DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Soferi care nu inteleg indicatoarele, topic mutat de la diverse

CGDBZ
post 2 Jul 2010, 09:44
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: BZ

Eu l-am studiat cand a trebuit , rostul semaforului intermitent il gasesti aici
Art 59(4):
Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație.
In rest , nu comentez .Bafta.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 2 Jul 2010, 09:48
Post #32

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(os @ 2 Jul 2010, 10:27)
De acord cu Markos - e o prostie. Explicatia lui e - si dupa mine - cea corecta.
*

Da' postul meu de mai sus, legat fix de intersectia din poza nu vreti sa-l bagati in seama? Ca vorba aia, numa' ce-am trecut fix pe-acolo.

Pentru cine-o mai fost in Arad, e intersectia din centru, de la teatru.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
os
post 2 Jul 2010, 09:51
Post #33

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Poftim o solutie pentru "numai la dreapta" in cauza: se monteaza _numai_ semaforul "mare". Situatia "e voie la dreapta, dar fara prioritate" se reglementeaza cu indicatoare.

Semaforul "mare" are atunci urmatoarele regimuri:
Rosu: Interdictie totala.
Verde: trecere, cu prioritate (sageata)
Stins [da, stins, de ce nu] - trecere, fara prioritate.

Legea se respecta, un semafor in minus (economie), nu mai sunt confuzii.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
ionutctn
post 2 Jul 2010, 09:51
Post #34

Membru cu TDI

From: Bucuresti

@Maskatu
Stiam si eu la ce foloseste ala intermitent dar nu inteleg ce rost are in intersectia data drept exemplu. Intr-o intersectie in care se circula pe toate directiile este de inteles ca ii ajuta pe cei care circula la dreapta sa nu mai stea pana se schimba semaforul si, numai daca este posibil, sa traverseze intersectia in functie de conditiile de trafic dar aici nu inteleg rostul. Dupa mine este similar cu a circula pe o strada cu sens unic, de la intersectie incolo ai voie numai pe directia inainte, semaforul mare arata rosu iar sub el ai avea unul intermitent pe directia inainte.

This post has been edited by ionutctn: 2 Jul 2010, 09:53

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Markos
post 2 Jul 2010, 09:58
Post #35

fost programator

From: Scursurești Vale

"Logica" e urmatoarea: astia sa treaca grupa mare, cu prioritate, cand ala mare e pe verde, si sa treaca cu tîrîita, fara prioritate, cand ala mare e pe rosu. Asta am priceput de la început, eu ziceam doar ca solutia aleasa e de rasul curcilor si generatoare de balamuc.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
tribunul
post 2 Jul 2010, 10:03
Post #36

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Dar ce rost au sagetile desenate pe semafoare?

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
DannyY
post 2 Jul 2010, 10:24
Post #37

Marele plictisit

QUOTE(os @ 2 Jul 2010, 09:51)
Poftim o solutie pentru "numai la dreapta" in cauza: se monteaza _numai_ semaforul "mare". Situatia "e voie la dreapta, dar fara prioritate" se reglementeaza cu indicatoare.

Semaforul "mare" are atunci urmatoarele regimuri:
Rosu: Interdictie totala.
Verde: trecere, cu prioritate (sageata)
Stins [da, stins, de ce nu] - trecere, fara prioritate.

Legea se respecta, un semafor in minus (economie), nu mai sunt confuzii.
*

Partea cu rosu nu poate sa existe. Daca ai semafor fara verde (aprins) intermitent, nu treci.
Nu exista indicator care sa te lase sa treci pe rosu, de aia s-a inventat verdele intermitent.

Sorry.

Tribunule, poate intersectia e mai veche si sensurile de circulatie s-au schimbat intre timp. E posibil ca pe partea stanga a strazii sa mai fie unul-doua semafoare pentru 'inainte' si/sau 'la stanga', dar prin reglementarea mai recenta a unor sensuri unice alea au disparut sau au fost dezafectate.

Mult zgomot pentru nimic. Chiar e o situatie logica si fara nici o problema.

LE: @Markos: cand spui ca situatia e de rasul curcilor, cred ca ai o varianta mai buna. Care-i aia, daca nu sunt prea curios?

This post has been edited by DannyY: 2 Jul 2010, 10:26

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
tribunul
post 2 Jul 2010, 10:30
Post #38

DannyY parca zici ca lucrezi la uti, ca asa le iei apararea.

