Sf. Macarie cel Mare). Asta nu inseamna ca trebuie sa faci 10 matanii pe zi, sa te duci in fiecare Duminica la Biserica ALTFEL obligatoriu Dumnezeu in persoana o sa te trazneasca. Treaba e ca un optimist, un om care pune pret pe lucruri lumesti, se distreaza, nu se gandeste la moarte, se considera fericit, poate e si desfranat, invariabil va ajunge la o deceptie, la "caderea" din invatatura de mai sus => suferinta extrema (iad). Oamenii astia nu se pregatesc pentru moarte, nu se pregatesc pentru suferinta (suferinta ce este inerenta existentei). Un asemenea om ajunge sa imbatraneasca (normal), se va ura pentru ceea ce a devenit, sau cel putin va fi tulburat/deprimat. Rational este sa iti traiesti viata "smerit" adica pregatit pentru suferinta, constient de ce implica existenta umana, constient ca o sa imbatranesti, ca o sa mori, ca te poti imbolnavi de cancer etc, ca poate sa dea unul cu masina peste tine si sa te lase schilod, chiar daca tu ai doar 20 de ani etc, si sa fii impacat cu toate astea, adica sa fii "zen" daca ti se intampla un "dezastru" - e pus in ghilimele, pentru ca la scara macro si daca ar disparea omenirea, n-ar fi nici un dezastru pentru univers. Cine pricepe chestia asta, cine resusete sa-si accepte natura, numai slab si josnic nu se poate numi. Viata trebuie traita cu demnitate si stoicism, asta ne invata Crestinismul. Crestinismul e un fel de filozofie "pe intelesul tuturor". Decat sa traiesti viata intr-o fericire iluzorie, ca mai apoi sa suferi crunt, mai bine sa suferi toata viata, la o intensitate mai mica, insa impacat. Spre asta tinde un Filozof, spre asta tinde un adevarat Ascet, un adevarat Crestin. A, si nu-l mai cititi pe Nietzsche, ci pe Arthur Schopenhauer. Asta daca vreti sa intelegeti cu adevarat ce-i cu voi. ------------------- Iar a procrea inseamna a aduce o noua viata in aceasta lume, o viata ce urmeaza a se supune acelorasi limitari ca noi toti, o viata condamnata la suferinta, la imbatranire si inevitabil moarte + toate riscurile ce pot scurta ciclul normal de existenta. E un demers optimist (irational) fiindca ai speranta ca totul are un rost, un scop, ceea ce din pacate este departe de adevar. Eu unul mi-as iubi prea mult un urmas ipotetic, pentru a-l aduce in lumea asta, expus dupa bunul plac al hazardului, de la virusi pana la accidente, in cel mai bun caz ajungand sa existe vreo ~80 de ani (daca totul merge bine si are noroc). Pana si ratiunea (bunul nostru cel mai de pret) este afectata de o multime de factori: agresivitate, mandrie, lacomie, desfranare (cam toate pacatele condamnate de Crestinism - pe buna dreptate). Eu vad lucrurile asa: caz1 - nimic - nimic - te nasti - existenta (cu suferinta, boli, accidente, deceptii etc.)- mori - nimic nimic caz 2 - nimic (fara suferinta, fara nimic negativ). Ce, voi va amintiti ceva neplacut de dinainte de a va naste? Luati aminte! Sinuciderea - alt pacat condamnat pe buna dreptate de Crestinism, este de asemenea un demers optimist (deci irational) al vointei noastre. De ce este optimist, si irational, va voi explica pe indelete, cu alta ocazie, daca exista doritori. |
--------------------
Renault
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Filip |
![]()
|
Nu stau in baie mai mult decat e necesar, insa imi place mult sa stau in casa singur si sa cuget, fiindca ratiunea este bunul cel mai de pret al unui om, poate singurul bun.
![]() |
--------------------
Renault
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mi-e rau!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Filip |
![]()
|
Si mie!
![]() |
--------------------
Renault
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Epuizare provocata de rationalizare excesiva.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pilif macar e împacat.
QUOTE(Filip @ 21 Jan 2011, 03:18) "Unde ar putea sa cada acela care se afla mai jos decat toti?" (Sf. Macarie cel Mare). |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
Asta n-ar fi nimic Corbex. Sa vezi ce stari de anxietate am avut atunci cand mi-am dat seama de unele lucruri. La fel cum durerea fizica este o modalitate a naturii de a te indeparta de ceva ce iti face rau, la fel si starea de anxietate este tot un mecanism al naturii ce are rolul de a te impiedica sa gandesti prea profund. Tocmai pentru ca iti dai seama de anumite lucruri, iar daca toata lumea ar "rationaliza excesiv" perpetuarea speciei ar disparea. Lumea si-ar da seama ca totul este un vis, ar renunta total la aspiratii, la vointa, si totul s-ar opri. Iar asta este impotriva legilor naturii.
Markos, as vrea eu sa fiu pe deplin impacat, insa asta este o utopie. ![]() This post has been edited by Filip: 21 Jan 2011, 17:08 |
--------------------
Renault
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Ma pilife, ej' bine ma taica?
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Filip |
![]()
|
Da, sunt bine, multumesc ca va faceti griji!
![]() |
--------------------
Renault
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu esti bine, esti bolnav tare
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Filip |
![]()
|
Da, se poate spune si asa.
|
--------------------
Renault
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Of si parca dadea semne de vindecare copilu` . Io zic ca de cartoanele alea i se trag lui toate necazurile
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
zanzie |
![]() ![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Pilif are un inceput de sfarsit...
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Filip |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ma eu zic sa faceti inca o intalnire/intrunire la Ranca si sa-l luati si pe Pilif, da' urgent. Ca data trecuta isi mai revenise dupa ce a iesit si el in lume.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Parca am inteles cacompenseaza Merced la capitolul asta
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Marty |
![]()
|
Aaaa, daaaaaaaaaaaa! Corbex a plecat de la masa ca-l luase durerea de cap.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Filip |
![]()
|
Zanzie, multumesc am apucat sa citesc ceva, insa sunt prea obosit acum, oricum este o lectura valoroasa pe care trebuie sa o citesc.
21 Jan 2011, 21:30: QUOTE(bmwh548 @ 21 Jan 2011, 19:59) QUOTE(Marty @ 21 Jan 2011, 20:04) Merced va transmite ca va saluta cu respect! ![]() This post has been edited by Filip: 21 Jan 2011, 21:30 |
--------------------
Renault
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE Bre, eu de pilda lui Macarie asta cred ca am auzit, da' in alt context. Stii cum identifici un betiv daramat de bautura, da' care mai are un neuron functional?! Se deplaseaza regulamentar, in patru labe, prin sant. De ce? Din sant n-are unde sa mai cada... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 00:53 |