--------------------
+
Markos
post 2 Jul 2010, 10:40
Post #39

fost programator

QUOTE(DannyY @ 2 Jul 2010, 11:24)
LE: @Markos: cand spui ca situatia e de rasul curcilor, cred ca ai o varianta mai buna. Care-i aia, daca nu sunt prea curios?
*

Banal de simplu: se demonteaza semaforul "principal" si se arunca la gunoi. Se pastreaza doar ala cu verde intermitent la dreapta, care va merge nonstop. Se lasa si semaforul pentru pietoni, daca exista, si se monteaza un avertizor de-ala cu portocaliu intermitent pentru soferi, cand au pietonii verde.

Si ca sa nu se modifice dinamica intersectiei (ce misto suna, nu?), pentru aia care vin din stanga, pe artera cu prioritate cum ar veni, ramane semaforul clasic, care sa-i opreasca periodic.

Dar nah, daca nu-i cap, alegem solutii militienesti.

This post has been edited by Markos: 2 Jul 2010, 10:40

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
DragosP
post 2 Jul 2010, 10:47
Post #40

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(Markos @ 2 Jul 2010, 11:40)
Banal de simplu: se demonteaza semaforul "principal" si se arunca la gunoi.
*

Acu' că prolly a fost plătit, de acord cu tine. Da' nah, nu soluțiile milițienești sunt problema, ci numărul semafoarelor montate, indiferent de logică sau nu. Care semafoare, automate, cabluri, etc-etc, evident că nu-s moca.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Markos
post 2 Jul 2010, 10:55
Post #41

fost programator

Acum, daca vrei sa faci economie ca lumea biggrin.gif , îl poti demonta chiar si pe ala cu intermitent dreapta. Ca oricum numai la dreapta o poti lua. Lasi doar semnul de cedeaza trecerea si avertizorul portocaliu pentru "verde la pietoni". Care va fi activ atunci cand au verde aia care vin din stanga, ca asa se face. Iar "bastinasii" vor învata repede ca atunci cand ala pentru pietoni e stins, au rosu si aia de pe artera principala, deci se trece lejer. Semafoarele alea chiar n-au nicio noima acolo, alta decat sa confuzioneze soferii.

This post has been edited by Markos: 2 Jul 2010, 11:00

--------------------
Reno Megan Privilej
+
DannyY
post 2 Jul 2010, 11:01
Post #42

Marele plictisit

QUOTE(tribunul @ 2 Jul 2010, 10:30)
DannyY parca zici ca lucrezi la uti, ca asa le iei apararea.
*

Atata vreme cat unei situatii i se poate gasi o explicatie logica, nu vad de ce as considera-o o prostie. Mie-mi pare rau ca se ajunge la invective fara a se cantari argumentele fiecaruia. Dar asta e specificul national.

QUOTE(Markos @ 2 Jul 2010, 10:40)
Banal de simplu: se demonteaza semaforul "principal" si se arunca la gunoi. Se pastreaza doar ala cu verde intermitent la dreapta, care va merge nonstop. Se  lasa si semaforul pentru pietoni, daca exista, si se monteaza un avertizor de-ala cu portocaliu intermitent pentru soferi, cand au pietonii verde.

*

Sorry, nu se poate. Lumina verde intermitenta poate exista NUMAI impreuna cu un semafor normal. Altfel, un simplu "Cedeaza Trecerea" e suficient.

--------------------
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:04
Post #43

fost programator

Bine dom' plotonier, am înteles, sa traiti! Respectam regulamentu'! Il scoatem si p-ala, am scris mai sus.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
os
post 2 Jul 2010, 11:04
Post #44

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

pentru DannyY, despre "partea cu rosu nu poate sa existe":

Ia mai vezi ce zice regulamentul despre cazul cind sunt montate indicatoare si semafoare care sunt STINSE? In postarea mea, "stins" inseamna: oprit, nu functioneaza (si nu cum eronat se pare ca ai inteles: "rosu". Daca voiam sa spun "rosu", supneam "rosu" - asa cum am facut cu doua randuri mai sus, in postarea cu pricina).

Ca sa te citez: Sorry.

Ca sa fie mai limpede insa: in loc de "stins", in postarea mea se poate citi "galben clipitor". Probabil ar fi in practica chiar mai bun (si, inca o data, LA FEL DE LEGAL).

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:07
Post #45

fost programator

QUOTE(DannyY @ 2 Jul 2010, 12:01)
Atata vreme cat unei situatii i se poate gasi o explicatie logica, nu vad de ce as considera-o o prostie.

Atata timp cat exista o solutie mult mai simpla, eu o pot considera o mare prostie, n-am nicio jena. Si mictionez pe logica politistilor care au produs rahatul ala, e dreptul meu.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
tribunul
post 2 Jul 2010, 11:07
Post #46

QUOTE(Markos @ 2 Jul 2010, 11:55)
Acum, daca vrei sa faci economie ca lumea  biggrin.gif  , îl poti demonta chiar si pe ala cu intermitent dreapta. Ca oricum numai la dreapta o poti lua. Lasi doar semnul de cedeaza trecerea si avertizorul portocaliu pentru "verde la pietoni". Care va fi activ atunci cand au verde aia care vin din stanga, ca asa se face. Iar "bastinasii" vor învata repede ca atunci cand ala pentru pietoni e stins, au rosu si aia de pe artera principala, deci se trece lejer. Semafoarele alea chiar n-au nicio noima acolo, alta decat sa confuzioneze soferii.
*

Solutia obtima, simpla si economica.

--------------------
+
bucatzel
post 2 Jul 2010, 11:14
Post #47

Membru plictisit

Voua va place la nebunie sa discutati teorii. aiurea.

QUOTE(Markos @ 2 Jul 2010, 11:40)
Banal de simplu: se demonteaza semaforul "principal" si se arunca la gunoi. Se pastreaza doar ala cu verde intermitent la dreapta, care va merge nonstop.
*

Scuza-ma ca ma minunez, cam care e diferenta intre solutia ta, si o tabla de-aia triunghiulara cunoscuta sub numele de "Cedeaza trecerea". (L.E. Acu' vad ca nu-s singurul care o observat biggrin.gif )

Revin... vizibilitatea la iesirea de pe strada aia e ca ceapa. In stanga ai fix in colt ditai statia de taxi, si ca sa vezi ceva, trebuie sa iesi bine de tot in intersectie. Asa ca semaforul ala chiar ajuta la fluidizarea unui trafic destul de gatuit prin partea aia de oras.

This post has been edited by bucatzel: 2 Jul 2010, 11:16

--------------------
+
bion
post 2 Jul 2010, 11:16
Post #48

Membru autentic

From: TM

Daca vi se pare ca s-a lamurit problema va zic io ingineri dvs. ce faceti cand la panda sta capu` de creta . Cum o sa interpreteze el semafoarele.Logica lor e ca bastonu in dungi:Ori e alba ori e neagra dreptate am io rolleyes.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
tribunul
post 2 Jul 2010, 11:17
Post #49

Pe vremuri pt. intersectiile in care nu aveai vizibilitate erau montate oglinzi.

Decat 2 semafoare inutile mai bine punea o oglinda.

--------------------
+
corbex
post 2 Jul 2010, 11:18
Post #50

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

S-a renuntat. Opreau gagicile la ele sa-si verifice rujul. Erau sigure ca d-aia au fost montate, sa aibe rosul in regula inainte sa patrunda in intersectie.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:19
Post #51

fost programator

QUOTE(bucatzel @ 2 Jul 2010, 12:14)
vizibilitatea la iesirea de pe strada aia e ca ceapa. In stanga ai fix in colt ditai statia de taxi, si ca sa vezi ceva, trebuie sa iesi bine de tot in intersectie.

Ma, te dai si tu cu militienii. Si ce, rahatul ala de statie de taxi nu se poate desfiinta, ca sa ai vizibilitate? Drobul de sare e la putere, bag seama..

--------------------
Reno Megan Privilej
+
DannyY
post 2 Jul 2010, 11:20
Post #52

Marele plictisit

QUOTE(os @ 2 Jul 2010, 11:04)
pentru DannyY, despre "partea cu rosu nu poate sa existe":

Ia mai vezi ce zice regulamentul despre cazul cind sunt montate indicatoare si semafoare care sunt STINSE? In postarea mea, "stins"  inseamna: oprit, nu functioneaza (si nu cum eronat se pare ca ai inteles: "rosu". Daca voiam sa spun "rosu", supneam "rosu" - asa cum am facut cu doua randuri mai sus, in postarea cu pricina).

Ca sa te citez: Sorry.
Ca sa fie mai limpede insa: in loc de "stins", in postarea mea se poate citi "galben clipitor". Probabil ar fi in practica chiar mai bun (si, inca o data, LA FEL DE LEGAL).
*

Am avut senzatia ca spui de semaforul mic. Ai dreptate.

Sigur ca eliminarea semafoarelor si scoaterea semnelor de circulatie ar simplifica totul la maxim - prioritate de dreapta. Nu stiu insa cat de usor s-ar circula in situatia asta.

@Markos, multam pentru apreciere, voi cauta sa ma revansez cu proxima ocazie wink.gif

@bion: eu am OUG 195 in masina, iar art. 59 e unul dintre preferatele mele. Ii dau cartea, eventual ii recit eu cu intonatie ca sa priceapa.

--------------------
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:22
Post #53

fost programator

QUOTE(DannyY @ 2 Jul 2010, 12:20)
@bion: eu am OUG 195 in masina

fara suparare, dar puteam sa jur radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
tribunul
post 2 Jul 2010, 11:28
Post #54

SUBSECTIUNEA 2: Semnalele luminoase pentru pietoni

Art. 58 (1)Semnalele luminoase pentru pietoni sunt de culoare verde si rosie. Acestea functioneaza corelat cu semnalele pentru dirijarea circulatiei vehiculelor.

(2)Semnalul de culoare verde poate avea in campul sau imaginea unui pieton in mers, iar cel rosu, imaginea unui pieton oprit.

(3)Semnalele luminoase pentru pietoni pot fi insotite de semnale acustice pentru a asigura traversarea drumului de catre nevazatori.

(4)Pe sectoarele de drum unde valorile de trafic permit, administratorul drumului public, cu avizul politiei, poate amplasa in zona marcajului trecerii pentru pietoni semafoare sau panouri speciale cu comanda manuala a cererii de verde, care se poate face direct de catre pietoni.

Art. 59 (1)Semnalul de culoare verde permite trecerea.

(2)Cand semnalul de culoare verde incepe sa functioneze intermitent inseamna ca timpul afectat traversarii drumului este in curs de epuizare si urmeaza semnalul rosu. in acest caz pietonul surprins in traversarea drumului trebuie sa grabeasca trecerea, iar daca drumul este prevazut cu un refugiu sau spatiu interzis circulatiei vehiculelor, sa astepte pe acesta aparitia semnalului de culoare verde.

--------------------
+
bucatzel
post 2 Jul 2010, 11:45
Post #55

Membru plictisit

QUOTE(Markos @ 2 Jul 2010, 12:19)
Ma, te dai si tu cu militienii. Si ce, rahatul ala de statie de taxi nu se poate desfiinta, ca sa ai vizibilitate? Drobul de sare e la putere, bag seama..
*

Fics... Vorbim de centru... statia aia de taxi e destul de bine postata acolo.

Si vorbim de-o situatie temporara (acu' probabil ca temporarul ala se va intinde pe urmatorii 2 ani, da' asta-i alta poveste biggrin.gif)

Am spus-o de la inceput, rearanjarea sensurilor unice (motivul principal al aparitiei creaturii din topicu' de fata) pe strazile adiacente centrului mi s-o parut "creativa", dar sper ca ala de-o facut-o stie mai multe decat mine. ( Prefer sa sper biggrin.gif )

Intersectia aia a fost prima in care s-au montat semafoare mai inteligente (cu camera de supraveghere) prin Arad, asa ca sa dea fix in ea o intersectie nesemaforizata ar fi putin aiurea.

--------------------
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:47
Post #56

fost programator

In uikend îmi montez semafor la iesirea din curte. Am comandat modelul mai scump, cu bariere si avertizoare luminos-acustice. Dau un ban, dar dorm linistit.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
corbex
post 2 Jul 2010, 11:48
Post #57

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(bucatzel @ 2 Jul 2010, 12:45)
Intersectia aia a fost prima in care s-au montat semafoare mai inteligente (cu camera de supraveghere) prin Arad, asa ca sa dea fix in ea o intersectie nesemaforizata ar fi putin aiurea.
*

Asta-i explicatia! De ce sa pui camera de supraveghere daca nu-i creezi tirlanului conditii sa calce pe bec? radmasa.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 2 Jul 2010, 11:50
Post #58

fost programator

semafoare mai inteligente

hai da-o dracului de treaba.. huh.gif mai inteligente decat organul, poate.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
bion
post 2 Jul 2010, 11:50
Post #59

Membru autentic

From: TM

Indubitabil biggrin.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
DragosP
post 2 Jul 2010, 11:52
Post #60

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(bion @ 2 Jul 2010, 12:40)
Indubitabil.
*

QUOTE(bion @ 2 Jul 2010, 12:50)
Indubitabil  biggrin.gif
*

Vezi că-ți cam sare acu'

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 22:49
Forum Renault